Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Преди малко над офиса до Централния затвор минаха 2 Су-25 и една 29ка. Сега ги дебна ако направят второ кръгче да ги снимам.

Доста ниско минаха. Явно не им пречат ниските облаци с който се оправдаваха миналата година

Коментар

Фърчът, фърчът - гледам ги и аз. При това "подгряване на публиката", на 6-ти ще трябва да си пазим места на жълтите павета от тъмно.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Пак. Ми 17 зависна от десетина минути, това каква ли функция има в парада? Самолетите още не са минали.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Преди малко минаха един Спартан и някакъв друг транспортен. Малко след тях три Л-ки. Миг-а и Су-тата само ги чух,ама не минаха днес над мен ;(

Коментар

Преди малко, на входа за София от Пловдив, мина автобус Чавдар на БА, пълен с личен състав на ВВС, съдейки по разцветките на камуфлажът им... Автобуса беше в отлично състояние външно и предполагам на около 30-35 години.
            Изпълних се с патриотизъм....
            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
              Преди малко, на входа за София от Пловдив, мина автобус Чавдар на БА, пълен с личен състав на ВВС, съдейки по разцветките на камуфлажът им... Автобуса беше в отлично състояние външно и предполагам на около 30-35 години.
              Изпълних се с патриотизъм....
              Държат го многото пластове боя
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Държат го многото пластове боя
                Абе не е баш така. Преди няколко дена, на гарнизонна фурна покрай мен мина подобен(може и да е същия), като при тръгване на кръстовището шофьора го напъна, а аз не видях грам дим от ауспуха. Наистина е в отлично състояние, а тук в Пловдив ги ползват за работнически ввс-арите всеки ден.
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Дали не са били същите....

https://tapatalk.com/shareLink?url=h...1&share_type=t
                  Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Коментар

Айде и тука да го лъзна:

http://www.maxtelecom.bg/livestreaming

ПП.Думата "оправдание" в случая:

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
                    Явно не им пречат ниските облаци с който се оправдаваха миналата година
                    е твърде неуместна!!!

Проблема миналата година не бяха ниските облаци.Проблема беше , че трябваше да се лети НИСКО в НИСКА облачност над СТОЛИЦАТА(2млн.).
                    Изявленията на ген.Радев от днес , че(цитирам по памет) "на 6 Май ще летим независимо от времето" , аз лично ги приемам като безотговорни! Има правила за безопасност и те трябва да се спазват(независимо кой и от къде натиска)!!!
                    Последно редактирано от ЕМО; 06-05-16, 01:23. Причина: допълване
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Военната авиация много отдавна лети във всякакви метрологични условия .

Коментар

Военната авиация много отдавна лети във всякакви метрологични условия .
                        В интерес на истината - селскостопанската не съм виждал да лети при СМУ.
                        Публикувайте отговор

Коментар

В интерес на истината - селскостопанската не съм виждал да лети при СМУ.
                          Различни са и функциите . Военната трябва по всяко време на денонощието и във всякакви метрологични условия да си свърши работата ако се наложи . Нямам спомени за моите 2 години служба на военно летище планирани полети да са спирани заради лоши метрологични условия . И да е имало това е било много рядко . Когато нещата са на кантар обикновено излиташе командира на ескадрилата и облиташе района за да прецени каква е ситуацията в реално време .

Коментар

Различни са и функциите . Военната трябва по всяко време на денонощието и във всякакви метрологични условия да си свърши работата ако се наложи . Нямам спомени за моите 2 години служба на военно летище планирани полети да са спирани заради лоши метрологични условия . И да е имало това е било много рядко . Когато нещата са на кантар обикновено излиташе командира на ескадрилата и облиташе района за да прецени каква е ситуацията в реално време .
                            Облитане не се ли прави след като метео данните за времето са ОК за плалираните полети?
                            Публикувайте отговор

Коментар

Облитане не се ли прави след като метео данните за времето са ОК за плалираните полети?
                              Когато условията са си ОК проблеми няма . Обикновено първата излетяла двойка докладва на земята как е горе . На времето за да се спрат планирани полети трябваше да има много сериозна причина . Докладваше се в Пловдив а от там в София . Бойната готовност на страната не беше ташак работа като сега . Обикновено използвайки за претекст лошите МУ боен самолет на някой от комшиите ни тогава се "заблуждаваше" да навлезе на наша територия и нашата двойка без много да и пука от условията му увисваше на опашката . Облитането по ръба на границата си беше нещо нормално . Играта на нерви тогава беше такава.
                              Последно редактирано от sek.1; 06-05-16, 06:59.

Коментар

Когато условията са си ОК проблеми няма . Обикновено първата излетяла двойка докладва на земята как е горе . На времето за да се спрат планирани полети трябваше да има много сериозна причина . Докладваше се в Пловдив а от там в София . Бойната готовност на страната не беше ташак работа като сега .
                                Искаш да кажеш, че ако се обучават кусанти и времето е "код червено" - е нямало проблем?
                                Или нощни полети?

"Едно време" и ние от половината ОХР-взвод минахме по едно кръгче с Л-39 -ките (по време на нощни, естествено, като след това си чистехме повърнатата вечеря), ма някои чудеса не сме ги виждали...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 10 потребители онлайн. 0 потребители и 10 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X