Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Не но е малко вероятно някога по някакви причини да се скараме с шведите и те да спрат да ни продават резервни части.
    Не е нужно да се караме с Шведите. Достатъчно е да се скараме с някой от техните доставчици - и двигателите са по лиценз, в който със сигурност има и "по-специални" клаузи за такива случаи.

Какъвто и да било нов самолет е за предпочитане
    За съжаление не е. Това че е нов само по себе си не значи нищо за останалите му качества и цената за поддръжка.

Стари бараки с тегава поддръжка и сега си имаме .
    Поддръжката на нашите стари бараки е тегава и по технически и по политически причини. При въпросните тегавости по тия направления няма - въпрос на кинти единствено. Само че като ги знам точно тия как експлоатират техника ме глождят едни съмнения за изгодността на сделката. Иначе по масовост тоя самолет май е сравним само с МиГ21, та начини да се сдобиваш с квото ти трябва не е като да няма, дори и да си се скарал с някой.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ...Поддръжката на нашите стари бараки е тегава и по технически и по политически причини...
      Aбсолютно съгласен със цялото. Само едно допълнение към това изречение: и по причини собствени присъщи специфики на самолетите.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Като стана въпрос за ВВС - ген.Радев пак подаде оставка...
        Този път явно ще бъде приета...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Е че той за президент ще се кандидатира .... : D

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Поддръжката на нашите стари бараки е тегава и по технически и по политически причини. При въпросните тегавости по тия направления няма - въпрос на кинти единствено. Само че като ги знам точно тия как експлоатират техника ме глождят едни съмнения за изгодността на сделката. Иначе по масовост тоя самолет май е сравним само с МиГ21, та начини да се сдобиваш с квото ти трябва не е като да няма, дори и да си се скарал с някой.
            То реално политическите проблеми си стават технически . РСК МиГ както всички останали държавни руски компании е проводник на руските интереси и политика . Понеже в момента не сме в най цветущи политически отношения с Русия за това цените за нас са възможно най високите както за резервните части ; газта и другите ресурси които купуваме от тях по неволя . Ако не бяха поляците вече да сме приземили трайно всички МиГ 29 които имаме . С който и да било друг тип западен изтребител едва ли можем да изпаднем в такава ситуация .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

...Понеже в момента не сме в най цветущи политически отношения с Русия за това цените за нас са възможно най високите както за резервните части ; газта и другите ресурси които купуваме от тях по неволя.
              Ами не, връзката е съвсем наопаки. За което нямаме избор, цените са високи. Русия е много по-скарана с други страни, ама им продава по-евтино. В частност газ за Германия или части за МиГ на Полша.

Коментар

...Понеже в момента не сме в най цветущи политически отношения с Русия за това цените за нас са възможно най високите...
                Освен ако под най-цветущи се разбира "преди 89та" - май цените за нас винаги са били от възможно най-високите...
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  части за МиГ на Полша.
                  Полша се снабдява с части за МиГ 29 от Украйна и си произвежда сама по голямата част от това което и е нужно . От там и независимостта и от РСК МиГ (Русия) . Ако имаха някаква възможност руснаците щяха да извият ръцете на поляците да не ремонтират нашите двигатели най малкото защото им подбиха цената и им отмъкнаха едни пари които руснаците вече смятаха за изкарани .
                  Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Освен ако под най-цветущи се разбира "преди 89та" - май цените за нас винаги са били от възможно най-високите...
                  То май няма много значение . Ако сме в добри отношения цените са дебели щото трябва да има за всички наши хора по веригата . Ако сме в лоши пак високи щото трябва да го отнесем за назидание и пак да има за петата колона .
                  Последно редактирано от sek.1; 01-08-16, 19:58.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    И тогава изобщо не са бивали по-различни.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Е това просто е вица на деня:

Премиерът похвали ВВС като подчерта, че в момента авиацията ни има повече самолети във въздуха от когато и да било
                      http://www.blitz.bg/news/article/433390

Коментар

То реално политическите проблеми си стават технически.
                        Под "технически" имах предвид неща като малък ресурс например, откъдето после идват и икономическите, включително и поради политическите. Поради същото е безсмислено е да се пънем да модернизираме нещо, което в крайна сметка пак ще стане лайноягодка, освен че ще излезе на цена като да си купим модернизирано или ново.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

.....цените са дебели щото трябва да има за всички наши хора по веригата ....
                          Направо почни и спри с това изречение ......
                          За съжаление това е нивото на нашите сегашни политици ... И за още по-голямо съжаление и предните, и по-предните не им отстъпваха...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Направо почни и спри с това изречение ......
                            За съжаление това е нивото на нашите сегашни политици ... И за още по-голямо съжаление и предните, и по-предните не им отстъпваха...
                            За съжаление това ни е нивото на всички. Политиците никой не ни ги спуска от Марс, и няма как да са такива, ако няма кой да ги търпи да са такива. Кристално ясно става, ако погледнаш отстрани. Справка - комшиите. Когато един народ реши сам да се закопае, и Господ не може да му помогне.

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
                              Е това просто е вица на деня:

http://www.blitz.bg/news/article/433390
                              А най-тъжното е, че по същество е прав или почти прав.

Коментар

По-скоро тъжното е,че има избирателна пропускливост тук във форума.... хубаво си ме цитирал,но конкретно за вица на деня бях дал цитат от статията,който удобно си пропуснал. А самата статията просто я дадох като линк към цитата:

"Премиерът похвали ВВС като подчерта, че в момента авиацията ни има повече самолети във въздуха от когато и да било"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X