Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Северна Корея - космическа сила

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Северна Корея - космическа сила

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Но по-малко от американските бомби. В Корейската война едно - друго, са умрели 10 милиона души. И следващата антикорейска истерия, все пак не е работа на корейците.
    Някой верно не чете история. Иска да я измисли сам. Тия работи свършват зле винаги. В това число за специалистите по вредна, и по полезна пропаганда.
    А бе Стефане! Хората там измират от глад в мирно време и това не е никаква пропаганда и не е от вчера.
    Деца и възрасни умиращи от глад, но вперили взор в Космоса? Аре, нема нужда- еб@м ти и космическата програма на такава цена!
    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
    No wahalla.

Коментар

Аз само ще напиша, че това което са написали Бат'Божо и Гоблин-а за корейската кухня е вярно... Снощи бях сефте на корейски ресторант (цялото им посолство се храни почти всеки ден в него) - преядох! Кухнята им наистина е много хубава и няма нищо общо с китайската, тайландската или която и да е друга "дръпната" кухня! Ядат люто като разпрани - силни хора! Издигнаха ми се в очите... И не приличат на китайците - единствения усмихнат китаец, който съм виждал бе в един много скъп китайски ресторант в Париж - на площад "Трокадеро". Онзи сигурно се усмихваше защото аз и приятелят ми бяхме единствените клиенти в ресторанта където едно "Бонжур" струва от 100 евро на горе. Тук в БГ китайците ме гледат все едно съм им изнасилил жените, а китайките - все едно съм им изял децата (Знам ли какво слагат в манджите?! Разправят, че нямало ни един погребан китаец у нас...). За сега китайчетата ми се радват, ама така са децата - радват се на всичко... Снощи ме посрещна най-ухиления кореец който съм виждал някога (май ми е втория, но не съм сигурен) и ме заговори на перфектен (със съвсем лек акцент) български! Поръчахме почти цялото меню, а ухиления кореец - собственик на ресторанта като видя как му затиснахме манджите, ни почерпи с остатъка от менюто (не с остатъците от другите клиенти, а с това което не бяхме поръчали...) демек - почерпи човека! Китаец да почерпи още не съм чувал... Напротив! След първата салфетка обикновено те кара да си платиш останалите... Бяхме с детето и като на всяко дете в ресторант - и на моето му е скучно. Търча, помага на сервитьорите и т.н. На края ухиления кореец го вкара в кухнята да го забаламосва, за да можем ние - неговите родители да спрем да викаме по него за пет минути и да се нахраним... Китайците задължително вдигат скандал в подобни ситуации, а и не рядко ни гонят - избутвайки ни към изхода, докато ни набутват в ръцете детето и опакованата храна за в къщи! Определено обаче алкохола им не струва! И ухиления кореец бе на същото мнение, нещо повече - каза, че от както е открил "Сливенската перла" живота му е придобил друг смисъл... Така било и със цялото корейско съсловие у нас - влюбени в ракиите и вината ни! Пак бих отишъл с удоволствие - готини хора! И до Корея бих отишъл, ама пустия джакпот все се изплъзва...

Коментар

Алкохолът... Това е друга прилика между "знаещите се от 130 века народи". Пият ... ракия. Имат една "лечебна" с женшенов (insam, ginseng) корен в бутилката и най-голямата атракция - със змия, навита на спирала вътре. Слагали отровни змии живи (според рекламата), заливат ги с ракията и затварят бутилката. Умирайки, змията изплюва (уж) отровата си в ракията
        И двете ракии, меко казано, не са по наш вкус. Но корейците така или иначе са си традиционни фенове на твърдия алкохол, по което коренно се различават от другите азиатци.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Аз винаги ще бъда "контра" Северна Корея в този й вид
          [ATTACH=CONFIG]545790[/ATTACH]
          Боголюбе, мани тия примери с картинки.Разбирам какво искаш да кажеш с ония на първата снимка, ама с тия полуидиоти от втората какво искаш да кажеш?Половин свет възрастни хора почнаха да подскачат като маймуни, когато го чуят и видят тоя олигофрен, в това число и сериозни хора, президенти.И да издават нечленоразделни звуци.И това при положение, че всички разбраха, че тоя пеел за некви техни си измислени проблеми с хора от квартала на богатите.Да беха деца разбирам, ама не са.Ич ми не требе тия да руулс дъ уърлд, както и ония от първата снимка, или па такива като иранците дето пребиват жените с камъни все още.Просто и едните, и другите отдавна са се отдалечили от златната среда(или винаги са били отдалечени) за да ги даваме за пример(едните или другите).А и тука темата върви градивно - от ракетите и космоса се почна, та се стигна до ракиите и туршиите.Иначе немам нищо против да станеме братски народ и с корейците.И с всички останали народи.Ама това е пожелателно и е само по принцип.
          Последно редактирано от Самодържец; 08-02-13, 10:20.
          Всеки трети е шести

Коментар

Вярно, че снимката е от оня пошъл клип, който аз никога не съм гледал, за да не допринасям за рейтинга му в "Тубата" Мяркал съм откъси по телевизията само. Във всички случаи обаче е по-добре подскачащи на тъпа музика олигофрени, отколкото олигофрени с РПГ-та. Исках да намеря снимка сравняваща южнокорейци със северни - имаше много такива едно време: ниски дебели северни офицери редом с високи стегнати южни техни колеги, но ми изскочи това.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Знаеш, трудно е да се каже еднозначно кое е по-добре за света.Понякога смешните подскачащи маймуни от "развития свят" са по-опасни от промитите мозъци с рпг-а.
              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                Знаеш, трудно е да се каже еднозначно кое е по-добре за света.Понякога смешните подскачащи маймуни от "развития свят" са по-опасни от промитите мозъци с рпг-а.
                Защо "за света" ? За мен, за семейството ми и приятелите ми са по-опасни тия с РПГ-тата. Ония подскачащите какво ще ни направят ? От вкретенясване ще вземат да развалят качеството на "Хюндай" (прочее, казва се "Хюнд-Э-Э" ) или на разните "Каптиви" и "Рекстъни" Аз, може би подсъзнателно, заради това не ползвам такива, нито продукти на "Samsung" и "LG"

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Защо "за света" ? За мен, за семейството ми и приятелите ми са по-опасни тия с РПГ-тата. Ония подскачащите какво ще ни направят ? От вкретенясване ще вземат да развалят качеството на "Хюндай" (прочее, казва се "Хюнд-Э-Э" ) или на разните "Каптиви" и "Рекстъни" Аз, може би подсъзнателно, заради това не ползвам такива, нито продукти на "Samsung" и "LG"
                  Наистина ли да влизаме в тия обяснения като първолаци?Тези хора с дебелия шрифт не са ли част от света или аз гледам твърде глобално на нещата?То малко се получава все едно аз сега да те питам - тия ще те уцелят ли от Корея с рпг?
                  Всеки трети е шести

Коментар

С РПГ няма да успеят, но с калпава "космическа" ракета - като нищо То нали за това е темата - каква успешна "нация космическа" е КНДР.
                    На всички е ясно предназначението на т.нар. космически изследвания, най-вече извършвани от държави от този тип ? Не е за прослава на "идеята чучхе", нито на северно-корейския самоотвержен народ, спестил от... не само от закуски за да Фърчи из космоса.

Коментар

• От: Северна Корея - космическа сила

Разбира се, очаквах да ми кажеш, че с рпг не могат, ама с псевдо-космическа ракета могат.Щом мислиш, че видиотяването на друга част от света, в която влизат и държави разполагащи с такива доста по-съвършени технологии, не е също толкова опасно - така да бъде.Явно имаме два коренно различни мирогледа и не е нужно да си спретваме безсмислен спор тук.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Не мисля, че подскачането в клипа и имитацията му от разни, да ги наречем "отговорни длъжностни лица" е опасна форма на "в-идиотяване", годно да донесе политически, военни или екологични катаклизми. Друсането на потни цици и качването по маси под звуците на чалга в очите на повечето чужденци е по-голяма идиотия, но те (наивно) го мислят за безобидна веселба. Ние си знаем, че е само външна проява на едни по-дълбоки процеси, поради които отсега насърчавам децата ми да мислят за емигриране... не в Северна Корея, но в Южна - може.
                        Но, ако можеш да ме просветлиш за грозящите света страхотии, чийто предвестник и симптом е песничката от клипа, ще ти бъда благодарен ?

Коментар

Южна Корея е едни 100-130 века пред нас... Имам впечатления от първо лице - чисто, подредено и т.н... Оставили са в центъра на Сеул няколко улички от едно време за спомен и това е...
                          В Северна Корея хората буквално се борят за физическото си оцеляване. А не е като да не могат да се изхранват, ако бяха нормална държава...
                          В Куба също имаше купонна система и нямаше достъп на нормалните хора до месо и т.н., но сравнение с Корея не може да става...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И нашите, и техните простотии аз (наивно) ги мисля за не-безобидни.Не съм просветител та да те просветлявам.Страхотии се случват и сега.Ти си знаеш кой си и какъв си, предполагам си осъзнал и мястото си в световния океан.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              Южна Корея е едни 100-130 века пред нас... Имам впечатления от първо лице - чисто, подредено и т.н... Оставили са в центъра на Сеул няколко улички от едно време за спомен и това е...
                              В Северна Корея хората буквално се борят за физическото си оцеляване. А не е като да не могат да се изхранват, ако бяха нормална държава...
                              В Куба също имаше купонна система и нямаше достъп на нормалните хора до месо и т.н., но сравнение с Корея не може да става...
                              А защо са 100-130 века пред нас?Ония се борят за физическото си оцеляване защото пастирите им ги водят така.Другите защо са пред нас - защото е чисто, подредено и т.н., защо у нас не е така?Кой да ни изчисти и подреди - ние сами явно няма да се организираме, значи трябва да ни организират.Познавам немец, който докато живееше у нас крадеше ток.Защо сега, когато се прибра у тях си не краде?След като си приличаме толкова с южно-корейците, защо не си приличаме и в чистотата, подредеността и т.н.?Кой създава нормалната държава?Народа ни обича да гледа от страни, да цъка и коментира нормалните държави, но сам той не предприема нищо по въпроса.Почнеш ли да го напъваш да бачка и да се ограмотява, да му вкарваш дисциплина и веднага надава вой - ограничавате ни правата и свободите, това било, онова било.Само вилата на врата и яко напън, иначе оправия няма.Ако поканим управляващите политици от южна корея да ни управляват нас, да ни пресъздадат тяхната с-ма тука, на втория ден ще ревнеме и ще ги напъдим.Иначе си отваряме една тема за северно-корейските ракетни напъни и почваме да плюем кви били и как гладували.
                              Последно редактирано от Самодържец; 08-02-13, 15:11.
                              Всеки трети е шести

Коментар

И нашите, и техните простотии аз (наивно) ги мисля за не-безобидни.
                                Нещо не схващам. Дразни те песничката. И мен ме дразни. Но, ако погледнеш отстрани, от гледна точка напр. на фен само на класическа музика - да друсаш глава, куфеейки на рок-концерт, да крещиш на футболен мач и т.н. е също някаква пълна простотия. Абсурдно идиотско в очите на някой сигурно изглежда да си вържеш на краката една или две дъски и да се пързаляш по снега с тях А още по-сканадализиран той ще бъде, като разбере, че плащаш луди пари за "дъски", за "връзването им" към краката и за разни съоръжения, с които да се качваш на високо и да се пускаш оттам. По-тъпо занимание не може ли да се измисли ? Може, разбира се - какво ще кажеш да си купиш някаква джипка, да почнеш да я повдигаш, да слагаш все по-големи гуми, за да харчиш безсмислено гориво за безцелни разходки из кални терени ? "Няма ли един Ким Ир Сен за вас, безделници недни, да ви вкара в правия път - бой-глад-труд-студ-пак бой-и-пак труд ?!"

А защо са 100-130 века пред нас?Ония се борят за физическото си оцеляване защото пастирите им ги водят така.Другите защо са пред нас - защото е чисто, подредено и т.н., защо у нас не е така?Кой да ни изчисти и подреди - ние сами явно няма да се организираме, значи трябва да ни организират.Познавам немец, който докато живееше у нас крадеше ток.Защо сега, когато се прибра у тях си не краде?След като си приличаме толкова с южно-корейците, защо не си приличаме и в чистотата, подредеността и т.н.?Кой създава нормалната държава?
                                У нас не е така, защото "пастирите ни водят така"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X