Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Северна Корея - космическа сила

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Северна Корея - космическа сила

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Но по-малко от американските бомби. В Корейската война едно - друго, са умрели 10 милиона души. И следващата антикорейска истерия, все пак не е работа на корейците.
    Някой верно не чете история. Иска да я измисли сам. Тия работи свършват зле винаги. В това число за специалистите по вредна, и по полезна пропаганда.
    А бе Стефане! Хората там измират от глад в мирно време и това не е никаква пропаганда и не е от вчера.
    Деца и възрасни умиращи от глад, но вперили взор в Космоса? Аре, нема нужда- еб@м ти и космическата програма на такава цена!
    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
    No wahalla.

Коментар

Аз само ще напиша, че това което са написали Бат'Божо и Гоблин-а за корейската кухня е вярно... Снощи бях сефте на корейски ресторант (цялото им посолство се храни почти всеки ден в него) - преядох! Кухнята им наистина е много хубава и няма нищо общо с китайската, тайландската или която и да е друга "дръпната" кухня! Ядат люто като разпрани - силни хора! Издигнаха ми се в очите... И не приличат на китайците - единствения усмихнат китаец, който съм виждал бе в един много скъп китайски ресторант в Париж - на площад "Трокадеро". Онзи сигурно се усмихваше защото аз и приятелят ми бяхме единствените клиенти в ресторанта където едно "Бонжур" струва от 100 евро на горе. Тук в БГ китайците ме гледат все едно съм им изнасилил жените, а китайките - все едно съм им изял децата (Знам ли какво слагат в манджите?! Разправят, че нямало ни един погребан китаец у нас...). За сега китайчетата ми се радват, ама така са децата - радват се на всичко... Снощи ме посрещна най-ухиления кореец който съм виждал някога (май ми е втория, но не съм сигурен) и ме заговори на перфектен (със съвсем лек акцент) български! Поръчахме почти цялото меню, а ухиления кореец - собственик на ресторанта като видя как му затиснахме манджите, ни почерпи с остатъка от менюто (не с остатъците от другите клиенти, а с това което не бяхме поръчали...) демек - почерпи човека! Китаец да почерпи още не съм чувал... Напротив! След първата салфетка обикновено те кара да си платиш останалите... Бяхме с детето и като на всяко дете в ресторант - и на моето му е скучно. Търча, помага на сервитьорите и т.н. На края ухиления кореец го вкара в кухнята да го забаламосва, за да можем ние - неговите родители да спрем да викаме по него за пет минути и да се нахраним... Китайците задължително вдигат скандал в подобни ситуации, а и не рядко ни гонят - избутвайки ни към изхода, докато ни набутват в ръцете детето и опакованата храна за в къщи! Определено обаче алкохола им не струва! И ухиления кореец бе на същото мнение, нещо повече - каза, че от както е открил "Сливенската перла" живота му е придобил друг смисъл... Така било и със цялото корейско съсловие у нас - влюбени в ракиите и вината ни! Пак бих отишъл с удоволствие - готини хора! И до Корея бих отишъл, ама пустия джакпот все се изплъзва...

Коментар

Алкохолът... Това е друга прилика между "знаещите се от 130 века народи". Пият ... ракия. Имат една "лечебна" с женшенов (insam, ginseng) корен в бутилката и най-голямата атракция - със змия, навита на спирала вътре. Слагали отровни змии живи (според рекламата), заливат ги с ракията и затварят бутилката. Умирайки, змията изплюва (уж) отровата си в ракията
        И двете ракии, меко казано, не са по наш вкус. Но корейците така или иначе са си традиционни фенове на твърдия алкохол, по което коренно се различават от другите азиатци.
        Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Аз винаги ще бъда "контра" Северна Корея в този й вид
          [ATTACH=CONFIG]545790[/ATTACH]
          Боголюбе, мани тия примери с картинки.Разбирам какво искаш да кажеш с ония на първата снимка, ама с тия полуидиоти от втората какво искаш да кажеш?Половин свет възрастни хора почнаха да подскачат като маймуни, когато го чуят и видят тоя олигофрен, в това число и сериозни хора, президенти.И да издават нечленоразделни звуци.И това при положение, че всички разбраха, че тоя пеел за некви техни си измислени проблеми с хора от квартала на богатите.Да беха деца разбирам, ама не са.Ич ми не требе тия да руулс дъ уърлд, както и ония от първата снимка, или па такива като иранците дето пребиват жените с камъни все още.Просто и едните, и другите отдавна са се отдалечили от златната среда(или винаги са били отдалечени) за да ги даваме за пример(едните или другите).А и тука темата върви градивно - от ракетите и космоса се почна, та се стигна до ракиите и туршиите.Иначе немам нищо против да станеме братски народ и с корейците.И с всички останали народи.Ама това е пожелателно и е само по принцип.
          Последно редактирано от Самодържец; 08-02-13, 11:20.
          Всеки трети е шести

Коментар

Вярно, че снимката е от оня пошъл клип, който аз никога не съм гледал, за да не допринасям за рейтинга му в "Тубата" Мяркал съм откъси по телевизията само. Във всички случаи обаче е по-добре подскачащи на тъпа музика олигофрени, отколкото олигофрени с РПГ-та. Исках да намеря снимка сравняваща южнокорейци със северни - имаше много такива едно време: ниски дебели северни офицери редом с високи стегнати южни техни колеги, но ми изскочи това.
            Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Знаеш, трудно е да се каже еднозначно кое е по-добре за света.Понякога смешните подскачащи маймуни от "развития свят" са по-опасни от промитите мозъци с рпг-а.
              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                Знаеш, трудно е да се каже еднозначно кое е по-добре за света.Понякога смешните подскачащи маймуни от "развития свят" са по-опасни от промитите мозъци с рпг-а.
                Защо "за света" ? За мен, за семейството ми и приятелите ми са по-опасни тия с РПГ-тата. Ония подскачащите какво ще ни направят ? От вкретенясване ще вземат да развалят качеството на "Хюндай" (прочее, казва се "Хюнд-Э-Э" ) или на разните "Каптиви" и "Рекстъни" Аз, може би подсъзнателно, заради това не ползвам такива, нито продукти на "Samsung" и "LG"

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Защо "за света" ? За мен, за семейството ми и приятелите ми са по-опасни тия с РПГ-тата. Ония подскачащите какво ще ни направят ? От вкретенясване ще вземат да развалят качеството на "Хюндай" (прочее, казва се "Хюнд-Э-Э" ) или на разните "Каптиви" и "Рекстъни" Аз, може би подсъзнателно, заради това не ползвам такива, нито продукти на "Samsung" и "LG"
                  Наистина ли да влизаме в тия обяснения като първолаци?Тези хора с дебелия шрифт не са ли част от света или аз гледам твърде глобално на нещата?То малко се получава все едно аз сега да те питам - тия ще те уцелят ли от Корея с рпг?
                  Всеки трети е шести

Коментар

С РПГ няма да успеят, но с калпава "космическа" ракета - като нищо То нали за това е темата - каква успешна "нация космическа" е КНДР.
                    На всички е ясно предназначението на т.нар. космически изследвания, най-вече извършвани от държави от този тип ? Не е за прослава на "идеята чучхе", нито на северно-корейския самоотвержен народ, спестил от... не само от закуски за да Фърчи из космоса.

Коментар

• От: Северна Корея - космическа сила

Разбира се, очаквах да ми кажеш, че с рпг не могат, ама с псевдо-космическа ракета могат.Щом мислиш, че видиотяването на друга част от света, в която влизат и държави разполагащи с такива доста по-съвършени технологии, не е също толкова опасно - така да бъде.Явно имаме два коренно различни мирогледа и не е нужно да си спретваме безсмислен спор тук.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Не мисля, че подскачането в клипа и имитацията му от разни, да ги наречем "отговорни длъжностни лица" е опасна форма на "в-идиотяване", годно да донесе политически, военни или екологични катаклизми. Друсането на потни цици и качването по маси под звуците на чалга в очите на повечето чужденци е по-голяма идиотия, но те (наивно) го мислят за безобидна веселба. Ние си знаем, че е само външна проява на едни по-дълбоки процеси, поради които отсега насърчавам децата ми да мислят за емигриране... не в Северна Корея, но в Южна - може.
                        Но, ако можеш да ме просветлиш за грозящите света страхотии, чийто предвестник и симптом е песничката от клипа, ще ти бъда благодарен ?

Коментар

Южна Корея е едни 100-130 века пред нас... Имам впечатления от първо лице - чисто, подредено и т.н... Оставили са в центъра на Сеул няколко улички от едно време за спомен и това е...
                          В Северна Корея хората буквално се борят за физическото си оцеляване. А не е като да не могат да се изхранват, ако бяха нормална държава...
                          В Куба също имаше купонна система и нямаше достъп на нормалните хора до месо и т.н., но сравнение с Корея не може да става...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И нашите, и техните простотии аз (наивно) ги мисля за не-безобидни.Не съм просветител та да те просветлявам.Страхотии се случват и сега.Ти си знаеш кой си и какъв си, предполагам си осъзнал и мястото си в световния океан.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              Южна Корея е едни 100-130 века пред нас... Имам впечатления от първо лице - чисто, подредено и т.н... Оставили са в центъра на Сеул няколко улички от едно време за спомен и това е...
                              В Северна Корея хората буквално се борят за физическото си оцеляване. А не е като да не могат да се изхранват, ако бяха нормална държава...
                              В Куба също имаше купонна система и нямаше достъп на нормалните хора до месо и т.н., но сравнение с Корея не може да става...
                              А защо са 100-130 века пред нас?Ония се борят за физическото си оцеляване защото пастирите им ги водят така.Другите защо са пред нас - защото е чисто, подредено и т.н., защо у нас не е така?Кой да ни изчисти и подреди - ние сами явно няма да се организираме, значи трябва да ни организират.Познавам немец, който докато живееше у нас крадеше ток.Защо сега, когато се прибра у тях си не краде?След като си приличаме толкова с южно-корейците, защо не си приличаме и в чистотата, подредеността и т.н.?Кой създава нормалната държава?Народа ни обича да гледа от страни, да цъка и коментира нормалните държави, но сам той не предприема нищо по въпроса.Почнеш ли да го напъваш да бачка и да се ограмотява, да му вкарваш дисциплина и веднага надава вой - ограничавате ни правата и свободите, това било, онова било.Само вилата на врата и яко напън, иначе оправия няма.Ако поканим управляващите политици от южна корея да ни управляват нас, да ни пресъздадат тяхната с-ма тука, на втория ден ще ревнеме и ще ги напъдим.Иначе си отваряме една тема за северно-корейските ракетни напъни и почваме да плюем кви били и как гладували.
                              Последно редактирано от Самодържец; 08-02-13, 16:11.
                              Всеки трети е шести

Коментар

И нашите, и техните простотии аз (наивно) ги мисля за не-безобидни.
                                Нещо не схващам. Дразни те песничката. И мен ме дразни. Но, ако погледнеш отстрани, от гледна точка напр. на фен само на класическа музика - да друсаш глава, куфеейки на рок-концерт, да крещиш на футболен мач и т.н. е също някаква пълна простотия. Абсурдно идиотско в очите на някой сигурно изглежда да си вържеш на краката една или две дъски и да се пързаляш по снега с тях А още по-сканадализиран той ще бъде, като разбере, че плащаш луди пари за "дъски", за "връзването им" към краката и за разни съоръжения, с които да се качваш на високо и да се пускаш оттам. По-тъпо занимание не може ли да се измисли ? Може, разбира се - какво ще кажеш да си купиш някаква джипка, да почнеш да я повдигаш, да слагаш все по-големи гуми, за да харчиш безсмислено гориво за безцелни разходки из кални терени ? "Няма ли един Ким Ир Сен за вас, безделници недни, да ви вкара в правия път - бой-глад-труд-студ-пак бой-и-пак труд ?!"

А защо са 100-130 века пред нас?Ония се борят за физическото си оцеляване защото пастирите им ги водят така.Другите защо са пред нас - защото е чисто, подредено и т.н., защо у нас не е така?Кой да ни изчисти и подреди - ние сами явно няма да се организираме, значи трябва да ни организират.Познавам немец, който докато живееше у нас крадеше ток.Защо сега, когато се прибра у тях си не краде?След като си приличаме толкова с южно-корейците, защо не си приличаме и в чистотата, подредеността и т.н.?Кой създава нормалната държава?
                                У нас не е така, защото "пастирите ни водят така"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 28,243 в 08:27 на Днес.

Зареждам...
                                X