Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Северна Корея - космическа сила

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Северна Корея - космическа сила

    Не видях подобна тема във форума , а и новината някак мина по - тънката лайсна http://dnes.dir.bg/news/spatnik-seve...sitel-12602096
    Ако има подобна тема вече много се извинявам.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

  • #2
    От: Северна Корея - космическа сила

    Скоро няма да бъдат такава според мен. На диета от лападец горко им на тези дето дърпат прашката на ракетата....

    По темата

    Коментар


    • #3
      От: Северна Корея - космическа сила

      Смешно, а? Ние като сме толкова ербап, защо от трима космонавти нямаме нищо? А ония хора може да гладуват, обаче сами са го направили, и го могат. Додето ние се гордеем че имаме банани в магазина.
      Които изобщо казано са фураж за маймуни, като че ли.

      Коментар


      • #4
        От: Северна Корея - космическа сила

        Абе за бананите не се гордеем кой знае колко, но факта, че не те подстригват задължително и не питаш партайгеносето (за по младите - партийния секретар), дали ще те пуснат в чужбина си струва. Хора разни, с различни ценности.
        LZ1AIV

        Коментар


        • #5
          От: Северна Корея - космическа сила

          И като ходиш в чужбина - каква е файдата?
          Значи банани, и разходки. И 34 различни стойки за сексуално лежане на плажа. От което и деца даже не произлизат.
          Та, какво всъщност умеем? Освен да се присмиваме на тия, които умеят каквото ние не? Или вече главната ни гордост е именно че не умеем и не знаем нищо? Е те точно по тоя начин е била изклана аристокрацията, като досадна, безполезна и вредна. За да не се пречка на нововъзникналата гладна, но знаеща и можеща буржуазия. Ония не се шляят безцелно в чужбина, само умеят да пътуват в наистина новия свят. Големия свят е Космоса, не далечния край на маалътъ.

          Коментар


          • #6
            От: Северна Корея - космическа сила

            Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            ...обаче сами са го направили...
            Земя вика паралелната вселена на Стефан... Земя вика паралелната вселена на Стефан...
            Издъних се на Тюринг теста

            Коментар


            • #7
              От: Северна Корея - космическа сила

              А, ти ли ги научи? Или купуват наготово от Китай? Щото американците се лЮтат когато те продават на Китай и Иран.

              Коментар


              • #8
                От: Северна Корея - космическа сила

                Стефане, ти си решаваш как да се излагаш. Нещо не съм забелязал да са им отменяли двата основни съюзника, на един от които космическите постижения са си отколешни и за уважение.

                Да са живи и здрави, желая им само доброто. Ама айде тия колци от доматите малко да ги оставим на ръба на чинията, че много стана. Сигурен съм че и телените заграждения по границата им са за спиране на външния имиграционен поток, както и че земята наистина е пръднала и си е изкарала втори анус когато са им се раждали любимите лидери, и животните са се събирали по полянките с червени байрячета.
                Последно редактирано от Goblin; 04-02-13, 17:18.
                Издъних се на Тюринг теста

                Коментар


                • #9
                  От: Северна Корея - космическа сила

                  Хубаво. За пръв път чувам някой да обвинява Русия, че дава ракетни технологии на Северна Корея. Че продава на южнокорейците първи степени за ракетите им знам, ама те май не си разменят нищо.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Северна Корея - космическа сила

                    Не обвинявам въобще Русия. Не и със сегашното и име. По-скоро с предишното. И то отдавна. И не е обвинение, а констатация.
                    Иначе не се съмнявам че в момента си ги произвеждат сами. Просто не са си ги "направили" сами. То пък оставаше държава в която живеят и работят азиатци да не може да си върже гащите технологически когато се концентрира само върху едно.
                    Издъних се на Тюринг теста

                    Коментар


                    • #11
                      От: Северна Корея - космическа сила

                      Всъщност, никой не може да попречи на Русия и сега да им помага. А при географската, демографската и политическата обстановка в района, не е невъзможно това да става и тайно. Абсолютно същото може да се каже и за Китай. Комбинация от политически, икономически и лични интереси не е невъзможна и за едното, и за другото.

                      И после, ние сме свикнали да гледаме с пренебрежение Северна Корея. Тази страна има площ колкото България и население колкото 3-4 Българии. Даже и да гладуват, 25 милиона човека определено не се изхранват само с хуманитарни помощи. Та има и някаква икономика. Интернет няма, ама няма и неграмотни (твърдят те).

                      Да се направи космическа ракета, след като вече я е правил някой по света, е по-скоро рутинна инженерна задача. Не казвам проста, но в момента го правят частни компании с по няколко милиона долара капитал. При това го правят в пазарни условия (скъпи инженери, тежки срокове, осигуряване на търговска тайна). В КимИрСения инженерите са толкова скъпи, колкото реши Партията, сроковете са относителни (ако не стане за тоя рожден ден на Вожда, може за другия), а пазенето на тайна е така или иначе национален спорт. Няколко милиона долара Партията всякак ще задели.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Северна Корея - космическа сила

                        И тука внезапно стигаме до цената на парите. Които може да не струват нищо, особено ако нещо не се продава.
                        С пари можеш да решиш единствено въпрос, който вече е решен от някой друг. Като компютрите, които много бързо и точно решават вече решени задачи, а нерешените не могат изобщо.
                        Севернокорейската банка не е кантората, която може да подкупи най-секретните специалисти на света, особено ако те са и без това богати и разглезени. Наличието на ограничени и неизвестни ресурси не позволява простото копиране на чужди машини, а дори и то предполага поне толкова знания и технологични възможности, колкото на създателите на оригинала. Каквито и да е нетъждествени на оригинала възможности, веднага водят до други пътища на решаване на въпросите и развитие на конструкциите, още на първата стъпка. Така че каквото и да е имало наготово от 50 - 60-те, то отдавна е много различно, а не копие. Със собствена идеология. Познавам човек който често ме разсмива, като непрекъснато твърди че съветската космическа програма е копие на ракетите на фон Браун, та до днес. В същото време всяка баба знае че всяка много стара и много пъти поправяна кухненска печка, няма нищо общо с оригинала. Към добро или лошо - все едно, работата е че тя е друга. Какво има в корейските ракети не знам, единственото сигурно е че те са наистина тяхна разработка и производство. Единственото което са получили на аванта, е знанието че такива полети са възможни по принцип, но това и без това е открита информация през последните няколко хиляди години.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Северна Корея - космическа сила

                          Никой не отрича правото на корейците да свършат СВОЯТА част от работата по въпроса, за да имат СВОИ ракети.

                          Това, което наготово нямат, (вероятно) са готови работещи образци от някакви технологии. Но знанието за това как се правят космически ракети, двигатели за космическите ракети, гориво за космическите ракети и шарени боички за космически ракети, е в момента много далеч от секретно и не от вчера е така. Просто човек трябва да може да чете някой от езиците, на които говорят повече от 100 милиона човека и да има съвсем разумен бюджет за книжки. Такъв явно имат, а 25-милионна икономика очевидно е технологично самодостатъчна за подобно нещо (показали са го и други страни). То ние дето сме 6 милиона ако много се напънем го можем, а те хем са 4 пъти повече, хем се напъват истински.

                          Същото е и с ядрената бомба. С тази разлика че там тайните работи към днешно време са доста и корейците напредват по-полека, защото тия тайни работи им се налага да си ги откриват сами. Ама изобщо напредват и последно май си имаха половин килотон "шипучка" / "fizzle".

                          Коментар


                          • #14
                            От: Северна Корея - космическа сила

                            Не, ние не го можем, защото сме много умни, знаем всичко, и не четем книжки, само учим другите в интернета.
                            Помниш ли като чупеха ракетите, нещо се разлетя, и рани трима работници. Е, умниците бяха включили някоя от помпите в ракетата, без изобщо да им е минало през ума, че високодебитните високонапорни турбинни помпи се охлаждат от течността която прекарват, и значи само дебил или пиян автомонтьор може да ги пуска на сухо. С технологическа култура, която не стига за грамотно разглобяване на сглобена от друг машина, не ракети, кенефи вече не можем да правим сами. Можем само да умничим по адрес на хора които умеят да летят в космоса, ама нали не са чували какво е мол - значи за низши твари.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Северна Корея - космическа сила

                              Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              ...хора които умеят да летят в космоса, ама нали не са чували какво е мол - значи за низши твари.
                              Мммм...Тц

                              Низши твари са понеже могат да отвличат малки япончета на дузини, разчитайки че все ще се намери някъде някой паралелногалактичен клакьор да им направи евала на общо основание, само задето правят сценки на "лошите". Отъждествявайки върхушката с останалите милиони, без да ги пита те барем искат ли да гледат как шефовете им пращат ракети в космоса без да ги питат, или искат да гледат мол.

                              Не че нещо де. Нали се съгласихме че загражденията са за да попречат на имиграционните вълни напиращи да се заселят там. Кофти типове - пазят доброто за себе си...
                              Издъних се на Тюринг теста

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X