Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Северна Корея - космическа сила

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Северна Корея - космическа сила

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
    Естественно, че се различават. Което само по себеси е показателно затова, колко заразителен е лошият пример. Щом 40 години социализъм, са успели да затрият векове немска акуратност...
    Злите езици твърдят, че те, източните, и отпреди това били по-различни и границата била почти естествена. Не мога да преценя.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
      А има и българи, които са ходили в Северната. Не е било много гот.
      Бай Боголюб е изкарал крехко детство там С первого по четвертый класс учился в школе при посольстве СССР в Пхеньяне
      Като студент във Франция имах съквартирант южнокореец, който ме вкара в тяхна компания. Настина имаме странно много общи черти, както отбелязва бай Гоблин. Основно занимание ни беше да сваляме японки които идваха на огромни групи за някакви тримесечни езикови курсове (всеки кореец знае японски и счита за дълг да се бъзика с японки най-вече). Мен ме представяха за кореец и японките учтиво ме гледаха с изведнъж станали абсолютно кръгли като в японски анимационен филм очи. По-късно гостувах на корееца в Сеул, та, с двайсетина годишна разлика, не знам какво сравнение мога да направя, но според мен и назад да тичат южните, северните са едно 500 години изостанали. Не мога да си представя и обединение на двете Кореи. Това са два свята, откъснати не само във времето, ами и нещо като в космоса ... в различни галактики.
      Когато бай Тошо дойде в Северна Корея, беше приветстван с лозунга "Добре дошъл на първия ръководител на държава с 13 000 годишна история !" Бай Тошо учтиво им обяснил, че са сбъркали с една нула повече, но те с лукава азиатска усмивчица уточнили, че корейци и българи се знаят и контактуват от 130 века и всъщност на нас ни е неточна информацията. Та така.
      Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 06-02-13, 20:06.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Не знам бе търтьо, не ги знам колко гладуват. Някои със сигурност гладуват, ама то и тука така. Не знам колко са.

Точно количественият аспект най-малко го знаем.
        Ей го - имат таблети. Дали са 3? 3000? 3 милиона?
        За гладуването-преди години се появи информация, че в Севрна Корея се появила готварска книга със заглавие нещо като "Какво да сготвим от диворастящи растения". Демек как да сготвим манджа от трева. Ако е вярно(а е почти сигурно, че е)-баси държавата, значи има доста гладни за да се издава такава книга в държавно издателство.

Таблетите-при липса на достъп до интернет какво да го правят този компютър?.. Същото е и за смартфоните. Не ги обичам изобщо, но те са вид символ на капитализма, та точно царя да се появява с такава играчка...

Но при липса на информация само си пишем колкото да сме в дискусията.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не знам бе търтьо, не ги знам колко гладуват. Някои със сигурност гладуват, ама то и тука така. Не знам колко са.

Точно количественият аспект най-малко го знаем.
          Кат нема свободен пазар колко да са ...
          Тоя филм сме го гледале. Заеби. СССР умре, и то умре точно от това. Глад и мизерия.

Аре нещо по темата за разведряване
          The dinosaurs became extinct because they didn't have a space program

Тва знаете ли кой го е казал?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
            ...да се правим че не сме виждали снимките на дечица чиито пъпче е на 2см от гръбначния стълб?...
            За протокола - аз такива снимки на северно корейски дечица не съм виждал. И не казвам че има. Нито че ВСЕ ОЩЕ гладуват.

...
            Знае се че имат към 1000 IP-адреса
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Таблетите-при липса на достъп до интернет какво да го правят този компютър?.. Същото е и за смартфоните. Не ги обичам изобщо, но те са вид символ на капитализма, та точно царя да се появява с такава играчка...
              Те си имат НЕЩО КАТО Интернет. Т.е. вътрешна мрежа, ама много по-изолирана от Китай или Иран. По-скоро като фирмена мрежа, ама голяма. Вътре си търкалят пощички, месиджъри и други техни си работи. Към външния Интернет се излиза ТРУДНО и не за всеки. Още по-трудно се влиза отвън.

А когато царят се появява с нещо, то обикновено не е да се кефи на нещото, че го има - той има цяла държава и всеки ден се кефи от това и не му пука за един таблет. Идеята е да даде тон на подчинените си.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Знае се че имат към 1000 IP-адреса
                Значи яко ползват NAT...

Те си имат НЕЩО КАТО Интернет. Т.е. вътрешна мрежа, ама много по-изолирана от Китай или Иран. По-скоро като фирмена мрежа, ама голяма. Вътре си търкалят пощички, месиджъри и други техни си работи. Към външния Интернет се излиза ТРУДНО и не за всеки. Още по-трудно се влиза отвън.
                ... когато изобщо им трябва NAT.

Коментар

... и границата била почти естествена. ..
                  Най-вече тази през Берлин

Коментар

Стефане, вече официално - просто ще трия всяка твоя глупост отдалечена от реалността през повече от две измерения. Все още си ми достатъчно мил да се боря да запазиш статута си просто на приятно куку, без да прескачаш към откровено изтрещял откачалник.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Аре нещо по темата за разведряване
                      The dinosaurs became extinct because they didn't have a space program

Тва знаете ли кой го е казал?
                      Лари Нивън (Larry Niven) го е казал, но фразата подължава:
                      And if we become extinct because we don't have a space program, it'll serve us right!
                      Бат' Лари е споделил още доста мъдри мисли:
                      The gods do not protect fools. Fools are protected by more capable fools.
                      That's the thing about people who think they hate computers. What they really hate is lousy programmers.
                      Ethics change with technology.
                      A civilization has the ethics it can afford
                      Ringworld:
                      http://chitanka.info/text/545-prystenov-svjat
                      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                      No wahalla.

Коментар

Давай - давай. Твоята позиция поне е ясна. Сам си отишъл където всичко е готово. Там е лесно. Когато сам се научиш да правиш наистина от нищо - нещо, тогава сигурно и ще приема твоята оценка.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          трактори и стругове.
                          В интерес на истината правят много добри стругове . Аз имам такъв Кюсон 3. Дошли са в България като бартер срещу зърно в началото на осемдесетте . Понеже не са имали твърда валута да си купуват недостигащата им храна а лозунги касаещи победата на световния комунизъм и ние си имахме в излишък та в България и СССР са плащали със стругове . Не че са ни трябвали произвеждаме много по добри ама тая братска взаимопомощ за малко и нас да ни изяде главите . Нашия социализъм беше къде къде по рафиниран поне глад от след войната не е имало . Аз помня времето когато дядо ми купуваше топъл черен хляб по 12 стотинки за да храни с него прасето и кравата .
                          Последно редактирано от sek.1; 07-02-13, 04:45.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Някакъв субективен опит за сравнение:

Южна Корея - по мои представи това е "елитът" на жълтата раса. По-високи, по-стройни и по-красиви от всички тям японци, китайци, монголци, виетнамци и "тайци" даже. Хубави жени, всеки може да се увери из нета:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:740332-girls-039-generation.jpg
Прегледи:1
Размер:71.2 КБ
ID:5452121
                            Обичат да се веселят, хапват-пийват, танцуват, да харчат пари за лукс, дори да се изхвърлят в тази насока, попили са всички "вредни западни" навици Заради режима на Пак Чжон Хи или по други причини отдавна не са особено религиозни, доста са християните, много са "агностици" и по принцип на всички не им пука особено за "духовното и отвъдното". Работливи, издръжливи и сръчни, корейците работят "със" фирмата или "във" фирмата, защото са постигнали съгласие какво ще правят и колко ще получават. Ако фирмата закъса, своевременно напускат или вдигат стачки и джабала как некадърното ръководство краде, присвоява и разпилява (справка скандалите и последвалите съдебни процеси срещу шефове на "Самсунг", "Деу" и т.н.). Няма "феодални" нрави, чинопочитание и ценности като при японеца, който работи "за" фирмата, защото "така трябва", тъй като дядо му, баща му са работили там и са погребани на фирменото гробище, а децата му също ще работят там. Ако фирмата закъса, японецът се тръшка, че и той има вина за това и... току-виж си направил "сепуко" Корейският турист не щрака с фотоапарат като гламав японец, не се прехласва особено по природни и исторически ценности, а обикаля кръчмите и магазините Жените са еманципирани, равнопоставени, контактни и приятни.

Северна Корея - същият народ, буквално "изроден" от глад и недоимък. Ниски хора, кривокраки, заради носенето на бебетата в торба на гърба - и днес няма да видите бебешка количка в Пхенян. В градовете избягват какъвто и да било контакт с чужденец, даже ще побегнат, ако настояваш да говориш с тях. По селата се случва замерят с камъни заблудени бели ("образът на врага") Видимо недохранени, с изключение на дебелите партийни другари, за които преяждането е основна благина. Разликата е видна при периодичните военни срещи между Севера и Юга:

Име:hosseinsharifi20110210081624980.jpg
Размер:22.1 КБ
ID:5452136

Име:North_K-girls.jpg
Размер:102.2 КБ
ID:5452137
                            Самата Северна Корея е по-красивата и (казват) по-богатата откъм природни ресурси страна. Разправят се някакви абсолютно непотвърдени официално дори от ЦРУ легенди за огромни залежи злато и много уран, което обяснявало крепенето на династията "Ким" от Китай и Русия толкова години. Народът е буквално смачкан Женят се по следния начин: прекият партиен отговорник нарежда: "Хон-тому, ти ще се ожениш за Че-тому. Че-тому, ти ще се омъжиш за Хон-тому. Запознайте се ! Ще имате две деца !" След време: "Хон-тому, не оправда доверието на Партията. Дава ти се втори шанс с другарката Чон-тому ! Запознайте се ! Дано този път да имате деца !"
                            Дядо ми, адвокат, беше дошъл на гости и му се приискало да посети... корейски съд Това предизвика ужас сред преводачите... Ами, не е удобно, то... в момента няма дела, защото в страната под мъдрото ръководство на Вожда всъщност ние нямаме престъпници... "Е, добре, де", вика дядо ми, "аз някоя бракоразводно дело да видя ?" Та тогава един дръпнал баща ми настрана и шепнешком му описал горната схема на "чифтосване" в С.Корея. Имаше читави преводачи и шофьори, бяха расли в България. Помните, може би, когато Китай нападна Виетнам, тук докараха осиротели виетнамчета на отглеждане. Същото е било и при Корейската война, няколко стотин севернокорейчета са били отгледани у нас. Та, тези хора понякога се отпускаха и споделяха горчивата истина живота си в Северната "Страна на утринната свежест".

Име:Kim_Il_S.jpg
Размер:60.9 КБ
ID:5452138

Име:1340877720norter.jpg
Размер:23.3 КБ
ID:5452139
                            Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 07-02-13, 09:59.
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                              Смея да твърдя, че има народи по тая земя, които не са достигнали етапа в своето развитие, за да успяват да се "самоуправляват" и да преценят, кое е добре за тях.Разбирай, като при децата.На твойто дете на 3 годинки няма да му набуташ пиратки в ръцете, щото му е кеф и му се иска, а ще направиш това, което ти прецениш, че е добре за него или това за което ти си мислиш, че е добре и ти се иска на теб.Разбира се, сравнението да не се приема съвсвем буквално и да не се хващаме за всяка дума, защото няма да се разберем и ще стане мазало.Та има такива народи/стада, за справка - ние.
                              Искрено съжалявам за този пост и се извинявам на всички участници, ако това е причината темата да се изроди в противопоставяне на мнения и тези про и контра Северна и Южна Корея.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                                Искрено съжалявам за този пост и се извинявам на всички участници, ако това е причината темата да се изроди в противопоставяне на мнения и тези про и контра Северна и Южна Корея.
                                Аз винаги ще бъда "контра" Северна Корея в този й вид

Име:NorthKoreavsSouthKorea-87997.jpg
Размер:124.8 КБ
ID:5452140

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X