От: Северна Корея - космическа сила
Злите езици твърдят, че те, източните, и отпреди това били по-различни и границата била почти естествена. Не мога да преценя.
Първоначално публикуван от GN2355
Преглед на мнение
и японките учтиво ме гледаха с изведнъж станали абсолютно кръгли като в японски анимационен филм очи. По-късно гостувах на корееца в Сеул, та, с двайсетина годишна разлика, не знам какво сравнение мога да направя, но според мен и назад да тичат южните, северните са едно 500 години изостанали. Не мога да си представя и обединение на двете Кореи. Това са два свята, откъснати не само във времето, ами и нещо като в космоса ... в различни галактики.
Та тогава един дръпнал баща ми настрана и шепнешком му описал горната схема на "чифтосване" в С.Корея. Имаше читави преводачи и шофьори, бяха расли в България. Помните, може би, когато Китай нападна Виетнам, тук докараха осиротели виетнамчета на отглеждане. Същото е било и при Корейската война, няколко стотин севернокорейчета са били отгледани у нас. Та, тези хора понякога се отпускаха и споделяха горчивата истина живота си в Северната "Страна на утринната свежест".
Коментар