Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Северна Корея - космическа сила

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Северна Корея - космическа сила

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Той и за Южна Корея не е подал. Значи ли това, че в България е по-хубаво, отколкото и в Южна?

А па "они и те же грабли" си е общочовешко явление.
    Значи.
    ЕС, ала бала. Защо в една империя се живее по-добре от извън нея, мисля няма нужда да обяснявам. Дори за тея дето не харесват баш тая империя, а една друга, лекинко враждебно.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе ГДР си е ГДР. За тях знаем доста, знаехме и преди. Прочее, те и сега се различават от другата част. Или поне така твърдят хора, които са били там и им вярвам.

Ама да си разправяме с категорична сигурност кое как е за неща, дето са от другата страна на Земята и на място, където изолацията явно е национална чест - айде.

Ако може, с по-умерени думички.

Коментар

Абе ГДР си е ГДР. За тях знаем доста, знаехме и преди. Прочее, те и сега се различават от другата част. Или поне така твърдят хора, които са били там и им вярвам.

Ама да си разправяме с категорична сигурност кое как е за неща, дето са от другата страна на Земята и на място, където изолацията явно е национална чест - айде.

Ако може, с по-умерени думички.
        С категорична сигурност ти пожелавам да не ти се налага да сравняваш от севернокорейската страна как се живее в двете Кореи

За Южна Корея - казах ти какъв ми е източника. Разбира се, той като южно кореец може да е с промит от злата пропаганда мозък, и да знае по-малко от половината форум тук Може и деветдесет годишната му баба на село да е провокатор на американците. Нищо никога не се знае.

PS: А аз лично бих поживял с огромен интерес в Северна Корея. Просто не с техен паспорт.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Чета, чета и се сещам за крилатата фраза на един незнаен офицер в народната армия: сега има социализъм върху 1/2 от света но утре ще е 1/3, 1/4, даже и 1/9 другари!
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Като четох, четох, четох, бавно , бавно - вдянах - темата е за спам раздела, че пак започнахте да си мерите личните пристрастия, а не обективните реалии.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

то, че има и много предразсъдъци към северно корейците е ясно, но не е нужно да си бил там за да знаеш, че са по зле от южната част / и не само / то и аз не съм бил в Канада, но знам че са на няколко петилетки пред нас .
              gsm - 0899388807

Коментар

Лееко вън от дискусията, ама не съвсем:

Днес по радиото чух, че една снимка е хит в световния интернет. Как севрнокорейския лидер (кво му беше името) ползва някакъв смартфон.
                Може и да не е вярно, може и да е фотошоп, но факта, че света се вълнува от такова нещо е показателен. Демек-ще държим народа в тъмнина, няма да му позволяваме да вижда какво става по света(разбирай да пътува свободно и да ползва интернет), ама ние щото сме ръководители, и сърничките се насрали от кеф като съм се родил-можем да си позволим всичките плодове на гнилия капитализъм.
                Ами при нас допреди 20 години беше същото. Даже по-леко, но се радваме, че онова време си замина нали?
                За мен първата задача на едно управление е да осигури нормален живот на народа си. Ако има възможност за развиване на космически технологии-много добре. Но понеже те са доста скъпи-държава в която хората гладуват(може би, по информация от капиталистическите СМИ) не и трябват ракети, а трактори и стругове.
                Ако народа е читав-след 20-30 години сам ще започне да мечтае за ракети и ще започне да ги строи.

Сегашните напъни на свернокорейските началници са "На гол тумбак-чифте пищови"
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Днес по радиото чух, че една снимка е хит в световния интернет. Как севрнокорейския лидер (кво му беше името) ползва някакъв смартфон.
                  Може и да не е вярно, може и да е фотошоп, но факта, че света се вълнува от такова нещо е показателен. Демек-ще държим народа в тъмнина, няма да му позволяваме да вижда какво става по света(разбирай да пътува свободно и да ползва интернет), ама ние щото сме ръководители, и сърничките се насрали от кеф като съм се родил-можем да си позволим всичките плодове на гнилия капитализъм.
                  ъъъ.
                  Нали се сещаш, че смартфонът е рядко безсмислена играчка, ако никой в държавата няма. Ама в Северна Корея май има два мобилни оператора. Другарят Ким наскоро имаше важни гости от Гугъл - все са му подарили нещичко.
                  Преди около година пък излезе доста обоснован слух, че разработват техен си, линукс-базиран таблет. Кой знае, може пък да е излязло нещо от този напън. Не че съм оптимист.
                  Техен си линукс имат със сигурност - поради факта, че сме го виждали. И си го поддържат.

Коментар

Наука може да се развива от от гладни. Просто щото исстинския учЕн мое и да не яде.
                    Ама 99% от населението не са учЕни и трее муат нещо ката ден. От време на време искат и да идат на кино или пък да си купят нов телевизор просто е така, без стария да е изгорял отвъд всяка възможност за ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Наука може да се развива от от гладни. Просто щото исстинския учЕн мое и да не яде.
                      Ама 99% от населението не са учЕни и трее муат нещо ката ден. От време на време искат и да идат на кино или пък да си купят нов телевизор просто е така, без стария да е изгорял отвъд всяка възможност за ремонт.
                      А, никой не ги отрича тия неща.

Коментар

Ми никой, а твоите постове по-горе?

Коментар

Таблета си го имат. Скоро го бяха коментирали май в The Register.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не може да сме категорични за истината в КНДР, прави сте, но и не можем да се правим че не сме виждали снимките на дечица чиито пъпче е на 2см от гръбначния стълб?

Може би медиите не винаги казват истината, но Аз съм чул страховитите истории от твърде много места за да не вярвам че там е ад за човешкото същество.

Камъни от Марс няма да помогнат на хора които се влачат и гният в локвите.

А Стефан го разбирам от части. На него му липсва производството, организацията и липсата на чалгата. Но има по-важни неща.

Аз предпочитам да пазарувам в мола отколкото в гастронома

Коментар

...
                              Естественно, че се различават. Което само по себеси е показателно затова, колко заразителен е лошият пример. Щом 40 години социализъм, са успели да затрият векове немска акуратност...

Ползата от т.н. космическа, ядрена или др. подобна мегаломанска програма, за севернокорейското народонаселение е нулева не, а отрицателна. Не че нямам преки наблюдения, но да се твърди обратното е меко казано липса на здрав разум.
                              Последно редактирано от GN2355; 06-02-13, 19:58.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Ми никой, а твоите постове по-горе?
                                Не знам бе търтьо, не ги знам колко гладуват. Някои със сигурност гладуват, ама то и тука така. Не знам колко са.

Точно количественият аспект най-малко го знаем.
                                Ей го - имат таблети. Дали са 3? 3000? 3 милиона?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X