Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък проект със съмнителен успех ;)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Малък проект със съмнителен успех

Всички дървени части са обработени с рендето, махнати са им ъглите и са намазани с "яхтен лак"
    Важно ми се стори, всяко съединение което се прави с винтове да се подсигури и с лепило. Тези, които не бяха залепени се размърдаха.
    Използвахме 6 двуметрови гредички, за да направим горната конструкция. Нарезите, които направихме за сглобяване на гредите са дълбоки по 2 сантиметра на всяка греда. Две от гредите са надлъжни, а останалите 4 - напречни. На централните 2 греди се закрепва стойката за мачтата. На снимките се вижда кое и как, така че ако има въпроси за подробностите, питайте спокойно.
    Две от гредичките се слагат отпред и отзад на лодката. свързани са с централната конструкция посредством надлъжните централни греди.
    Закрепването към тръбите и на надлъжните и на напречните греди става с дъските, които са срязани със зегето по диаметъра на тръбата. Ползвахме по две полукръгчета, за да е по-устойчиво, но има още какво да се желае в тази зглобка. Ползвайте и лепило освен трите винта. На снимките се виждат и двата варианта на на закрепването на тези части.

Всички сглобки между гредите са решени с въжета. Сглобките между гредите и тръбите се оказа по-удачно да са с колани с тресчотки (по-здрво изглежда). Важно е да послушаме Бенцбоса и да МОКРИМ ВЪЖЕТАТА преди да ги връзваме.

...

Мачтата ми е подарък, но ако не беше, щяхме да ползваме 4 метрова греда от някое здраво дърво.
    Платното е направено от найлоново платнище "шито" с дъктейп, през който може да се шие и с конец, без да се прецака найлона на платнището.
    Не знаем още как и дали работят платното и мачтата, но ще разберем ...
    Последно редактирано от upi; 19-08-14, 23:08.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Добре е тези, които разбират повече, да кажат какви възли е най-удачно да се ползват. Ние използвахме различни, но не можах да преценя в тъмното кой как се е държал към края. За съжаление излязохме от водата по тъмно и имахме други приоритети...

Със сигурност съм изпуснал 1000 неща, но с въпросите ще дойдат и отговори. Пък и ... кое време стана вече
      Последно редактирано от upi; 19-08-14, 23:35.
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Малко снимки и от мен

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-08-16-1260.jpg
Прегледи:1
Размер:101.1 КБ
ID:5606078
        Тук точно пуснах въжето, с което ме "подсигуряваха" от брега

тук пък се учим да правим световноизвестния възел "Бабин", известен още в офроудските среди и като "абе дай нашенския".

Име:2014-08-16-1227.jpg
Размер:159.5 КБ
ID:5606079

хммм ... "дух"овна инспекция

Име:2014-08-16-1231.jpg
Размер:144.3 КБ
ID:5606081

Ясен съгласува "изстрелването" със службите и сателитите

Име:2014-08-16-1234.jpg
Размер:188.9 КБ
ID:5606084

Нали някой питаше за въжета за стойката на мачтата??

Име:2014-08-16-1237.jpg
Размер:161.1 КБ
ID:5606086
        Сега, като се загледах в снимката и почвам да се чудя. ... Ясене, мен ли гледаш така, или има някой зад кадър (надявам се) ...

Тук пък се вижда реалния размер на чудото след сглобяване ...

Име:2014-08-16-1240.jpg
Размер:167.0 КБ
ID:5606087

Ясене???

Име:2014-08-16-1238.jpg
Размер:162.4 КБ
ID:5606088

И така, плаването със самоделен катамаран е повече от кеф. Направо си е ГОЛЕМ кеф .

Име:2014-08-16-1266.jpg
Размер:96.7 КБ
ID:5606089

Нещо не мога да намеря снимки с трима стокилограмови мъже на борда, но ако не намеря сега ще направя следващия път
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Като го гледам колко гази, изглежда има достатъчно плаваемост наистина (не знам дали така му се вика). А това платно работи ли наистина или към момента е само за фасон..?!

Коментар

Имайки предвид как изглежда, определено не е сложено за фасон
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Поздравления за труда и мерака! Кеф цена няма, ама аз бих взел една надуваема лодка.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Поздравления за труда и мерака! Кеф цена няма, ама аз бих взел една надуваема лодка.
                Надуваема лодка с мотор (и то прилична) си имам от години няма нищо общо едното с другото.
                Тук всичко тръгна от това, че една сутрин се събудих с мерак да строя лодки. Не да имам, а да правя. За да разбера, дали въобще ще се получи нещо, започнах от най-лесното и с най-малък бюджет, за да не стане едно зверско набутване и да се окаже, че хич ме няма. За това и проекта беше "със съмнителен успех". Сега съм наясно със себе си и търся лодката, която ще построя вече много по-сериозно и като хората. Въпрос на дизайн и функционалност. Тепърва имам да науча всичко , но поне знам, че ще ми е кеф да се захвана.
                Инак, гумените лодки са като леките коли - стават за офроуд, ама по веднъж . Нищо общо с истинска лодка.
                Последно редактирано от upi; 21-08-14, 10:57.
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                  Надуваема лодка с мотор (и то прилична) си имам от години няма нищо общо едното с другото.
                  Тук всичко тръгна от това, че една сутрин се събудих с мерак да строя лодки. Не да имам, а да правя. За да разбера, дали въобще ще се получи нещо, започнах от най-лесното и с най-малък бюджет, за да не стане едно зверско набутване и да се окаже, че хич ме няма. За това и проекта беше "със съмнителен успех". Сега съм наясно със себе си и търся лодката, която ще построя вече много по-сериозно и като хората. Въпрос на дизайн и функционалност. Тепърва имам да науча всичко , но поне знам, че ще ми е кеф да се захвана.
                  Инак, гумените лодки са като леките коли - стават за офроуд, ама по веднъж . Нищо общо с истинска лодка.
                  Значи е време да изровиш от някъде поне едно 100-тина броя на Катера и Яхтьi , и после ( след като прочетеш поне половината), си ти.
                  Пак 50% от нещата няма да са ти ясни, но поне ще имаш визия.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

В това да си построиш лодка, най-трудното е да имаш база където да го направиш.

Място достатъчно голямо и удобно за работа при всякакви метеорологични условия за няколко години.

И без да се заровиш в стари руски книги, информация в интернет бол, и форуми, клипове, статии.
                    Кеф ти дървена, кеф ти стъклопластова, та даже и железо-бетонна (има тема тук във форума) .

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Значи е време да изровиш от някъде поне едно 100-тина броя на Катера и Яхтьi , и после ( след като прочетеш поне половината), си ти.
                      Пак 50% от нещата няма да са ти ясни, но поне ще имаш визия.
                      В интерес на истината много полезни неща може да намери човек в Катера и яхти, и ако някой мисли че ще му помогнат, то и аз мога да помогна с известен брой книжлета. Естествено срещу поне половин бира За съжаление цялата поредица на "Бато" ми я отмъкнаха преди време, уж за малко...
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                        В това да си построиш лодка, най-трудното е да имаш база където да го направиш.

Място достатъчно голямо и удобно за работа при всякакви метеорологични условия за няколко години.

И без да се заровиш в стари руски книги, информация в интернет бол, и форуми, клипове, статии.
                        Кеф ти дървена, кеф ти стъклопластова, та даже и железо-бетонна (има тема тук във форума) .
                        Е, вече има нет, но когато аз строих имаше само списания с подробни чертежи и обяснения.
                        За мястото - зависи какво, един корморан се строи и в гараж за 6 месеца от 2 човека след работно време, важното е да е топло, над 15 градуса.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Който се интересува от огромно количество информация, но на съвеЦки, може да се вгледа в този сайт: http://forum.katera.ru/. Също така в него се намира и електронна библиотека с всички броеве на "Катера и яхти".
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Подобен на вашият проект (Трябва да му измислите име) :

И казахме.. по-мащабно мислене :

Коментар

Името е важно. Но предлагам да не разбиваме бутилка шампанско в корпуса.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                ...
                                Сега, като се загледах в снимката и почвам да се чудя. ... Ясене, мен ли гледаш така, или има някой зад кадър (надявам се) ...

...
                                Ясене???
                                Upi ?????

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X