Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък проект със съмнителен успех ;)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малък проект със съмнителен успех

Според мен, ако го пуснете на Искър и има вълни ще се скършат тръбите през средата в снадката или до нея .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
      Според мен, ако го пуснете на Искър и има вълни ще се скършат тръбите през средата в снадката или до нея .
      Няма такава опасност,разгледай снимките.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        голям студ ви чака,вярвай ми - в Аляска съмсъм
        Панчаревското езеро вчера беше 22-24 градуса на повърхността. Въздухът + 10 отгоре. Студ ти казвам.

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        Срещу това са взети мерки. За да се скършат през средата трябват морски вълни и то не какви да е.

И да, на мачтата или на друг някой детайл със запас от плаваемост можем да закачим едно гопро. Предоставям го за Делото.
        Последно редактирано от Ясен; 17-08-14, 11:16.

Коментар

Сложили сте греди върху тръбата, но далеч не върху цялата. Краси е прав. Просто тези тръби са крехки. На статично натоварване ще държи, но като почнат да го лашкат вълните е друго. На ваше място за поплавъци бих ползвал четири метални варела.
          Нали идеята е фън, а крушението е част от него. Вземете си хубави жилетки.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Всъщност за пълнота на конструкцията гредите може да са ПОД тръбите и по цялата им дължина, хванати през някакво разстояние. Така ще се спечели и запас от вертикална устойчивост. Тъпото е че такива греди са скъпи и тежки.

Коментар

Така ще се спечели и рокслайдър.

Коментар

За рокслайдър има нЕкои допълнителни съображения. Примерно въжетата с които са захванати тръбите отгоре да не минават отдолу, а през отвори, което ще предполага и малко по-дебели греди.

Коментар

Давам и една бутилка шампанско "Искра", да го кръстим! Това без име, не трябва да плава с човек на борда! Кой ще е той, вмеждувпрочем...?!

П.П. Според мен не е лоша идея - по-време на плаването да има читав придружаващ плавателен съд...

Коментар

Марто, ако това се направи както трябва е в състояние да плава и без придружител.

Коментар

• От: Малък проект със съмнителен успех

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Марто, ако това се направи както трябва е в състояние да плава и без придружител.
                      Сигурен съм в това! Имам предвид само първия път...

Коментар

Първият път все едно мина. Това което му липсваше е тяга, а не плаваемост.

Коментар

Плаваемост определено няма как да му липсва. Виж неразпадаемост....
                          Трябва му по-сериозен рул, шверт и истинско ветрилно стъкмяване. Един двигател около 4 к.с. също не би бил излишен.
                          И да знаете, че няма нищо по-устойчиво от обърнат катамаран

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Плаваемост определено няма как да му липсва. Виж неразпадаемост....
                            Трябва му по-сериозен рул, шверт и истинско ветрилно стъкмяване. Един двигател около 4 к.с. също не би бил излишен.
                            И да знаете, че няма нищо по-устойчиво от обърнат катамаран
                            И неразпадаемост не му липсва много за момента, щом със спукана тръба точно на снадката не потъна...
                            Иначе си прав Ники, тия неща много ще подобрят издържливостта, но с предварително определения бюджет... толкова. Тепърва предстоят доразвитието и подобренията, че както Венци-малкия беше писал по-напред - трябва да се мисли мащабно
                            www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                            0898777327

Коментар

Мите, това нещо трябва да се построи наново. Не го казвам с лошо, не ме разбирайте неправилно. Просто не сте се занимавали с такива неща а опитът е много полезно нещо. Познанията по техническа механика също.
                              Издръжливостта при спокойна вода не е определящ фактор. Проблем е като влезете у Искъро и излезе вятър и вълна. А там това ми се е случвало и е пренеприятно, дори с 5-метрова моторна лодка с 55 коня на гъза. С този катамаран, няма да може и да се излезе бързо. Не се ебавайте.

Коментар

Ники, напълно съм съгласен. Основната задача на проекта беше на първо място да се забавляваме и на второ място да опровергаем мненията на 99 процента от хората, които настояваха, че това нещо няма да проплува и ни убеждаваха да не се занимаваме с глупости.
                                Наясно сме с опасностите от опити да го приводняваме на Искъро. За там ще се допитаме и съобразим със съветите на знаещите и опитимащите в това отношение. И ще си вземем истински спасителни жилетки
                                www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                                0898777327

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X