Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЪГИТО МИ Е ВЕЧЕ С ДВА ДВИГАТЕЛЯ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: БЪГИТО МИ Е ВЕЧЕ С ДВА ДВИГАТЕЛЯ.

КАто начало разглобих водилото и разстъргах планетките на 16 мм, защото намерих иглени лагери 12/16/10 мм без вътрешна гривна.Оказа се че французите даже не са сложили поне някакви втулки.За това се наложи да сменя осите . Добре че си имам хромиран закален прът ф12 и само трябваше да ги нарежа.Понеже забелязах че има аксиално триене направих шайби от фосфорен бронз за всеки случай.После реших че е добре да направя отвори за по-добро смазване на иглените лагери и добре че имам ерозийна машина , иначе тази манипулация беше невъзможна, поради голямата твърдост на зъбните.Оказа се също че трябва да подпра планетарния механизъм в отсрещната плоча, защото само от едната страна не е достатъчно, имайки предвид големия опън при натоварване на веригата, около 20 -25 KN. Щом се разпъва веригата, която и дават 44 KN на скъсване. Явно натоварването е жестоко.При предишния вариант с единия двигател ползвах ДИД и я сменях на две състезания защото се разпъваше а тук с два двигателя и при тези конски сили....е за това сложих двойна усилена. За да подпра планетарния механизъм ми трябваше голям лагер. Намерих такъв в SKF, на цена 550 евро. Почти се бях отказал, но на помощ дойде братския китайски народ , който е направил такъв лагер за 250 лева.Колко ориз ще излапат за тези пари...нямам думи.Има и още нещо. За да не се разминават вътрешното зъбно и планетките при натоварване , ще мдифицирам един лагер , който ще центрира оста, спрямо зъбното, нещо подобно на оста на скоростната кутия в коляновия вал.Е... днес мисля да сглобяваме и пак да тестваме.
    Последно редактирано от kotarakafeliks; 31-03-11, 06:27.

Коментар

Ето малко снимки за по-любопитните.Забравих че е задължително да се сложи по една точка на осите, за да не се завъртят и да прецакат леглата.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от kotarakafeliks; 31-03-11, 06:29.

Коментар

Ето как.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kotarakafeliks Преглед на мнение
          Ето как.
          Така има шанс и да издържи,явно е бил произведен за ниски скорости и минетчиите са ги пуснали да се трият метал в метал.Тия блокчета(едното с надпис тор)алумин ли са,какви пари излиза...метъра?
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Гледам от доста време, чета и тръпки ме побиват! Не се майтапиш с нищо май? Понеже спомена болиди и Ф1 - добута ли го бъгито като разходи до тях? Ако не е тайна!

Извънземна машина!
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Сичко е като требе...без шайбите от бронз.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                Сичко е като требе...без шайбите от бронз.
                какво имаш против шайбите?Просто да няма аксиално триене стомана-стомана.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                  Така има шанс и да издържи,явно е бил произведен за ниски скорости и минетчиите са ги пуснали да се трият метал в метал.Тия блокчета(едното с надпис тор)алумин ли са,какви пари излиза...метъра?
                  10.5 лева килограм.

Коментар

Браво Андро!!!Неми го побира акъла как ли ще се изстрелва това извънземно творение?? Спомняики си как ми трепереха мартиките след няколкото обиколки които направих на събора в Севлиево! Страхотия щее ,пожелавам ти да не го разглабяш повече! И да ни държиш в течение!! Успех!!
                    Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                    Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Интересно ми е от какво са амортисьорите, много приличат на заден за СуперТенере.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                        Интересно ми е от какво са амортисьорите, много приличат на заден за СуперТенере.
                        Всяка прилика е случайна, защото съм ги модифицирал , като за база са използвани стандартни пълнители , а другите чаркове са си мое производство. Пружините са от правени от една фирма .

Коментар

Първоначално публикуван от kotarakafeliks Преглед на мнение
                          какво имаш против шайбите?Просто да няма аксиално триене стомана-стомана.
                          Окопават се...пробвано. Ма може просто да са били зле изработени тия.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                            Окопават се...пробвано. Ма може просто да са били зле изработени тия.
                            Задължително шлайфане и полиране на повърхнините на планетите.

Коментар

Днес тествах в двора на фабриката ми и всичко премина ОК. При доста натоварен режим и десетина старта. Направо е ракета. Но и трябва да се науча да го карам, защото нали съм си парче музикант, а звука е доста различен и скоростите просто не се познават.Интересното е че се удължиха доста. Другото , което е че на завоите си карам на 4-5 скорост без проблем да "забива", както преди.Оказа се в крайна сметка , че трябва газта да е променлива на "бутащия " мотор.При старта да е някъде около 5000 , защото колелетата просто въртят на място при рязко пускане на съединителя.Може би трябва да потеглям по-плавно. Иначе мощността е невероятна. Но утре ще ида на Мадан , за да се опитам да го счупя. Иначе няма как да разбера слабите места. За сега сателитките и планетките се държат културно и не задират, но ми е интересно на пистата след 20 обиколки какво ще е положението. Ако всичко е наред другата седмица сядам душа на мъка и почвам алуминиевия корпус че тази кутия е много смешна и може да ми излезе някой нов прякор. А сега отивам да се почерпим за добрата работа.

Коментар

Може да направиш различни гърбици за подаване на газ на двата мотора

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X