Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЪГИТО МИ Е ВЕЧЕ С ДВА ДВИГАТЕЛЯ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: БЪГИТО МИ Е ВЕЧЕ С ДВА ДВИГАТЕЛЯ.

Макар да не пишем защото не разбираме.... само казвам, че има много колеги които следим темата и се възхищаваме на всичко споделено и направено.
    За което благодаря много !
    Успех на състезанията...... и .......давай на Дакар ......

Коментар

В крайна сметка се оказа че този корпус от ламарини , плочи и полиамид " диша". С други думи се усуква леко и измества сходимостта на осите. Ще започнах спешно алуминиевия корпус , но нямам много време и ако не успея, ще карам първото състезание с този и ще доливам масло с лейката . Купих две шини алуминиев прокат за целта 300х600х100. Ако ви кажа че надхвърлиха 1000 лева. над 100 кг. Сигурно като ги обработя ще останат 20. Лошото е че ще трябва от стария ламаринен корпус да модифицирам нов. На който да вложа готовите части. Обратното е по лесно.Това е равносилно да ти дадат зъбните и валовете на скоростна кутия и ти да направиш нова. Но това ми е стихията а и си е предизвикателство. А после като стане и я затворя, поне няма да имам притеснения относно работата и.Това е началото.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от kotarakafeliks; 05-04-11, 17:59.

Коментар

Като начало при изработката на корпус от алуминиев прокат трябва да се свали на грубо голяма част от материала, като се остави припуск от около 2-3мм отвсякъде. Това е нужно, защото при обработката , вътрешните напрежения на материала се отпускат и се получават деформации. В моята практика се е случвало да се стигне до 1 мм изменение на размерите на формата. На снимката е грубата обработка на детайла. "Бавно но славно"
        Прикачени файлове

Коментар

Браво,браво,ако караше така,както свириш и правиш тези уникални машини,борбата в шампионата щеше да е за второто място.

Коментар

Пу,пу,пу сложих го в любими.Верно е готино парчето,на кого е?Не казвай,че и то е твое изобретение,ако е така,на теб ще ти трябва само един добър менаджер.На Златоклас с новото "чудо" ли ще си?

Коментар

Ами аз друга алтернатива за Златоклас нямам!
              Последно редактирано от kotarakafeliks; 10-04-11, 16:06.

Коментар

Хмммм.Интересноооо.А с каква кубатура са двигателите,и ако надвишават 1600сс, как става така че влизаш в рамките на малкия клас,койтое до 1600сс.Или са 750сс.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-04-11, 21:22.

Коментар

Е ееее има си "формула" за изчисляване.

Коментар

Колтчо,мамин и тук ли преследваш Андрей няма мира от теб човека .Андрей,а какво стана с предното ти състезателно бъги,ако е още в теб,каква мислиш да му е съдбата.Дано няма сериозни недъзи новото отроче и да финишира нормално на "кръщенето" си.

Коментар

Ами ако нее някаква съкровенна тайна, споделия с по простоватата аудитория като мен.Най вероятно я има някаде написана, ама сега да ровя, да търся.Ама я обясни по простичко като за мен.Ако я споделиш естествено.

Коментар

Той е като майор Деянов "На всеки километър" Се опитва да се самобичува.. Няма да ме трогнеш. Не знаеш ли Автокросовата теорема за изчисляване на кубатурата?Учи се в началните класове по теория на автокроса.

Коментар

Е, знаех си че няма да ми я кажеш,ама да пробвам.Аз съм просто един фен на автокроса,по-точно на ТОНИ СТАРТ -СИЛИСТРА-http://vbox7.com/play:b080e28f
                          И още по точно на Димитър Калев-http://vbox7.com/play:8d8e57e8
                          Извинявай че пак ги пускам тия клипчета,не са нещо кой знае какво ,ама 5 човека да зарибя да отидат да гледат Автокрос все е нещо

Коментар

Грубата обработка продължава от другата страна, докато се получи кутия.Доста бавно, защото масата която трябва да се отнеме е доста а и задачата е трудна и сложна.
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kotarakafeliks Преглед на мнение
                              Грубата обработка продължава от другата страна, докато се получи кутия.Доста бавно, защото масата която трябва да се отнеме е доста а и задачата е трудна и сложна.
                              Не е просто трудна и слжна. Мен направо си ме обезкуражава. Чак се чудя от къде черпиш толкова търпение и упорство? И като знам , че една дребна грешчица може да съсипе всичко .... не мога да намеря правилната думичка да си изкажа чувствата. Но както е видно не мога и да премълча :-)
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                                Не е просто трудна и слжна. Мен направо си ме обезкуражава. Чак се чудя от къде черпиш толкова търпение и упорство? И като знам , че една дребна грешчица може да съсипе всичко .... не мога да намеря правилната думичка да си изкажа чувствата. Но както е видно не мога и да премълча :-)
                                А знаеш ли , какво е 16 години да се учиш да свириш , да репетираш по 5-6 часа на ден и на 16-тата да излезеш на сцената да изсвириш едно парче и само да получиш аплаус, без нито една стотинка. Тук май е същото. Добре че си имам такава нагласа от миналите ми метаморфози и сега това не ме тормози или както ми казваше моя учител по валдхорна в муз. училище в Плевен: "Да знаеш че вятър те вее на бял кон Андрей ".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X