Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1 Събор на самоделни машини , изобретения и разработки Севлиево 2010г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 1 Събор на самоделни машини , изобретения и разработки Севлиево 2010г.

И ние имаме идея за нова (атракционна) самоделка да се покажем догодина на събора.

Коментар

Айде, започна се подготовката за следващия събор
      И аз си мисля за поредното бъги-този път 4х4, ама финансовата криза ме е налегнала яко... Ама до другото лято може и да стане.
      Давай Чарли, ние пак ще дойдем...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не знам какво стана но хората сякаш полудяха да ме питат за разни какви ли не неща да си правят ...както видяхте и на място имаше какви ли не машини ...
        За догодина мисля да бъдат включени и ретро автомобили , нещо като изложбенна палатка за саморъчно направени инструменти и приспособления ....Изявява се желание в цялото това шоу да се включат и играчи на пейнт-бол и разни други неща ...спонсорите вече са по интосиазирани и дано отпуснат достатъчно средства за да се подготви и получи много по-добър и истински събор ..програмата че бъде обмислена за да не се получава като сега посетителите да се чудят на къде да тръгват и какво да гледат, абе за всичко започва да се мисли от сега...
        Последно редактирано от charlie19; 30-06-10, 22:16.
        Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Здравейте и от мен за вас не знам: но според мен този събор беше като дух затворен в бутилка която чарли и моя милост отворихме и връщане назад няма.
          В Севлиево всички пощуряха дори приятел който казва че едната му ръка е лява а другата супер лява се е захванал да проектира самоделка.
          Тази годишния събор се долучи прилично.
          Ама за догодина направо не ми се мисли какви машини ще се представят просто ми е бедна фантазията може и хиликоптер от някаде да падне.
          ТРИКРАКА МАСА НЕ КУЦА:eek:

Коментар

Прегледах цялата тема. Нормално е да има някои пропуски при такава бърза реализация на идеята за събора.
            Основите са положени - това е най-важно! Надявам се от събор да прерастне в традиционно изложение. Такива мероприятия са важни, защото донякъде са и стимул за развитие. Току виж сме си "отгледали" български вариант на СЕМА. Ще ми се догодина и аз да се включа... ще видим! Пожелавам на всички успех с майсторенето и подготовката за догодина!
            диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Вече имам доста снимки и видео и ще се опитам да направя един филм който да показва събора като цяло...вярвам че за догодина ще се получи истинско шоу ,но както тази година подготвихме няколко изненади така и за следващото ще има ....
              Към тези които имат идеи а се съмняват във възможностите си ще кажа ; Това не е серевнование и всеки може да се представи както сметне за добре .надявам се също и повече подрастващи да се заинтересуват от техниката , да станат от игрите на компютър и да направят нещо и с ръцете си.

Коментар

Хайде и аз да се изкажа. Като начало добре. Видя се че има интерес и от участници и от публика и от медии.Мисля че първо трябва да се смени и измисли име и определение на мероприятието. За това именно тук е най подходящо да се изкажат предложения.Според мен "изложение" е по-подходящо от "събор". Второ класификацията на участниците и жанровете в които да участват. Да е точно определено. Например "ПО ВОДА", "ПО ВЪЗДУХ", "БЪГИ", "ОФРОУД", "БИГ ФУТ","НА ДВЕ КОЛЕЛА","НА ТРИ КОЛЕЛА" и т.н.После на публиката да се раздаде нещо като листовка с рекламодателите и на нея да има таблица с участниците и класиране с да или не и на тази база от всеки жанр да има отличил се и да се раздадат макар и символични купи.По този начин ще има показателна оценка от публиката за вложения труд от страна на участниците.Ще се покачи стремежа им към съвършенство и по-високи постижения. Просто смятам че не само организатора , но и всички тук да помислим по тези въпроси и следващия път да бъде на по-високо ниво. Задължително е да се направи сайт на изложението. За да може следващия път да докараме и гости от чужбина.Бъдете сигурни че има доста такива.За сега давайте предложение за име.
                Последно редактирано от kotarakafeliks; 01-07-10, 17:02.

Коментар

Това което предлага колегата kotarakafeliks е така . Днес с колегата aleksandrov1973 точно такива въпроси коментирахме. И за име ,и за програма и за много такива неща ...
                  Без да се оправдаваме всички видяха за колко време се опитахме да организираме този събор .Да това си беше наистина събор и на него пролича какъв е интереса към него. Благодарение на всички участници се получи това ...За средствата с които се направи направо не искам да се сетя защото то си пролича на място ...Само амбиция не е достатъчна но и без нея не може ....
                  Имаше идея да се раздават специално направени шапки и статуетки ...За мое разочарование буквално 4 дена преди събора ми беше съобщено че нямало да има шапки защото нямало...останах като гръмнат защото най-обикновенни китайски шапки "идиотки"има под път и над път но спонсорите които бяха се ангажирали с това ме провалиха ....по точно си приписаха права на генерални спонсори за което по рано писах....обещаха на место шапки да направят тениски с лого на събора ....Да имаше двама които обикаляха с тениски но те не бяха от тези които трябваше да бъдат затова и не пожелах да ги раздавам ...те се подиграха с организаторите ,спонсорите и всички които дойдоха там ....за статуетките беше подобна ситуацията но това е вече минало което само може да ми показва какво и с кого НЕ трябва да работя ...И аз искам да се изкажат освен похвали и недостатъци за да се подготвим по от далеч и по сериозно ..И аз моля за предложения и изказвания по всякакви въпроси ....За сайт също се зароди идея и наистина се обмисля сериозно ...

Коментар

Като за първи път,се получи добър събор!На мен много ми допадна местноста,страхотна е за почивка.Малкия се скъса да кара,покрай него и аз си побръмчах и общо взето всичко си беше на ниво.За догодина се надявам на повече профисионализъм,повече самоделки и още повече ентусиазъм от страна на организаторите!Charlie19,ако с нещо мога да помогна,драсни едно лично!
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Малко видео от бъгито на Кольо

RAV 4
                      F650GS

Коментар

Ето и от мен нещо за всички които уважиха този първи събор ,а тези които не успяха да дойдат нека видят това обзорно видео на събора ....

Давайте предложения за име ,статут и каквото там се сетите...

Приятно забавление на всички

Скоро ще кача това видео в DVD формат и ще оставя линк за да може всеки който иска да си го изтегли за спомен или поне даго изгледа в супер качество..
                        Последно редактирано от charlie19; 02-07-10, 16:47.

Коментар

Супер си го направил Браво.

Коментар

Благодаря Вальо...
                            От този линк http://dox.bg/files/dw?a=481451199e може да се изтегли същият този клип но в .mpg формат.
                            Стойноста му е 628мб и след отваряне на линка трябва да се маркират всички файлове и да се стартира тегленето.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:124.8 КБ
ID:5189450
                            Архивирал съм го за да мога да го кача защото лимита на качване е 50мб.След като приключи изтеглянето при разархивирането ще се появят 11 отделни архиватора .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:68.9 КБ
ID:5189451Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:83.3 КБ
ID:5189452Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:91.4 КБ
ID:5189453Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:101.1 КБ
ID:5189454
                            Хайде тегли народеееееее

Коментар

По повод името... Идват ми наум различни комбинации от думи за името,но като се замислих, повечето от тях не стават. Не бива да се характеризира като "национално" или "българско",защото няма да е коректно спрямо чужденци, решили да участват. Моето предложение за името е направо банално - "ИЗЛОЖЕНИЕ НА КОНСТРУКЦИИ,РАЗРАБОТКИ И ИДЕИ" , т.е. ще е възможно и участие само с развита, описана по надлежен начин, идея. За инвеститорите понякога и това е достатъчно...
                              диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:197.3 КБ
ID:5191511Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10.jpg
Размер:205.8 КБ
ID:5191533Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8.jpg
Размер:161.2 КБ
ID:5191530Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9.jpg
Размер:144.2 КБ
ID:5191531Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:222.9 КБ
ID:5191528Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:199.7 КБ
ID:5191522Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:130.2 КБ
ID:5191517Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:165.6 КБ
ID:5191512Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:241.8 КБ
ID:5191509Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:222.9 КБ
ID:5191510Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12.jpg
Размер:137.0 КБ
ID:5191534Ето снимки и от мен-

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X