Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изисквания за безопасност за клас "Експерт" и "Прото"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Изисквания за безопасност за клас "Експерт" и "Прото"

Добре, турни едно цк ключе и прекъсвай и + на помпата.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=694

Това е ключ за +, само че ти прекъсваш с него масата от акумулатора.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ц, кофти. Забравих, че вероятно ще се опече алтернатора. Както и да е. С тоя ключ можеш да спреш масата на клапана или помпата. Колата ще остане на контакт, ама на кой му пука като няма гориво?
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          Или вързвате по различен начин ключ масата или аз днес съм съвсем зле с главата (не е изключено).
          Единия край на минуса на акумулатора, другия на купе и минуса на лебедката. Ако помпата е от страната на акумулатора, няма да спре изобщо, ако е от страната на купето, при работещ генератор пак няма да спре.
          Ей затова хората са измислили дублираната маса,но цифрата е различна.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
            Ей затова хората са измислили дублираната маса,но цифрата е различна.
            Цифрата не е толкова важна в случая. просто ми стана интересно как се решава номера с обикновена ключ маса, ама като гледам, май никак. Да се пораздвижи машината, да видим какво ще кажат пилотите... иначе си има допълнителен ключ за помпата. Ако трябва, ще сложим двоен ключ на плюса, там поне всичко е ясно.

Благодаря на всички.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Цифрата не е толкова важна в случая. просто ми стана интересно как се решава номера с обикновена ключ маса, ама като гледам, май никак. Да се пораздвижи машината, да видим какво ще кажат пилотите... иначе си има допълнителен ключ за помпата. Ако трябва, ще сложим двоен ключ на плюса, там поне всичко е ясно.

Благодаря на всички.
              Колега обади ми се да ти обясня за какво става въпрос.Пипнеш ли ключ масата при работеш мотор,компа гори, а лебедката не спира защото зема маса от купето директно.
              СВОБОДАТА Е В ГОРАТА !!!

0878209603 0885665118 Качето русия

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Недоумявам реакцията по темата на хора, заради чиято безопасност се коментират нещата в нея..?!! Асене - в прав текст, погледнато от моята камбанария: - Организацията на едно състезание струва много пари, труд и време (сам се убеди преди фестивала), които имат никаква или почти никаква възвращаемост за организаторите и всичко се случва "на мускули" - на инат, от мерак и любов към офроуда! Лично аз не смятам, че към всички лични негативи с които трябва да се примиряват организаторите (занимание успешно сравнявано с мазохизъм), трябва да се прибавя и вероятността, да лежат в затвора или най-малкото да се мъкнат по съдилища и да обясняват "че нямат сестра", само защото някой не иска, да прибави няколко килограма към теглото на машината си, защото и сега му било трудно да излиза и влиза в нея и т.н. Такава позиция е свръх егоистична, като оставим на страна и, че е безкрайно глупава - все пак става дума за твоя живот и здраве преди всичко! Ако подобни неща ти идват нанагорно въпреки, че си безспорен талант, бих ти препоръчал да се ориентираш към федербала - там риск за здравето и живота ти няма! Друг вариант е да си караш джипката по разходки - там друг освен теб самия не носи отговорност за теб самия! На състезанията обаче не е така! И за финал една подробност от кухнята на фестивала, която ще ви ориентира и какво ще се случи със състезанията, при един по-сериозен (не дай Боже) сакатлък... Единственото условие, което ни бе поставено от кмета на гр. София, за това - фестивала да стане традиционен и да имаме пълната подкрепа на общината, е изричното изискване да няма инциденти! Слава Богу - нямаше, но на косъм! Никой, повтарям НИКОЙ от когото зависи разрешението за провеждането на състезание по офроуд (независимо от какъв тип), няма да си пусне таралеж в гащите и да разреши подобно събитие, защото подписа му го натоварва с отговорност, която не иска (ние му я натрапваме). Ако не знаеш и не си виждал какво е "сагласувателно писмо", с удоволствие ще ти покажа, за да видиш колко подписа, от колко служби и службички стоят под него! Всеки един от подписалите го, може да саботира провеждането на едно състезание, като просто не го подпише, с краткото обяснение "Не е безопасно за участници и публика"! В заключение - липсата на изисквания за безопасност ще сложат край на състезанията по офроуд много по-бързо и сигурно от колкото тяхното въвеждане! И имам една молба - спрете да сравнявате организаторите със ASO и FIA, защото тук организаторите търсят диалог със състезателите и гледат нещата да се случат по възможно най-безболезнения начин! Големите батковци не се обясняват на никого - просто свеждат изискванията си и който отговори на тях - кара, а който не може или не смята за необходимо - гледа от страни и чопли семки!
                С риск за спам Марто федербал се пробвах да играя по твоята препоръка ама понеже може да се подхлъзна и ожуля пробвахме да играем в Надуваем замък.
                Относно сакътлъците повреме на мероприятия те се случват в цял свят.Найстина надявам се при нас да няма.
                И понеже ВИТАН веднага пак ще ме захапе.Аз на зора си му викам ЗОР.Безопастноста си е лично моя грижа.Като гледам да пазя и околните.
                Както знаят повечето с който съм си говорил лично не през компютър или друго средство за комуникация съм за Техническия преглед и мерките за безопастност.Но да не се прекалява.
                https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                  С риск за спам Марто федербал се пробвах да играя по твоята препоръка ама понеже може да се подхлъзна и ожуля пробвахме да играем в Надуваем замък.
                  Иронията в горното е неуместна.

Дотук "едва" 5-ма организатори, кой с перце, кой с пръчка, в детайли, се опитаха, за жалост с променлив успех, да ти обяснят мотиви, причини, стъпки и средства за безопасност.

Вероятно ти е направило впечатление, че мерките, които се обсъждат, не изискват много усилия и могат да се вместят в категория "бюджетни". Тези правила, ако и да не дават максимална гаранция, намаляват евентуални травми и неприятни последици, както за състезатели, така и за публика, организатори и за самите състезания.

Относно сакътлъците повреме на мероприятия те се случват в цял свят.Найстина надявам се при нас да няма.
                  Да разчитаме на надежди или благодат, измолени от дългобради мъже с рокли, е също толкова лишено от логика, колкото да викаме неволята, когато заседнем в калта или имаме друг проблем, особено когато същият е в кръга на компетенцията ни.

Безопастноста си е лично моя грижа.Като гледам да пазя и околните.
                  Грешиш. Доста хора ти обясниха защо. Свободата, сам да подбираш как ще обезопасиш машината си, свършва точно където започват правилата, приети от организаторите, или иначе казано, ти може да не спазиш изискванията за безопасност, но пък те имат правото да ти откажат участие, и като чета, не им липсва воля за това.

Както знаят повечето с който съм си говорил лично не през компютър или друго средство за комуникация съм за Техническия преглед и мерките за безопастност.Но да не се прекалява.
                  Ами чудесно, ако въпреки противоречивите си изказвания по темата, в крайна сметка си "за", остава само една крачка - да обезопасиш машината си, така че да покрива правилата и елементите за безопасност, които ще бъдат обявени тази седмица, и чието спазване ще бъде обект на техническия преглед.

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение
                    Иронията в горното е неуместна.

Дотук "едва" 5-ма организатори, кой с перце, кой с пръчка, в детайли, се опитаха, за жалост с променлив успех, да ти обяснят мотиви, причини, стъпки и средства за безопасност.

Да разчитаме на надежди или благодат, измолени от дългобради мъже с рокли, е също толкова лишено от логика, колкото да викаме неволята, когато заседнем в калта или имаме друг проблем, особено когато същият е в кръга на компетенцията ни.
                    За неволята си има книги който я търси да ги чете.Не го разбрах точно какво общо имаше.

Грешиш. Доста хора ти обясниха защо. Свободата, сам да подбираш как ще обезопасиш машината си, свършва точно където започват правилата, приети от организаторите, или иначе казано, ти може да не спазиш изискванията за безопасност, но пък те имат правото да ти откажат участие, и като чета, не им липсва воля за това.
                    Ограниченията и строгите изисквания ще напрегнат състезатели и организатори на за което съм 100% сигорен.

Ами чудесно, ако въпреки противоречивите си изказвания по темата, в крайна сметка си "за", остава само една крачка - да обезопасиш машината си, така че да покрива правилата и елементите за безопасност, които ще бъдат обявени тази седмица, и чието спазване ще бъде обект на техническия преглед.
                    Нека бъдат обявение.И да видим кой по какъв начин ще ги оценява с какви знания и познаване на всички видове обезопасяване.
                    Лесна работа.Слагам една мрежа,врати,пожарна система,още тръби да има едно управление да не съм вътре защото е невъзможно да влезна и карам отвън качен на вишка.

Коментар

Нека бъдат обявение.И да видим кой по какъв начин ще ги оценява с какви знания и познаване на всички видове обезопасяване.
                      Лесна работа.Слагам една мрежа,врати,пожарна система,още тръби да има едно управление да не съм вътре защото е невъзможно да влезна и карам отвън качен на вишка.
                      Против си обезопасяването, но доста напрегнат поглед имаше когато катарамата на колана ти се закачи в перката на радиатора, та имат смисъл всички тези неща които ти говорят за безопасност.
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

А я го виж тук какъв поглед има
                        Прикачени файлове
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                          Против си обезопасяването, но доста напрегнат поглед имаше когато катарамата на колана ти се закачи в перката на радиатора, та имат смисъл всички тези неща които ти говорят за безопасност.
                          Вярно е.Но защото се стреснах от самия звук вътре.Оказа се счупена стоиката на перката
                          А каде видя да съм против.Против определени решиния съм.Според мен Стоян и Жоро ще помислят и ще се стигне до решение.

Коментар

Всъщност най- важното е да има диалог между страните и да се стигне до решение. Между другото - забравих да те поздравя за карането на Суходол, евала. Но май трябва малко да тренираш навигатора. И все пак поздравления за доброто представяне.
                            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Благодаря на MMTRANCE за думите но да си останем на темата.
                              Днес разгледах различни коли за отделни състезания.
                              Интересно ми стана как в Гърция всичките участници докато карат около тях на определени места има наредени пожарогасители.На много от техните състезания пилот кара без навигатор.
                              Относно инциденти по-нагоре като казахте за наказание за инциденти.Затова се подписват деклараций.Като ако някой си направи труда да изготви едни ще си върже гащите.Щом съм се подписал значи усазнавам риска от евентуални контузий и недайсе боже най-лошото.Аз лично видях как преди няколко години на рали състезание загина навигатор.Няма съден организатор.Всичко е до едни формуляри подписани и попълнени от участниците.

И за да не бъда погрешно разбран искам да кажа че това е спорт в който се борят човек и машина.Инциденти са възможни но всеки трябва да се бори да бъдат избегнати.

Моля хората който тръгват да вземат решения за нови правилници да поговорят с хората УЧАСТВАВАЩИ в мероприятията.
                              Благодаря.Явно всички в България знаят как и какво трябва да се прави в едно състезание за безопастност оценяване и каране.
                              А малко карат.
                              Извинявам се ако нагрубявам някого.

Коментар

Благодаря на MMTRANCE за думите но да си останем на темата.
                                Днес разгледах различни коли за отделни състезания.
                                Интересно ми стана как в Гърция всичките участници докато карат около тях на определени места има наредени пожарогасители.На много от техните състезания пилот кара без навигатор.
                                Относно инциденти по-нагоре като казахте за наказание за инциденти.Затова се подписват деклараций.Като ако някой си направи труда да изготви едни ще си върже гащите.Щом съм се подписал значи усазнавам риска от евентуални контузий и недайсе боже най-лошото.Аз лично видях как преди няколко години на рали състезание загина навигатор.Няма съден организатор.Всичко е до едни формуляри подписани и попълнени от участниците.

И за да не бъда погрешно разбран искам да кажа че това е спорт в който се борят човек и машина.Инциденти са възможни но всеки трябва да се бори да бъдат избегнати.

Моля хората който тръгват да вземат решения за нови правилници да поговорят с хората УЧАСТВАВАЩИ в мероприятията.
                                Благодаря.Явно всички в България знаят как и какво трябва да се прави в едно състезание за безопастност оценяване и каране.
                                А малко карат.
                                Извинявам се ако нагрубявам някого.
                                Имам няколко съвсем добронамерени въпроса към теб и ако ми отговориш, ще ти благодаря.

Представи си следната ситуация: организаторите обявяват изменение и допълнение на правилника за състезанията, в частта безопасност, и там включват поставянето на панел, шина, врата, като средство за ограничаване и намаляване на възможните травми от подпирането.

Под мерките за безопасност поставят следното: "Не се допускат до участие в състезанието машини, които не покриват изискванията за безопасност".

Та, какво би направил ти в тази ситуация? Ще сложиш ли врати? Ако не, защо? Как поставянето им ще намали конкурентноспособността ти или ще повлияе негативно на представянето ти? Дали и как би се променило отношението ти към този спорт, в този му вид?
                                Последно редактирано от Vitan; 13-06-13, 11:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X