Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изисквания за безопасност за клас "Експерт" и "Прото"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изисквания за безопасност за клас "Експерт" и "Прото"

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Като изключиш ключ-масата всички тоци изчезват и ключът за изключване на помпите е безсмислен. Пробвано.
    Не мисля така, като се обърнеш, изключваш това, до което първо се добереш или имаш достъп.

Коментар

Ключ-масата ми е/а и по принцип/ най-големият, ярко червен ключ, на мисъл разстояние. Пък и най-сигурно с него спираш тока. Редно е да е разположен удобно за работа във всяко едно положение на машината. Изключвал съм го висящ с главата надолу.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

И да е еднакво достъпна и от двамата члена на екипажа.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Започвате да говорите като определена федерация отказала много народ от каране.От въпроса За или Против мрежи стигнахме до копчетий,панели сигорно ще замесим и претивопожарните системи и готово.Хомологация.
          https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
            Започвате да говорите като определена федерация отказала много народ от каране.От въпроса За или Против мрежи стигнахме до копчетий,панели сигорно ще замесим и претивопожарните системи и готово.Хомологация.

Въпросът не е за или против мрежи.

Темата е обособена именно с цел представяне на различни гледни точки/решения, по отношение безопасност, за тези които държат на нея (безопасността). По възможност бюджетни.

След като се търси развитие, то трябва да е многопластово - както по отношение на самите машини, трасета, екстреми, така и по отношение на правилата, вкл. и безопасност.

Коментар

Асенчо, за да си сложиш ключ-масата на достъпно място ти трябва кабел за 20-30лв(кабелните обувки ще ти кажа къде ще ти ги кримпнат безплатно) и да пробиеш две дупки фи-8. Ама, ако ти изгори джипа(не дай боже и ти в него), колко ще ти струва?!?
              Да си боядисаш в червено местата по джипа, които са подходящи за теглене не ти струва нищо. Близнаците по този повод, на Фестивала ми разправяха, как Сашо Ковачев на някакво състезание в Германия(не помня Бреслау или Баха Саксония) се вързал за някакъв Унимог да го изтегли. И Унимога му откъснал част от рамата на Гегата!! Или клипа по-нагоре дето си дал от Евротраял, дето навигатора щеше да се удави. Когато крана вдигна джипа за степенката и навигатора тръгна да излиза, ако степенката се беше откъснала и джипа беше смазал навигатора, кой щеше да носи отговорността? Организатора, краниста, състезателите.... Ти израстваш, като сериозен състезател и е време да започнеш и да мислиш, като такъв....

п.п. А навигаторът щеше да се удави не заради мрежите, а за това, че не можа да си откопчае колана под водата, с надолу главата.
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Днес прочетох всичко което сте написали(от 2009 год. насам само 3 екипажа във евро траял използват мрежи ).Задалжителни са седалки и колани.Както решите така ще бъде -дори и да е задължителна мрежата от една трабарка винагиш има откъде да излезеш(когато съм се обръщал винаги излизам през мястото за предното стъкло).

Коментар

Аз лично съм против мрежите,в някои ситуации вместо да помогнат ще създадат по вече проблеми.Най добре да се дублира тръбата от страната на пилота с разлика от 10-15 см.За седалки,колани,каски,нож,ключ маса на удобно място,резервоар и акумулатор извън кабината.Клетката също трябва да бъде изработена от безшевна тръба и 3мм.дебелина,може и по дебела според теглото на машината.Трябва да се засили контрола на техническия преглед преди старта и компромиси да не се правят.Безопасноста трябва да е приоритет при всеки екипаж.

Коментар

Засега сложих това:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0230.jpg
Прегледи:1
Размер:123.5 КБ
ID:5488543

Коментар

Първоначално публикуван от бай Матьо Преглед на мнение
                      от безшевна тръба
                      Като го прочета това, и ми става един кеф...

Не, че здравината на тръбата не зависи от това дали е шевна или безшевна, но е излишно престараване и предобряване.
                      Даже в Световния Рали Шампионат се допускат шевни тръби, със съответните изисквания разбира се.

Няма лошо който иска да си направи клетката от безшевни тръби, но е напълно излишно, и издава непознаване на съпромата, или излишна гъзария.

За опонентите-хващам се на бас за каквото искате, че от шевни тръби ще направя клетка не по-малко здрава от такава направена от безшевни тръби.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Извинявам се, че се намесвам в таи тема, понеже не съм от най компетентните, първо искам да поздравя Асен за доброто представяне на Суходол.
                        Там забелязах няколко предпоставки за сериозна беля, едната беше с ръката на пилота на "таласъм"
                        Второто нещо беше с колана на Асен, мисля че втория ден, перката на радиатора (за теи които не са се загледали - тя се намира точно зад пилота) Та перката започна да закача в колана, не знам как стана, видях само някаква катарама която трака по перката. Тези спортни колани освен да станат задължителни трябва и да се проверява къде са захванати, на повечето коли (не само джипове) просто са преметнати през двете дупки на седалката. Една от другите машини (мисля че киа е било някога) пилота и се замотаваше с някакво парче от колан за теглене....
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Моята е от шевна 48х2 и взе че издържа теста.
                          Имах известни притеснения,че нямам "Х".

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                            Асенчо, за да си сложиш ключ-масата на достъпно място ти трябва кабел за 20-30лв(кабелните обувки ще ти кажа къде ще ти ги кримпнат безплатно) и да пробиеш две дупки фи-8. Ама, ако ти изгори джипа(не дай боже и ти в него), колко ще ти струва?!?
                            Да си боядисаш в червено местата по джипа, които са подходящи за теглене не ти струва нищо. Близнаците по този повод, на Фестивала ми разправяха, как Сашо Ковачев на някакво състезание в Германия(не помня Бреслау или Баха Саксония) се вързал за някакъв Унимог да го изтегли. И Унимога му откъснал част от рамата на Гегата!! Или клипа по-нагоре дето си дал от Евротраял, дето навигатора щеше да се удави. Когато крана вдигна джипа за степенката и навигатора тръгна да излиза, ако степенката се беше откъснала и джипа беше смазал навигатора, кой щеше да носи отговорността? Организатора, краниста, състезателите.... Ти израстваш, като сериозен състезател и е време да започнеш и да мислиш, като такъв....

п.п. А навигаторът щеше да се удави не заради мрежите, а за това, че не можа да си откопчае колана под водата, с надолу главата.
                            Жоре аз лично за сигорност съм помислил дори преди да стане колата такава.Колко от екипажите ползват спортни седалки и колани?
                            Повечето карат с спортни колани и обикновенните заводски седалки.И вместо да карат и да са спокойни вътре те се държат да не паднат отдясно.Подаването на ръка извън дадена кола показва несигорност в нея.Състезания в който търкалянето е 90% карат без мрежи и прочие.Пример давам с Исланските състезания в кариери.Дори при тях не е задължителна мрежата като е има на предвид че около тях на места си има камъни.Дали тези хора не са напред в материяла.
                            Остносно ключ маса и подобни.Много хора ми казваха че е безсмислено да си направя всичко на копчета.При мен запалване,контакт,помпа и ел.охлаждане са независими тоест всяко нещо може да бъде прекъснато.Като всичките с ключ маса.Но това го направих само защото имах проблеми преди.
                            А витан ако иска развитие в безопастност може да спомогне с това като има състезание и види че има хора който с държанието си засташават собствения си живот да ги прикани да се отдръпнат.
                            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Виж, за наличието на "Х" над главата на пилота съм много ЗА.
                              Там е мястото където трябва най-сериозна защита, а хикса я осигурява.
                              За другото състезание сложи един, не е голяма разправия, а ефекта е много добър.
                              Не леж на тази кълка, че веднъж издържа...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Спортните седалки и колани са хубаво нещо, но не забравяйте, че всичко опира до кинти. Вярвате ли, че наистина на някой му се стои в това?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00063.jpg
Прегледи:1
Размер:172.9 КБ
ID:5488545 Мерака и възможностите рядко са на едно място. Има и такива, ама те не ходят по състезания със скрапове. Сещате се предполагам.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X