Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - общи приказки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - мнения и коментари

Първоначално публикуван от Стоян Францов (g_gosho) Преглед на мнение
    Веригата тепърва стартира, времето ще покаже дали пътя е прав. Поне се опитваме да правим нещо и работим последователно. Грешки може и да има и недомислици, но ще се изчистят. Сега имаме нужда от подкрепа в начинанието ни. Средства липсват, има желание......
    Точно защото сега стартира, е разумно да се вложи повече мисъл, вместо да се крои и шие на принципа "проба-грешка" и догодина да си пишем "ама внимавай да не стане като предната..."

Предложенията, които поставих на обсъждане: премахване на коефициента при крайното класиране на участниците, премахване на неравноправното приравняване на реалните точки от състезанията към измислени такива, на базата на неточна прогресия, оценяване на организацията и провеждането на стартовете въз основа на обективни критерии, ясни правилници и още 12, са все неща, които подкрепят начинанието.

Дотук обаче козуначеният организатор бе последователен само в отрицанието - на друго мнение, на споснсори, на участници и на верига.

Какъв е процесът на изчистване на грешки и недомислици? Аз не претендирам за корона, нито ще се бия в гърдите, ако някое предложение бъде обсъдено, обогатено и прието - за тая цел си имаме организатор, който диша за козуначената слава.

Време е организаторите да решат, тая помощ, която твърдят че искат, дали е популизъм (за да си мислят хората, че са съпричастни и с пляскане да пазим "добрият дух").

Средства (финансов ресурс) винаги липсват, но обективността, разумното поведение и умереността в общуването, са също средства за нещо градивно.
    Последно редактирано от Vitan; 02-05-13, 23:32.

Коментар

Vitan, с цялото ми уважение, организирал ли си състезание?
      Много от нещата, които казваш са правилни, но едно е на лист, друго е в калта(сигурен съм)..
      Организацията е шибана история..Особено за трасе.. (Аз не съм правил такова, но да нахраниш Първанов си е предизвикателство)
      Днеска ще го драснете в правилника, ама утре като се промени времето каква е ситуацията?
      Това с коефицентите е редно да го има, иначе няма да е EXTREME..Там пак куцат нещата, но давам 3 състезания и всичко ще е ясно като бял ден..
      Няма нужда да се обиждате и ядете..
      Нядявам се, България скоро да бъде домакин на сериозна надпревара..

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов (g_gosho) Преглед на мнение
        Веригата тепърва стартира, времето ще покаже дали пътя е прав. Поне се опитваме да правим нещо и работим последователно. Грешки може и да има и недомислици, но ще се изчистят. Сега имаме нужда от подкрепа в начинанието ни. Средства липсват, има желание......
        Стоянчо прекалено много внимание обърнахте на ххх.От 24 записани за Лазарово и карали на Сливен никой няма претенций(тази год. толкова)той си даде предложението......

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
          Vitan, с цялото ми уважение, организирал ли си състезание?
          Много от нещата, които казваш са правилни, но едно е на лист, друго е в калта(сигурен съм)..
          Организацията е шибана история..Особено за трасе.. (Аз не съм правил такова, но да нахраниш Първанов си е предизвикателство)
          Днеска ще го драснете в правилника, ама утре като се промени времето каква е ситуацията?
          Това с коефицентите е редно да го има, иначе няма да е EXTREME..Там пак куцат нещата, но давам 3 състезания и всичко ще е ясно като бял ден..
          Няма нужда да се обиждате и ядете..
          Нядявам се, България скоро да бъде домакин на сериозна надпревара..
          Витан е организирал от детски рожден ден до международен симпозиум, но не затова говорим...

Всяко събитие (спортно, научно, културно) в което участва повече от 1 човек, изисква адекватна подготовка. Мероприятия, с етикет "Национално", "Верига" изискват дваж повече.
          Ако разгледаме като пример организирането на трейл състезание, около предварителното пиене на бира за "скрепяване на добрия дух", следва да има и споделяне на идеи. Да, забиването на колчета не е лека работа, не отричам и креативността при изграждане на препятствия, дори я адмирирам. Но, тъй като във всяко състезание участват различни хора, с различни характери и светоглед, правилникът, а не колчетата, се явяват "гръбнак" на въпросното мероприятие.

Тук няма да говорим доколко текстът, означен като правилник (всъщност те са 2) навява лош превод с гугъл транслейтър, а ще наблегнем на съдържателната част.

Ако на някого му направи впечатление: доскоро изчисляването на любимият коефициент ставаше чрез умножение с числата от 1 до 6 (всъщност до средата на тази седмица, на официалния сайт също пишеше това и информацията бе актуализирана след като уведомих администриращия го).
          Към настоящия момент коефициентът се изчислява по формула, но никъде не са посочени елементите, по които организаторите оценяват сами себе си. Ако за единия сложност и техничност са едно, то за другия може да означават съвсем различно нещо. Факт е, че никой не е казал какво разбира под сложност или техничност (3-4 препятствия, 18 денивелации...). Със същия успех тези оценки, могат да се равняват на броя изпити бири...

По отношение на прогресии, няма да се повтарям, но те също са от онези, предхождащи състезанията, елементи.

За драсването на хартия - съвсем нужно е и то няма връзка с времето, нито като атмосферните условия, нито като промямна в мисленето. С предложението за участие и приемането му от състезателите, между двете страни на практика си се сключва един хубав ненаименован договор. Вмъкването на неравоправни клаузи, в ущърб на едната страна, си е прилично основание за нищожност на тоя договор.

Коефициентите, или всяко друго средство за мотивация на организаторите, нямат приложимост (колкото и да ни я натрапват) спрямо състезателите. Струва ми се по-удачно да не чакаме 3 състезания, които все пак са 3/4 верига, за да правим корекции пост фактум събитията.

В началото организаторите твърдяха, че целта е тази верига да има и международно участие и че искат растеж. Как точно би станало това, ако един от тези организатори тръби, че не желае спонсори, че правилникът и условията за крайно класиране са без дефекти и дори да има такива, на него не му пука, и че има кръг от лица (до момента не съм получил поименен списък на избраните) които могат да вземат участие в стартовете и такива, които не могат?

Ако същият този организатор иска "веригата" да остане на ниво "аз, братовчеда и комшията, с които пийваме бира", нека го обяви, че иначе въвежда в заблуждение.

Участниците нямали претенциИ, това значи ли, че организаторите не трябва да имат амбициИ за развитие?

Коментар

Всяко начало е трудно,с времето надявам се нещата да се стиковат.Нека да мине тази година,да се видят минуси и плюсове и тогава ще мислим.Мисля,че състезателите са доволни,и аз като такъв.Има за какво да се мисли и направи,но няма безгрешни хора.Ако има пропуски те не са умишлени,времето ще избистри всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение
              Витан е организирал от детски рожден ден до международен симпозиум, но не затова говорим...

Всяко събитие (спортно, научно, културно) в което участва повече от 1 човек, изисква адекватна подготовка. Мероприятия, с етикет "Национално", "Верига" изискват дваж повече.
              Ако разгледаме като пример организирането на трейл състезание, около предварителното пиене на бира за "скрепяване на добрия дух", следва да има и споделяне на идеи. Да, забиването на колчета не е лека работа, не отричам и креативността при изграждане на препятствия, дори я адмирирам. Но, тъй като във всяко състезание участват различни хора, с различни характери и светоглед, правилникът, а не колчетата, се явяват "гръбнак" на въпросното мероприятие.

Тук няма да говорим доколко текстът, означен като правилник (всъщност те са 2) навява лош превод с гугъл транслейтър, а ще наблегнем на съдържателната част.

Ако на някого му направи впечатление: доскоро изчисляването на любимият коефициент ставаше чрез умножение с числата от 1 до 6 (всъщност до средата на тази седмица, на официалния сайт също пишеше това и информацията бе актуализирана след като уведомих администриращия го).
              Към настоящия момент коефициентът се изчислява по формула, но никъде не са посочени елементите, по които организаторите оценяват сами себе си. Ако за единия сложност и техничност са едно, то за другия може да означават съвсем различно нещо. Факт е, че никой не е казал какво разбира под сложност или техничност (3-4 препятствия, 18 денивелации...). Със същия успех тези оценки, могат да се равняват на броя изпити бири...

По отношение на прогресии, няма да се повтарям, но те също са от онези, предхождащи състезанията, елементи.

За драсването на хартия - съвсем нужно е и то няма връзка с времето, нито като атмосферните условия, нито като промямна в мисленето. С предложението за участие и приемането му от състезателите, между двете страни на практика си се сключва един хубав ненаименован договор. Вмъкването на неравоправни клаузи, в ущърб на едната страна, си е прилично основание за нищожност на тоя договор.

Коефициентите, или всяко друго средство за мотивация на организаторите, нямат приложимост (колкото и да ни я натрапват) спрямо състезателите. Струва ми се по-удачно да не чакаме 3 състезания, които все пак са 3/4 верига, за да правим корекции пост фактум събитията.

В началото организаторите твърдяха, че целта е тази верига да има и международно участие и че искат растеж. Как точно би станало това, ако един от тези организатори тръби, че не желае спонсори, че правилникът и условията за крайно класиране са без дефекти и дори да има такива, на него не му пука, и че има кръг от лица (до момента не съм получил поименен списък на избраните) които могат да вземат участие в стартовете и такива, които не могат?

Ако същият този организатор иска "веригата" да остане на ниво "аз, братовчеда и комшията, с които пийваме бира", нека го обяви, че иначе въвежда в заблуждение.

Участниците нямали претенциИ, това значи ли, че организаторите не трябва да имат амбициИ за развитие?
              А я кажи ти? Къде беше цяла зима като всичко това беше обсъждано милион пъти(мълча) Мина първото състезание видя че всички са доволни и реши да се изакаш върху труда на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от бай Матьо Преглед на мнение
                Всяко начало е трудно,с времето надявам се нещата да се стиковат.Нека да мине тази година,да се видят минуси и плюсове и тогава ще мислим.Мисля,че състезателите са доволни,и аз като такъв.Има за какво да се мисли и направи,но няма безгрешни хора.Ако има пропуски те не са умишлени,времето ще избистри всичко.
                Подготовката за верига от състезания не започва в седмицата преди тях, нито на 1 януари от съответната година. Ако и да е стартова за веригата, тая година е време за мислене.

Пример: Факт е например, че е нужно финансиране. Е да, но пък спонсорите имат годишни програми, бюджети и ако чакаме да минат всички състезания от настоящата година, ще е късно за следващата.

По другите точки също не смятам, че е от полза за веригата да се чака края на тазгодишната кампания. Ако се търси разширяване, то всички катализатори за капсулирането й спрямо външно участие следва да бъдат елиминиране овреме. Какво би станало ако нови хора искат да се включат, вкл. и чужди участници и организаторът им казва "не ща, щот с теб не си пием бирата" или защото си бръснеш краката...Нали точно тоя организатор следва да осигури някакъв вид комфорт на участниците, еднакъв за всички и точно той следва да гарантира, че е обективен?

Не разбирам защо организаторът и неговите следовници приемат предложенията ми като другарски съд. Многократно изтъкнах, че не търся слава и аплодисменти и че предложенията ми не са част от заговор на лична основа и че сме от една и съща страна на веригата с него.

Времето само по себе си не може да избистри нищо. За избистрянето са нужни диалог и аргументи....които организаторът-модератор за момента отказва.

Коментар

Човек не мога да те разбера , ясно ми е ,че имаш личностен проблем с човека-организатор ама не разбирам защо всячески се опитваш да компрометираш веригата траялни състезания ? Значи всички са доволни а ти намираш хиляди нередности как става това не ми е ясно ? И не се хаби да ми отговаряш а си задай въпросите на себе си и намери отговорите
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от vatbali Преглед на мнение
                    А я кажи ти? Къде беше цяла зима като всичко това беше обсъждано милион пъти(мълча) Мина първото състезание видя че всички са доволни и реши да се изакаш върху труда на всички.
                    Във времената на снежните преспи, давах предложения и вършех работа в друг аспект на веригата - популяризиране. И тъй като обичам да си върша работата добре, след като се убедих, че има неща, които са в ущърб на самата верига, направих гореописаните предложения и ги поставих на обсъждане с цел подобряване на същата.

Нали именно в правилника на тая верига пише, че е неокончателен и че може да търпи промени. А не помниш ли, че коефициентът се изчисляваше първоначално по една система, а сега по друга?

Та в кой момент се приема, че етапът на развитие, преминава в застой?

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                      Човек не мога да те разбера , ясно ми е ,че имаш личностен проблем с човека-организатор ама не разбирам защо всячески се опитваш да компрометираш веригата траялни състезания ? Значи всички са доволни а ти намираш хиляди нередности как става това не ми е ясно ? И не се хаби да ми отговаряш а си задай въпросите на себе си и намери отговорите
                      Ако имах проблем с човека-организатор, то със сигурност нямаше да го решавам във форум, има си лопати, саби и рапири...шегувам се

Как намирам нередности? Чета, смятам, задавам въпроси и всичкото това с мисъл за веригата. И да, нелогично е личните усилия на когото и да било да бъдат приравнявани чрез прогресии, умножавани по коефициент, а организаторът да отказва да даде разяснения с разумни доводи и да отговори на нормални въпроси.

Силно впечатление ми прави, че голяма част от участниците някак пренебрегват факта, че верига не значи механичен сбор от х на брой преодолени препятствия, че веригата е своеобразна рамка, методика за отделните стартове. Да, голяма част от хората са изпитали удовлетворението и адреналина от участието. Да, организацията на конкретното състезание е била отлична. Но, те говорят за конкретното състезание, а не за онова, обединяващото (веригата). За голяма част от хората, вкл. и организатора, отделянето на личните им добри отношения, познанства от обективността, каквато изисква подобно мероприятие, е трудно.

Тази тема не е за личните преживявания от отделните стартове и отделните стартове не изчерпват веригата. В тази тема споделяме идеи, за това как веригата да придобие легитимност и да не остане капсулирана.

Коментар

около предварителното пиене на бира за "скрепяване на добрия дух", следва да има и споделяне на идеи
                        Ми то хубаво ама много лошо започна, тук, във форума и сега някакси е трудно да се приемат, мислят и коментират.

(всъщност до средата на тази седмица, на официалния сайт също пишеше това и информацията бе актуализирана след като уведомих администриращия го).
                        Браво, за което. Няма как един човек да се справи с всичко, все му обягват разни моменти.. Трябва да се работи в екип!

Към настоящия момент коефициентът се изчислява по формула
                        Бе не знам ква е формулата, ама всички организатори са ЗА разработването, разпространяването, развиването и други все хубави неща, свързани с веригата.. Предполагам и съм сигурен, че няма да има нищо тъмно, скрито и опорочаващо..

но никъде не са посочени елементите, по които организаторите оценяват сами себе си.
                        Това вероятно са препятствията, трудността им, градуса на съответен наклон, големината на заровения дънер или камионска гума и др. и др.

Със същия успех тези оценки, могат да се равняват на броя изпити бири...
                        Това пък са пълни глупости....
                        Виждаш, че всички искат да направят нещата перфектни, както и ти..

Коментар

Ако имах проблем с човека-организатор, то със сигурност нямаше да го решавам във форум ...
                          Ще си позволя да се усъмня в това твърдение с оглед на факта, че активността на Н.В. (имайки предвид склонността му да говори за себе си в трето лице ед.ч.) Витан се развива след това мнение, което по някаква случайност е насочено директно срещу "човека-организатор", който, сигурно също по случайност, е обект на критики в последващите мнения ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Да ,и точно нападателния Ви тон В.В./Ваше Величество / подразни всички, не само Жоро !
                            Никой не казва ,че сме безгрешни,само ,че с този язвителен изказ не разчитайте да обърнем внимание на препоръките Ви !

Много здраве ,господин Никой /г-жо / ,предлагам на всички желаещи да спрат да отговарят по темата !
                            0887/400121 Антон Донев

Коментар

И какво стана накрая? Изписахме сто страници да си мерим бубите и кой се бръснел, кой имал пъпки и кой хемороиди...
                              Не е ли основното предназначение на тези състезания да се забавляваме, да прекараме по няколко дни в компанията на хора с които ни е кеф да общуваме?
                              Май много се взехме на сериозно с тези състезания. На мен лично сегашното положение ми допада. Който иска по-сериозни изяви- има федерации, има международни състезания, евротраяли, че и ''Дакар'' ако щете. Вместо да си помагаме и да се забавляваме се храчим един друг, все едно от това ни зависи живота.
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Във Вечната книга е написано: "По делата им ще ги познаете"! Всички знаете, какво сме направили аз и моите съмишленици и, какво се стремим да направим!
                                Словесната диария не е характерна за нас.
                                Лъжепророците се познават по сладките приказки и липсата на дела, а за анонимните такива въобще няма да говорим.

п.п. Този човек май не е много умен, щом не може да разбере, че преминаването от шестобална на десетобална система за оценяване позволява по-прецизно оценяване на състезанията.
                                Математиката не е за всеки, а философията в нея е достояние на малцина.
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X