Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - общи приказки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - мнения и коментари

Да кажа, че с Тодор Христов имахме разговор на варненското състезание относно тази тема, и той даде предложение-да ползваме готовия правилник за крос-кънтри, или както е там наречено офроуд ралито.
    Не съм го чел(отчитам го като пропуск който смятам да поправя), но според него това е избистрена концепция за състезание. Много проблеми са изстрадани и е намерено решението им, и има готов правилник който може да се ползва след адаптация за нуждите на траялнята верига.
    Не знам доколко може, все пак двата типа състезания са на двата полюса в офроуда, но си заслужава поне да се прочете правилника и да се вземе което е направено по-добре.

Моето лично мнение-нека тази година шампионата да се проведе по сегашния правилник, с всяко състезание ще се видят какви са добрите и лошите неща, и за догодина може да се промени спрямо желанията на участниците и организаторите.
    Като предложенията на Витан също се вземат под внимание и се обсъдят.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

По тази логика пост 160 също е за триене...

Витане-не изпитвам нищо лошо към теб, но твоето държание ми напомни за едно изказване не уважаван колега и състезател с който си говорихме когато започна обсъждането на идеята за шампионат.

Та говорихме си с човека, и той каза, че преди няколко години пак е имало опит за организиране на подобен шампионат. Но са започнали безсмислени спорове и препирни, и са се изпокарали, та идята е умрала още преди да е започнало даже едно състезание. Съмнения за нарочна намеса за да се провали организацията.
      Аз не вярвах, че някой нарочно може да иска да провали такова начинание, но сега май виждам същото нещо.
      Дано да греша...

Правилният начин според мен:

Събират се организаторите, но само те, и си правят веригата. На състезателите се казва:
      Ето ви някакъв шампионат, който ще се провежда по тези и тези правила. Прочетете ги, и ако ви харесват-добре сте дошли да участвате.

Когато много хора започнат да баят-детето излиза хилаво.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        ............

Събират се организаторите, но само те, и си правят веригата. На състезателите се казва:
        Ето ви някакъв шампионат, който ще се провежда по тези и тези правила. Прочетете ги, и ако ви харесват-добре сте дошли да участвате.
        .............
        И според мен това е начина ! Иначе се получава ...... 10 човека- 30 мнения .... и накрая нищо !
        Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
        Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
        Mercedes Benz ML55 AMG
        Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Мнение на Кольо ............

.............
          На тази среща алкохола или пържолите ли ще е основната тема?
          Ако е за правене на верига мога да дам синджир и то доста здрав който да издържи мнооооого.
          Нали виждам до къде я докараха организаторите на трофито. Ще ми обясниш ли като кара във Варна правилника на 100% ли беше същия както във Самоков? На интерпретациите трябва да бъде сложен край. Това че можеш да направиш отлично трасе не означава че можеш да направиш точния правилник по който да се кара. Правилата на играта трябва да са точни, ясни и безопастни за участници и публика.
          Да те питам: Видя ли се с Милен Бозуков в гр.Бяла , пита ли го как върви възстановяването или беше на друго място?

Като се правят компромиси от немотия се стига до грешки. Дано ти или сина ти да не пострадате от подобни грешки на организатор както се бе случило с мен през 2003г до Котел. Тогава всичките организатори си прехвърлиха така мазно топката че се изнизаха от отговорност. Имам си Аз едно на ум от тогава.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Видяхме се с Милен, даже на два пъти. Поговорихме си това-онова.

За другото-може да си прав, може и да не си. Ще видим какво ще се получи накрая на годината.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
              Vous ne pouvez pas lire et veulent faire concurrence
              Trouvez comment lire
              Би ли обяснил какво си написал,че нещо не ми се връзва граматиката ти !
              Витане,преди да повтаряш мъдростите на сподвижниците ти ,малко се замисли,а не повтаряй като папагал,че ставате смешни !
              Като толкова разбирате от правилници и състезания ,направете ги вие ,пък нека другите ви съдят !
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                Витане,преди да повтаряш мъдростите на сподвижниците ти ,малко се замисли,а не повтаряй като папагал,че ставате смешни !
                Като толкова разбирате от правилници и състезания ,направете ги вие ,пък нека другите ви съдят !
                Написал е:

Не може да чете, а искате да се състезавате.
                Научете се как се чете.

Кольо и Ицо са прави, организаторите измислят правилата, а не всички. Ако са всички ще се кара без правила. Ние среща сме си направили още в началото на годината и тези правила не са плод на пиянски сбирки, както се опитвате да ги изкарате. Правилата може и да не са перфектни, но както няколко пъти казах за следващата година на база на тази ще се изчистят още грешки.

Сега всички организатори приеха тези правила, както виждам и повечето състезатели също. Проблема на Витан спорд мен не е коефициентът, Тодоре, няколко пъти му обясних идеята му, но Витан си е наумил да го няма и работи методично и последователно в тази посока. Всички предложения на Витан си ги имам записани и ще ги имаме предвид след края на състезанията, на него това обаче не му е достатъчно...

Френския правилник и аз го четох, но ние сме още далеч от много класове, хомологации и т.н.

Коментар

Антоне забраветея тази тема на разговор.Вие направихте една много голяма крачка напред(неви трябва да гледате-еди къдеси го правели така).Намираме се в БГ (ограничени финанси на организаторите-ограничени и на състезателите)вие създадохте правилата ние ги приехме(идваме и караме )никой от нас не се оплаква (а все пак това са цели 30сет екипажа)давайте смело напред

Коментар

Първоначално публикуван от vatbali Преглед на мнение
                    Антоне забраветея тази тема на разговор.Вие направихте една много голяма крачка напред(неви трябва да гледате-еди къдеси го правели така).Намираме се в БГ (ограничени финанси на организаторите-ограничени и на състезателите)вие създадохте правилата ние ги приехме(идваме и караме )никой от нас не се оплаква (а все пак това са цели 30сет екипажа)давайте смело напред
                    Именно .... казвам го с голямо уважение към състезателите - "Правилата на играта са това ! - който иска да играе, играе по тях ! "
                    Мненията на учасниците са много важни за нас организаторите ...... но ние не сме длъжни да се съобразяваме с тях ..... те ще са ни в голяма полза в евентуални корекции на правилника за следващия сезон/година !
                    Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
                    Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
                    Mercedes Benz ML55 AMG
                    Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                      Написал е:

Не може да чете, а искате да се състезавате.
                      Научете се как се чете.

Кольо и Ицо са прави, организаторите измислят правилата, а не всички. Ако са всички ще се кара без правила. Ние среща сме си направили още в началото на годината и тези правила не са плод на пиянски сбирки, както се опитвате да ги изкарате. Правилата може и да не са перфектни, но както няколко пъти казах за следващата година на база на тази ще се изчистят още грешки.

Сега всички организатори приеха тези правила, както виждам и повечето състезатели също. Проблема на Витан спорд мен не е коефициентът, Тодоре, няколко пъти му обясних идеята му, но Витан си е наумил да го няма и работи методично и последователно в тази посока. Всички предложения на Витан си ги имам записани и ще ги имаме предвид след края на състезанията, на него това обаче не му е достатъчно...

Френския правилник и аз го четох, но ние сме още далеч от много класове, хомологации и т.н.
                      Животът е едно въже над пропаст по което вървиш(спрешли се ида се зачудиш-такали да е или така)залюляваше и падаш.Не променяйте нещата във движение .

Коментар

Първоначално публикуван от ico_net Преглед на мнение
                        Именно .... казвам го с голямо уважение към състезателите - "Правилата на играта са това ! - който иска да играе, играе по тях ! "
                        Мненията на учасниците са много важни за нас организаторите ...... но ние не сме длъжни да се съобразяваме с тях ..... те ще са ни в голяма полза в евентуални корекции на правилника за следващия сезон/година !
                        +6

Коментар

По тази логика пост 160 също е за триене....
                          Така е, макар модераторите да имат нужда някой да им напомня основните функции.

Витане-не изпитвам нищо лошо към теб, но твоето държание ми напомни за едно изказване не уважаван колега и състезател с който си говорихме когато започна обсъждането на идеята за шампионат.

Та говорихме си с човека, и той каза, че преди няколко години пак е имало опит за организиране на подобен шампионат. Но са започнали безсмислени спорове и препирни, и са се изпокарали, та идята е умрала още преди да е започнало даже едно състезание. Съмнения за нарочна намеса за да се провали организацията.
                          Аз не вярвах, че някой нарочно може да иска да провали такова начинание, но сега май виждам същото нещо.
                          Дано да греша...

Не знам какви асоциации предизвикват у теб моите коментари, защото и аз нямам нищо лошо към някого, но съм убеден, че опасенията ти в конкретния случай са излишни. След време, когато се убедите, не че Витан е прав (целта му не е да драпа да се приемат всички негови предложения) а че всъщност тази тема е помощ за легитимирането на веригата и за обсъждане на идеи, които са от полза за нея, ще прецениш прав ли си бил или не.

Когато много хора започнат да баят-детето излиза хилаво.
                          Тук не мога да се съглася, защото не винаги организаторите имат капацитет, желание и време, ако щеш, да обмислят нещата от различни страни. Често професионалната сфера, в която се развиват, поставя обективни рамки и е трудно да надникнат отвъд тях (гледал съм го този филм). Правилата не са просто лист хартия или пост в сайт или форум, те са реален "скелет" на едно събитие. Ако участниците търсят "забавление", нека е регламентирано. Безопасността е от първостепенно значение, и тук вярвам, нямаме различия. Непротиворечивото уреждане на другите "елементи" отнапред си е гаранция, за по-малки главоблъсканици и спорове след това.

В тази тема не сме се събрали да се самоизтъкваме или бием (поне аз нямам такива цели, виждам, че и други хора също). Всеки има познания или е натрупал опит в определена област, и тъй като веригата е нещо всеобхватно, няма нищо осъдително да ги предложи на обсъждане, за да се прецени относимостта и ползата им за веригата.

Граматиката няма нищо общо тук, смисълът го разбра нали? Граматиката и грамотността предлагам да не ги обсъждаме в тая тема, че не знам кой на кого ще трябва да се смее или да оплаква.

За правилниците - ето - даваме предложения, възможни рамки, които след съответното мислене, ако не в цялост, то частично имат реална приложимост и по нашите географски ширини. Видяхме, че правилникът се ползва, защото бил готов, но и видяхме, че в него има противоречия, неуредени въпроси, че чак и нищожни клаузи като тая за алкохола, която явно противоречи на закона.

Та ти си на мнение да чакаме слънчев лъч да ни осени на 1.1.2014 и тогава да отпочнем пледоариите, за да запазим статуквото още 1-2-5 г.? Сега е времето за обсъждания, есента за решения. Отлагането на един проблем, не го решава, често го задълбочава.
                          Последно редактирано от Vitan; 07-05-13, 09:25.

Коментар

Казва се" vous pouvez et vous voulez " ,останалото ми е ясно ,все пак съм учил в езикова гиманазия с френски

Няма ли вече да спрете !Кажете си предложенията ,ако искате по точки ,ще ги обмислим ,анализираме и ,ако ги харесаме ще съгласуваме правилника с тях .Просто смекчете тона !Така доволни ли сте ?
                            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Казва се" vous pouvez et vous voulez " ,останалото ми е ясно ,все пак съм учил в езикова гиманазия с френски

Няма ли вече да спрете !Кажете си предложенията ,ако искате по точки ,ще ги обмислим ,анализираме и ,ако ги харесаме ще съгласуваме правилника с тях .Просто смекчете тона !Така доволни ли сте ?
                              Браво Тони !
                              Аз обяснявам на "banjo" че не си франкофон, а ти излезе скрит талат
                              Какво ли има още в торбата с изненади ?

Коментар

Да спрем какво? Да мислим?

Ето точка първа от моите предложения (останалите по-късно).

"Право на участие имат всички заплатили таксата за участие, с изключение на видимо употребилите алкохол или упойващи вещества. За целта преди старта на всяка зона всички участници задължително преминават през проба за алкохол в дъха. Употребата на упойващи вещества се определя визуално от съдиите. Ако у съдията възникне съмнение за употреба на упойващи вещества състезателят ще бъде проверен с полеви тест."

Този текст противоречи на ЗДПът, в предишни мнения обясних защо. Всякакви твърдения, че 0.5 промила е допустима стойност за шофиране, намирам за популистки.

Организаторите ще кажат "Проверяваме с дрегер", но на не едно и две състезания участниците си носят алкохол в джиповете и го употребяват дори по време на самото състезание, на трасето.

Та във връзка с горното, предлагам текстът да се промени в посока пълна забрана за употреба на алкохол и дисквалификация на участници, употребили такъв, без значение промили.

И не е нужно да чакаме да дойде следващото издание на веригата, догодина, за да започнем да спазваме елементарни правила за безопасност. Нали така?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X