Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - общи приказки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Верига траялни състезания "4х4 Екстрийм"

Аз мисля, че всичко е чудесно замислено и се движи в правилна посока. Правилника е както трябва, условията са еднакви за всички, няма недоволни,
    така че не мисля че трябва да се обръща такова внимание на всеки , който пише каквото му скимне тука
    Samurai Gemax

Коментар

Колега Витан ,бихте ли се представили кой сте на аудиторията !
      За мен лицемерно е да се криете зад неизвестен никнейм и не бих си направил труда да отговарям на Вашите постове !
      Мога да Ви гарантирам ,че не Жоро Василев диктува правилата на играта,а всеки организатор си преценя с кое е съгласен ,с кое -не .
      Мисля ,че вече Ви отговориха ,че тази година ще бъде така,за догодина -ще преценим !
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
        От всичко изложено по темата за коефициента, аз разбрах едно. Основния проблем на човека, повдигнал въпроса, изобщо не му е самия коефициент. Проблема му спред писаното е ''модератора- организатор Василев''.
        Наско, много точно си разбрал същността на тези писания. И за да спрем да обръщаме внимание на този човек ще внеса няколко разяснения:
        Този човек е от красив, малък, балкански град в близост до Рибарица. В този град траялът е развит на много-високо ниво и много от вас имаха "удоволствието" да посетят миналогодишното му издание и да натрупат "незабравими" спомени. Този човек е засегнат от острата ми реакция на подмяната на класирането на състезанието в Самоков и облагодетелстването на екипажите от тяхната група. Затова той е злонамерен, постоянно ми пише дразнещи лични съобщения и ще пише във всички наши теми, за да отрови новосъздадената верига от траялни състезания.
        За разлика от другия мой "фен"- Иван Попов, който ме атакува открито, този се крие зад измислен никнейм, написал е фалшиво местоживеене(Лазарово) и няма да дойде на състезанието и открито да ми каже в очите мнението си....Аз мисля, че знам, кой е, но това няма никакво значение.
        Затова предлагам да не му обръщаме внимание- в неговите постове няма нищо рационално и полезно.
        Последно редактирано от Георги Василев; 29-04-13, 10:03.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
          От всичко изложено по темата за коефициента, аз разбрах едно. Основния проблем на човека, повдигнал въпроса, изобщо не му е самия коефициент. Проблема му спред писаното е ''модератора- организатор Василев''. Няма пост в който това словосъчетание да не е натикано в очите на читателя. Ако има нещо, с което има несъгласие, нека бъде назовано в прав текст, а не завоалирано в коефициента. На всички стана ясно, че този коефициент не оценява състезателите, а степента на трудност на трасето на дадено състезание. Така, че ако има прецакани състезатели с този коефициент, то всички ще бъдат прецакани по равно на съотвтното състезание. На 18.05. и на ''модератора- организатор Василев'' ще му се наложи да се постарае за да защити по- висок коефициент. Та къде е проблема?

Напротив, основният проблем е именно коефициентът, наличието в този му вид и субективният начин за оценяване. Каква тежест има той, след като организатори и оценяващи са едни и същи лица? Именно затова настоявам за разграничение на тип организатор, (едно е Василев да оценява в качеството на организатор само на верига, друго в качеството на един от организаторите на конкретен старт). Във втория случай, освен липса на тежест на тази негова оценка има и елемент на лицемерие, дай ми за да ти дам, дай ми за да мълча и т.н...

За еднаквото прецакване - вие спите спокойно, след като знаете че всички са прецакани еднакво ли? А не е ли по-добре да няма прецакани?

"ще му се наложи да се постарае да защити по-висок коефициент" - пред кого, ще защити, предвид системата за оценяване от същия?

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
            Наско, много точно си разбрал същността на тези писания. И за да спрем да обръщаме внимание на този човек ще внеса няколко разяснения:
            Този човек е от красив, малък, балкански град в близост до Рибарица. В този град траялът е развит на много-високо ниво и много от вас имаха "удоволствието" да посетят миналогодишното му издание и да натрупат "незабравими" спомени. Този човек е засегнат от острата ми реакция на подмяната на класирането на състезанието в Самоков и облагодетелстването на екипажите от тяхната група. Затова той е злонамерен, постоянно ми пише дразнещи лични съобщения и ще пише във всички наши теми, за да отрови новосъздадената верига от траялни състезания.
            За разлика от другия мой "фен"- Иван Попов, който ме атакува открито, този се крие зад измислен никнейм, написал е фалшиво местоживеене(Лазарово) и няма да дойде на състезанието и открито да ми каже в очите мнението си....Аз мисля, че знам, кой е, но това няма никакво значение.
            Затова предлагам да не му обръщаме внимание- в неговите постове няма нищо рационално и полезно.
            Благодарим за разясненията, но и тук се оказваш неподготвен, внасянето на "разяснения", без те да са подкрепени от доказателства, граничи с фантастика и е леко смехотворно приписваната връзка с този тъй китен, малък град....

Нищо злонамерено няма в мнение, различно, от това проповядвано тук и то точно очи в очи, ако все още има неразбрали, аз не виждам пречка, а и това е смисълът на тоя форум, да се дават предложения, във връзка с подобряването на въпросната верига, за която аз правя немалко.

Коментар

Вече нещата станаха прекалени, ще трия новите мнения по тази тема.

Въпросът се изчерпа, коефициентът е ясно за какво е, кой го е измислил и кой е съгласен или не с него.
              Последно редактирано от Стоян Францов; 29-04-13, 10:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов (g_gosho) Преглед на мнение
                Вече нещата станаха прекалени, ще трия новите мнения по тази тема.

Въпросът се изчерпа, коефициентът е ясно за какво е, кой го е измислил и кой е съгласен или не с него.
                Напротив, въпросът изобщо не е изчерпан, предполагам искате веригата да не е с давност от 1 година, и обсъждането на тоя коефициент е именно с оглед бъдещи нейни издания.

Триенето на мнения, ограничава едни права, да ги наречем конституционни. В мненията ми няма обида, има предложения, които поставям на обсъждане. Друг е въпросът, че още първия отговор е в стилистиката "трай си, бе, щом така е решено.

Истината наистина е някъде там, ама за който иска да я види...

Коментар

И ти ли се изявяваш като модератор че да триеш. Човека е прав, това е форум където свободно може да си каже мнението. Ако искате да сте като коне с капаци и да правите каквото си искате , не го правете в публичното пространство.
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                    И ти ли се изявяваш като модератор че да триеш. Човека е прав, това е форум където свободно може да си каже мнението. Ако искате да сте като коне с капаци и да правите каквото си искате , не го правете в публичното пространство.
                    В тази тема да. Мнението не е спирано (лично съм одобрявал постовете), нито му е пречено да се изявява, но от един момент нататък темата се изчерпва и не е нужно да се пълни постоянно с едно и също. Всеки си е изказал мнението - стига вече.
                    Последно редактирано от Стоян Францов; 29-04-13, 11:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов (g_gosho) Преглед на мнение
                      В тази тема да. Мнението не е спирано (лично съм одобрявал постовете), нито му е пречено да се изявява, но от един момент нататък темата се изчерпва и не е нужно да се пълни постоянно с едно и също. Всеки си е изказал мнението - стига вече.
                      Абсолютна лъжа, от петък насам имам 3 неодобрени мнения, от днес също. И да пречено е да споделя какво мисля, защото явно не е угодно да се чуе различно мнение.

Нека г-н Францов не определя кога всеки си е казал мнението. Функцията на модератора, е съвсем различна от това на цензор!

Коментар

Модериране

Намирам за редно, модераторите на тази секция от форума, да спазват Общите условия на сайта, с които са се съгласили, както те, така и аз, при регистрацията си.

Модерирането е функция, която се свързва с обективност, и която не е равнозначна на цензура. Функциите на модераторите са свързани със следене за нарушаване на условията за ползване, а не с неодобрение на мнения, които по някакъв начин противостоят на собсвените им разбирания.

Навяването на внушения от страна на модераторите, относно личността на определен потребител за негови качества, както и "разясненията" относно самоличност на потребителите, не е прерогатив на модераторите.

Смятам, че мненията ми са конструктивни. Имам вътрешното убеждение, че наличието на обосновано, различно мнение, е от полза за развитието на алтернативните спортни дисциплини, какъвто е трейлът. Нямам за цел да водя личностни спорове с модераторите и го подчертах многократно.

Изчерпването на определена тема, също не се случва по преценка на модератора, защото колкото са хората, толкова са и мненията.

Истината е някъде там, но стига да има очи да я видят!

Коментар

От: Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - мнения и коментари

Понеже ме обвиниха в налагане на цензура, създадох тази тема, в която може да се пишат коментари и мнения за веригата, който е доволен може да ни похвали, който е засегнат може да ни нахрани.

Другата тема ще е повече за техническа информация.

Коментар

Аз писах в темата за Сливен 4х4, ще пиша и тук!
                            Трасетата в двата класа бяха супер! Емоцията не се ограничаваше само до състезателите, ами и до зрителите, които бяха много!
                            Едно истинско състезание, със сериозни трасета!
                            Браво!
                            Кебапчетата и те бяха много вкусни!

Коментар

Какво видях аз от досегашните препирни-"Витан" не иска организаторите да определят коефициентите за отделните състезания, поради съмнения за непочтеност и гионене на лични интереси.

Още със създаването на веригата(шампионата) се заложи на почтеността и честността на организаторите.
                              Понеже няма някакви явни издънки-повечето състезатели нямаме съмнения за честността на организаторите.
                              На този принцип се гради целия шампионат.
                              И на всички е ясно, че ако има някакви подпирания на "наш" състезател това ще се види и усети, и ще имаме истински повод за скандал и недоволство.

Засега състезателите са доволни и нямат претенции.
                              Което пък е най-верния лакмус за това дали всичко е честно и без интриги.

Съвсем отделен е въпросът какво би спечелил организатора от по-голям коефициент за своето състезание-нищо, освен слава като организатор и майстор на гадни трасета. Изключвам случая с подпирането на "нашия" състезател, но това би се видяло съвсем ясно. А и всеки организатор има собствен фаворит, който няма как да "подбутне" напред самостоятелно. Нали не определя сам коефициента на състезанието.
                              Ако има печеливши или ощетени-то това ще са състезателите. А за тях казах в по-горния абзац.

Съвсем накрая-не е зле да се помисли за начин как и състезателите да участват в определянето на коефициента за даденото състезание.
                              Може да стане като открита анкета тук, или където и да е другаде, като право да дават оценка за коефициент ще имат само състезателите.
                              Според мен така ще е по-справедливо.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Какво видях аз от досегашните препирни-"Витан" не иска организаторите да определят коефициентите за отделните състезания, поради съмнения за непочтеност и гионене на лични интереси.
                                Не, Витан иска коефициетът, да не се ползва при крайното класиране на участниците. Ако има коефициент, то той служи за оценка само на организаторите, но по ясни и комплексни критерии, както е в чуждите състезания, за да има смисъл въпросния коефициент и от лица, различни от самите организатори.

Като стожер на справедливостта, а и по вътрешно убеждение, съмнения за непочтеност Витан не е обективирал, именно той насърчи модератора-организатор да качи всякакви филми и данни за нарушения (то всъщност е законово задължение това) щом разполага с такива.

Още със създаването на веригата(шампионата) се заложи на почтеността и честността на организаторите.
                                Понеже няма някакви явни издънки-повечето състезатели нямаме съмнения за честността на организаторите.
                                На този принцип се гради целия шампионат.
                                И на всички е ясно, че ако има някакви подпирания на "наш" състезател това ще се види и усети, и ще имаме истински повод за скандал и недоволство.

Засега състезателите са доволни и нямат претенции.
                                Което пък е най-верния лакмус за това дали всичко е честно и без интриги.

Трябва ли да чакаме някой да стане недоволен, за да променим оценяването? Според мен превантивното избягване на всякакви намеци в нечия безпристрастност е по-удачния вариант, има тежест и мотивация.

Съвсем отделен е въпросът какво би спечелил организатора от по-голям коефициент за своето състезание-нищо, освен слава като организатор и майстор на гадни трасета. Изключвам случая с подпирането на "нашия" състезател, но това би се видяло съвсем ясно. А и всеки организатор има собствен фаворит, който няма как да "подбутне" напред самостоятелно. Нали не определя сам коефициента на състезанието.
                                Ако има печеливши или ощетени-то това ще са състезателите. А за тях казах в по-горния абзац.
                                На практика не е така, както беше посочено от самия организатор на Сливен, организаторите на другите състезания също са помагали (в което няма лошо), но пък така излиза, че сами са се оценявали (за справка темата за Сливен). По отношение какво би спечелил, потенциалните спонсори на подобни мероприятия, също търсят обективност, некопрометираност и др. такива качества. Всички са наясно, че организареното на подобни събития, разширяването на техния мащаб изисква освен усилия и финансови ресурси. Именно тук обективността, добрата репутация, подкрепата на разните там структури, организации, е от особено значение.

Съвсем накрая-не е зле да се помисли за начин как и състезателите да участват в определянето на коефициента за даденото състезание.
                                Може да стане като открита анкета тук, или където и да е другаде, като право да дават оценка за коефициент ще имат само състезателите.
                                Според мен така ще е по-справедливо.
                                Споменах и по-рано, Веригата има сайт, разполага и със софтуер, и "анкетирането" на участниците изобщо не е кауза пердута...

Като заключение: Витан е за организирането на верига, но за да стане тя по-професионална и за да има развитие, е нужно да се отдели субективното от обективното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X