Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - общи приказки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - мнения и коментари

Специялно към "Vitan" ! - пост номер #159 прочети ли го ?!? Ако имаш някви преложения ... МОЛЯ напиши ги на ЛС или на е-майла !
    Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
    Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
    Mercedes Benz ML55 AMG
    Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Момчета,нещо започнахте да залитате в крайности,какви са тия щуротии преди всяка зона да се тества с дрегер да не си употребил алкохол.Това са състезания за сериозни мъже и като е казано че преди старта се проверява за алкохол,значи е така,това не е сбирка на анонимни алкохолици,да си пият тайно докато карат.Всеки е голям и разумен човек и най-малкото би се засегнал ако го проверяват през 10мин. като престъпник,това даже и в полицията не се прави.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Момчета,нещо започнахте да залитате в крайности,какви са тия щуротии преди всяка зона да се тества с дрегер да не си употребил алкохол.Това са състезания за сериозни мъже и като е казано че преди старта се проверява за алкохол,значи е така,това не е сбирка на анонимни алкохолици,да си пият тайно докато карат.Всеки е голям и разумен човек и най-малкото би се засегнал ако го проверяват през 10мин. като престъпник,това даже и в полицията не се прави.
        Аз съм "за" проверката, щом е от полза за безопасността. Дори на финала на клас "Хоби" ми се вижда разумно също да има проверка.

Самите организатори не изключват възможността за употреба на алкохол, цитирам ги: "В Хоби се проверяват на старта, а те дори и да пият в джипа( което е абсурдно, защото трасетата са много трудни) за 10-30 минути алкохолът няма да ги хване". Правят се сметки колко бири "дават" резултат, по-малък от 0.5 или такъв, който не може да бъде отчетен от дрегер. Дори има практически примери за употреба на алкохол по време на стартове (от минали години) и от други вериги. Има и хора, които смятат, че наличието на алкохол под 0.5 промила, не е закононарушение и не е посочено като основание за дисквалификация.

В полицията нещата са на една друга плоскост, там има служебни правоотношения, дълг...тук "забавлението и адреналина" са на преден план, а ако по емпиричен път е било установено неблагоприятното въздействие на алкохола, нека да има колкото е нужно проверки.

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение
          Аз съм "за" проверката, щом е от полза за безопасността. Дори на финала на клас "Хоби" ми се вижда разумно също да има проверка
          Може и на две,три места по трасето.
          В този траял шампионат само алкохолици ли сме се събрали?

Коментар

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
            Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
            Mercedes Benz ML55 AMG
            Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              Не се приема. Първо, защото ЗДПът не важи извън пътя. Второ има голяма разлика между "употребил" и "под въздействие на" алкохол. Болшинството държави в ЕС са приели( включително и България), че при концентрация на алкохол в кръвта под 0,5 промила човек не е под въздействие на алкохола.

п.п. Очевидно никога не си присъствал(ла) на наше състезание, щом смяташ, че някой може да кара и пие Това физически не е възможно! В Хоби се проверяват на старта, а те дори и да пият в джипа( което е абсурдно, защото трасетата са много трудни) за 10-30 минути алкохолът няма да ги хване. В клас "Експерт" на всяка зона се проверяват екипажите, тъй че не могат да пият докато не приключат състезанието.
              Всички вече свикнаха и никой не рискува да си провали участието.
              И не мога да разбера, защо хора, които си нямат хал- хабер от нещо дават акъл?
              Знаеш ли кога се взима проба за допинг в спорта и какви са наказанията? Алкохола трябва да бъде забранен. Виждал съм състезатели да се движат като хеликоптери по трасетата.
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                От 2003г след инцидента между мен и Вушев ,много пъти съм мислил какво е можело да стане
                Само от любопитство-кой караше в неправилната посока?

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                  Може и на две,три места по трасето.
                  В този траял шампионат само алкохолици ли сме се събрали?
                  Витан етикети няма да лепи, но фактът, че е толкова "страшно" за състезателите и се изисква "чутовна смелост" от организаторите да наложат правила в тази посока, предполага по-крути мерки.

Законът е ясен, без алкохол, останалото са средствата...и преценката кой е приоритетът, безопасност или забава"
                  Последно редактирано от Vitan; 07-05-13, 21:27.

Коментар

Само от любопитство-кой караше в неправилната посока?
                    Като си любопитен , знаеш ли колко беше разликата между пътната книга и трипа? 1км бе разликата а знаеш ли къде засичахме трипа и колко пъти. А знаеш ли че инцидента беше на асвалтов път където имаше движение на цивилни автомобили? Познай ако не бях Аз а Ладата с четирмата човека която мина след пет минути какво щеше да стане. Знаеш ли къде е трябвало да бъде старта на етапа според правилия трасето? Знаеш ли кой набута пари на полицаите за да си затворят очите за да няма проблеми? Какво значи неправилна посока в състезание за ориентиране през непозната местност и неспряно ( неотцепено ) общо движение? При това положение важи ли ЗДП и правилника за неговото приложение.
                    Хайде отговори ми на тези въпроси и ти пускам следващите. Големи отворковци и всезнайковци се навъдихте.
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=12667
                    Последно редактирано от banjo; 07-05-13, 23:24.
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

Като си любопитен , знаеш ли колко беше разликата между пътната книга и трипа? 1км бе разликата а знаеш ли къде засичахме трипа и колко пъти. А знаеш ли че инцидента беше на асвалтов път където имаше движение на цивилни автомобили? Познай ако не бях Аз а Ладата с четирмата човека която мина след пет минути какво щеше да стане. Знаеш ли къде е трябвало да бъде старта на етапа според правилия трасето? Знаеш ли кой набута пари на полицаите за да си затворят очите за да няма проблеми?
                      Хайде отговори ми на тези въпроси и ти пускам следващите.
                      Първо ми отговори ти.
                      Не случайно задавам въпроса.
                      За останалото си прав,но тук е тема за траял,а там няма насрещно движение.

Коментар

Като си любопитен , знаеш ли колко беше разликата между пътната книга и трипа? 1км бе разликата а знаеш ли къде засичахме трипа и колко пъти. А знаеш ли че инцидента беше на асвалтов път където имаше движение на цивилни автомобили? Познай ако не бях Аз а Ладата с четирмата човека която мина след пет минути какво щеше да стане. Знаеш ли къде е трябвало да бъде старта на етапа според правилия трасето? Знаеш ли кой набута пари на полицаите за да си затворят очите за да няма проблеми?
                        Хайде отговори ми на тези въпроси и ти пускам следващите.
                        Подобен инцидент можеше да се случи и тази година на Самоков - пак имаше проблем с пътната книга и единствено това, че карахме бавно и спряхме ни предпази и то на тясно място където при разминаването другия джип се остърга по клетката ни. Аз карах с 20, те към 40 и спряхме.

Иначе и аз съм чувал за този инцидент от Вушев.

Дано не се случват!

Коментар

Витане ,само на теб ли не ти е ясно ,че ,ако направим състезание по твоите изисквания и претенции,сигурно само ти ще дойдеш на него/предполагам като зрител / .
                          Малко съм закъснял с отговора .
                          Съгласен съм ,че мерки за безопастност трябва да има,но бъдете сигурни ,че не става ей така !Не е само до правилник,не стигат средства ,не достигат читави съдии,защото не всеки се нагърбва да се занимава с "глупости" като нас !
                          Последно редактирано от antiroad; 07-05-13, 21:52.
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Между другото инцидента между Благой и Валери ми е като обица на ухото.
                            Като съм сбъркал карам плътно в дясно и много бавно.
                            Като нямам видимост не смея да давам газ,защото не знам срещу мен дали няма да излезе някой-я каруца или автомобил.Все пак трасетата не са обезопасени.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                              Подобен инцидент можеше да се случи и тази година на Самоков - пак имаше проблем с пътната книга и единствено това, че карахме бавно и спряхме ни предпази и то на тясно място където при разминаването другия джип се остърга по клетката ни. Аз карах с 20, те към 40 и спряхме.

Иначе и аз съм чувал за този инцидент от Вушев.

Дано не се случват!
                              Имай в предвид че като съм обърнал посоката и аз карах много бавно , внимателно и плътно в дясно по асвалтовия път. Вушев го чух, намалих и бях връхлетян. На него не се сърдя понеже и той е в моята ситуация.
                              Първо ми отговори ти.
                              Не случайно задавам въпроса.
                              За останалото си прав,но тук е тема за траял,а там няма насрещно движение.
                              Прав си че това е тема за траял а и описах случая за да обясня относно безопасноста и организаторските грешки. От случая минаха 11г и знай че още виждам връхлитащата УАЗ-ка . Не пожелавам такива инциденти на никой. От тогава имам много състезания , дали съм карал Аз или друг винаги съм опъвал юздите на коня.
                              Последно редактирано от banjo; 07-05-13, 22:03.
                              Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение

А ако Витан се окаже, 120 кила, левент, с мустак и мишци като канара, доколко ще са уместни предложенията за "екстри" и "гостоприемност"?

Ух мама сладур ,аз не избирам мъжко женско ,ще те разкарвам като пръскачка из лозе

пп Първо беше за махане на коифицента , сега взе да биеш към алкохоли ,цялата работа отива май наистина на заяждане на лична основа
                                Последно редактирано от jimito; 07-05-13, 22:04.
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X