Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - общи приказки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - мнения и коментари

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Пак казвам-обсъждаме реално събитие с реални участници, като почти всички се познаваме, и каквото имаме да го казваме-си го казваме наживо, или тук, но всеки стои зад името си и мнението му е за негова сметка.
    Именно, Витан не прави нищо по-различно, обсъжда реална верига, с реални участници, на едно от цитираните места - този форум, за момента и не е мръднал на йота от първоначално заявеното мнение. Витан не е фурнаджийска лопата и стои зад всяка своя дума. Друг е въпросът, че голяма част от потребителите, взели отношение по темата, не желаят не да разберат, а да чуят друго мнение, или поне това беше демонстрирано дотук.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Не мислех да отговарям, ама все пак-и русенското текезесе и сико и банджо, и доста други са известни на участниците в състезанията им, и като си пишем знаем към кого се обръщаме.
    За разлика от Витан. Поне засега де, то нищо не остава скрито-покрито, все някога ще излезе наяве кой е, не виждам смисъла от цялата дандания.

П.П. не е нужно да си слагаш името и снимката. Достатъчно е да се обозначиш само веднъж кой си, нататък комуникацията става доста по-нормална.
    Аз не виждам ненормалност на комуникацията. Факт е че някои потребители са хистерични и дори в помощта виждат някакви заговори. Други пък започват да изместват към незначителни за конкретната тема факти. Но това си е напълно нормална комуникация в социума.

Витан е човек, преди всичко, който обича да си върши работата добре, изпълнява поети ангажименти, стреми се да е адекватен на действителността. Останалото като ръст, килограми и брада, са дреболии, повярвайте му...

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
      На Витан да му обясня значението на думата "мишкуване", защото очевидно е бос! Мишкуването(мишкаренето) е процес при, който хищник лови мишки, въпреки, че това не е основната му храна. Мишкуват лисици, чакали, вълци, кучета. При ловните кучета работещи със стойка е силно отрицателно явление. Не мишкуват котки, грабливи птици, змии и т.н., защото това им е основно меню.
      Та в контекста на значението на глагола аз наистина мишкувам- папкам форумни мишоци на килограм Тези с бръснатите крака ги обичам най-много....
      Интересно буквално тълкуване, но вероятно си чувал, че думите имат преносно значение. В този ред на мисли, в съвременния български език (доста години след като мъжете са започнали да си бръснат краката) мишкуването е деяние, при което определен субект заявява своя позиция, която поставя под условие от сбъдване на бъдещо несигурно събитие, което уж има отношение към неговите морални устои и ценности. Като пример: лицето Х, заявява, че много държи на справедливостта във всичките й проявления, че му е известно събитие или действие, което е в нарушение на определени обществени норми, но не го обявява на широката аудитория, поради неясни причини, демонстрирайки така лицемерие.

За да влезем в стилистика ти - дотук по темата не видях някаква твоя поразителна мисъл, която да ме трогне и възхити с обоснованост, но го отдавам на заетостта ти да мрънкаш за крехкостта на мишките, които твърдишм, че ядеш.

Убеден съм, че за обогатяването на темата, е по-удачно да водиш аргументирана дискусия за коефициенти, верига, спонсори, и да намалиш хистеричните изстъпления спрямо всеки, който си бръсне краката, пък бил той и Витан.

Коментар

Абе вие да не трупате брой мнения, модератори ли искате да ставате или какво? Визирам по специално колегата Кольо.
        ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Имам въпрос към организаторите на траялни състезания, когато на състезател от клас ЕКСПЕРТ, трасето му се види тежко, той си избира да се пусне в клас ХОБИ, а тези от клас ХОБИ .....къде да се състезават? С други думи, като се запишеш веднъж за ЕКСПЕРТ - караш в класа си и това е.
          Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
          Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
            Имам въпрос към организаторите на траялни състезания, когато на състезател от клас ЕКСПЕРТ, трасето му се види тежко, той си избира да се пусне в клас ХОБИ, а тези от клас ХОБИ .....къде да се състезават? С други думи, като се запишеш веднъж за ЕКСПЕРТ - караш в класа си и това е.
            Той може да се запише в клас Хоби, ако отговаря на ограничението за гуми 82 см.(повечето не отговарят) и тогава класирането му не важи за клас Експерт в общото класиране. Ако гумите му са по големи може да се пусне все пак в Хоби, но последен(за да не изрови трасето) и извън класирането, както направи Пламен Исаев в Сливен.

Ако е карал на Сливен в Експерт, а на Лазарово в Хоби в общото класиране не му се събират точките.
            Последно редактирано от Стоян Францов; 30-04-13, 11:56.

Коментар

Да се върнем на темата с коефициента. Ако приемем, че той бъде запазен в този му вид, ето малко изчисления:

Състезатели: А и Б

А взема участие в 2 състезания от веригата, които примерно са с коефициент 1.9, където печели 1во място, и не взема участие в другите 2 състезания. За крайното класиране във веригата А има общ сбор от 114 т. (2*30*1.9).
              Без коефициент А би имал 60 точки за тези си участия.

Б взема участие в 4-те старта на веригата, като примерно се класира два пъти на второ място (2*23*1.9), веднъж 7ми (8*1.7) и веднъж 8ми (6*1.7), или общо 111.2 точки.
              Без коефициент Б би имал 60 точки за тези си участия.

Без коефициент и двамата участници биха имали равен брой точки, с коефициент, който увеличава разликите, този, взел участие на половината стартове от веригата печели.

Каква би била мотивацията на участник Б, който е полагал усилия за 4 старта и има еднакъв брой точки за крайното класиране?

Аз виждам смисъл веригата да насърчава състезателите да вземат участие в по-голям брой стартове, което значи повече конкуренция, повече мотивация за всички.

С тоя коефициент обаче ми се струва, че обратното е по-възможно, което пък пречи на веригата като такава.

Ето защо смятам, че ако се запазва коефициент, макар да съм категорично против наличието на такъв за крайното класиране на участниците, той следва да бъде коригиран по начин, по който най-малък брой състезатели биха били ощетени.

Обмислях и друго предложение - минимален брой стартове от веригата, в които да се включат състезателите, за да имат право да участват и в крайното класиране, но все още нещата са на кантар за ползите от подобно условие.

Мнения?
              Последно редактирано от Vitan; 30-04-13, 14:17.

Коментар

Това е погледнато само от една страна, разликите в точките сега не са чак толкова големи и това умишлено е заложено така за да не може коефициента да ги увеличава прекалено. При липса на коефициент точките щяха да започват най-вероятно от 50 надолу и разликите м/у отделните места щяха да са почти двойно по големи. Аз си направих няколко сметки и 2 първи места с 1.9 не ти позволяват да биеш 3 втори места или 1 първо, едно 2 и едно 3-то.

1-во 30
                2-во 23
                3-то 18
                4-то 14
                5-то 12
                6-то 10
                7-мо 8
                8-мо 6
                9-то 4
                10-то 2
                всеки завършил състезанието след 10-то място 1

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов (g_gosho) Преглед на мнение
                  Това е погледнато само от една страна, разликите в точките сега не са чак толкова големи и това умишлено е заложено така за да не може коефициента да ги увеличава прекалено. При липса на коефициент точките щяха да започват най-вероятно от 50 надолу и разликите м/у отделните места щяха да са почти двойно по големи. Аз си направих няколко сметки и 2 първи места с 1.9 не ти позволяват да биеш 3 втори места или 1 първо, едно 2 и едно 3-то.

1-во 30
                  2-во 23
                  3-то 18
                  4-то 14
                  5-то 12
                  6-то 10
                  7-мо 8
                  8-мо 6
                  9-то 4
                  10-то 2
                  всеки завършил състезанието след 10-то място 1
                  Напротив, позволява, зависи от коефициента, който ползваш при сметките. Освен ако няма яснота отнапред, че всички състезания ще имат едни и същи или много близки коефициенти, което обезсмисля коефициента като такъв, и ни връща на обективността...

В прогресията, която се използва за приравняването на реалните точки от състезанието към определено място, има нещо несъвършено, защото дава доста по-голяма тежест на първите 3 места, а твърде много сближава местата след това. Как точно е сметнато, че при приравняването за първо място се полагат 30, а за второ 23 точки?

Колкото повече смятам (за любителите на тълковния речник, с косми по краката - тук влагам буквалното значение "извършвам аритметични действия"), толкова по-нелогично ми изглежда реални точки да се приравняват по нереална прогресия, а тя да се умножава по коефициент, пресметнат без ясни критерии.

Най-неощетяващо участниците е, коефициентът да се премахне и крайното класиране да е сбор от реалните точки във всяко състезание - реални точки, за реални усилия. Освен това, така се избягва правенето на едни предварителни и неполезни за веригата сметки, с оглед крайното класиране.

Можем да продължим до утре да си смятаме различни възможни комбинации на класирания, но динамиката не се изчерпва само с първите три места, а и за друго иде реч.

Фактът, който не бива да се пренебрегва, е че за да има верига, следва да има конкуренция и интерес, а наличието на толкова прогресии и коефициенти, потенциалното ощетяване на участниците след 4 място, основано на цялата формула за изчисление, демотивира.

Допълвам се: изглежда ми разумно да се стимулира участието на състезателите на колкото е възможно по-голям брой стартове, ако наистина крайната цел е развитие на трейла.
                  Последно редактирано от Vitan; 30-04-13, 16:31.

Коментар

Не се приема. Своободнооо, почеши коня!
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение
                      За да не бъдем голословни, ето: http://en.wikipedia.org/wiki/Trail, чете се трейл.

А ето и стара дискусия от този форум http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=55715
                      Това е малко все едно да пишем актион вместо екшън и др. подобни Не знам как е правилно да се пише но означава: "Да преодолееш трасето с един опит" "Да преодолееш невъзможно препятствие" "Човек и машина-човек срещу машина"- това е ТРАЯЛ .Това последното го копнах от BANDJO на когото му вярвам и съм виждал как го прави.

Коментар

Не се приема. Своободнооо, почеши коня!
                        Клишираните опити за провокация не ме блазнят, стадни аплаузи също...

Все си мисля, че ти в качеството си на организатор, имаш повече полза от това да водиш смислени диалози и най-малкото да прочиташ чуждите предложения, когато показват "дефекти" на определени решения за веригата и то съвсем добронамерено.

Факт е, че освен забиването на колчета по терена, работата на организатора на верига, вклюва и внимателното обмисляне на правилник, критерии за класиране, а в конкретния случай и на коефициент. Втората част от предното изречение обаче силно "издиша" (вж. преносното значение на думата), в предните постове съм обяснил, така че да може да го разбере и организатор-буквалист.

...

Следващото лирическо отклонение, ще бъде в твоята стилистика и в нея ще споделя личните си впечатления за лицето организатор-космат модератор.

Преките ми наблюдения върху "творческия процес" по веригата до момента, показват една твоя пасивност, в частта мислене, особено в частта верига. Дотук от теб чухме, че коефициентът, който ощетява състезатели е ок, приравняването на реални точки към нереални прогресии е ок. Прочетохме и крайните изявления по отношение на спонсорирането (погледни си първия пост и ще видиш противоречие в собсветните си изявления). Всички установихме, че си онеправдан и измъчен.

Но, не ти съчувствам, защото горното демонстрира не желание да правиш нещо градивно, а да отричаш всичко, което не е плод на напъните на междуушното ти пространство.

Когато си се захванал с нещо, катио например организирането на събитие, е логично да установиш какви умения имаш, с какъв екип разполагаш, доколко си склонен да запазиш независимост от "лошите спонсори", които ти извиват ръцете (ах...) и ако не ползваш, то поне да чуеш предложения и на други лица.

Равносметката дотук: колчета можеш да забиваш. За смятането в този момент няма да дам крайно мнение, за да имаш възможност да дадеш обоснован отговор на заинтересовано лице. За общуването обаче - слаб 2, седни си!

....

Горният анализ на личноста на организатора не ми пречи да се стремя да гледам обективно и да продължа да търся отговор на поставените въпроси.

Ако наистина искаш верига от състезания, не я саботирай с имбецилно поведение.

Искаш да участвам във веригата? Ами мотивирай ме.
                        Последно редактирано от Vitan; 01-05-13, 21:38. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от andirz Преглед на мнение
                          Това е малко все едно да пишем актион вместо екшън и др. подобни Не знам как е правилно да се пише но означава: "Да преодолееш трасето с един опит" "Да преодолееш невъзможно препятствие" "Човек и машина-човек срещу машина"- това е ТРАЯЛ .Това последното го копнах от BANJO на когото му вярвам и съм виждал как го прави.
                          Това е идеята за състезанията , който не вярва да погледа "Евро траял".
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение
                            Искаш да участвам във веригата? Ами мотивирай ме.
                            Не, не искам да участваш във веригата Аз много добре знам, какво можеш и като състезател и, като организатор.
                            Гледай си трофи- веригата и се опитай да измиеш л.....а, които изс...те при откриването и! И си насочи творческата енергия към състезанието във вашия град, за да не стане, като миналогодишното....
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Не, не искам да участваш във веригата Аз много добре знам, какво можеш и като състезател и, като организатор.
                              Гледай си трофи- веригата и се опитай да измиеш л.....а, които изс...те при откриването и! И си насочи творческата енергия към състезанието във вашия град, за да не стане, като миналогодишното....
                              Преодоляването на кифленската ти същност (високопарен отвън и кух отвътре) е кауза пердута и все повече пречи на веригата.

След като от изложените спорадично съждения на всички стана ясно, че за теб не е важно как се прави класирането, че спонсорите ти извиват ръцете (де да можеха докато извиват ръце, да наливат нещо в междуушието) и са нежелани, сега дойде ред и на самите участници.

Прочетох внимателно текста, означен като правилник, и никъде не срещнах клауза: "организаторът има право да посочва кои лица могат да вземат участие в състезанията от веригата", липсва и текст какви са предпочитаните и допустими за участие качества, форми и състояния на лицата, които искат да се включат в стартовете. Освен горното, ако имаш поименен списък, сподели го...ще е интересно да чуем.

Трофи веригата си има собствена тема (в която също не срещнах аргументирано твое изложение).

Припомням обаче, че тук не говорим за това колко си си самодостатъчен, колко си онеправдан, т.е. темата не си ти.

Тук говорим за трейл, даваме мнения и предложения и като цивилизовани хора очакваме да водим аргументирани дискусии.

Моите предложения са изложени в цялост, аз имам готовност да обсъждам и детайли и не разбирам поведението на организатор, който с лека ръка пренебрегва възможност да направи нещо смислено, само за да се прави на клоун.

Коментар

Веригата тепърва стартира, времето ще покаже дали пътя е прав. Поне се опитваме да правим нещо и работим последователно. Грешки може и да има и недомислици, но ще се изчистят. Сега имаме нужда от подкрепа в начинанието ни. Средства липсват, има желание......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X