Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложения за Ендурошампионат 2006.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

местя поста от Общите приказки

Взех да ровя из нета да търся спецификация на енфуро класовете Senior, Junior, Е1, Е2, Е3, и т.н. щото никога не съм ги чувал.
    И попаднах на различни цифри. Каква е спецификацията на бг шампионата (примерно)? Изобщо от къде може да се вземат правила за шаблон? Примерно ако търсех примерни правила за рали бих търсил за правилата на WRC, ако търсех правила за шосейни мото състезания щях да погледна motoGP. А за ендуро?

Ето тука първите няколко които ми попаднаха:
    http://eatmydirt.com.au/NSWenduro/do...pregsentry.pdf
    http://www.nasaproracing.com/images/...002_enduro.pdf
    http://www.salzkammergut-trophy.at/2...4_picture1.pdf - най- ми хареса като структура (на пръв поглед)
    http://www.axiver.com/newsite/europeo/regolamento.pdf - идея за номерата

Това също ми се стори интересно
    http://www.fim.ch/en/default.asp?item=29#
    http://www.fim.ch/EN/rules/Technique...DURO_diagr.pdf - има шаблони за цифри, спецификации на номерата, допустими размери на мотори и подобни...
    http://www.fim.ch/EN/rules/Technique...S%20ENDURO.pdf - правилата за 2005 на FIM

Коментар

Да, последният линк никак не е лош и на практика има почти всичко, което ни трябва

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
        Да, последният линк никак не е лош и на практика има почти всичко, което ни трябва
        Даже всичко.
        Ако има кой да го преведе ....
        2010 CRF 250 R

Коментар

Аз започвам от тази вечер, но това е правилник за 2005-та, да не направят някои изменения за тази година, като точкуването за миналата, че пак ще сме назад
          Най-добре е София да помоли Бланшар да изпрати новият правилник за 2006-та

Коментар

много се е изписало за тва да са два дни състезанията
            това е много хубаво
            но ми се струва че много хора просто няма да могат да дойдат
            за два дни и те не са и два ами с тръгването в петък стават три

вярно е че казах че трябва да гледаме да сме на ниво но това не може да стане изведнъж Калине например всеки като си хареса гадже иска веднага да си я гушне но на практика първо я кани на кафе

все пак някои от състезанията ще са и двата дни предполагам но да задължим всички да стоят и двата дни ще е трудничко
            но ще го обсъдим

Относно вдигането на дистанцията предложено от жоро напълно подкрепям макар че чак 200км
            може би по скоро между 90 и 150

що се отнася до това загряване преди да тръгнеш
            има логика но и на световното още отначало като тръгнат директно минават по екстрийм теста който е на старта
            е понякога стартират от друго място и наистина имат време да позагреят
            но по принцип докато чакат старта могат да си загреят по поляната на около не да хапват кебапчета аз между другото обикновенно го правя пообикалвам наоколо да позагрея но наистина че не винаги това е възможно

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
              но ми се струва че много хора просто няма да могат да дойдат
              за два дни
              например всеки като си хареса гадже иска веднага да си я гушне но на практика първо я кани на кафе
              И двете неща стават значително по-лесно с пари

Коментар

що се отнася до шампионата като цяло

мисля че сега се очертават два пътя

единия да стане супер професионален
                другия е да се подобрява постепенно но все пак да си остане с по аматьорски статус

мисля че второто е по добре
                ендурото по принцип не е чак толкова професионален спорт а и в българия изобщо пък няма професионалисти в този спорт
                даже и в щатите дето най се плаща на състезателите пак не е чак толкова професионален като суперкроса например

като цяло според мен трябва да гледаме да е достъпен шампионата за всички които желаят да се включат и да се стремим да се ангажират все повече участнци а измежду тях вече ще се открояват някои постепенно
                но иначе ще стане като другите моторни спортове в бг а тва не е целта

ендурото на всякъде е най масовия и достъпен мотоспорт

Коментар

Напълно подкрепям Митков!
                  Преглагам да си се запази аматьорския статут на шампионата като цяло за поне още 2 години най-малко поради 2 причини:
                  1. Да натрупаме още опит като организатори-щом претендираме за професионализъм организацията трябва да е перфектна-времеизмерване,съдии,контроли и т.н.
                  2. Да популяризираме спорта и да привлечем още участници и съответно някакви спонсори.Спонсорите търсят МАСОВОСТ за да има ефект от рекламата
                  2".Калине, ти май си единственият от тазгодишните участници занимаващ се професионално с мотоциклетизъм.Някои от условията които предлагаш предпоставят ПОНЕ 2 тренировки на седмица,абе въобще да се отделя доста повече време за подготовка.Е аз, както и повечето участниците, мисля, това време го нямаме.Това значи да си зарежа работата и да карам някоя бракма,да пестя от екипировка,да не си обслужвам мотора като хората и в крайна пак няма да отида на всички състезания защото над 200 км от там където живея вече ще ми е в преразход.Еми повярвай ми не знам колко човека ще го предпочетат това!Иначе всеки състезател който има персонални спонсори,както и всеки "скучаещ милионер" ще са навити и на 3 дневно състезание-едните за това им плащат а за другите е някакво разнообразие.Ема повечето не сме нито от единия нито от другия вид.
                  offroad фен
                  1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                  TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Galabin
                    Калине, ти май си единственият от тазгодишните участници занимаващ се професионално с мотоциклетизъм.Някои от условията които предлагаш предпоставят ПОНЕ 2 тренировки на седмица
                    Не си спомням да съм давал такива предложения.За кое по-точно говориш???

Значи не мисля,че двата пътя са реални.Първия е някаква илюзия според мен.Може да се проведе навярно кръг от световния шампионат тук,но това няма да направи ендурото супер професионален спорт в България.За да стане професионален(в българския смисъл на думата) трябват доста по-други неща.Абе много сме далеч още от това.
                    Но и по-принцип мисля,че втория вариант е по-удачен и полезен.Не знам какво иска да каже Гълабин,но аз винаги съм защитавал по-земните и реални пътища за развитие

Лично моето мнение тук е,че тази дистанция,особено при двудневни състезания е много голяма.Ако ще се вдига постепенно,то ще се разбере от самосебе си какво точно се получава и какъв е ефекта.Но Жоре,помисли малко.Това второто е доста силно казано!Защо "само така"??И да не се окаже,че такава дистанция е по-скоро в ущърб?Ако натоварването стане прекалено галямо,а състезанията непосилни,както физически така и финансово,за повечето тазгодишни участници?Масовостта тази година се дължи на аматьоризма и на достъпността на тези състезания.А това,че има успех като популяризиране на спорта,означава,че сме на прав път.Не бива да правим остри завои!Лично на мен най-много ще ми хареса,ако се копира 100% схемата за провеждане на състезания от световния шампионат.Това ще е най-истинския и най-професионалния вариант,но осъзнавам,че това няма да доведе до разцвет на ендурото у нас,а напротив-това ще спре от участие много хора...
                    Трябва да намерим баланса по средата!!!
                    Митков написа:
                    вярно е че казах че трябва да гледаме да сме на ниво но това не може да стане изведнъж Калине Very Happy например всеки като си хареса гадже иска веднага да си я гушне но на практика първо я кани на кафе
                    Мисля,че вече цяла година "каним гаджето на кафе" и е време вече да станем по-сериозни. Не разбирам много защо е този спор?Цяла година се състезаваме в събота.Не познавам някой който в неделя е на работа.Щом в събота можеш да си там,какъв е проблема за неделя??Дори когато се ходи на някаква екскурзийка,да се гледа някое състезание от другите шампионати и т.н. пак е за целия уикенд-събота и неделя!Мисля,че Митков просто се е запънал като магаре на мост да защитава идеята просто защото вече я е дал. Това е много по-лесно,по-практично и по-близо да аматьоризма от колкото дистанцията да става 150км.И купона е много повече когато всичко е два дни!?
                    К. Кулев

Коментар

Different_Soul,радвам се,че взимаш отношение по темата,но предложението ти е нереално.
                      Събота вечер да се направи затворен кръг на осветено място (заради зрителите не чак толкова за шофиорите, а как ще бъде осветено, незнам но предполагам ще може да се измисли нещо (заради каузата))
                      Това би било едно много специално и скъпо мероприятие.Друг е въпроса,че публиката вечерта също едва ли ще се изтрепе да идва да гледа и за състезателите ще е доста натоварващо след цял ден състезание,да карат отново късно вечерта.

Във връзка с това което Гълабин и ММ писаха,искам да кажа,че аз нямам ЛИЧЕН интерес навлизането на професионализма в този спорт.Нямам личен спонсор и тези мероприятия са ми просто хоби и един вид тренировка и всичко си е за моя сметка.Много ми се иска ПРИСТА ОИЛ или който и да е друг спонсор да ми купи нов мотор,екипировка и 100комплекта гуми и да ми плаща разходите,но не е така.Настоявам за някои неща,просто защото според мен това са задължителни условия за да се нарече едно подобно мероприятие състезание и ШАМПИОНАТ!!Просто ми се иска нещата да са по истински и мисля,че с малкото опит който съм успял да натрупам и с цялостния си поглед върху МОТО СПОРТА като цяло,просто помагам...
                      К. Кулев

Коментар

Аз конкретно съм много съгласен с повечето предложения на Калин!
                        Защо пък ако нещата много се раздвоят да не се върнем към идеята "Профи / Аматьор"
                        Който иска да се усъвършенства и гледа към по-високи цели, да се състезава в два дни на яко натоварване и да се усъвършенствува повече.
                        Аматьорският клас няма да се сърдят за леко занижения ценз, но така или иначе те след време ще останат назад, а все пак ще имат възможност да се състезават.
                        Моето мнение е, че който има желание, намира средства за едно състезание в месеца. Ами разходките и походите всяка събота и неделя да не би да консумират много по-малко средства, я помислете

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев
                          Просто ми се иска нещата да са по истински и мисля,че с малкото опит който съм успял да натрупам и с цялостния си поглед върху МОТО СПОРТА като цяло,просто помагам...
                          Разбира се не ни разбирай погрешно,просто обсъждаме вариантите!
                          "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                          MG Racing Team

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                            Моето мнение е, че който има желание, намира средства за едно състезание в месеца. Ами разходките и походите всяка събота и неделя да не би да консумират много по-малко средства, я помислете
                            Жоре,не става въпрос толкова за средствата,а за времето което ще се отделя за едно състезание и според мен ще си станат точно четири дни-петък,събота,неделя и понеделник
                            "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                            MG Racing Team

Коментар

Идеята не беше да се кара по нощите а при здрачаване да речем.. а не да стане 10 часа и да се почне отново да се кара... това е абсолютно изключено..
                              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                              [/FONT]________________________________________
                              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

2 и 1/2
                                Петък след обяд се тръгва, колкото и да е далеч. Събота и в Неделя до към 16.00, награждаване и всеки от където е. Ние знаеш, че се върнахме чак от Серес след всички тези процедури, а камо ли тук в Българя, колкото и да е далеч! Мисля, че веднъж в месеца може да се пожертва уикенда за любимия спорт

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X