Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:866731f1c8211ce078fe13b782bf4266.jpg
Прегледи:1
Размер:45.7 КБ
ID:5565072
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c80a8fadb403f274c66c5217831cc6ed.jpg
Прегледи:1
Размер:113.1 КБ
ID:5565073
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от _Константин_ Преглед на мнение
      Моля сподели нещо повече, не съм запознат с тези творения, това първото някаква хай-тек изстрелвачка ли е?
      А второто ми прилича на филтри от климатика на баба ми
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

По скоро е стара акумулаторна батерия. От бая време не бях виждал такива.

Коментар

първото беше от първите огнестрелни училищни оръжия.
          второто са клетки от акумулатор. трошахме акумулатори вземахме клетките,събирахме оловото и от там какви ли не глупости сме правили.
          -вземаш бутилка от олио(онея старите зелените) заравяш я в пясъка,като само гърлото е отгоре и наливаш оловото вътре,след това изкарваш оловна форма с формата на бутилката. Колко ни е бил акъла и къде най-вече
          Dacia Duster 4WD

Коментар

първото беше от първите огнестрелни училищни оръжия.
            второто са клетки от акумулатор. трошахме акумулатори вземахме клетките,събирахме оловото и от там какви ли не глупости сме правили.
            -вземаш бутилка от олио(онея старите зелените) заравяш я в пясъка,като само гърлото е отгоре и наливаш оловото вътре,след това изкарваш оловна форма с формата на бутилката. Колко ни е бил акъла и къде най-вече
            Огнестрелното оръжие си беше супер, но за училище беше по забавно щипка и в нея кондензатор. Щипката се ползваше за дръжка да не бие тока докато зареждаш кондензатора в контакта и после на някой докато не очаква го разреждаш на вратлето
            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Е те това с щипката скоро се бях сетил за него. Много е яко само дето незнам имали още дървени щипки или женами не ги купува.
              Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Дървени щипки се намират чат-пат в стоките за левче.

А като сме се заговорили за "оръжия" се сетих за две бомбени класики:
                Амоняк и йод се смесват, после се оставят да изсъхнат на филтърна хартия,
                Накрая получените люспи се посипват по стълбището на училището.
                Ефекта, особенно за съученичките, беше много забавен.

Второто си е баш оръжие- три камъчета (кремък), бял бронз и оловен миниум,
                се увиваха плътно със станиол и после се омотваха с тиксо.
                Хвърляш срещу стена и гърмеше добре с бая шрапнели от камъчетата.
                Между впрочем, това- последното, май беше казвано и от друг колега в друга подобна тема.
                Последно редактирано от dedoKoko; 19-02-14, 11:25.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                  Второто си е баш оръжие- три камъчета (кремък), бял бронз и оловен миниум,
                  Навремето нямаше пиротехнически изделия и си ги правихме сами !

Първо използвах тази рецепта, но после минах на калиев перманганат, сяра и бял бронз.
                  Освен, че гърмеше яко оставяше много интересни лилави (и после жълти) петна
                  А ако сложиш по-малко бял бронз ставаха интересни ракети !

Коментар

Кондензатор 1 микрофарад от стар телефон, монтиран в щепсел. Ръгам го в контакта за секунда-две, после го хвърлям на някой и му викам "Дръж!"
                    Първосигналната реакция винаги беше опит за хващане
                    Два по-големи болта, свързани с една гайка. В гайката се тъпче колкото може повече барут от клечки и се завиват болтовете. Единия има "парашут" от найлон.
                    Хвърля се високо във въздуха, винаги пада на болта и гърми яко и хвърчи надалече.
                    Докато бях ученик бяха излезли химикалки с тънък метален пълнител. Празният пълнител се тъпче с барут от клечки, отгоре се набожда една клечка и се пали, едновременно се нагрява пълнителя и след малко следва изстрел.
                    Скобници, тъпкачи и още сума ти дивотии сме правили.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                      ...бяха излезли химикалки с тънък метален пълнител. Празният пълнител се тъпче с барут от клечки, отгоре се набожда една клечка и се пали, едновременно се нагрява пълнителя и след малко следва изстрел...
                      А това нещо се забожда отпред на едно издялкано от дърво танкче.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                        ... докато зареждаш кондензатора в контакта и ...
                        Не знам как сте зареждали кондензатори в контакта, ама ние като млади ТЕТ-аджии на първата практика, така изгърмяхме всички кондензатори и диоди на даскалката, още преди да дойде и да ни обясни кой електроонен елемент какъв е.
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          ...
                          Два по-големи болта, свързани с една гайка. В гайката се тъпче колкото може повече барут от клечки и се завиват болтовете. Единия има "парашут" от найлон.
                          Хвърля се високо във въздуха, винаги пада на болта и гърми яко и хвърчи надалече.
                          ...
                          За да не хвърчи далече- двата болта се връзваха с тел. Така нямаше опасност да счупим някой джам или глава. А и по-бързо сглобявахме плякалото, че не се губеше болта.

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                            Така нямаше опасност да счупим някой джам или глава.
                            Кой ти е мислил едно време за счупени глави и джамове.Това беше гордост.
                            Що джамове и глави сме счупили,наши и чужди
                            Dacia Duster 4WD

Коментар

Що джамове и глави сме счупили,наши и чужди
                              Аз пък какъвто късметлия съм все на мен се случваше да уцеля и пукна главата на някой от "противниковата банда" и после все аз бях най-лошия

Да не говоря за една от големите войни в Русе (беше в Младежкия дом, когато все още беше на ниво груб строеж).. Успяха да ни изтикат на покрива, а той застлан с един хубав едър чакъл
                              Какво ми щукна на мен да проверя един външен асансьор отзад.. гледам един образ се катери по скелето и е на метър да стигне покрива и да ни нападне в гръб...
                              Избрах един по-едър камък и му го пуснах на главата... Още се чудя как не се изпусна.
                              Не, че същия след време не падна от покрива и не си потроши главата в заключената стая, където строителите си държаха дрехите...

Абе.. интересни времена бяха

Коментар

Даа това с болтовете ни забавляваше доста. После минахме на дезодорант с премахната тапа/пръскало, пробит с малка дупка в дъното, малко вода, малко парче карабит и държиш запалката на дъното. Гърмеше доста, сега не бих до държал с гола ръка, ама на онея години мечка страх мен не страх.
                                Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X