Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: О! Чудо! Китайски двубандер.

Явно не съм се изразил достатъчно ястно. Снимката е от ревю на колегата upi, за станция TYT от 14 стр. А модела е "Wouxun KG-UVD1P UH". При първата поръчка станцията дойде като горната антена на снимката, при втората поръчка антената беше като долната(на TYT-a).
    LZ1DVB

Коментар

Мдаа.. последната и при мен дойде с кофти антена. Не само, че не е добре на двата банда, а и видимо е по-къса с около сантим, пък и при тестовете се представи по-зле от предишните на Воксуна, а и от стандартната на ТУТ-а (тя си е още при мен). Иначе, аз поне други разлики по радиото не видях - бачка си като предишните - същата реакция на ксв метърчето и за мощности и за всичко, а и с антена от предишните, си се представя идентично.
      Все пак, антената си е ... половин радио ...
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SRH805S_Fmale_2.jpg
Прегледи:1
Размер:33.4 КБ
ID:5208216
        Вижте на каква антена попаднах - ще ми върши ли работа това - питам понеже тепърва навлизам в това.
        Ето и малко инфо за самата антена - цената и е 10 $
        Specifications:
        Frequency: 144/430Mhz (2M / 70Cm)
        Gain (MAX): 2.15 dbi
        Max power: 10W
        Colour: Black
        Impedance: 50 OHM
        Length: 5cm
        Connector: SMA-Female
        Weight: 15g

Коментар

Първоначално публикуван от sosser Преглед на мнение
          [ATTACH=CONFIG]246052[/ATTACH]
          Вижте на каква антена попаднах - ще ми върши ли работа това - питам понеже тепърва навлизам в това.
          Ето и малко инфо за самата антена - цената и е 10 $
          Specifications:
          Frequency: 144/430Mhz (2M / 70Cm)
          Gain (MAX): 2.15 dbi
          Max power: 10W
          Colour: Black
          Impedance: 50 OHM
          Length: 5cm
          Connector: SMA-Female
          Weight: 15g
          При антените, за добро или за лошо, размерът ИМА значение. Работа, някаква, ще върши. Друг е въпроса каква. Като сложим в кюпа че е и двубандова, работите съвсем се сговнясват.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам подобна антена, като съм с нея и пътуваме в група, на две коли разстояние може да ме чуят, но може и да не ме чуят(много намалява обхвата). Иначе е много компактна и не се пречка.
            LR Discovery I 300 TDI

Коментар

Ето цитат от човек, който я е закачал на анализатор:

I put my SRH805S onto my MFJ-269 analyzer and found the bandwidth to very narrow, but very good SWR at the "sweet spot". Got SWR readings of about 1.2:1 at 145.500 and 438.000. If you are more than 0.500 MHz away from these frequency centers the SWR hits 3:1 very fast. I set my radios for 438.000 and 0.5 watt and went 0.6 miles with ease with full quieting through homes and heavy trees. This test was done with two ICOM IC-91AD radios each with the SRH805S antenna.

I have not tested 2M yet as I really purchased this antenna for 70cm work. You can’t expect any kind of performance in the VHF band with a bullet size antenna.

This is a good antenna for close work. What was said earlier is true that you need a club for each shot and this one is for chipping onto the green on VHF and it’s a 9 iron on UHF.

Коментар

"This is a good antenna for close work." (C) Това е.

Коментар

И аз попаднах на подобна антена. И аз много се чудих. В крайна сметка си я поръчах с единствената идея да имам антенка за много близка работа, така че нито мен да ме чуват, нито аз да чувам по-далеч и то само защото wouxun-a няма достатъчно ниска мощност. Не съм я тествал много силно антенката, но се представи по-добре от очакваното (а се очакваше да е ПЪЛНА трагедия). Всъшност е само трагедия, но е компактна и за близка работа е удобна. Както и спарки отбеляза - размерът има значение

73

Коментар

Антенката е настроена в радиолюбителските VHF и UHF. Питащия трябва да каже за какво ще я ползва, защото например за PMR446 не става.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                      Антенката е настроена в радиолюбителските VHF и UHF. Питащия трябва да каже за какво ще я ползва, защото например за PMR446 не става.

Това е много важно - не го бях забелязал в описанието - просто защото това липсва
                      Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      При антените, за добро или за лошо, размерът ИМА значение. Работа, някаква, ще върши. Друг е въпроса каква. Като сложим в кюпа че е и двубандова, работите съвсем се сговнясват.
                      Добре ясно е че от китай най-доброто радио е Wouxun но с не толкова добра антена (последните бройки), коя е обаче the best антената?
                      NAGOYA, SURECOM и кой модел най добре се вписва в коплекта на на този иначе превъзходен Wouxun, може и друг модел и може ли да си го набавя от България?
                      Благодаря предварително на всички, които помагат да направим най-добрия избор!

P.S. Вижте на какво е способен този чуден двубандер (явно с доста добра антена ) http://www.youtube.com/watch?v=E8dD7wy-GyM&feature=related
                      Последно редактирано от sosser; 14-09-10, 19:31.

Коментар

Има модели и на NAGOYA, и на DIAMOND, само дето за DIAMOND-а трябва и дребно преходниче. Не помня точните модели, но и двете приличат на стария модел оригинална антена, дето вървеше с WOUXUN-а.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Има модели и на NAGOYA, и на DIAMOND, само дето за DIAMOND-а трябва и дребно преходниче. Не помня точните модели, но и двете приличат на стария модел оригинална антена, дето вървеше с WOUXUN-а.
                          Намерих няколко - NAGOYA имат най - много модели близки до тези на оригиналната. Като спецификации са еднакви но визуално се вижда че не са! Единият модел е
                          N
                          AGOYA NA-701 SF Натиснете снимката за да я уголемите

Име:na-701sf.jpg
Размер:179.6 КБ
ID:5208860
                          другият е

NAGOYA NA-775 S SF Натиснете снимката за да я уголемите

Име:na-s775sf.jpg
Размер:187.5 КБ
ID:5208861

на
                          DIAMOND модела е SRH701, но цената му е почти двойна - незнам явно не е случайно и има защо Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SRH701.jpg
Размер:69.7 КБ
ID:5208862

Ако някой има представа за някой от моделите нека сподели... Аз лично мисля да си поръчам NAGOYA NA-775 S SF ако не ме разубеди някой естествено...

Коментар

Хайде пак искарах една бира .....

Diamond rh701 SMA

Това е една прилична антена за китайката. Аз съм с такава.
                            Ето и един ЛИНК за да се види.
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

Diamond rh701 SMA

Баш теб те чаках да се обадиш, понеже уж гледах, ама освен "701" и горе-долу външния вид и марката, друго не запомних.

В тоя ред на мисли, вероятно NAGOYA NA-701 SF e опит за копие на тоя даймънд (особено ако съдим по същата номерация), а доколко успешен - нямам идея.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

Diamond rh701 SMA

Мда благодаря - това е една "японка" за "китайката" на наистина прилична цена. Аз поръчах, за 1 път поръчвам от там и сега ще чакам да видим как се представят с доставките...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X