Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Легален уиндоус - какъв ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Легален уиндоус - какъв ?

Другото имах предвид. От М$ нямат нищо против да използваш орязания "домашен" продукт в офиса. От НСБОП имат.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Те нсбоп като цяло са против хората да ползват компютри. От време на време им ги събират.

Коментар

НСБОП не са компетентния орган, който установява легалността на софтуерните продукти, които ползваш. С тях има "експерт", данъчни, икономическа полиция и т.н. Твърде е вероятно да не са иззели техниката точно заради уиндоуса, а заради нещо друго. Ако е заради уиндоуса, то ще им я върнат.
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Да ще им я върнат след като са фалирали или пред фалит.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

<off-topic>
            Темата като цяло съдържа моята причина да не започвам собствен бизнес в България... Съжалявам, но не... По-съм склонен да работя ден за ден, отколкото да инвестирам в нещо в което някакви измислени герои са склони да вземат ей така. Същото е и с лицензионната политика на MSSoft... Добра е, но никой не я бръсне за... нищо. Нито партньорите им, нито властите.
            </off-topic>

Не си спомням ГДБОП или която и да е държавна институция реално да е имала нужда от законов претекст за да те ощети по някакъв начин.

Дали ти е легален или не Windows-а е пълен майтап за тях. Нещо като КАТ-аджиите - ако не е кафенце, ще е десет лева, ако не са десет лева, ще са двайсет лева... Само дето мащаба е по-голям... Реално всички знаем, че е много трудно да се работи с легален софтуер в България. При тия мизерни печалби да влагаш по 2-3 хиляди лева на машина в софтуер (това са само базовите приложения най-често) е на практика непосилно за никой. Цялата история ми изглежда съшита с бели конци и чиста проба поръчка от конкуренцията или нещо в тоя смисъл. Знам, че колегите ще кажат: "Мини на линукс... " Не ми е проблем... но на 95% от ниско IT грамотните бългрски работници им е невъзможно.

Предишното правителство реши да облага абсурдно IT персоните и фирмите... Това правителство реши да облага абсурдно хардуера... Оставам с впечатлението, че тук сме ужасно богати... Можем да си позволим всички тия данъци и такси... Понеже аз съм беден нямам намерение да купувам нищо от България Излиза ми по-евтино и без това Също не смятам да влагам пари в страната... Въпрос на оцеляване - не мога да ги харча за глупости...

Тъпото в цялата работа е, че си живуркам тихо и кротко в провинцията... Колегите в София... или по-точно колегите, които бяха в София вече си живуркат тихо и кротко на всякъде извън България. Интересно колко точно ще издържи IT бизнеса и въобще сферата без ресурси, без кадри и без свежа кръв... Вече е модерно да си борче, а не хакер
            Последно редактирано от господин никой; 29-06-10, 09:09. Причина: typo...

Коментар

Според М$ България : http://www.microsoft.com/howtotell/c...displaylang=bg сертификат за автентичност е стикера , или поне аз така го разбирам , а там няма нито моето име , нито друго.

Коментар

Възможно е и аз да бъркам, но по принцип същият е горе-долу формат "A4" и е с вид на грамота. Мисля, че за два лиценза по принцип не издаваха... вече ми е малко мъгла, защото от известно време не продавам, а и честно казано и не купувам...

Възможно е и да са го премахнали, но ме съмнява. Имат лицензни споразумения за бройки с един и същи код, които се активират онлайн - ако помня правилно с този сертификат доказваш, че ти си човека за който са закупени лицензите. Необходимост е когато има препродаващ или са примерно дарение - т.е. една страна продава, втора вади парите, а трета ползва лиценза...

Сега проследих линка... Явно са ги премахнали... подвел съм те.
                Последно редактирано от господин никой; 29-06-10, 14:15. Причина: синтактична грешка, смислова добавка...

Коментар

Малко размисли и истини за легалния уиндоус, далаверата и безхаберието:

http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0000902

Коментар

Това поредно безхаберно журналистическо писание даже не изглежда правдоподобно.
                    Отстъпки от 90% не съществуват, а това колко се плаща за един компютър няма как да го знае пресметливия журналист - колко ли компютъра има държавната администрация?!
                    Много слаби моменти има в тази публикация, вкл. и това, че държавата пазарува от Майкрософт чрез посредници - подобни сделки се договарят директно с МС и няма как по друг начин.
                    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                      Отстъпки от 90% не съществуват, а това колко се плаща за един компютър няма как да го знае пресметливия журналист - колко ли компютъра има държавната администрация?!
                      ... държавата пазарува от Майкрософт чрез посредници - подобни сделки се договарят директно с МС и няма как по друг начин.
                      Точно по тия точки статията е желязна, ако и да има други слабости. Авторът изобщо не е журналист.
                      Даже и да няма "90% отстъпки", на този пазар лесно можеш да видиш цени 1:10 (и повече) между различни клиенти (дали ще имаш желание да разгласиш какво си видял - друга тема). Колко се плаща за един компютър е официален параметър на сделката, а за тази цел броят компютри в администрацията даже е пораздут. Майкрософт и даже Майкрософт-България едва ли са луди да сключат точно тази сделка директно - уязвимостите са големи.

Коментар

Лицето В.М не го долюбвам вобще но тука е уцелил в десетката.
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Ясене, хич не е желязна даже.
                          Говорил съм с МС за търгове и някои неща ми бяха подробно разяснени.
                          Като цяло статийката е написана в стил "Дай да поукрасим, за да наклеветим по-цветущо!".
                          А за цените 1:10 за софтуерни продукти на МС - пардон! Може изкуствено някоя частна фирма да го направи, но от МС такива цени - НЯМА!
                          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                            ..........................
                            Много слаби моменти има в тази публикация, вкл. и това, че държавата пазарува от Майкрософт чрез посредници - подобни сделки се договарят директно с МС и няма как по друг начин.
                            Хе хе, и казваш примерно Тошиба си отделя 10% от оборота от лаптопи за MS (щот то с 50% остъпка толкоз иде) ? А офиса дори и в нашите магазини вече е под 100лева , но транспорта явно е мнооо скъп (сигурно МКС ползват за склад ) пък и как тъй без Аксес за чиновниците

А нещо, че цените за държавни структури стандартно без никакви разговори са надолу 33-60% даже за 10 лиценза не за 10000 ?

договарят директно друг път - договора никога не е бил с MS нито с MSbg (щеше да бъде обявен на борсата,а че не е обявен, говори много за обема на плащането към MS, но нее 1:10 няма!) , да не говорим че последния път спешно ги купиха, уж не бяха наети и имаше Цирк със специалната отстъпка дето договорили(идваха ясни избори) щот платили по рано....(спестили пари)

ББ или е в играта или не си е озаптил средното ниво корумпета, но пък тез сделки директно мятат ла@ната по него , та да му мисли.
                            Както и с Агенцията по вписвания.
                            Последно редактирано от DBRS; 25-07-10, 10:25.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Абе те навремето специална фирма си направиха да е посредник по тази сделка. Също като Овъргаз в газовия сектор. И въобще по този ред сделки. Колко софтуер се накупи през последните години от държавната администрация направо нямам думи. Ако и 10% от него се внедри ще настане чувствително облекчение и за работещите там и за обслужваните.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Хора, по отношение на лицензирането на софтуера на държавната администрация говорите наизуст! За съжаление някакви писания, които са строго тенденциозни ви харесват за истина и ги приемате ей така, на доверие. Не са така нещата. Коя е фирмата посредник, че не се сещам? Има само 2 такива, станаха 3 всъщност... Не се сещам да е някоя от тях.

А за ББ, че е в играта - въобще не се съмнявам. Всъщност няма как да станат нещата, ако не е. Иначе всички ще минат на линукс! :d
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X