Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Легален уиндоус - какъв ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Легален уиндоус - какъв ?

В това обсъждане липсва един съществен компонент...

Колко ти е голяма мрежата? Питам не случайно - основните разлики между XP "Pro" и "Home" са следните - Pro е направен за мрежи, които могат да бъдат над осем машини без насрочен gateway (това е нещо като машина, която е като регулировчик на кръстовище за твоята мрежа). При "Home" "регулировчика" може да управлява до осем (на практика седем, защото и той е част от мрежата) машини. Make sense - "Home" версията е за домашна употреба! Освен всичко "Pro" е със допълнителни възможности за унифициране на сигурността под формата на "template"-и с които да "разгънеш" сигурноста върху всичките си налични станции почти наведнъж.

Двете добавки не са много съществени, ако нямаш сериозни планове за разрастване на мрежата или ако си склонен да извадиш към стотина лева за читав рутер (D-link да кажем). Също така много малко хора реално ползват съответният начин за уеднаквяване на настройките на сигурноста... Сигурно съм един от двамата (и това го казвам от учтивост) в Кърджали, които са ползвали този фючър на "Pro" версията... Факт - много малко хора наистина задълбават в това, как да се настрои XP с помощта на вградените инструменти.

В това обсъждане липсва и още едно нещо - Pro версията определено е по-стабилна и определено е с по-добро използване и сегментиране на RAM паметта... Моята препоръка е 32 битова OEM българска версия, която можеш все още да закупиш за около 200 USD. Цената 200 USD е... много обща - само за да се ориентираш. Има хора, които я продават за 137, има такива, които я продават за 260!

Не бъркай OEM с Retail... OEM-а се слага на една машина и нямаш право да я местиш на друга! За да съм идеално ясен - машина с дънна платка "х", видео "у" и процесор "z" се регистрира във фактурата и точно това очакват проверяващите да видят като пуснат msinfo32... Оправяй се!

Предполагам, че каквото си имал да купиш си го купил... дано поне на следващия след теб съм бил поне малко полезен.
    Последно редактирано от господин никой; 28-05-10, 10:07. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Купи си антивирусна но не я слагай. сложи си краквана или безплатна. Имал съм големи ядове със съвсем легално купен Кашперски. Ако беше краден, щеше да ме спаси.
      Странно, би ли дал малко повече инфо?

Първоначално публикуван от ивайло
      Ползвам касов апарат , свързан с компа , за който има само уиндоуски драйвери ( на Датекс)
      , а също и една специализирана програма за обменното бюро , също под уин , няма начин.
      А за Линукс има WinE, т.е. Windows-ки софт върви под Linux. Но не се очакват чудеса, особено покрай хардуериите.
      Последно редактирано от Rabin; 28-05-10, 09:43.

Коментар

Oще не съм купил , аз съм малко бавен при даване на пари .
        Ако HOME И PRO се различават само по функционалност - ОК , мрежа нямам , един комп в единия офис и един в другия. Имам предложение за HOME , ОЕМ за 110 лв . Предполагам ще пишат във фактурата параметрите на сегашната конфигурация. Ако това е легитимно - супер , купувам , няма да търся в и-бея.

Коментар

@ивайло

Нямам представа до колко е легално... Трябва ми повече информация за да спекулирам. Знам какво точно трябва да получиш с ОЕМ-а и ако това те устройва просто ще го изброя.

1-во и най-важно - фактура! Схемата е много проста - продаваш двата компота на старо (за да не е неясно - на цена от да кажем един лев), купуваш ги на ново, но с OEM Window XP Home (на цена един лев плюс 110 ).

2-ро - холограмен стикер с регистрационен номер залепен на шасито на персоналният компютър, на панел, който не се сменя. Това май говори само за себе си, а?

3-то - сертификат за автентичност. В България масово не се издават... Нали сме бай Ганьовци...

Цената е... приемлива. Предвид ситуацията на пазара мисля, че е сравнително добра.
          Последно редактирано от господин никой; 28-05-10, 10:09. Причина: смислова добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Странно, би ли дал малко повече инфо?......
            Купих си Кашперски. Не помня точно за колко но беше разширена "Про" версия включително интрнет защитите. Оказа се, че Кашперски позволява автоматична промяна на дата и час по мрежата или нещо подобно. Не се разбра точно как се е получило но на компа се смени датата. Каш. спира всякакви защити и дава инфо, "out of date". Бях сигурен, че лиценза ми не е изтекъл, имах още година и проверих датата. Беше 1995г. Смених я и програмата тръгна. Като затворих прозореца за смяна на час и дата, пак отиде на 1995 и пак "out of date" Докато се усетя какво става бях готов за format C:.
            Извод: Не си слагай антивирус който е с лиценз от дата до дата.
            Може аз да съм прост но бях искрсно разочарован.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение

1-во и най-важно - фактура! Схемата е много проста - продаваш двата компота на старо (за да не е неясно - на цена от да кажем един лев), купуваш ги на ново, но с OEM Window XP Home (на цена един лев плюс 110 ).

2-ро - холограмен стикер с регистрационен номер залепен на шасито на персоналният компютър, на панел, който не се сменя. Това май говори само за себе си, а?

3-то - сертификат за автентичност. В България масово не се издават... Нали сме бай Ганьовци...
              пропуснал си оригиналното инсталационно СД - това също е необходимост при доказване на легитимност на софтуера..

110 кинта е странно ниска цена...

Коментар

<off topic>
                ...
                Подобен проблем можеш да имаш по много причини. Понеже не съм имал възможност да диагностицирам сам ще метна един... wild guess... (мразя така, още повече, че не искам да съм адвокат на дявола, но...). Това, което най-вероятно се случва е или, Кашперски ти затваря порта на Windows time услугата (крайно не вероятно), или спира самата услуга (по-вероятно), ако по някаква причина файла, който е отговорен за стартирането и е бил заразен или е вършел нещо по... подозрително.
                </off topic>

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                пропуснал си оригиналното инсталационно СД - това също е необходимост при доказване на легитимност на софтуера..

Такова CD не се предвижда, защото ОЕМ софтуера е само за системни интегратори! Не се предполага да си го сменяш сам! Цената не е ниска - някой най-вероятно чисти изостанали лицензи и според мен е дори малко повече от това, което аз бих дал...
                Последно редактирано от господин никой; 28-05-10, 10:23. Причина: Добавен отговор

Коментар

Купих си Кашперски. Не помня точно за колко но беше разширена "Про" версия включително интрнет защитите. Оказа се, че Кашперски позволява автоматична промяна на дата и час по мрежата или нещо подобно. Не се разбра точно как се е получило но на компа се смени датата. Каш. спира всякакви защити и дава инфо, "out of date". Бях сигурен, че лиценза ми не е изтекъл, имах още година и проверих датата. Беше 1995г. Смених я и програмата тръгна. Като затворих прозореца за смяна на час и дата, пак отиде на 1995 и пак "out of date" Докато се усетя какво става бях готов за format C:.
                  Това ще те научи друг път да не разчиташ на антивирусни програми. Те НЕ предпазват от проблеми. Само дават усещане за сигурност.

ОЕМ затова е ОЕМ, за да няма инсталационно CD.

Коментар

Намерих ти лиценза
                    Не е касперски, незакърпен WIn или вътрешен човек ( смяната на датата с години)
                    по-лошото е че от вас нямаме нищо по мейл за проблема.... а сме можели да помогнем
                    Ясен е прав че си се предоверил на програмата , а тя сама по себе си не е достатъчна
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Това ще те научи друг път да не разчиташ на антивирусни програми. Те НЕ предпазват от проблеми. Само дават усещане за сигурност.
                      Kaкво се прави освен, или даже вместо антивирус? Линукс или работа с ограничен акаунт под Win ги изключвам като опция (голяма част от времето се налага да пипаш като админ). За потребителската култура и неровене в подозрителни сайтове също е ясно.
                      Последно редактирано от Rabin; 28-05-10, 11:02.

Коментар

Линукс или работа с ограничен акаунт под Win ги изключвам като опция.
                        Жалко.

Коментар

Жалко.
                          Ако Линукс стане популярен като Windows - за него ще има също толкова вируси.
                          Работа под ограничен акаунт върши работа ако по цял ден работиш само на Word, Excel и Solitare
                          И в обедната почивка коментираш новите клюки около Азис.
                          Вчера на косъм се отървах от преинсталация, и тая напаст става все по-невъзможна за борене. За 2-3 мин влязох без антивирус...

Коментар

ОЕМ затова е ОЕМ, за да няма инсталационно CD.
                            Така ли?

че те тогава Микрософт нещо се прекарват, щото в тия кутийки има...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08382.jpg
Прегледи:1
Размер:136.9 КБ
ID:5179912 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08383.jpg
Прегледи:1
Размер:100.2 КБ
ID:5179913

Коментар

Kaкво се прави освен, или даже вместо антивирус? Линукс или работа с ограничен акаунт под Win ги изключвам като опция (голяма част от времето се налага да пипаш като админ). За потребителската култура и неровене в подозрителни сайтове също е ясно.
                              Че какво му е на Линукса, в комбинация с оупън офис си си пич отвсякъде. И проверяващите ще ги е доста яд. Пък и повечето програмки ги има и за линукс. А ако ползваш нещо много специфично явно имаш пари и за уиндоус
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Така ли?

че те тогава Микрософт нещо се прекарват, щото в тия кутийки има...

[ATTACH=CONFIG]211605[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]211606[/ATTACH]
                                Те отскоро май нямат дискове, последния комп като го взех нямаше диск, преди няколко месеца
                                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X