Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Легален уиндоус - какъв ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Легален уиндоус - какъв ?

Няма причина да е незаконен, все пак са оторизирани от чичко Били.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Значи ако си го купя от тук: http://cheapsoftwaremarket.com/
      и мога да потвърдя превода на парите софта ми е законен?
      По-горе бях изрично писал какво трябва да имаш за да е валидна покупката. Фактура, стикер и сертификат за автентичност... Покупката on-line не съм сигурен дали включва подобни. Ако въпроса е за сериен номер тях можеш да си ги намериш и без пари.

Имай предвид, че освен да спазиш правилата на чичко Били си длъжен да спазиш и правилата на батко Дянков. Ако не го направиш проблемите могат да дойдат от друга посока и да също толкова досадни.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        По-горе бях изрично писал какво трябва да имаш за да е валидна покупката. Фактура, стикер и сертификат за автентичност... Покупката on-line не съм сигурен дали включва подобни.
        Ако не включва, значи не е покупка, а измама.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ако не включва, значи не е покупка, а измама.
          Не ми се искаше така директно да го казвам

Все пак за различни региони част от правилата са различни - винаги има възможност просто да не съм разбрал нещо та за това обикновенно гледам да не генерализирам в подобни ситуации.

Коментар

Точно това е разковничето - региона. Нашия Закон за авторското право не е съвсем като този в Щатите. А и правилата на самия производител за различни региони са различни.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

На мен пък ми е интересно, като си взема легален Уиндоус, на какво мога да разчитам като поддръжка от тия юнаци? Ако след 5 месеца работа само с електронна поща и доверени сайтове на диска ми останат 20 МВ, виртуалната памет не стига за нищо, а 85 % от файловете имат "шапка невидимка"? Щото сичките им ъпдейти и вградени файъруоли, всъщност са по- опасни и от вируси. Ко прайм тогава? Е, може би съм единичен случай- не знам. Просто смятам, че да ги искаш тия пари, означава и да си в крак с развитието на врага. Ма те, враговете били много, пък бедните момчета от Майкрософт не можели да им наваксат... Истината е, че не ти предлагат комплексен продукт (сигурен и надежден), а трябва да похарчиш още толкова пари за антивирус, за да знаеш, че си си турил на вратата поне резе тип "перка". И не е вярно, че проблемите със сигурността се дължат на нелегалните копия. От Майкрософт реагират на атаките след половин до една година.
              Ясно е, че голяма част от вирусите се създават от компаниите, създаващи антивирусен софтуер. Просто са си намерили идеалната "държава", в която да си въртят "корупционните схеми". Но по стар български обичай, виновни и потърпевши са "гражданите", пардон- клиентите.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Колега, разбирам разочарованието ти. Не искам да защитавам М$, защото и аз не одобрявам политиката им в известни ситуации.
                Поддръжката се изразява в това, че получаваш постоянно ъпдейти. Има и безплатна антивирусна програма за легалните потребители на уиндоус.

По отношение на стабилността и сигурността - М$ най-накрая на правиха една огромна крачка в правилната посока с пускането на Windows 7. Пробвал ли си го? Опитай, ако не си - ще останеш очарован. (Освен, ако не си твърде предубеден!)
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  На мен пък ми е интересно, като си взема легален Уиндоус, на какво мога да разчитам като поддръжка от тия юнаци? Ако след 5 месеца работа само с електронна поща и доверени сайтове на диска ми останат 20 МВ, виртуалната памет не стига за нищо, а 85 % от файловете имат "шапка невидимка"? Щото сичките им ъпдейти и вградени файъруоли, всъщност са по- опасни и от вируси. Ко прайм тогава? Е, може би съм единичен случай- не знам. Просто смятам, че да ги искаш тия пари, означава и да си в крак с развитието на врага. Ма те, враговете били много, пък бедните момчета от Майкрософт не можели да им наваксат... Истината е, че не ти предлагат комплексен продукт (сигурен и надежден), а трябва да похарчиш още толкова пари за антивирус, за да знаеш, че си си турил на вратата поне резе тип "перка". И не е вярно, че проблемите със сигурността се дължат на нелегалните копия. От Майкрософт реагират на атаките след половин до една година.
                  Ясно е, че голяма част от вирусите се създават от компаниите, създаващи антивирусен софтуер. Просто са си намерили идеалната "държава", в която да си въртят "корупционните схеми". Но по стар български обичай, виновни и потърпевши са "гражданите", пардон- клиентите.
                  Зависи какво си купил. Ако е Retail - звъниш и се оплакваш, макар че, както те слушам, ти трябва нещо повече от съпорт. Ако е ОЕМ - или е без поддръжка, или е с поддръжка от този, който ти го е продал.

И да, не е проблема в нелегалните копия, ами в калпавия софтуер и толерантността му към неграмотни потребители. За толкова пари - това. Като искаш сигурност, ползвай Линукс. Не, че няма опасности, просто преди да успееш да го ползваш, ще си се ограмотил достатъчно.

И не, антивирусна програма няма да те спаси. Беше то, преди 7-8 години.

Коментар

И като допълнение към горните два поста...
                    Най-хубавото в цялата работа е, че Майкрософт не задължават никого да ползва продукта им. След като не си доволен, можеш да го смениш с какъвто те устройва, на каквато те устройва цена и със съпорт според твоите изисквания.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

А днес дори не съм на работа...

Виж въпроса от тяхна страна се изчерпва с това да ти дадат възможност да си поддържаш системата - това дали го правиш си е твой въпрос. Грантирам ти че "Windows" серията от 2000 нагоре е една от най-сигурните операционни сиситеми на пазара. Просто трябва да се ползва по предназначение и да се поддържа. Това, че в България израза "IT култура" не означава нищо съвсем не означава, че от Microsoft не си вършат работата! Имам предостатъчно примери в тази посока. Например клиент на който операционните системи не са сменяни от седем години (от момента на закупуването). Просто човека си е разчел така системата (разбирай хардуерно), че не се налага да се променя почти нищо по самата машина за да работи. Системата се ползва само за работа и това позволява голяма доза устойчивост и предвидимост. Windows-а му е retail и в резултат получава всички възможни update-и за него и като цяло това е единственият му досег с мрежата, защото машината управлява един плотер и показва готовите проекти.

Имам и по-фрапиращ случай - машина с Windows 95, която работи като mail клиент и факс... не са я спирали деведесет и някоя си (да кажем 99-та)... не мога в момента да си спомня коя... Личният ми компютър - понеже в работата предимно поддържам чуждите, когато се прибера в къщи последното с което ми се занимава е личният... OS-а се сменя на по 6-7 месеца. Не знам как ти звучи, но през личната ми машина минават всички възможни тестове преди да минат в тест на работното ми място, а от там и в работа. Все пак операционната система оцелява по шест-седем месеца. Лично аз мисля, че е доста добре.

Разбери, че сам си отговорен за това, колко устойчива е твоята операционна система. От Microsoft правят доста постъпки за да придобият потребителите повече IT култура. Посети сайта им и разгледай артикулите на тема сигурност - ще останеш изненадан от количеството и качеството. Повечето неща дори са се постарали да ги преведат на български и да ги напишат сравнително на човешки език.

Не разбрах много добре какво точно те тормози в твоя Windows. Особенно частта с "шапка невидимка". Би ли пояснил?

Коментар

Просто си мисля, че срещу тия 200 лв., могат да отделят време, да ми сканират омазаното "С" и да ми пратят "хапче" за него или да помислят поне в тая посока. Така и така постоянно ми ровят в компютъра. Иначе разчитат на омагьосания кръг "колкото повече потребители, толкова по- зависими са от нас, пък колкото по- зависими са, толкова повече ще стават". Или май, клиентите им станаха повече, отколкото могат да обслужат? Проблемът е, че никога не са гледали на потребителите си като на клиенти. Просто ги приемат за "касичка" В такъв случай ще предпочета безплатните проблеми на Линукса, съпроводени с всичкото ровене в cups, sane, специализираните форуми, неудобствата при писане в терминал и т.н. Времето, което губя е съизмеримо. Невинаги е възможно, благодарение на горепосочения омагьосан кръг, но колкото мога- толкова.
                        Последно редактирано от Тропчо; 05-06-10, 10:48. Причина: допълване

Коментар

Иползвай linux той е напално безплатен и легален , а и е много по сигорен не ти трябва антивирусна там .
                          Land rover 2.5 tdi
                          0884035413

Коментар

В такъв случай ще предпочета безплатните проблеми на Линукса, съпроводени с всичкото ровене в cups, sane, специализираните форуми, неудобствата при писане в терминал и т.н. Времето, което губя е съизмеримо. Невинаги е възможно, благодарение на горепосочения омагьосан кръг, но колкото мога- толкова.
                            Ако поровиш във Windows толкова, колкото в линукса, ще видиш все едно и също. А за 200лв - имал си бол пари, дал си ги. И не, не стигат, за да отгатнат всеки творец какво е натворил по диск Ц. Пълният съпорт на Линукс обикновено е по-скъп, хем е по-разгадаем. На Win просто няма мислим пълен съпорт.

Не, че съм кой знае колко щастлив от политиката на Microsoft, просто те наистина правят каквото могат и много хора ги устройва. За 200лв - толкова.

Коментар

Абе, днес май не ми е ден да се изразявам разбираемо. Има куп съмнителни Free Online Scaner, които ти казват "имате 486 грешки на диска, дайте сега 20 долара, да Ви ги отстраним". Това се върши с подкрепата и благословията на Майкрософт. Антипотребителска политика на грешки, чието отстраняване генерира нови грешки, с цел даване на хляб на недобросъвестни търгаши. Това е само мъъъъничка част от проблема. Ми да направят и те един онлайн скенер като хората, който да ти влиза в цената и да не търчиш при първата срещната шарена табела, изскочила в браузъра ти. Ясно е че няма да ти решат сичките проблеми, но поне ще си наясно, че имаш добросъвестен партньор, който ако не нещо друго, поне няма да ти навреди. Пък ти, като си отворко, търси си и други начини на собствена отговорност. Ама като знам, едва ли ще тръгнат срещу финансовите интереси на най- големите си "акционери"- умишлените вредители.

Коментар

Не съм много съгласен с последните мнения (изключвам мнението на jorotk)...

@Тропчо (1ви отговор)
                                Първо от Microsoft реално нямат право да ти "ровят" в компютъра - има си организации, които се борят точно за това твое право - правото ти на лично пространство.

@Ясен
                                Второ аз поне се оправям доста по-трудно в Linux форумите - признавам, че най-вероятно проблема е в мен, но по-същия начин са и повечето "Windows" потребители. Често голяма част от решенията зависият от неща, които нямам в дистрибуцията си. Не знам дали приеха унифицираната структура на Linux директориите и дистрибуциите, но преди няколко години, когато за последно се занимавах все още бяха бегла идея.

@Тропчо (2ри отговор)
                                Майкрософт определено НЕ покровителстват подобен род "сканиращи" "приложения". Това, което описваш е т.нар "scum" - нещо, като "сицилианска защита" във виртуален вариант - плати си и няма да ти срина компюътра. Възможно по-голяма част от тези "приложения" попадат на машината ти, защото не се съобразяваш с това, как трябва да се ползва операционната ти система. Слагай си всички "update"-и на време! Точно Майкрософт имат вграден (не on-line, а точно вграден в "Windows"-а ти) инструмент за преодоляване на подобни заплахи. Освен всичко имат и вграден антивирус.

Как да избегнем такива? Ами като начало знам, че мразиш "Internet explorer" (аз също не го обичам особено), но ако е настроен правилно може да те предупреди преди да се навреш в подобен сайт. Също лесно може да се блокира подобно съдържание - освен ако ти изрично не го изискаш разбира се...

Пак да го кажа - това със SPAM/SCUM и вирусите не е проблем на Майкрософт - хората правят каквото могат! Това е проблем на крайните потребители!

Реално единствената панацея е да повишиш своята IT култура. Колкото и по-стабилен и по-добър в отношение на сигурноста да е Linux все още му липсват голяма част от приложенията за Windows. Освен всичко, ако го "abuse"-ваш и той ще се срине - факт...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X