Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Легален уиндоус - какъв ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Легален уиндоус - какъв ?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Не. Датата се сменяше винаги по един и същи начин в момента в който затворя прозореца за сетинг на дата и час. Стори ми се вирус. На края го оставих отворен докато антивируса се опитваше да се пребори с проблема. Не успя. Почистих каквото можах с 3-4 програми,една след друга, свалих си данните, като преместих диска на друг комп и го форматирах.
    Същия хардуер продължи да работи безотказно още година и нещо след случката. Части от него още работят.
    вероятно не съм се изразил точно..
    вероятността да е хардуер е отделена като възможност..
    Батерията на BIOS служи само да "запали" компа, оттам насетне може и без нея.
    Горните факти потвърждават софтуерния дерт.

съжалявам за неуточнението и за оффа.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      вероятно не съм се изразил точно..
      вероятността да е хардуер е отделена като възможност..
      Батерията на BIOS служи само да "запали" компа, оттам насетне може и без нея.
      Горните факти потвърждават софтуерния дерт.

съжалявам за неуточнението и за оффа.
      Пореден офтопик - за което се извинявам и аз... мислех на лични, но нека се разясни леко положението...

Колега явно не ме бива много с обясненията... В твоя компютър, ако е свързан с Internet имаш "часовник", който се сверява от windows.time.com или нещо подобно беше. Става атоматично - не те пита или нещо от сорта. За целта има резидентна услуга, която се стартира още преди ти да видиш login screen-а. Целта на това за сега няма да я обяснявам, че ще стане много дълго.

Освен "часовника" който се намира на адрес "windows.time.com" (примерно - вече ми е трудно да помня подробности), имаш още един, който е в твоя BIOS. Ако нещо спре първия, Windows се обърща към втория. Този в BIOS-а не е подлежи на промяна от никъде другаде освен от самия BIOS. За това в мига в който колегата затовори аплета, който е вързан към услугата за windows.time.com (което е и момента в който най-вероятно антивируса му убива резидентната услуга за връзка с windows.time.com) машината му казва: "А - къде изчезна Internet времето? Я аз да си погледна ръчния часовник (разбирай BIOS-а)." - резултата е точно това, което описва - Window.time.com казва днес е 28.05.2010, но "ръчният" казва "сори - днес е 10.01.1998-ма!".

Извинявам се за цветистото обяснение - просто макар да не е толкова... точно, е по-разбираемо надявам се...

@Yaro - факт Excel прави продажбите на Майкрософт, но мисля, че няма нужда да го повтаряме Това си е така от 90-те години Ако трябва да се отклоня и в този офтопик... С нетърпение чакам момента в който някой ще ги пребори. Жалко, че не се вижда скоро.
      Последно редактирано от господин никой; 28-05-10, 14:08. Причина: typo... смислова добавка...

Коментар

110 лева е под дилърската. Странно е и за мен.
        Освен това маркировката Home и Pro е пропоръчителна, а не задължителна, .т.е. спокойно в офис може да се използва Home, ако не работите в домейн.

Освен това - препоръчвам закупуването на Windows 7. Определено си заслужава повече и е по-добра като ОС.
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

@господин никой правилно е обяснил алюзорно, какво точно се случва и къде да се търси проблема, при репетиция.
          Подкрепям Stas, и в допълнение искам да кажа нещо.Ако ще е 7, нека е Ultimate.Ползвам съм XP,Vista, а сега 7 Ultimate - просто няма място за сравнение.Много съм доволен, за периода от време, от който го ползвам грешки не е давал.Защо точно Ultimate ? От петте версии той е най-пълен, лек и удобен за работа.Анимирането на прозореца ти доставя удоволствие, и не създава тежест, при употребата му в продължение на много часове.Защо 7 Ultimate.Защото когато отидеш да си купуваш климатит няма да си вземеш само за студено, някак не звучи логично.Същото е с W$ 7 Ultimate.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            ......Този в BIOS-а не е подлежи на промяна от никъде другаде освен от самия BIOS. ......
            Off
            Странно. На компютъра който в момента ползвам а и на всички до сега, часът и датата в BIOSа се сменят от контролния прозорец на Windows "Date end time properties", не само от самия BIOS.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Off
              Странно. На компютъра който в момента ползвам а и на всички до сега, часът и датата в BIOSа се сменят от контролния прозорец на Windows "Date end time properties", не само от самия BIOS.
              На всички е така, Никой се е заблудил. Промените работят и в двете посоки.

Коментар

Off
                Уверявам ви че въобще не съм се объркал... Спри си Internet-a, смени си часа с час напред и след това влез в BIOS-а. Ще видиш, че времето там си е съвсем по старата настройка. Това, което сменяш във аплета за времето е само за самия Windows. Това време пак ползва BIOS-а, но го пресмята с твоята промяна. За да усложним малко теста след като си сменил напред времето в Windows, защо не добавиш още един час напред от BIOS-а? Дали от Windows внезапно няма да изглежда всякаш си два часа напред, а?

По принцип имаше инициатива да може да се контролира BIOS-а от операционната система, но след бума на вирусите всички дружно се отказаха. Все пак има определени модели дъна, които имат по-user friendly поведение в това отношение, но за директен контрол от OS върху самия BIOS... ами мисля, че чак до там не се стига.

Коментар

Уверявам ви че въобще не съм се объркал... Спри си Internet-a, смени си часа с час напред и след това влез в BIOS-а. Ще видиш, че времето там си е съвсем по старата настройка. Това, което сменяш във аплета за времето е само за самия Windows. Това време пак ползва BIOS-а, но го пресмята с твоята промяна. За да усложним малко теста след като си сменил напред времето в Windows, защо не добавиш още един час напред от BIOS-а? Дали от Windows внезапно няма да изглежда всякаш си два часа напред, а?
                  това не е вярно.
                  Последно редактирано от Peppy; 29-05-10, 10:14. Причина: оправяне на цитата
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

... за директен контрол от OS върху самия BIOS... ами мисля, че чак до там не се стига.
                    Мое наблюдение: И Windows, и Linux местят BIOS часовника. В Linux даже знам точно как, предполагам, че във Windows е същото, а драйверът си е все същият от 386 насам. Ако са на един компютър, понякога яко се оклепват покрай лятното/зимното време.

Нещо повече, Windows отказва да свери времето по Интернет, ако датата според него е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Мое наблюдение: И Windows, и Linux местят BIOS часовника. В Linux даже знам точно как, предполагам, че във Windows е същото, а драйверът си е все същият от 386 насам. Ако са на един компютър, понякога яко се оклепват покрай лятното/зимното време.

Нещо повече, Windows отказва да свери времето по Интернет, ако датата според него е друга.
                      Потвърждавам, сверява си БИОС-а като пич!

Коментар

Всъщност съм в грешка, да Интересно... опита, който описах по-горе съм го правил преди години и общо взето протече по описаният начин... Явно съм поизтървал нишката с BIOS-ите... Там от известно време няма много движение, освен новината, че се замислят как точно да ги махнат...

Всъщност дори имам машина с описаният проблем със смяната на времето. Само дето при мен разликата е под пет минути. Пускаш си Windows-а - 12:05. Рестарт 12:00... При всеки login потребителя ръчно си връщаше времето пет минути назад, до като не разбрах за проблема и не го коригирах от BIOS-а... Машината е стар Compaq Presario, наистина... но не очаквах, че са се съгласили на реален контрол върху BIOS-а... Явно ще трябва да понаваксам новините в хардуера...

Коментар

Легален уиндоус - какъв? И докъде стигнахме? До BIOS-а?
                          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Да не прозувичи като реклама но наскоро попаднах на тази оферта ето тук за легализиране на Уиндоуса, даже май го дават че ако имаш нелегален това е начина. Колко отговаря на истината това не ми е ясно, но ако някой е по запознат може и коментира нещо по въпроса. Както и повече инфо на сайта на Майкрософт: http://www.microsoft.com/bulgaria/li...s/default.mspx

Коментар

GGK се предлага у нас със сигурност и цената му е доста изгодна. Останалите методи не съм продавал.
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Т.нар "Get Genuine Kit" първоначално бе замислен, като средство с което хора с установени нелегални Windows-и могат да излязат от положение. Поне аз лично съм ставал свидетел на няколко случая в които хора си мислят, че са изрядни, а не са... В момента почти всеки може да си закупи подобен, дори и да не е "уловен" в крачка. Колегата до колкото разбрах търси по-евтино решение. Цени от 319 лева са мааалко над това, което търси, а освен всичко той има нужда от два лиценза. Get Genuine програмата е за малък и среден бизнес - не се предлага за по-малко от пет лиценза! Две по сто и десет е двеста и двайсет... Пет по триста и двайсет е... повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X