Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Легален уиндоус - какъв ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Легален уиндоус - какъв ?

хмм, снимките са правени преди 10 минути, доставката пристигна преди половин час...

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
      Че какво му е на Линукса, в комбинация с оупън офис си си пич отвсякъде. И проверяващите ще ги е доста яд. Пък и повечето програмки ги има и за линукс. А ако ползваш нещо много специфично явно имаш пари и за уиндоус
      Линукс рулз, много го харесвам, изразих се неясно. Понеже темата е за Win.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        хмм, снимките са правени преди 10 минути, доставката пристигна преди половин час...
        Е не знам тогава, явно се минават нещо Ама оня късопишковец си го заслужава.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Така ли?
          че те тогава Микрософт нещо се прекарват, щото в тия кутийки има...
          Има, но е напълно нормално да останат при ОЕМ-а. Някои ОЕМ получават отстъпка, ако вземат много пакети с едно CD.

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Ако Линукс стане популярен като Windows - за него ще има също толкова вируси.
          Доста фриволно твърдение. Аз поне не знам как да напиша вирус за Линукс. По умни хора също са го мислили - тегава работа. За Windows, от друга страна, ...

Работата под ограничен акаунт върши работа на много хора. Какво пречи точно на теб? (Може би, стандартната конфигурация на Windows, съжалявам - политика на Microsoft. Подлежи на оправяне, обаче.)

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Доста фриволно твърдение. Аз поне не знам как да напиша вирус за Линукс. По умни хора също са го мислили - тегава работа. За Windows, от друга страна, ...

Работата под ограничен акаунт върши работа на много хора. Какво пречи точно на теб? (Може би, стандартната конфигурация на Windows, съжалявам - политика на Microsoft. Подлежи на оправяне, обаче.)
            Има си Линукски вируси, Юникс-ки също. Само трябва да си с админски акаунт и си готов налАзен. Всеки изпълним код може да бъде заразЕн, има даже и Симбиан-ски бацили. Само да може да пишеш по диска и си готов! Ето Касперски за Линукс, едва ли се хабят напразно...
            http://www.kaspersky.com/linux?thru=...FRcL3wodPxpyFQ

Като инсталирам нещо Win иска админски акаунт. А все нещо ръчкам и преинсталирам.
            Последно редактирано от Rabin; 28-05-10, 11:43.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Има, но е напълно нормално да останат при ОЕМ-а. Някои ОЕМ получават отстъпка, ако вземат много пакети с едно CD.
              отстъпката е толкова мизерна, че е направо смешна - под стойността на носителя е.
              а горното е верно при корпоративни клиенти, и въобще не можеш току-така да си прибереш инсталационния диск..

както и да е, инструкциите са толкова много, че..

Коментар

Понеже темата се освини окончателно, ще се повъргалям в калта с вас

Точно това, което в момента пиша, съм го писал преди около две години, отново в същия форум, дори и в същия раздел...

Флагманският продукт на Microsoft не са сървърите, не са десктопите, не са и разни там заигравки на тема мултимедия... Флагманският продукт им е точно офиса и то не случайно. Това е единственият лицензиран продукт за работа в болнични заведения и аптеки.

Съжалявам, но Open office има доста работа преди въобще да се заговори за слагане на една везна с MSOffice...

Как става, че все го раздавам адвокат на дявола? Нещо пак съм прекалил с работата

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                  Намерих ти лиценза
                  Не е касперски, незакърпен WIn или вътрешен човек ( смяната на датата с години)
                  по-лошото е че от вас нямаме нищо по мейл за проблема.... а сме можели да помогнем
                  Ясен е прав че си се предоверил на програмата , а тя сама по себе си не е достатъчна
                  Колега, мойте вътрешни хора са проверени с години. Съвсем отделно всеки си има компютър. Най-накрая, това беше компютъра който ми е в къщи. Датата се смени сама поне 4-5пъти в рамките на 10-15мин. докато разбера какво става. Може да е било от незакърпен WIn.
                  Както Ви отговорих и на лични, офиса от който купих продукта беше уведомен лично от мен и им беше разказано подробно какво се е случило. Не съм очаквал да ми помагат. Просто ги информирах.

Поздрави.
                  Вальо.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Kaкво се прави освен, или даже вместо антивирус? Линукс или работа с ограничен акаунт под Win ги изключвам като опция (голяма част от времето се налага да пипаш като админ). За потребителската култура и неровене в подозрителни сайтове също е ясно.
                    Юзър Аксес Контрол на Виста и Уин7 е досаден най-вече при първоначалното конфигуриране, след инсталация го спираш, настройваш си системата и после го пускаш пак. В комплект с Уиндоус Дифендъра правят антивирусната ненужна. Не се заобикаля толкова лесно, т.е. може и да се сдобиеш със заразен файл, но когато той се опита да прави нещо, ще ти изкочи прозорче да пита дали искаш това да стане . Първо ще го откажеш, а после вече ще си пуснеш сканиране, ще намериш заразения файл (няма как заразата да е плъзнала повсеместно) и ще го махнеш. Единствено евентуално ти трябва някаква уеб защита, ако не искаш разни сайтове да четат кукита, които не им е работа, но и това не би трябвало да е голям проблем, ако внимаваш каква информация разрешаваш на браузера да записва като кукита, така или иначе пълно опазване в този случай няма...
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      Съжалявам, но Open office има доста работа преди въобще да се заговори за слагане на една везна с MSOffice...
                      Много си прав, но за едно договорче или някакви офис документи и леки таблици си върши идеална работа.
                      Аз на ексел съм си направил един файл, с който вече 10 години си управлявам производството. И на опен офис ще стане но има бъгове.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Колега, мойте вътрешни хора са проверени с години. Съвсем отделно всеки си има компютър. Най-накрая, това беше компютъра който ми е в къщи. Датата се смени сама поне 4-5пъти в рамките на 10-15мин. докато разбера какво става. Може да е било от незакърпен WIn.
                        Както Ви отговорих и на лични, офиса от който купих продукта беше уведомен лично от мен и им беше разказано подробно какво се е случило. Не съм очаквал да ми помагат. Просто ги информирах.

Поздрави.
                        Вальо.
                        Колега не се напрягай... когато не си on-site си склонен да подозираш всеки и да търсиш всяка причина. Колегата иска само да ти помогне. Според мен (чиста спекулация, признавам) най-вероятно ти се е разредила батерията на BIOS-а и ти е върнал някаде в дата на създаване на самия BIOS. Ако са го написали да кажем 98-а естествено са сложили дата от 98-а. Ако машината е била с Internet Windows има услуга, която коригира времето САМО за операционната система - т.е. времето в BIOS-а си остава старото. Т.е. ако Касперски е спрял заради вирус съответната услуга може да се получи подобен проблем. Напълно е възможно поради токов удар или просто поради дълго време стоене без ток батерията да се е разредила и BIOS-а да се е върнал в заводски настройки.

Било, какво било... Жалко, че си имал грижи, дано да нямаш повече
                        Последно редактирано от господин никой; 28-05-10, 11:59. Причина: typo... смислова добавка

Коментар

След първоначално стартиране на системата състоянието на батерията няма никакво значение.

Вальо споменава, че по време на работа датата се е сменяла произволно, което отделя хардуерните причини като вероятни.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Юзър Аксес Контрол на Виста и Уин7 е досаден най-вече при първоначалното конфигуриране, след инсталация го спираш, настройваш си системата и после го пускаш пак. В комплект с Уиндоус Дифендъра правят антивирусната ненужна. Не се заобикаля толкова лесно, т.е. може и да се сдобиеш със заразен файл, но когато той се опита да прави нещо, ще ти изкочи прозорче да пита дали искаш това да стане . Първо ще го откажеш, а после вече ще си пуснеш сканиране, ще намериш заразения файл (няма как заразата да е плъзнала повсеместно) и ще го махнеш. Единствено евентуално ти трябва някаква уеб защита, ако не искаш разни сайтове да четат кукита, които не им е работа, но и това не би трябвало да е голям проблем, ако внимаваш каква информация разрешаваш на браузера да записва като кукита, така или иначе пълно опазване в този случай няма...
                            За WinXP беше темата... Виста или Win7 скоро не се очертава да видя. Нямам преки наблюдения за последните, но сам по себе си фактът, че има антивирусни за тях ме прави леко скептичен.

Коментар

....Вальо споменава, че по време на работа датата се е сменяла произволно, което отделя хардуерните причини като вероятни.
                              Не. Датата се сменяше винаги по един и същи начин в момента в който затворя прозореца за сетинг на дата и час. Стори ми се вирус. На края го оставих отворен докато антивируса се опитваше да се пребори с проблема. Не успя. Почистих каквото можах с 3-4 програми,една след друга, свалих си данните, като преместих диска на друг комп и го форматирах.
                              Същия хардуер продължи да работи безотказно още година и нещо след случката. Части от него още работят.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                                Понеже темата се освини окончателно, ще се повъргалям в калта с вас

Точно това, което в момента пиша, съм го писал преди около две години, отново в същия форум, дори и в същия раздел...

Флагманският продукт на Microsoft не са сървърите, не са десктопите, не са и разни там заигравки на тема мултимедия... Флагманският продукт им е точно офиса и то не случайно. Това е единственият лицензиран продукт за работа в болнични заведения и аптеки.

Как става, че все го раздавам адвокат на дявола? Нещо пак съм прекалил с работата
                                Напълно съм съгласен с казаното по-горе, особено текста в червено, но с едно доуточнение, което е твърде важно.
                                Флагманския продукт е флагмански, благодарение на Ексела. Извадим ли го от офис пакета, продажбите отиват надолус 90%. Читава текстообработка и презентации вече можеш да правиш в какво ли не.
                                Spreadsheet-овете в Open Office така и не се справят с по-засукани калкулации, с които и Ексела не се справя без допълнителни (платени) добавки за него, като Business Functions.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X