Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Легален уиндоус - какъв ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Легален уиндоус - какъв ?

Мда прав си че излиза скъпо. Аз не бях се съобразил че това е цена за един лиценз, а си помислих че е за 5 лиценза. Между другото в сайта на Майкрософт пише че "Get Genuine Kit" се прилага за един или повече лиценза но не видях да има минимален брой лизензи. Това с ограничението за наличието на минимум 5 лиценза май се отнася за другия метод на лизензиране Get Genuine Windows Agreement (GGWA).

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
      Мда прав си че излиза скъпо. Аз не бях се съобразил че това е цена за един лиценз, а си помислих че е за 5 лиценза. Между другото в сайта на Майкрософт пише че "Get Genuine Kit" се прилага за един или повече лиценза но не видях да има минимален брой лизензи. Това с ограничението за наличието на минимум 5 лиценза май се отнася за другия метод на лизензиране Get Genuine Windows Agreement (GGWA).
      Пише го точно под логото на Windows 7. Все пак офертата всъщност е доста добра - позволява реално downgrade до Vista pro или XP Pro, което си е на практика чиста проба Reatil за една доста приемлива цена.

Коментар

Погледнах си ценоразпипса. GGK се предлага по 1 бр. в пакет. Цената няма да цитирам, но е над 300 лв. с ДДС. Това е за Pro версия на WinXP или Win7. Мисля, че въпреки всичко е изгодно като се има предвид, че легализира използвана подобна ОС без да се налага преинсталиране.
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Ако имаш съмнения за това, доколко е легална сделката ти за "Windows"-а, като начало можеш да провериш дали съответният "продавач" е в листа по-долу!
          Партньори на Майкрософт България (по градове).

Коментар

А-ха! А до колко може да се вярва на този списък с проверени "Партньори" на Майкрософт България? На този само преди две седмици, след обиск на полицията му прибраха половината неща в офиса. Един от основните проблеми е именно продажбата на пиратски софтуер, като например продажба на GPS устройства на Garmin с навигационната карта на OFRM Geotrade, без да е платен съответния лиценз за всяко едно устройство.
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Хора, има си Ибей за сверка на цени. ХП се предлага за около 120лв. легално. Има и по-ниски оферти. Проба, проба , и две кафета моля.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ибей не е най-подходящото място за пазаруване на легален софтуер. Доколкото си спомням, за да е легален софтуера, освен посочените в темата задължителни атрибути, той трябва да е закупен от регионален дилър или от производителя като трябва да се укаже в коя държава ще се използва. Това по спомен. Иначе България, влизайки в ЕС, става част от региона ЕС, т.е. може да се купи навсякъде в ЕС.

Както и да е, аз също мога да продам втора ръка компютър с WinXP, но това не значи, че цената му е такава. Просто втората ръка си е по-евтина.
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                  Ибей не е най-подходящото място за пазаруване на легален софтуер. Доколкото си спомням, за да е легален софтуера, освен посочените в темата задължителни атрибути, той трябва да е закупен от регионален дилър или от производителя като трябва да се укаже в коя държава ще се използва. Това по спомен. Иначе България, влизайки в ЕС, става част от региона ЕС, т.е. може да се купи навсякъде в ЕС.

Както и да е, аз също мога да продам втора ръка компютър с WinXP, но това не значи, че цената му е такава. Просто втората ръка си е по-евтина.
                  Това на производителите само много им се искаше. Но не стана. Иначе, неразпечатан WinXP взет законно от когото и да било, е законен. Под законно се разбира, да не е откраднат.

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                    А-ха! А до колко може да се вярва на този списък с проверени "Партньори" на Майкрософт България? На този само преди две седмици, след обиск на полицията му прибраха половината неща в офиса. Един от основните проблеми е именно продажбата на пиратски софтуер, като например продажба на GPS устройства на Garmin с навигационната карта на OFRM Geotrade, без да е платен съответния лиценз за всяко едно устройство.
                    Ако фирмата продава нелегален софтуер, то това ще е тяхен проблем - завеждаш дело и ти връщат парите! Срещу теб няма да се повдигне обвинение, ако имаш трите атрибута, които по-горе изброих! В най-лошия случай ще се наложи да минеш по "Get Genuine" програмата - чисто и просто, като застраховка и за двете страни - директно от Майкрософт или от най-близкият им сертифициран дилър (но под техен надзор) ще получиш на практика retail лицензи, което е и това, което е трябвало да направиш от самото начало... няма какво да се лъжем...

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Това на производителите само много им се искаше. Но не стана. Иначе, неразпечатан WinXP взет законно от когото и да било, е законен. Под законно се разбира, да не е откраднат.
                    Вече почвам да изтървам нишката с лицензите, но ако помня добре - нямаш право да препродаваш лицензи, дори и да са чисто нови retail освен ако не си лицензиран и сертифициран партньор на Майкрософт. Самата процедура по лицензирането не е много сложна и става буквално за минути, като се изключи разбира се курса за сертификация по продажба на продукти на Майкрософт, който може да продължи с месеци... Поне моя, като бивш "Gold dealer" продължи толкова.
                    Последно редактирано от господин никой; 03-06-10, 07:34. Причина: syntax error... смислова добавка...

Коментар

Фирмата ми е сертифициран дилър на Микрософт.
                      Странно е, че я няма в списъка - още сега ще пратя едно запитване - много странно...

Коментар

Вчера не бях във форума - инсталирах си уиндоус .
                        За 150 лв получих два диска ( единият е резервен) , стикер и фактура. ОЕМ НОМЕ ХР. Активиран ( каквото и да значи). Във фактурата както си му е редът : уиндоус + комп. конфигурация. Това е цена за ЕДИН БРОЙ.
                        Сложих OPEN OFFICE , 7ZIP , FIREFOX , AVG (антивирус) и ACROBAT READER.
                        На флашка имам фотошоп портабъл , и разни други.
                        Благодаря на всички за съветите.
                        Сега да идва който ще.

П.С. За мапсорс ( от диска на 60 цсх) няма да ми искат стикер и фактура, нали .

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                          ОЕМ НОМЕ ХР. Активиран ( каквото и да значи)....
                          П.С. За мапсорс ( от диска на 60 цсх) няма да ми искат стикер и фактура, нали .
                          Активиран значи, че е регистриран в сървърите на МС срещу този хардуер. Ако го преместиш на друг, няма да работи.

За мапсорс - зависи дали са в настроение. Ако имаш приемника не би трябвало да е беда.

Коментар

Да , имам и приемник , и диск , само се майтапех.

Коментар

Понякога и на OЕМ windows се налага подмяна на хардуер - изгоряло дъно или ъпгрейд на RAM памет, смяна на дефектирал диск или добавяне на нов... При всяка една операция от тези може да изреве активирания уиндоус, че е променена конфигурацията и трябва да се активира наново. Това става по телефона. Има шанс да поискат да се изпрати снимка на стикера, на оригиналното CD (ако е от по-старите) и на фактурата в един мейл. След това ще ви активират системата по телефон.

Нормално е да се дава такава възможност.
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Значи ако си го купя от тук: http://cheapsoftwaremarket.com/
                                и мога да потвърдя превода на парите софта ми е законен?
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X