Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Техниците дойдоха, свързаха каквото трябва и ето резултата:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:speedtest.jpg
Прегледи:1
Размер:96.0 КБ
ID:5654018

Нета не съм вярвал че може да е толкова бърз, за сравнение преди със стария ми линксис максималната скорост е била 1.8 Mbps, с новия рутер до вчера е била 6-8 Mbps а сега е 50.79 Mbps направо се чудя как съм търпял толкова време бавния ми нет, много съм бил търпелив явно , благодаря Ви колеги за съветите

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]793057[/ATTACH]

Нета не съм вярвал че може да е толкова бърз, за сравнение преди със стария ми линксис максималната скорост е била 1.8 Mbps, с новия рутер до вчера е била 6-8 Mbps а сега е 50.79 Mbps направо се чудя как съм търпял толкова време бавния ми нет, много съм бил търпелив явно , благодаря Ви колеги за съветите
      Хайде честито за новия нет
      Затова като имаш проблеми с нета се обръщаш първо към доставчика...
      Най-вероятно тестовете които са правили преди са били до тяхното устройство (не до твоя рутер)...

Коментар

[ATTACH=CONFIG]793057[/ATTACH]

Сметките с това което описваш не се връзват.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Сметките с това което описваш не се връзват.

В какъв смисъл не се връзват? Скоростите съм ги тествал при speedtest.net в действителност преди нета ми е бил супер бавен със стария ми рутер със сравнение с сега, по-горе съм писал какви скорости ми е показвал преди, след с новия рутер и след оправяне на проблема с ограничението на нета...

Коментар

Мегабайт в сек и мегабит в сек са различни ,това 1.8 какво е ?
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Ти пък сега. Мегабити/сек, мегабайти/сек, еле пък по-модерните Mibit/s или историческите бодове са тъмна Индия за много ИТ "професионалисти". Има прилична статия в wikipedia, вярно на диалект, но се разбира.

Човекът е доволен, не го тормози.

Коментар

Мегабайт в сек и мегабит в сек са различни ,това 1.8 какво е ?
                Със сигурност 1.8 мегабайта в секунда, означава ли че сега въпросните 50 Mbps всъщност са 5 мегабайта в секунда?, че из се обърках с тези мегабити

Коментар

• Re: Какъв рутер?

Горе долу точно толкова би трябвало да са 50 Mb = 6.25MB.
                  1 MB = 8 Mbit
                  Последно редактирано от Daniel; 17-04-15, 14:45.

Коментар

Колегата, казва, че на тестовете в speedtest му е давало информация 1.8, 6-8. Speedteat винаги измерват в Mbps.
                    Така, че...

Мецду другото в speedtest понякпга пазат история за направенитве измервания...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Колегата, казва, че на тестовете в speedtest му е давало информация 1.8, 6-8. Speedteat винаги измерват в Mbps.
                      Така, че...

Мецду другото в speedtest понякпга пазат история за направенитве измервания...
                      Точно така съм направил и ми е показвал тестовете преди и след, но си рекох да не би аз да не съм разбрал нещо относно мегабитове-мегабайти .
                      Както и да е, важното е че нета и рутера се държат прилично бързо и съм доволен засега

Коментар

1.8 мегабита ще отвориш форума може би от 30 сек.нататък.В нашия блок съм провайдер,организацията и техниката си е моя и от 12 години си делим таксата.Преди 8-9 години бях един от първите клиенти с оптика в къщи.Предвид 20-30 клиента можехме да си го позволим.Сега цените са други пък и скоростите.Имам 100 мегабита на входа и го пускам като ги шейпвам по мак адрес,на рестрикция на мак адресите от таблицата.Тоест нови мак адреси извън таблицата нямат нет.Отделно срещу хитреци ,всеки порт на суичовете не се виждат помежду си ,та борбата с скоростите ми датира от доста време.Та исках да кажа че като бутна скороста на 5 мегабита и ги подсещам да си платят дяла.С 1.8 почти нямаш нет.

Коментар

Точно така съм направил и ми е показвал тестовете преди и след, но си рекох да не би аз да не съм разбрал нещо относно мегабитове-мегабайти .
                          Както и да е, важното е че нета и рутера се държат прилично бързо и съм доволен засега
                          Отвори speedtest. Иди на бутона My Results и долу трябва да ти излязат данним за тестовете които си правил.
                          Може да направиш снимка на екрана някъде от датата преди смяната на устроиството и след смяната...

Много хора не вярват, че може да си ограничен на 5Mbps ама аз вярвам.
                          А 2 Mbps не е толкова малка скорост. Някои хора с мобилен нет и на 128Kbps се радват

Коментар

1.8 мегабита ще отвориш форума може би от 30 сек.нататък. с 1.8 почти нямаш нет.
                            В интерес на истината наистина съм чакал по най-малко 15 секунди докато зареди страницата на форума ни и то само за да успея да се логна, после още толкова чакам за да се заредят форумите, и по 10 секунди при отваряне на дадена тема и гледам как се зареждат една по една темите, прозорците, най-зле ми беше отварянето на фейсбук, само за да зареди първата страница съм чакал над минута всеки път, и ако постна нещо се появява бяла страница и чакам половин мунита за да се заредят едно по едно известията не преувеличавам!, и в тази връзка наистина скоростта ми е била такава ниска, техниците ми казаха че съм бил ограничен до 5 Mbts и от кутията ми пренасочиха ЛАН кабела на някакви други свободни портове и канали, след което веднага се усети разликата при теста.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            Отвори speedtest. Иди на бутона My Results и долу трябва да ти излязат данните за тестовете които си правил.
                            Може да направиш снимка на екрана някъде от датата преди смяната на устройството и след смяната...

Много хора не вярват, че може да си ограничен на 5Mbps ама аз вярвам.
                            А 2 Mbps не е толкова малка скорост. Някои хора с мобилен нет и на 128Kbps се радват
                            За съжаление не са се запазили резултатите, показва празно при по-ранните ми тестове, така и иначе съм абсолютно сигурен какви са ми били преди скоростите и сега, само от времето за което се отваря даден сайт преди и сега е повече от осезаемо, отделно от тестовете с speedtest.net

п.с. Вчера за първи път откак смених рутера и техниците свалиха ограничението на интернета, говорихме с приятели от Англия по Вайбъра, връзката за първи път беше супер, без прекъсване и даже от отсрещната страна им е направило впечатление че е чиста и хубава връзката при разговорите, включително и на видео без никакво накъсване, а преди беше ужас, прекъсване, разпадане, все едно от Марс говорехме с аналогов телефон при космическа буря
                            Последно редактирано от Еделвайс; 18-04-15, 08:24. Причина: п.с.

Коментар

При Булсаком на един договор можеш да ползваш до три Mac адреса, така че ако ти се наложи да си ползваш нета без рутера директно кабелчето в лаптопа и няма да губиш време в разговори със съпорта и рефрешване на системата им. Така че ако им се обаждате за проблеми искайте си да ви сетнат мака на лан картата на машината.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                След като току що най-после си утрепах качествено недоразумението с марката Linksys, а именно WRT320N, като му флашнах неправилен firmware, е време да го сменям. То иначе скоро нямаше да се навия. Ама и тъпанарите от DD-WRT са си качествени тиквеници. Уж за тоя трябва да става всеки NEWD-2 K2.6 за Broadcom, пък то не съвсем. А означенията им абсолютно еднакви:
                                Правилен: dd-wrt.v24-21061_NEWD-2_K2.6_mega.bin
                                Неправилен: dd-wrt.v24-23204_NEWD-2_K2.6_mega.bin
                                И то след такова флашване утрепването си е качествено като стой та гледай. Тъпотия неземна. Както и да е. Вече е за боклука. Кой ме би по главата да си сменям стария WRT-54GL... утре все пак ще го разглобя. Има вариант да тръгне с окъсяване на един pin, но сериен кабел няма да си играя да му правя.
                                Та сега се чудя какъв да си купя. Чуденето е за всички марки с изключение на Linksys. Гледам Asus като че ли са изкарали най-скъпите:
                                ASUS RT-AC66U - 802.11a/b/g/n/ac, 1300 Mbps , 2 x USB, 3 външни антени, гигабитови портове навсякъде... - 350лв
                                От друга страна гледам един TP-Link TL-WDR4300, който е със същите неща, но с нормалните 300Mbps, като аз повече не мога и да ползвам, за скромните 160лв... ама TP-Link. Като се замисля обаче Linksys-a го взех заради марката, пък то се оказа най-голямото недоразумение, което съм срещал.
                                Някакви препоръки за рутер? Искам гигабитови портове, да се поддържа от DD-WRT (това може и да отпадне като се замисля), с външни антени, а ако има и поддръжка за 3G модем - супер.
                                Да се върна към началото на темата и да кажа втори начин за качествено утрепване на скъп рутер, а именно пак с всичкия си акъл решавам, че на TP-Link Archer C7 ще слагам Open WRT. Речено-сторено - отива се в web интерфейса, избира се фърмуера и готово. Сагата с настройката няма да я разказвам, но така и не успях да му пусна нета. НЯма проблем - ще го връщам до оригиналния фърмуер. Е това се оказа не толкова лесно. Трябва да стане в вградена във фърмуера програма mtd, но предварително оригиналния фърмуер трябва да е качен в /tmp, което се оказа, че става през нета, ама ако нето го няма духаме супата. С повечко четене успях да го кача чрез SCP, после както си е надлежно описано изпълних mtd -r write /tmp/original_firmware.bin firmware и се започна процеса до момента, в който не ми изписа "Block erase failed"... и дотам. Рутерът вече е качествено убит без никаква индикация за връзка по LAN. Само лапичките мигат монотонно и толкоз. Лично аз приключих с всякакви custom firmwares.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X