Не. Въпреки, че както се оказа, може да рутира, това си е насочена антена с 2 LAN порта и предназначението и е да свързва отдалечени точки по WiFi. За домашна употреба ти трябва антена с кръгова диаграма и с повече от 2 LAN порта.
Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Не. Въпреки, че както се оказа, може да рутира, това си е насочена антена с 2 LAN порта и предназначението и е да свързва отдалечени точки по WiFi. За домашна употреба ти трябва антена с кръгова диаграма и с повече от 2 LAN порта.
2 LAN порта какво означава? 1 вход /кабела на интернета/ и рутира към 2 LAN порта/моите компютри/? Ако е така ми върши работа.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
То и нормални рутери има. Освен това мисля го споменах по-горе, ама да взема да повторя - антената е насочена и не върши работа за домашна употреба. Не виждам смислена причина да се нареждат устройства едно след друго, всяко със собствено захранване, за да постигнем по-лош резултат от готово измислено решение, че и да се облъчваме повече.
Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
То и нормални рутери има. Освен това мисля го споменах по-горе, ама да взема да повторя - антената е насочена и не върши работа за домашна употреба. Не виждам смислена причина да се нареждат устройства едно след друго, всяко със собствено захранване, за да постигнем по-лош резултат от готово измислено решение, че и да се облъчваме повече.
Дайте идея за готово решение. Не ми трябва кръгово излъчване на антената. Насочено с 60-90" ми е напълно достатъчно.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Може ли малко по-подробно обяснение за това устройство и най-вече дали ще ми върши работа да вържа по лан 2-3 компа и да ползвам WI-FI.
Брей каква тема се заформи за избор на един рутер
Ubiquiti НЕ Е САМО Airmax насочената антена, а имат продукти във всички "категории" на излъчване http://www.ubnt.com/
Предимствата на устройствата са - абсолютно всякакви функции за рутиране, ограничаване на трафик и т.н. Общи взето това което го правиш с един линукс сървър може да го направиш и с антената, която всъщност също работи на линукс. Другото предимство, контролиране на силата на сигнала (принципно до 27dB 500mW). Следващо предимство, устройствата са направени да работят на открито. Слагаш го на таван, тераса или където искаш и не се притесняваш, като завали примерно. Освен това имат и заводско PoE, захранването става чрез лан кабела... Недостатъка, на устройствата е, че понеже са мислени предимно като AP имат само 1 порт, но варианти винаги има. Така, че когато искаш да допълнително локални компютри, просто слагаш един switch и ги нареждаш там...
Като добавих и факта, че доста доставчици ползват тези устройства професионално, нещата общо взето си идват на мястото...
Иначе един TL-WR1043ND в общи линии ще ти свърши работа, но не и на 200 метра през стени...
П.С. Аз уж поичетох темата но така и не ми стана ясно какво точно искаш да покриваш с рутера. А това всъщност е най-важното. Ако е голям хотел на няколко етажа е безмислено да се мъчиш с 1 устройство. За такова здания просто се слагат няколко repeatera на подходящите места.
Коментар