Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв рутер?

Имаш рутер, пробвай модем на Виваком/БТК за аццес поинт. 5 лв в Продавалник.
    Публикувайте отговор

Коментар

Пробвах с HG530 от виваком-даже не мога да излезна от къщата.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Пробвах с HG530 от виваком-даже не мога да излезна от къщата.
        Стар D-Link DI-524 съм пускал мрежа през 25-30 метра, железно остъкление и през стена отсреща... Oколо 20 лв/продавалник...
        Публикувайте отговор

Коментар

Да попитам и аз за рутерите, тъй като не са ми много ясни. В къщи карам с Linksys WRTU54G-TM от 2010 г. насам. Към него съм свързал домашния компютър с кабел и няколко лаптопа по WI-FI. Скоростта на нета на домашния ми компютър e около 50 Mbps. Но към лаптопите пада на около 15-20 Mbps. Ще ми се и там скоростта да е около 50 Mbps. Дали това може да стане ако взема примерно Linksys E900
          Последно редактирано от Preslav Peychev; 07-03-14, 13:54. Причина: линк
          HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Колегата вероятно има предвид не да заместиш zyxel-а, а да добавиш ап към текущата конфигурация, като го изнесеш някъде на фасадата от външната страна или директно на покрива във водоустойчива кутия и на сянка. Ако ефира ти е чист (гледам, че си щастливец, живеещ на село) така би трябвало да имаш поне 50 метра видимост. По-големи разстояния зависят в огромна степен и от крайното устройство. Има wifi телефони, които умират далеч по-рано и при идеални условия.

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
            Да попитам и аз за рутерите, тъй като не са ми много ясни. В къщи карам с Linksys WRTU54G-TM от 2010 г. насам. Към него съм свързал домашния компютър с кабел и няколко лаптопа по WI-FI. Скоростта на нета на домашния ми компютър e около 50 Mbps. Но към лаптопите пада на около 15-20 Mbps. Ще ми се и там скоростта да е около 50 Mbps. Дали това може да стане ако взема примерно Linksys E900
            Вероятно не.

1. Този рутер (Е900) е нисък клас с вградени антени, а нисък клас linksys e лош избор по-подразбиране.
            2. Ако лаптопите ти не поддържат по-новите протоколи, само ще влошиш нещата. 15-20Mbps за рутер с ТЕОРЕТИЧНИ 54 мbps e чудесен резулат.
            Последно редактирано от Preslav Peychev; 07-03-14, 13:54. Причина: линк в цитата

Коментар

Не мога да го вадя /за рутера пиша/, ако може да си купя антена с удължение може и да е решение, но zyxel-а от време на време разкача връзката и трябва от менюто на тел да го рефрешвам.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Освен, че антената е капризно решение, за твоя случай е неподходящо, защото имаш само един изход за антена. Капризно е, защото хубавите антени не са без пари, купуваш ги с фиксирана дължина на кабела, нито можеш да удължаваш, нито да скъсяваш и обикновено не можеш да го огъваш под произволен ъгъл.

Решението с допълнително устройство е далеч по-добро за твоя случай, а и е най-евтино. Ако не те устройва - казвай бюджет, който ти се харчи за решение и ще мислим друго.

Коментар

Продължавам с впечатления от TPlink TL WDR4300 N750.
                  След подмяната на фърмуера с DD WRT, вече 5ти ден рутера работи абсолютно плавно,не изпуска връзка,скороста е мин 72 Mbps на 2.4Ghz.Разстояние от 7метра през 4 стени,тухла и железобетон - Wifi сигнала е -75db.
                  От страницата на DD WRT, се тегли не само нов фърм,а така също и Webrevert firmware,ако човек иска да възстанови стандартния софт на рутера.
                  За цената си от 133 лева и с подобрения фърм,рутера се справя повече от отлично.
                  Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Не мога да го вадя /за рутера пиша/, ако може да си купя антена с удължение може и да е решение, но zyxel-а от време на време разкача връзката и трябва от менюто на тел да го рефрешвам.
                    Зиксел-а го взеха за ремонт. Казаха ми, че 1 м. е стандартния срок, което не ме устройва. Дайте идея спешно за нещо свястно комбинация на рутер с WI-FI, което да работи през 1 стена и покрива разстояние 100-200 м.

Коментар

Бюджет?
                      200 метра няма как да стане.

Коментар

Може и да стане с ubiquiti

Коментар

Максималното реално разстояние, което трябва да покривам е 75 м., но съдейки по приказки на продавачи на комп. техника дистанции на открито 150-200 м. се постигали в ненаситена градска зона с рутер за 40-70 лв. На обект в Слънчев бряг рутер Cisco с 2 антени, който преди 5-6 год. струваше 140-150 лв. монтиран на първи етаж и сигнала минава поне през 1 стоманобетонна стена и последваща стена с алуминиева дограма със стария си телефон покривах по права линия разстояние от над 100 мои крачки, което ме устройва. Не ми трябва гарантирана и постоянна скорост. Лимита ми е малък, но не и неразумно малък.

Коментар

100 Метра с телефон е трудна работа освен ако нямаш пряка видимост !Едни колеги до преди 5-6 години с два WRT54GL и насочени антени правиха връзка на 12 км. Проблема със стоте метра не е в рутера а в телефона ти !Премери ги тея 100 метра за които говориш и ще видиш че нямат и 50 метра !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              100 Метра с телефон е трудна работа освен ако нямаш пряка видимост !Едни колеги до преди 5-6 години с два WRT54GL и насочени антени правиха връзка на 12 км. Проблема със стоте метра не е в рутера а в телефона ти !
                              Да, пиша за пряка видимост без дървета, сгради, а телефона ми беше HTC с W 6 и вътре в настройките му имаше опция за силата на WI-FI. 100 мои крачки не са 100 м., мисля че са м/у 70 и 90, но дори и така ми върши работа. Сега ми е невъзможно да отида и да меря. Доста ми е далече. Освен това и не знам модела на рутера.

Коментар

Предложиха ми NSM2 на Ubiquiti, но не ми стана ясно това лан рутер ли е или само точка за WI-FI достъп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X