Това го гледах, ама последно даже не изгряваше мрежовия интерфейс. Добре, че видях, че в началото вярно го вдига за 2-3 секунди. Както е написано, наистина тогава търси въпросното IP и с малко повечко зор проработи. Имам да черпя!
Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Това го гледах, ама последно даже не изгряваше мрежовия интерфейс. Добре, че видях, че в началото вярно го вдига за 2-3 секунди. Както е написано, наистина тогава търси въпросното IP и с малко повечко зор проработи. Имам да черпя!
Много си се шашнал. Пак почерпи де ама който се заглавиква с рутери рано или късно чете раздела за "дебрикване".
Много си се шашнал. Пак почерпи де ама който се заглавиква с рутери рано или късно чете раздела за "дебрикване".
Аз много пъти съм го чел, ама тоя път верно реших, че е качествено утрепването и го заебах, защото изобщо не изгряваше мрежата на никой порт. Първоначалният момент го бях пропуснал, защото рутерът е в коридора и като го пусна, докато се върна до компютъра и вече виждах липсата на мрежа.
Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
TPLink 3600. Стоков фърмуер. Не ми се пипа за сега.
Има ли как със стоковия фърмуеър да блокирам входящия трафик от към wan-a за дадени ip адреси, че едни украинци са ме налазили и ме пробват?
Вече трети месец работи добре, въпреки уверението на Internet-доставчика, че ,,не струва" и трябва да си взема един от техния магазин...
Наблюдавам обаче следния ,,феномен" - непостоянна сила на мрежата.
Какво имам предвид.
В редки моменти покритието в съседните помещения се губи напълно.
Отивам към стаята, където е разположен - връща се
Чудех се дали не се касае за някакво автоматично регулиране на мощността на предавателя
Ще съм благодарен за вашите мнения и съвети
Няма такова нещо като авто регулиране на мощността. По вероятно е някои да те 'заглушава'. Трябва да се аканират мрежите и да се види какво има до теб...
... Лично аз приключих с всякакви custom firmwares.
В някои случаи си принуден да ползваш такива, поради неграмотно написания официален фирмуер - отсъствие на важни функции... Или по-точно отсъствие на пазара на рутер в дадения разумен ценови диапазон с дадените функции...
При мен ми трябваше QOS (деца ученици успяват да натоварят всяка мрежа до предела, и затова трябваше да им се отпусне конкретен канал, а не само балансиране ), възможност за часови график на конкретни потребители, и да работи като обикновен мрежови принт-сървър...
Оригиналния фирмуер на TL1043 нямаше част от тези параметри. DDWRT ги имаше, обаче пък рутера нещо не работи много стабилно с него
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар