Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Първоначално публикуван от Spouk Преглед на мнение
    Това да го приемам, че TP-Link-a е с нещо по-добър от останалите, в предвид еднаквите характеристики, или се е доказал като нормално работещ и незабиващ
    Прилично забиващ.

, или просто TP-Link са водещи в производството на рутери в ниския ценови клас ?
    По-скоро - да.

А захранващият им волтаж играе ли някаква роля за силата на сигнала ?
    Не.
    Или по-скоро да, но примерно при 5V няма има никакъв сигнал, но ще се оправи с правилно захранване, а при 18V пак няма да има сигнал, но няма да се оправи.

Коментар

Значи го разбирам, че за тези пари - това е. Предполагам тоя рутер няма да забива по няколко пъти на час и да бъде заглушаван от ляво и от дясно. Благодаря за насоките, тези дни ще ходя до магазина !

Коментар

Тая работа със заглушаването, искам да ти река, че е малко загубена кауза. Не се ли преместиш на другия обхват (5 гигахерца) - ще си пречиш със съседите.

Коментар

Вероятно си прав и е логично, при положение, че живея в центъра на града и от лаптопа ми се виждат минимум 15 активни мрежи. Сигурен съм, че с един нов рутер с две по-силни антени ще има осезаема разлика, иначе преместването на другият обхват е добра алтернатива, но за момента не е вариант, защото едва ли устройствата, които използваме ще ги поддържат тези 5 гигахерца . При мен има някакво решение и то е каналите над 11-ят, но единият лаптоп поддържа до 11-ти канал (по спомен).

Коментар

Темата е доста дъвкана и вероятно ще продължи да се дъвче, защото пренаселването на 2,4 ГХц достига нови висоти. Да, решението е в 5 ГХц, поне в средносрочен аспект, но аз не препоръчвам на никого, който пита за рутер до 50 лева, такова решение, защото бюджета би бил, да кажем, различен.

Коментар

Първоначално публикуван от Spouk Преглед на мнение
              Това да го приемам, че TP-Link-a е с нещо по-добър от останалите, в предвид еднаквите характеристики, или се е доказал като нормално работещ и незабиващ, или просто TP-Link са водещи в производството на рутери в ниския ценови клас ? А захранващият им волтаж играе ли някаква роля за силата на сигнала ?
              841 е тестван и инсталиран многократно и не съм имал проблеми дали с стандартния фирмуер. Ако не ти трябват някакви специални функции това е рутера за мен.
              Относно заглушаването, в повечето случай една добра настройка с замерване на каналите обикновено върши работа...

Коментар

Колеги, да продължа темата.
                И аз мисля, че имам проблеми с Wifi рутера. В момента съм с един 4-5 годишен Tp-link....нещо си (бял с една антена). Беше някакъв промоционален от Близу. Но напоследък често ми прекъсва нета. Звъня на съпорта, от там пингват, чекват и каквото там магерят и ме убеждават, че всичко е ОК' и проблем е във Wifi рутера. Два-три пъти го рестартирахме, сменяхме име, парола, пооправя се за малко и до там. Не очаквам чудеса, но поне прилична работа. Нета се ползва основно за четене и гледам младежа от време на време за гледане на клипове, музика и по някоя онлайн игра. Мисля, че нета ми е някакви 50Mbps и за сега ме устройва напълно. Да допълня, че живея в панелка, ако има значение.
                С две думи, реших да го сменям поразгледах и се насочих към TP-LINK TL-WR842ND, цена 50-60лв.
                Моля за мнение дали цитираната пръчка ще ми свърши работа и да приключвам въпроса!
                Последно редактирано от Georgi_G; 15-01-16, 08:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi_G Преглед на мнение
                  Колеги, да продължа темата.
                  И аз мисля, че имам проблеми с Wifi рутера. В момента съм с един 4-5 годишен Tp-link....нещо си (бял с една антена). Беше някакъв промоционален от Близу. Но напоследък често ми прекъсва нета. Звъня на съпорта, от там пингват, чекват и каквото там магерят и ме убеждават, че всичко е ОК' и проблем е във Wifi рутера. Два-три пъти го рестартирахме, сменяхме име, парола, пооправя се за малко и до там. Не очаквам чудеса, но поне прилична работа. Нета се ползва основно за четене и гледам младежа от време на време за гледане на клипове, музика и по някоя онлайн игра. Мисля, че нета ми е някакви 50Mbps и за сега ме устройва напълно. Да допълня, че живея в панелка, ако има значение.
                  С две думи, реших да го сменям поразгледах и се насочих към TP-LINK TL-WR842ND, цена 50-60лв.
                  Моля за мнение дали цитираната пръчка ще ми свърши работа и да приключвам въпроса!
                  Прекъсва през безжичната мрежа или и дори когата се свържеш с кабел през рутера защото има разлика.На дъното на рутера има залепен стикер там и пише модела и версията на рутера,така че виж си ги и провери дали има упдейт на фърмуера в сайта на тплинк и ако има си го ъпдентни.Друго което можеш да направиш е да намалиш силата на сигнала и да ползваш 13 /11 канал.
                  Use since:
                  OpenBSD 3.x
                  FreeBSD 4.x
                  Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

Първоначално публикуван от FreeBSD Преглед на мнение
                    Прекъсва през безжичната мрежа или и дори когата се свържеш с кабел през рутера защото има разлика.На дъното на рутера има залепен стикер там и пише модела и версията на рутера,така че виж си ги и провери дали има упдейт на фърмуера в сайта на тплинк и ако има си го ъпдентни.Друго което можеш да направиш е да намалиш силата на сигнала и да ползваш 13 /11 канал.
                    Май прекъсва само бежичната. Сега се сещам, че примерно на таблета или телефона напоследък иконата, която показва дали устройството е свързано с Wifi, си мени постоянно броя чертичките, по често е между 1 и 2 или изчезва и съответно връзката прекъсва, докато с други мрежи при нормален сигнал си стои на 3 или 4.
                    За модела, ясно. Ще го намеря и ще пробвам да търся ъпдейти, както и ще се боря с евентуални такива. Предполагам, че обновяването става автоматично, само ми е любопитно защо онези "специалисти" от Близу, не ми казаха за евентуални ъпдейти, а всички са си плюли в устите, че проблемът е в рутера и след толкова години си е за смяна.
                    За силата на сигнала ще видя как става, че тук съм напълно бос!
                    Благодаря!

Коментар

Рутера е добър вземаи го

Коментар

Имайте предвид: Това че един рутер е добър не значи непременно че ще върши работа. Има вече доста места в София където на WiFi просто не може да се разчита - каналите са зашумени и не винаги с други рутери.

Коментар

• айде пак опрях до тази тема:

преди няколко години купих TP-LINK AC1200 Archer C50, добавих му разширител TP-Link TL-WA850RE и донякъде беше ОК ситуацията, но като станахме 3-ма да работим от вкъщи и всеки иска в отделна стая, нета почна да не стига.
                          Реших че с нов разширител RE200 AC750 ще се реши проблема, защото той работи и на 5 ГХ, а стария не, но се оказа, че тези 5ГХ по-зле минават през панела и разширителя нито ги вижда зад 2 панелни стени, нито ги прехвърля през 2, а аз имам задача да го прехвърля таман през 3.
                          Чета че ТП-ЛИНК имат някаква нова технология onemesh, дето решавала този проблем и ставало и със стари рутери, но линка на страницата им, където може да проверя дали моя С50 става само с нов фирмваре е счупен.

Някой познава ли я тази "нова" технология да каже дали си заслужава да дам още 120 лева за нов рутер А7, за който пише че я поддържа https://www.tp-link.com/bg/onemesh/

Коментар

• IvanIvanovi
                            IvanIvanovi коментира
                            Редактиране на коментар
                            варианта с кабел го знам, но засега не ми се дупчи и искам безкабелно решение и то именно за 5Гх, защото сме само 2-ма в обхвата, а на 2,4 са поне 10 мрежи

• BatGeorgeone
                            BatGeorgeone коментира
                            Редактиране на коментар
                            Сложи рутера на дълъг кабел и го мести из стаята, далеч от метални обекти, на ниско, на високо, близо далеч от стената и т.н. + който ще работи в тази стая да е на кабел.

Забравих и най-важното, проблема може и да не е в рутера а в крайните устройства, аз винаги нося ЮСБ удължител + мощна ЮСБ мрежова карта с две антени, лаптопа седи където ми е удобно а антената(мрежовата ЮСБ джаджа) се мести където има най-добър обхват.

• stefsab
                            stefsab коментира
                            Редактиране на коментар
                            Имай предвид, че при повторители, общата скорост пада, защото и повторителя ползва същите канали.
                            На 5Г фоновия шум е по-малко от 2.4, но и чувствителността на приемника е по-добра.
                            От друга страна, 5Г - по-лошо преминава през стени, по-лесно се отразява и прави по-добра интерференция при предавателя....

• Аз ползвам това и съм много доволен. По 220 волта закарвам от 1-ви етаж до 3-ти и там си имам силен хотспот. По точно имам цяла мрежа и в други стай със адаптери подаващи и през лан на други устройства. Един седи вързан на рутера и подава на няколко други на различни места (местя ги когато се наложи) плюс хот спота.

https://www.ebay.co.uk/itm/BT-Mini-W...gAAOSwrYJf0Aee

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_f...BF%D0%BE%D1%82
                          Последно редактирано от disko04; 10-12-20, 14:06.
                          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• Искаш, не искаш, щом ти трябва интернет ЗА РАБОТА накрая ще хванеш бормашината.

За цъкане на фейсбук през телефона може всякак.

Подкарването на безжична мрежа така че да се работи през нея нито е тривиално, нито евтино - забрави какво пише на кутията на рутера.

Казвам го като човек подкарал известен брой безжични мрежи като част от работата си.

p.s. както правилно отбеляза BatGeorgeone, колкото повече устройства прехвърлиш на кабел, толкова по-добре ще работят останалите, особено тези които конструктивно не можеш да прехвърлиш на кабел.
                            Последно редактирано от Ясен; 10-12-20, 15:43.

Коментар

• IvanIvanovi
                              IvanIvanovi коментира
                              Редактиране на коментар
                              Ясене, точно това се опитвам да избегна.
                              Piron45, ДВА репитера имам, проблемът ми е точно с това, че репитера също не преодолява бетона

• petkov_bb
                              petkov_bb коментира
                              Редактиране на коментар
                              От синовете знам ,че кардиналното решение е в перфоратора-правиш и забравяш. Там където имам "кабел" няма проблеми (освен когато избяга тока).

• Ясен
                              Ясен коментира
                              Редактиране на коментар
                              Разбирам какво искаш ама няма дядо Мраз.

WiFi през една стена ако е железобетон и ако нямаш претенции към скоростта и ако рутерът е близо до стената. В някои случаи можеш да пробиеш две тънки тухлени стени.

Иначе не.

Дрън-дрън меш се прави като подведеш кабел до всяка клетка от меш-а ИЛИ ако меш-клетките се чуват добре една друга (но на цената на скоростта).

Ако лаптопът през 3 панела не чува първата клетка, той и рутерът няма да я чува.

Рутерът който само повтаря можеш да го сложиш някъде помежду ама все се бориш със стени.

Накрая ще има и тоягите, и солта, и парите.

• Никой не спомена за Powerline адаптерите, дето правят "кабелна" връзка помежду си през токовите кабели.

Не съм пробвал личо, защото ползвам бормашина и 2 рутера: с еднакви SSIDта на мрежата, но различни събнети.
                            На голямата къща, имам 3 Unifi устройства: 1 Mesh +2 LR чинии, ама и те са вързани на суича с кабели.

Коментар

• disko04
                              disko04 коментира
                              Редактиране на коментар
                              Споменал съм малко по нагоре и тези които съм посочил че ползвам на Бритиш Телеком са много добри.

• Ясен
                              Ясен коментира
                              Редактиране на коментар
                              Все не мога да я възприема тая технология. Не я ползват много и има защо.

Всъщност ако я ползват повече люде в сградата или квартала става мазало - по-зле и от много wifi на едно място.

А все още нямам и конкретно становище по въпроса доколко е законна у нас.

• p-pleven
                              p-pleven коментира
                              Редактиране на коментар
                              Powerline - само ако криптира трафика, понеже стават бели. От там и по-ниска скорост от некриптиращия.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X