Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    В много теми съм писал ASUS Sucks, ама не вярвате. ...
    От 4 години всичките ми машини са АСУС и съм Супер доволен! Явно е въпрос на избор и на Късмет
    П.С.
    Имам подобно мнение и опит с други марки, но Няма да споделя, че може и да бъркам

Коментар

Е какъв късмет, това са елементарни неща. Пише памет 667, слагаш памет 667 не работи. Колегата слага диск, не тръгва...
      Сервизираме лаптопи и са минали всички марки дето могат да се намерят в БГ, че и от чужбина идват чат пат... Ама такава простотия като на асуса не съм видял и при най-долнопробните модели....
      Късмет е да го оставиш на слънце и като се върнеш след няколко часа да ти се е напукала пластмасата, а на сестрати дето е до него да не се напука [emoji2]
      Последно редактирано от Glow; 19-11-14, 10:54.

Коментар

Е какъв късмет, това са елементарни неща. Пише памет 667, слагаш памет 667 не работи. Колегата слага диск, не тръгва...
        Сервизираме лаптопи и са минали всички марки дето могат да се намерят в БГ, че и от чужбина идват чат пат... Ама такава простотия като на асуса не съм видял и при най-долнопробните модели....
        Късмет е да го оставиш на слънце и като се върнеш след няколко часа да ти се е напукала пластмасата

Щом всички АСУС-и са така, защо при мен са все изключения?
        Първият ми беше N76VZ - най-добрият Саунд в Лаптоп за всички времена (не се бъзикам!) всичко работеше като пушка (и сега продължава при новият собственик 4 години по-късно!)
        Вторият G750JX - изгоря му видеото на 30-тата минута (Dead on Arrival) но след замяната беше без проблемен до продажбата (и новият собственик не се е оплаквал)
        Третият N550JK - Никакви забележки до сега повече от половин година, и работя и чак игрички от време на време играя, екрана е Изключително добър (жалко, че звука не е като на предшественика )
        Та сигурно съм късметлия

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Първият ми беше N76VZ - най-добрият Саунд в Лаптоп за всички времена (не се бъзикам!) всичко работеше като пушка (и сега продължава при новият собственик 4 години по-късно!)
          Вторият G750JX - изгоря му видеото на 30-тата минута (Dead on Arrival) но след замяната беше без проблемен до продажбата (и новият собственик не се е оплаквал)
          Третият N550JK - Никакви забележки до сега повече от половин година, и работя и чак игрички от време на време играя, екрана е Изключително добър (жалко, че звука не е като на предшественика )
          Та сигурно съм късметлия
          Изгоряло му видеото на 30 та минута [emoji2]
          Ами ако му беше изгоряло след гаранцията(асус бяха с 1 година гаранция преди законодателните промени) така, щеше да ги псуваш...
          Но явно при тях всичко е до късмет. Щом ти е изгоряло видеото на едната броика, а после с другата броика е работило...
          Аз по принцип, съм много зле с късмета, така, че не бих си купил АСУС [emoji2]

Коментар

Изгоряло му видеото на 30 та минута [emoji2]
            Ами ако му беше изгоряло след гаранцията(асус бяха с 1 година гаранция преди законодателните промени) така, щеше да ги псуваш...
            Но явно при тях всичко е до късмет. Щом ти е изгоряло видеото на едната броика, а после с другата броика е работило...
            Аз по принцип, съм много зле с късмета, така, че не бих си купил АСУС [emoji2]
            Изгорялото видео не е проблем на АСУС то е Нвидиа GT770m и е перфектно охладено от нотбука (Тествано), така, че е проблемна бройка от Нвидиа (мъртва по рождение ), та затова не намирам проблем в марката АСУС (за момента). Но не ме разбирай погрешно, Не те убеждавам колко са хубави, та чак да си купуваш, а просто казвам, че Генералното ти заключение за марката е подвеждащо и според мен Неправилно. Може; да кажеш, че евтините модели са зле сглобени, с лоши компоненти (което си е факт), Но това със сигурност не се отнася за високият клас устройства.
            Успех
            П.С.
            Щях да пиша, че допълнителните софтуери на АСУС не са върха, но наскоро взех на жената Леново и АСУС ми се вдигнаха още повече в очите

Коментар

Та сигурно съм късметлия
              Абсолютно споделям симпатиите си към Асус. За мен те са най, било в бизнес сериите, било в мид класа. При лаптопите за 600 лева е абсолютно еднакво какво ще избереш и все пак Асусите държат най-много
              - няма да коментирам звука на Band & Olufsen системата на моята N-ка. Факта, че досега всичките ми лаптопи Асус, както и тези на повечето ми познати не са имали НИКАКВИ проблеми с загряване, прегряване, стопяване . За сметка на 3 HP-та дето зимата си ги ползвахме за автономни отоплители.
              - също така досега единствената фирма, която подмени клавиатура залята с БОЗА (гаранционно), естествено лаптопа мина спиртна баня преди да отиде в офиц. сервиз, но ...
              - а, батерията на един 7-годишен Асус, която все още трае 3 часа е чиста случайност. Оп.. за малко да забравя - на други 2 (3-4 годишни) също няма грижи, ма явно и те са от късметлииската серия.

И да пристрастен съм, тъй като обичам нещата които си купувам да работят по начина който очаквам - колкото по-дълги и безпроблемно, толкова по-добре . Не се заяждам с никога, ясно е че кой каквото кара, това фали, но все пак и тука като при джипките - всички се трошат, ма едни по-рядко, а други всекидневно...

Коментар

• Това може да се случи, само ако асус са купили 'утайката' на nVidia, да си я слагат на лаптопите...
                Всичко друго минава през качествен контрол и тестове, и няма как да ти изгори за 30 минути, освен ако не го натовариш и оставиш без охлаждане...
                Щом казваш, че проблема не е в охлаждането, остава първата ми теория. Но щом се процедира така за видеочиповете, се процедира така и за всичко останало. Оттук, човек почва да се досеща и защо дават една година гаранция(по-принцип)

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                Факта, че досега всичките ми лаптопи Асус, както и тези на повечето ми познати не са имали НИКАКВИ проблеми с загряване, прегряване, стопяване . За сметка на 3 HP-та дето зимата си ги ползвахме за автономни отоплители.
                Ами това е така, защото Асусите са ти с нормални процесори а HP-тата са били с някакви Celeron или AMD-та.(не хваля HP, ниските им серии са пълна скръб)
                Точно този за които говорих с приблемите с паметта, беше с АМД. Специално му поръчахме термопаста за 15 лв за да държи 80градуса. С обикновената вдигаше 6-7 градуса отгоре...
                Последно редактирано от alex_markov; 19-11-14, 11:55.

Коментар

... а просто казвам, че Генералното ти заключение за марката е подвеждащо и според мен Неправилно. ...
                  Явно не си ме разбрал първият път.

Това е все едно да кажа "Не си купувайте "Кия/Сузуки/Джип/Мерцедес/....." защото са Страшни боклуци (защото аз не съм останал с добро впечатление от моята)
                  Но всеки си има мнение и уважавам твоето.

Коментар

Хрумна ми интересна идея. Понеже в форума има доста хора които се занимават със сервизиране на лаптопи, може да се направи някаква представителна извадка на това какво им идва за сервиз. При нас положението е следното:

HP - 30%
                    Toshiba - 25%
                    Acer - 25%
                    ASUS - 15%
                    Lenovo - 5%

Коментар

Хрумна ми интересна идея. Понеже в форума има доста хора които се занимават със сервизиране на лаптопи, може да се направи някаква представителна извадка на това какво им идва за сервиз. При нас положението е следното:

HP - 30%
                      Toshiba - 25%
                      Acer - 25%
                      ASUS - 15%
                      Lenovo - 5%
                      Аз вече не се занимавам професионално с това, но общият ми поглед е:

- HP - 30%
                      - Dell - 25%
                      - Toshiba - 25%
                      - Acer - 15%
                      - Asus - 5%

Коментар

А за да не говорим шикалки и кръчмарски истории, някой има ли идея какво е бройката от лаптопи на пазара, щото ако има 1,000,000 НР лаптопа на пазара в РБ, останалите 300,000 са всички останали марки и при вас идват за ремонт примерно 100 лаптопа месечно, сигурно има логика 30% да са НР, все пак те са огромна част от ЦЯЛАТА маса лаптопи в страната, от друга страна изхождайки от локацията, има логика масово в РБ да се купуват евтини лаптопи предимно "евтини" марки/модели и последно но не по значение, знаете ли какъв качествен контрол са минали нещата предназначени за РБ е аз знам, масово нещата произведени за РБ са поне с няколко класи по-зле от същите продукти предназначени за други бели държави, което също би обяснило ситуацията и спора в по-горните мнения.

Когато преди няколко години продавах компютри, бях свидетел как ЦЯЛ кашон хард дискове(стотици) бяха до един повредени, всичките от една от най-добрите марки/модели ХДД, но случва се, просто дестинацията има голямо значение.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

HP - 30%
                          Toshiba - 25%
                          Acer - 25%
                          ASUS - 15%
                          Lenovo - 5%

Последните мнения съм отцепил в нова тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=190668 да не спамим темата на човека

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            .....просто дестинацията има голямо значение.
                            Тука има нещо
                            Аз имам от около 7 години HP Pavilion tx 1003 AU (това 3 нкрая и AU , май означава че е за руския пазар ) , втора употреба от Русия.
                            Все още работи , наистина доста грее , но когато го ползвам за по-дълго винаги е бил върху подложка за охлаждане . Никакъв проблем не съм имал с него , въпреки хилядите мнения , как прегрявали и какви боклуци били.
                            Имам и Acer Aspire 1810 tz , който съм го ползвал служебно , повече от 4 годни ( геодезист съм , последните 4-5 години работех на магистрали , тоест в доста прашна и мръсна среда ) на него предимно CIVIL 3D , не е ракета , ама издръжливата батерия и малкия размер ми вършеха страхотна работа
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X