Днес реших, че ще си сменям стария HP 8710w с нов 17" лаптоп. Отивам в магазина и започвам да зяпам по рафтовете. Избора не беше кой знае какъв - ASUS N750VJ, някаква Toshiba и ASUS K95V, който обаче е 18.4". Въпреки, че е изцяло пластмасов се залепих за него. Повъртях го, поогледах го - лаптоп като лаптоп. Много голям Full HD екран, Core i7, GeForce GT 635M и... 3ТВ хард. Викам си бре. Сигурно са 2х1.5ТВ. Не съм виждал мобилни такива - макс 1ТВ, но сигурно вече има. Питам продавача - тоя нали е с 2 харда по 1.5ТВ. Той вика: "А, не - 3х1ТВ". Ясно - всичко се връзва - място има. За всеки случай той обаче се обърна към друг служител в магазина и го пита дали наистина са 3х1ТВ. Оня му вика: "А, не - един си е 3ТВ". Брех! Чак пък такива да са излезли. И понеже на мен ми е важно да има място за втори диск започнах да го въртя и оглеждам пак. През вентилационните дупки се видя, че има свободно място за втори хард, значи викам си все пак е един 3ТВ. Брей колко са напред. Взех аз лаптопа и се прибирам. Викам си, че щом е 3ТВ значи е бавен - сигурно 5400rpm. Ще си сложа моя 750GB 7200rpm като първи, а тоя ще го преместя втори. Речено сторено. Отварям там където е първия хард диск и о небеса... о ужас...
... 3ТВ, 7200rpm, 64MB cache, ... 3.5" десктоп хард диск...
Какво да ви кажа - паднах
и освен да извадя фотоапарата и да го снимам друго не се сетих 

... 3ТВ, 7200rpm, 64MB cache, ... 3.5" десктоп хард диск...
Какво да ви кажа - паднах

Коментар