Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Днес реших, че ще си сменям стария HP 8710w с нов 17" лаптоп. Отивам в магазина и започвам да зяпам по рафтовете. Избора не беше кой знае какъв - ASUS N750VJ, някаква Toshiba и ASUS K95V, който обаче е 18.4". Въпреки, че е изцяло пластмасов се залепих за него. Повъртях го, поогледах го - лаптоп като лаптоп. Много голям Full HD екран, Core i7, GeForce GT 635M и... 3ТВ хард. Викам си бре. Сигурно са 2х1.5ТВ. Не съм виждал мобилни такива - макс 1ТВ, но сигурно вече има. Питам продавача - тоя нали е с 2 харда по 1.5ТВ. Той вика: "А, не - 3х1ТВ". Ясно - всичко се връзва - място има. За всеки случай той обаче се обърна към друг служител в магазина и го пита дали наистина са 3х1ТВ. Оня му вика: "А, не - един си е 3ТВ". Брех! Чак пък такива да са излезли. И понеже на мен ми е важно да има място за втори диск започнах да го въртя и оглеждам пак. През вентилационните дупки се видя, че има свободно място за втори хард, значи викам си все пак е един 3ТВ. Брей колко са напред. Взех аз лаптопа и се прибирам. Викам си, че щом е 3ТВ значи е бавен - сигурно 5400rpm. Ще си сложа моя 750GB 7200rpm като първи, а тоя ще го преместя втори. Речено сторено. Отварям там където е първия хард диск и о небеса... о ужас...

... 3ТВ, 7200rpm, 64MB cache, ... 3.5" десктоп хард диск...
    Какво да ви кажа - паднах и освен да извадя фотоапарата и да го снимам друго не се сетих

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8251.jpg
Прегледи:1
Размер:90.3 КБ
ID:6028940

Име:IMG_8252.jpg
Размер:98.2 КБ
ID:6028941

Име:IMG_8254.jpg
Размер:94.6 КБ
ID:6028942
    Последно редактирано от silverfox; 15-10-13, 18:59.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

А честито!
    Виждам, че и вентилатора му е на удобно място, което за мен лично е огромен +!

Коментар

Re: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Какво ти дреме, още по добре. Това дето каза Десо за вентилатора е вярно супер е удобен за почистване, което си е голям плюс. Единствено ме притеснява, че този диск на дали е толкова защитен от удари и рязко местене на лаптопа колкото мобилните.

Коментар

Честито. Това си е турбо благиня
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Направо би турбо.Не бях виждал такова с дори приблизителни параметри!С здраве го ползвай!
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

От: Re: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            ... Единствено ме притеснява, че този диск на дали е толкова защитен от удари и рязко местене на лаптопа колкото мобилните.
            Извинявай, ама как се мести рязко 18.4" лаптоп, 4.1кг То си е цяла подготовка... откъде ще го подхванеш, къде ще го сложиш...

Коментар

Re: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Когато го носиш и рязко го разклатиш, имаше заигравка за бързо паркиране на главите, доколкото помня беше функция на диска, не е важно де и аз бих си взел с такъв диск. Не му е проблем.

Коментар

Много приятна машинка. Хем почти десктоп концепция хем си е лесно преносима. Със сигурност няма да пече като ултрабук-ските гъчканяци. Със здраве да я ползваш.
                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

А сега де, а как се инсталира Windows 7 на GPT партишън? С MBR ми остават едни 746GB дето не могат да се използват. Мога да го разделя на GPT партишъни, ама тъпата седмица не иска да се инсталира на тях. Ако трябва да минавам на 8 изхвърлям тоя в десктопа и слагам оттам един 1TB.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    А сега де, а как се инсталира Windows 7 на GPT партишън? С MBR ми остават едни 746GB дето не могат да се използват. Мога да го разделя на GPT партишъни, ама тъпата седмица не иска да се инсталира на тях. Ако трябва да минавам на 8 изхвърлям тоя в десктопа и слагам оттам един 1TB.
                    Провери със 110% сигурност че си заредил правилния драйвър за контролера при инсталацията. Повечето гадории с големите дискове идват от там.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Тия най-сетне ще вземат да произведат лаптоп и за мен.
                      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Провери със 110% сигурност че си заредил правилния драйвър за контролера при инсталацията. Повечето гадории с големите дискове идват от там.
                        Мне. От Windows 7 насам това не е проблем. Проблем са 3TB хардове. Уж като стартирам инсталацията от UEFI трябва да стане, ама нанайци. Не ще. Сега нямам време да се занимавам, че утре пътувам и ми трябва. Последен опит и инсталирам 8. Като се върна ще го видя.

Коментар

Само аз ли оставам на мнение,че един голям диск е сериозен недостатък? Не мога да разбера концепцията да завреш такова чудовище в преносим компютър ( не бих го нарекъл лаптоп, защото май и американки даже нема с толко голем скут ) . Тоя диск като се понапълни и почне да чегърта оня ми ти четец..... А пък (недай боже ) да гръмне диска - сичко натъпкано на вятъра...... За мен основния диск на лаптоп трябва да е 64 гиги ( айде 128 да е ) ссд, да чете и пише на поразия от ОС и другите програми. Всичко останало - на допълнителни няколко носителя - решения вече има много.
                          И друго ми идва наум - тоя дебелак диск колко ток ше гепи бре. За тая матрица и тоя диск и вентилатор ше трее некоя оптима .
                          Само си споделям мнението де.
                          Със здраве да си го ползваш.
                          висете отпуснато

Коментар

А! Стана като стартирах от UEFI, изтрих всички дялове, които направих с Paragon и ги направих наново с Windows. Абе...

А колкото до до концепцията... идеята е че имам HP 2730p, който е convertible PC, т.е. хем малък 12" лаптоп, хем голям таблет с SSD - носи го, мятай го, все тая. Този ще се ползва за по-дълги командировки - да речем 1 седмица и нагоре. При по-малките ще си вземам малкия лаптоп, а при дългите този. Ще се ползва главно на бюрото на работа, а като се наложи да пътувам, се взема и се мести в хотела. Не се разнася няляво-нядясно. Хубавото му е, че може сравнително лесно да се мести - не е като декстоп компютър и си влиза в раницата, но трябва максимално добре да го замества. Та тази си задача в този си вид мисля изпълнява идеално. Както е казал Джон Атанасов: "Мобилност баце" и затворил вратата на стаята на компютъра.

А иначе първоначално като го видях наистина онемях. Погледнете пак третата снимка, това е 18.4" лаптоп и се опитайте да си представите мащабно какъв туч изглежда в лаптопа

Коментар

Честито!
                              Едно ССД в 2.5" слота за системен и ще стане ултра-турбо
                              Колко памет събира макс, че гледам на сайта на Асус пише 16Г, което ми се струва малко за такъв звяр?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X