Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
    Имаш малко данни затова.

Питай Марто как се вижда в онлине облака
    Имам в единият облак (където са ми докиментите) 45 ГБ заети в докименти разни от общо 80 ГБ, а в другия (където са файловете тип "като за Марто" ) около 250 ГБ заети плюс още 4-5 облака по десетина ГБ, където споделям папки и файлове с тоя и оня...
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

С колко Мб/с теглиш качваш ?
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Скоростта на доун/ъплоуд зависи и от доставчика, на запад те шейпват наказателно за 3-4 часа ако прекаляваш с повече от няколко ГБ на час освен ако не си на мега скъпа тарифа без спирачки

Според мен лично, облака е хубаво да се ползва за архивно копие и може би за работни файлове с малки размери, трудно ще е да се работи на стотин МБ файлове в облака, но с офис файлове няма грижи, особено ако облака е зад МС Скай Драйв или Шеър Поинт.

Не ползвам гугъл облак, дропбокс и мс скай драйв, но знам много огромни корпорации които го ползват дори и да имаш какво да криеш с Майкрософт ОС надали ще може да го скриеш особено ако ползваш стандартните програми, ако има много за криене има си линукси с криптиране и частни облаци, тогава контролираш всичко освен пътя на пакетите, но ако си параноик и го пуснеш и през ТОР тогава верно ще се озорят да те снифят поне в началото )

За да не се откъсваме от темата, особено в България няма проблеми за локални облаци, архиви и насове, с този бърз пиъринг нямате грижи за трафик и скорости
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          Кое му е скъпото на облака, 100 ГБ са под 100 долара годишно.

Ако на някой му трябва огромно пространство и бързина ще си вземе САН/НАС, защото не става пълно щастие само със стотинки за бонбонки
          И какво им е на външните дискове? Вярно, няма 100GB вече, ама какво да се прави.
          Параноична ситуация - купувате си 2х500GB за под 100лв всеки. Единия седи и не мърда, другия се движи с лаптопа.
          Е, наистина и няма кой да ви гледа съдържанието, ама ако много държите, винаги можете да го споделите с някого.
          Как съм в момента - информацията е на десктопа. Имам си външен хард за бекъп, а сега с този 3ТВ имам всичко и на лаптопа.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            С колко Мб/с теглиш качваш ?
            Не ме е подразнило досега, за да се интересувам. Дори от телефона си ги отварям достатъчно бързо за мен. А от лаптопа си отварям и работя директно в облака и съм си доволен от скоростта. Ама колко е точно...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              И какво им е на външните дискове? Вярно, няма 100GB вече, ама какво да се прави.
              Параноична ситуация - купувате си 2х500GB за под 100лв всеки. Единия седи и не мърда, другия се движи с лаптопа.
              Е, наистина и няма кой да ви гледа съдържанието, ама ако много държите, винаги можете да го споделите с някого.
              Как съм в момента - информацията е на десктопа. Имам си външен хард за бекъп, а сега с този 3ТВ имам всичко и на лаптопа.
              ДВА диска не излизали от касата 2 години -на единия партишъните ги няма.

онлине облака е готин за малки обеми или за архив спор няма.

ама аз имам 5Гъби с които трябва да оперирам в реално време... та облако най-добре да е при мене ама па тогаз иде проблема с физическата охрана
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Е те, ако не са излизали 2 години за какъв бекъп говорим Определено не ми се е случвало от седене да изчезват партишъни, но и определено нямам диск, който да е седял 2 години
                Странно защо ти е физическа охрана, при положение, че си качил всичко за почти обществено ползване - като минимум от доставчика ти, защото едва ли при качване/сваляне на файлове се криптират, освен ако не си ги криптирал предварително. Не съм чел споразумението на никоя съвременна облачна услуга, но помня, че навремето имаше точка, с която казват, че не носят отговорност за загуба на данни, било от технически проблеми, било от хакерски атаки. Отделно ако пътуваш и не намериш нет или пък у вас спре нета винаги ще може да излезеш навън да погледаш другите облаци.
                Е да, облаците и те си имат приложение - ако е безплатно - да си съхраняваш снимките и да си ги имаш подръка навсякъде. Върши работа и за документи несъдържащи чувствителна информация. За много важни документи и данни може да се използва скъпа услуга по причина резервното копие да е извън обекта, който пази оригинала, но задължително преди качване се криптират качествено.
                Външния диск, освен всичко друго, също можеш да си го криптираш както си искаш и скоростта е повече от прилична, дори и да е USB 2.0.
                Последно редактирано от silverfox; 26-10-13, 10:17.

Коментар

Архив на фирмата трябва да ти е подръка за 10год. назад.

Та реално решението е:
                  твои облаци, минимум два в различни сгради.

Коментар

Нека не намесваме корпоративни решения. Говорим за по-малки нужди, подходящи за обикновени потребители и малки фирми. Темата с бекъпа тръгна от надеждността на SSD. Със SAN, пък и в различни сгради, отиваме на едно друго ниво и обикновено IT отдела на такива корпорации не се нуждае от нашите съвети.

Коментар

Минах през Wenger България и извадиха 2 раници за 17" лаптопи. И в двете не влезе, а туристическите им бяха все 20L. Ще си вземам пак Hama-та, поне знам, че влиза и е изпитана.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                        Минах през Wenger България и извадиха 2 раници за 17" лаптопи. И в двете не влезе, а туристическите им бяха все 20L. Ще си вземам пак Hama-та, поне знам, че влиза и е изпитана.

Аз взех една Делл чанта от техномаркет за моя Асус G750 - много приятна раница за големи лаптопи.
                        Честио за машинката - РАМ, ССД и ще лети И за нищо на света не минавай на 8-ца (8.1) за съжаление на мен ми се наложи поради липса на драйвери и не съм особено хепи

Коментар

Аз тази Dell Adventure за 17 инчови лаптопи доста я загледах. Кефи ме, но пак сме на принципа, че трябва да я пробвам.
                          А 8-ца се опитах точно 3 пъти да сложа (по принцип на компютрите си) и трите пъти изкара точно по 10 минути.

Коментар

Алекс, от около седмица съм с 8.1 и всичко лети, много съм доволен. При теб какъв беше проблема?
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
                              Алекс, от около седмица съм с 8.1 и всичко лети, много съм доволен. При теб какъв беше проблема?
                              Проблема е, че лети накриво. Пълно недоразумение е това.
                              Последно редактирано от Preslav Peychev; 02-11-13, 09:43. Причина: заради горното изтрито мнение

Коментар

За видео обработка - "клауд" концепцията е все-още много далече от работещо решение, защото файловете сами по себе си са големи, защото винаги работиш с няколко файла едновременно, защото скоростта на онлайн трансфера е (трябва да е ОК и в двете посоки) много под необходимата за целта...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X