Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Той е предвиден да се отваря - капак с 2 болтчета се маха. Няма гаранционни лепенки.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Тая работа ме навежда на размисли за "Теория за конвенгерцията" в IT- сектора. Някой ден, лаптопите и десктопите ще се срещнат някъде, ама къде ли? Тоя хард, верно, колко ток лапа и в аксесоарите на тоя модел няма ли един акумулатор 54 амперчаса? За мен, мобилен компютър над 13 инча си е трудномобилен компютър, ама това си е мойта камбанария.
      П.П. Оооо, да! Със здраве да си го ползуваш и да не грее много.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        ... За мен, мобилен компютър над 13 инча си е трудномобилен компютър, ама това си е мойта камбанария. ...
        Твойта си е. Ама има и хора, на които лаптопи със 17" и нагоре им вършат идеална работа като заместител на десктоп машината, който при необходимост може да бъде достатъчно лесно и бързо пренесен там, където е необходимо.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Твойта си е. Ама има и хора, на които лаптопи със 17" и нагоре им вършат идеална работа като заместител на десктоп машината, който при необходимост може да бъде достатъчно лесно и бързо пренесен там, където е необходимо.
          Е, за това се сетих за Збигнев Бжежински де. Излязоха монитори с компютърната карантия в тях (само клавиатура ти трябва и то, ако не е сензорен дисплея), MAC и ACER, а и не само те, пък направиха едни симпатични тухлички, дето можеш да си ги разнасяш с теб и само да им намериш "визуализатор", към който да ги включиш. Лаптопите почват да гонят размерите на средностатистическите CRT- монитори отпреди десетина години, а вицът за Айфон, Аипад, Айтаб... Айсиктир става все по- актуален... Както и да е, желая дълъг живот на машинката, да радва колегата и да му върши хубава работа.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
            МАрто което предлага + това на Спарки и ще имаш най-мощния лаптоп на Балканите колко геймъри ще ти завиждат и ще искат го пипнат не е истина после, и съвсем съм сериозен, ССД разбира се предполага, че ще имаш адекватен архив, защото когато ССД умират, рядко дават симптоми преди да е станало фатално късно!

Аз имам една такава Тошиба 18" и цепи мрака, просто не е истина колко мощ има събрано в размера на 3 списания аутобилд...
            Е де да беше толко лесно . Ше трее лепи процесора и видеото всеки два дена. То ако беше толко елементарно Елиънуер, Панасоник, Интел ( да, има нетбуци под марката интел ) и други с по-добро охлаждане от дизелово чероки да са изчезнали. Заиграй се с един панасоник и виж при ниски на хартия данни как мачка средно висок клас ширпотреби лаптоп с гръмки процесори, видео и рам. То малко като музиките станаха и лаптопите - нема нищо под 1000 вата на предната лепенка.

А иначе за ССД - ами то си е за ОС и програми а всичко останало на кой каквото се сети. Носители всякакви. Един носител си е голям риск особено за архиви. Пък и ако има и мърдащи джунджурии още по-зле. Аз не бих си сложил и снимки даже на нещо дето чегърта. А за делените дискове и производителността на процесора и гълтане на рам - писано и пробвано е много. То и 64 рам така нема да стигне. Всичко е оптимизация предимно. А другата идея за голям - малък дисплей - ами едва ли и 99% от софтуера може да даде тези големи резолюции.Натуралната резолюция отива на кино при настройките. Всичко е интерполирано и за толкова близко ползване на такъв екран е как да го кажа - абсурдно за мен. То и половината огромни телевизори дето съм виждал при някой хора съм си мислел че са слепи да не виждат интерполираните пиксели. Ама това съм си аз де. Тия 18 инча искат ПОНЕ метър и двайсе + разстояние за гледане. Абе цялата идея ми е мътна и кървава.
            Ей нищо лично тук. Само си мислим на глас. Аз ако съм си решил а да си зема и 40 инча лаптоп никой не мое ме откаже и спре де .

п.п. сега се сетих де - некой па мое и да има рибени очи и да му трее голем екран ( тва да се ухилим малко )
            Последно редактирано от Tony33; 17-10-13, 22:06.
            висете отпуснато

Коментар

Малко работни температури - първо е в нормално състояние, а след това при тест. Личи си разликата от най-новите Haswell процесори, които без проблем минават 90 градуса, както и колко е температурата на харда:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02.jpg
Прегледи:1
Размер:78.7 КБ
ID:5527625

Име:Clipboard03.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:5527626

Име:Clipboard04.jpg
Размер:126.2 КБ
ID:5527627
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                Е де да беше толко лесно . Ше трее лепи процесора и видеото всеки два дена. То ако беше толко елементарно Елиънуер, Панасоник, Интел ( да, има нетбуци под марката интел ) и други с по-добро охлаждане от дизелово чероки да са изчезнали. Заиграй се с един панасоник и виж при ниски на хартия данни как мачка средно висок клас ширпотреби лаптоп с гръмки процесори, видео и рам. То малко като музиките станаха и лаптопите - нема нищо под 1000 вата на предната лепенка.

А иначе за ССД - ами то си е за ОС и програми а всичко останало на кой каквото се сети. Носители всякакви. Един носител си е голям риск особено за архиви. Пък и ако има и мърдащи джунджурии още по-зле. Аз не бих си сложил и снимки даже на нещо дето чегърта. А за делените дискове и производителността на процесора и гълтане на рам - писано и пробвано е много. То и 64 рам така нема да стигне. Всичко е оптимизация предимно. А другата идея за голям - малък дисплей - ами едва ли и 99% от софтуера може да даде тези големи резолюции.Натуралната резолюция отива на кино при настройките. Всичко е интерполирано и за толкова близко ползване на такъв екран е как да го кажа - абсурдно за мен. То и половината огромни телевизори дето съм виждал при някой хора съм си мислел че са слепи да не виждат интерполираните пиксели. Ама това съм си аз де. Тия 18 инча искат ПОНЕ метър и двайсе + разстояние за гледане. Абе цялата идея ми е мътна и кървава.
                Ей нищо лично тук. Само си мислим на глас. Аз ако съм си решил а да си зема и 40 инча лаптоп никой не мое ме откаже и спре де .

п.п. сега се сетих де - некой па мое и да има рибени очи и да му трее голем екран ( тва да се ухилим малко )
                Я обесни по-подробно за панасониците делените дискове и 18" fullhd от метър и двайсе че ми стана интересно.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                  Я обесни по-подробно за панасониците делените дискове и 18" fullhd от метър и двайсе че ми стана интересно.
                  Пробвай гугъл или абв. Мен сериозно ме мързи.
                  Особено при "who??? me? " отношение отсреща.
                  висете отпуснато

Коментар

ами едва ли и 99% от софтуера може да даде тези големи резолюции.
                    Доста от по-новия сериозен софтуер даже иска такива резолюции. На по-малко или не му се побират половината диалогови прозорци, или от палитри с инструменти и прочие остава 10x10см работна площ.

Натуралната резолюция отива на кино при настройките.
                    A?

Тия 18 инча искат ПОНЕ метър и двайсе + разстояние за гледане. Абе цялата идея ми е мътна и кървава.
                    Ти се радвай че не си свиканл на 27 инча 2560x1440 като мен. Че и допълнителна 19-ка до него. Много ми е зле, вЕрвай ми. И го гледам от 5 метра - пак ми вЕрвай.

Като поработиш повече от седмица на такова, всичко по-малко от 24-ка с fullHD ти се струва ултра лилипутесто. Като го домъкнах и на мен ми беше терсене.... първите 15 минути. Стигнал съм до там че на 15 инчовия ми лаптоп освен да броузвам за 2 стотинки работа не мога да свърша- на втория час съм свършил толкова, колкото на големия върша за половин, и съм полуиздивял че нямам място по екрана за нищо.

Та, дупе знае 2 и 200. Ама на 200 се свиква лесно и после връщането обратно на 2 е болезнено.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Та, дупе знае 2 и 200. Ама на 200 се свиква лесно и после връщането обратно на 2 е болезнено.
                      Аз също работя на 2 монитора от .... не помня колко години, но първите бяха 2броя 19ки ЦРТ по около 15 кила едната - Тогава нямах избор трябваше ми място - сега не ми е толкова нележащо - пак съм на 2 монитора и пак нямам място

Тони не си прав, с този ситен пиксел на ТФТ/ЛЦД не ти пречи да гледаш и от 50 сантиметра.

Коментар

Какви са тези температури при 21 вата на процесора?!? Леле мале, някога на Атлоните викахме котлони....

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Какви са тези температури при 21 вата на процесора?!? Леле мале, някога на Атлоните викахме котлони....
                          Ти кога за последно тества 4 ядрен лаптоп под 100% натоварване? Лично не виждам нищо кой-знае какво като температури. Охлаждането се прави така че при макс натоварване да не минава 90 градуса (или 89 беше по спецификация). Всичко друго в лаптоп тежи и заема място, а при нормална експплоатация тякова натоварване, че и продължително, е рядкост. Ако се изпържи повече започва да сваля честотата.

На десктопа са ми същите кажи-речи. С огромен радиатор, сравнен с тоя в лаптопа. Е, и мощността е друга. Но в 90% от времето си стои някъде на около 50 градуса и вентилатора не се чува.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

A?
                            http://en.wikipedia.org/wiki/Native_resolution

Вярвам ти и на другите неща , които разказваш за мониторите и т. н.. ама може и да е лично предпочитание. Аз работя на повече монитори от теб и любимия ми е 9 инчов матов тъч (почти не използвам тъча) , който изглежда като потопен в мляко на пръв поглед, ама след 10 ина часа работа имам още очи..... На мен за под метър разстояние даже всичко над 15 инча ми идва прекалено голямо и неудобно ( имам и 42 ка вързана на уайфай,като най далечното разстояние което позволява стаята е 2,5 метра, забелязал съм , че като гледат нещо на него някой си движат главата за да следят какво става на него.... . Ама май ги оъркахме малко нещата - говорехме за лаптопи дето клавиатурата си е на тех. Не за десктопи и кой колко голем го вадел. Може пък и да има нещо общо с кой как вижда знам ли. Аз категорично отказвам да се съглася ,че над 14 инча е нормално за лаптоп, (въпреки, че и аз имам по-голям де). Може би заораваме наистина. Ама то верно, че 90 процента от хората с лаптопи ги ползват с външна мишка де.... Ама ства една объркана тема на кой какво му е наистина необходимо или взема ,че е модерно.
                            висете отпуснато

Коментар

Знам какво е native resolution. Да ползваш компютър на друга резолюция е кощунство. 42-ка и аз имам, и я гледам от 3 метра.

Аз всеки ден работя по 12-15 часа на компютър, пък даже цайси нямам. И това от едни 20 години насам. Както ти казах - и на мен ми беше огромен - 27-цата я гледам от примерно 50-80 сантиметра (зависи какво бачкам конкретно). 24-ката в работата - пак така. Трябваше ми седмица да свикна, даже в началото си свивах прозорците (да речем на браузъра) да не са на целия екран, че ми бяха големи. Сега такива терзания нямам - свикнал съм да са големи и малки са ми неестествени.

Минуса на големия монитор при лаптоп е единствено... големината му. Щото по дефиниция трябва да го мъкнеш наляво-надясно, иначе се обезсмисля като концепция. Привсе това, следващия ми ще е поне 17-ка.

А сега е "фиешън" да се взимат компютъро-монитори вече. Примерно 22-24 инча. Мяза на огромен таблет, обикновено в с тъч, всичко му е навряно вътре и ти трябва само клавиатура и мишка, може и безжични. Само дето нямат батерии, ама пък ако имаха щяха да тежат по 10 кила.

Коментар

Друг минус (за мен лично други няма...) на големия монитор и мощния процесор отнесени към лаптопите, е консумацията на ток! До сега не съм се сблъсквал с машина, която мога да нарека сериозна (погледнато от моята силно изкривена камбанария), която да изкарва повече от час на батерия, ама сигурно и на това ще му намерят цяра в най-скоро време. За сравнение - Делчето ми (беше топ модел преди 5-6 години) с 9 клетъчна батерия си изкарва точно 4,30 (по книжка) часа независимо колко го пъна! Учудващо е, че батерията все ще е във форма и си държи по толкова..?!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X