Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Погледнете пак третата снимка, това е 18.4" лаптоп и се опитайте да си представите мащабно какъв туч изглежда в лаптопа
    Аз съм със 17" и ми иде реч.. Баси кютюка..

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
      Честито!
      Едно ССД в 2.5" слота за системен и ще стане ултра-турбо
      Колко памет събира макс, че гледам на сайта на Асус пише 16Г, което ми се струва малко за такъв звяр?
      32GB. В момента е с 1х4GB и имам 3 свободни слота
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Еми, дълго и безаварийно.

...ама, направо реве с крокодилски сълзи за едно SSD. Ще хвръкне съвсем.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
          основния диск на лаптоп трябва да е 64 гиги ( айде 128 да е )
          Това според нуждите на човек. На мен примерно и 500 са ми крайно недостатъчни. 1TB ми е добре долу-горе.

Иначе Владо, браво, честито!
          Само РАМ-та малко ми се види, ама това се коригира много бързо.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

За мен хубав лаптоп особено с тези размери и да го караш с архаичен диск... все едно да си вземеш Джийп ГЧ СРТ да му сложиш Малатеста и да го караш на газ с изпарител и навит до край да харчи малко.... за какво ти е тази мощ ако ще е скопена от харда... но разни хора разни идеали
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              За мен хубав лаптоп особено с тези размери и да го караш с архаичен диск... все едно да си вземеш Джийп ГЧ СРТ да му сложиш Малатеста и да го караш на газ с изпарител и навит до край да харчи малко.... за какво ти е тази мощ ако ще е скопена от харда... но разни хора разни идеали
              А ти какво предлагаш?

Коментар

От това, което ще ти предложи, аз сега си патя - SSD на няма и две години и започна да прави номера. Замисляне, туткане, а е системен. Вярно, беше като ракета, но до скоро. На сайта му пуснали ъпдейт на фирмуера, защото проблемите не били само при мен, ама можело да помогне, но можело и не...

Коментар

Аз съм със същата машинка (в момента ми е в скута - нищо му няма на скута ми) от няколко месеца, само дето е с 32 GB RAM... Един съвет - сложи му Windows 7 Enterprise, защото освен, че ще ти вижда всичкото диск и без разни гимнастики (при мен съм го делнал на 3х1 GB), само с него може да види и използва съответно сичкото РАМ (ако ще го пилиш над 16 GB)... Аз лично мисля DVD ROM-а да си ходи и на негово място - SSD играещ ролята на системен диск! И тогава ела да видиш скорост...

П.П. - За тези, които питат или си задават въпроса "Защо толкова много от всичко?!", отговора е много прост:

- Защото може и защото е буквално за без пари!!!
                  Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 16-10-13, 07:55.

Коментар

А ти какво предлагаш?
                    256GB SSD за системен + още 8GB RAM. Аз бих го натъпкал с всичките 32GB дори и бих забранил swap файла.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

МАрто което предлага + това на Спарки и ще имаш най-мощния лаптоп на Балканите колко геймъри ще ти завиждат и ще искат го пипнат не е истина после, и съвсем съм сериозен, ССД разбира се предполага, че ще имаш адекватен архив, защото когато ССД умират, рядко дават симптоми преди да е станало фатално късно!

Аз имам една такава Тошиба 18" и цепи мрака, просто не е истина колко мощ има събрано в размера на 3 списания аутобилд...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      256GB SSD за системен + още 8GB RAM. Аз бих го натъпкал с всичките 32GB дори и бих забранил swap файла.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Неслучайно питах какво предлагаш, защото и преди това предложиха SSD и не казах, че няма да слагам Просто не му е сега момента. А за мощен, че и геймърски лаптоп... доста е далеч от това определение.
                        Всичките ми неща по принцип седят на десктопа ми у дома. Отделно имам външен диск за архив. Лаптопите са само за из път. Хубавото на тоя 3TB е, че събра цялата информация от настолния. Колкото за гърменето на SSD-тата... 3TB-товите дискове гърмят по-често. Мисля като му сложа SSD, да оставя един дял с Windows и на този, че ако гръмне системния диск, ще е на път и да не остана без компютър.

Коментар

SSD-тата вече не гърмят чак толкова често. А в лаптоп според мен даже ще са по-надеждни от средностатистически диск. При това никой не те кара да държиш на него друго освен системата + най-често използваните софтуери, че даже може след инсталация да му запишеш един имидж някъде върху другия. Като са с достатъчна гаранция (3 години е нещо като стандарт) евентуално гръмване няма да е велика драма, щом ще имаш и втори партишън с Windows на другия.

Само от любопитство - колко ти струва удоволствието до тук, че се замислям и аз в скоро време да обновявам техниката. Може и на ЛС. Че мойто Core 2 duo си е малко дъртичко вече, а и не е FULL HD. Набутал съм му всичко, дето може да поеме (8GB RAM, бързо WiFi, бърз 3G модем, диск на 7200), но си се мота и място за втори диск няма, пък и не си струва да му слагам SSD, дето ще е по-скъпо от целия лаптоп.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            SSD-тата вече не гърмят чак толкова често. А в лаптоп според мен даже ще са по-надеждни от средностатистически диск. При това никой не те кара да държиш на него друго освен системата + най-често използваните софтуери, че даже може след инсталация да му запишеш един имидж някъде върху другия. Като са с достатъчна гаранция (3 години е нещо като стандарт) евентуално гръмване няма да е велика драма, щом ще имаш и втори партишън с Windows на другия.

Само от любопитство - колко ти струва удоволствието до тук, че се замислям и аз в скоро време да обновявам техниката. Може и на ЛС. Че мойто Core 2 duo си е малко дъртичко вече, а и не е FULL HD. Набутал съм му всичко, дето може да поеме (8GB RAM, бързо WiFi, бърз 3G модем, диск на 7200), но си се мота и място за втори диск няма, пък и не си струва да му слагам SSD, дето ще е по-скъпо от целия лаптоп.
                            На мен с 36 GB RAM и възможно най-напиления I7 ми излезе 2200 през месец май...

Коментар

На мен 1700лв с i7 3630QM, 4GB RAM и 50лв за трета година гаранция.

Коментар

Благодаря. Нещо за Дядо Мраз/Коледа или там квото ще мислим евентуално, ако останат кинти след плащането на данъците.

На мен 1700лв с i7 3630QM, 4GB RAM и 50лв за трета година гаранция.
                                Добре де - гледам си го отворил. Кво правим с гаранцията в тоя случай?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X