Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

То и това с батерията е според колко тежко си готов да носиш, обикновено.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И десктопът, и лаптопът са ми с I7. Излиза, че опасно да се държи подобно нещо в скута. Предвид температурите, има опасност от сваряване на синоптичните уреди.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        И десктопът, и лаптопът са ми с I7. Излиза, че опасно да се държи подобно нещо в скута. Предвид температурите, има опасност от сваряване на синоптичните уреди.
        То обикновено откъм синоптичните уреди си дърпа въздуха, ако изобщо дърпа отдолу, а не отстрани. Топлото излиза я настрани, я назад.

В моя дъртия паметта + диска стоплят кутията повече от процесора. Паметта е точно под тъчпада - ако в стаята е студено ти топли ръчичките.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сложих стария си WD 750GB 7200rpm като втори хард и ... греда. Не се разпозна в BIOS. Четох за разни проблеми с лаптопите на ASUS, че за да разпознае втори хард трябва да се ресетне BIOS и не знам какво си още, но каквото и да пробвах не стана. Сложих друг Seagate 160GB 7200rpm и хоп - разпозна се. Брех да му се невиди. За първи път виждам несъвместимост между лаптоп и хард диск.

ПС: Хубавото му е, че температурата на харда не се променя много при натоварване. По-долу са температурите при копиране на данни над 2 часа и при доста добро натоварване на процесора. Първия е големия туч в лаптопа, втория е мобилния в лаптопа, а третия е външен WD Caviar Green 2TB. Както се вижда големия хард в лаптопа поддържа температура като във външна кутия, а кутията е Thermaltake SilverRiver 5G, не е някоя китайска измишльотина.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02.jpg
Прегледи:1
Размер:74.8 КБ
ID:5527912
          Последно редактирано от silverfox; 19-10-13, 13:20.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Сложих стария си WD 750GB 7200rpm като втори хард и ... греда. Не се разпозна в BIOS. Четох за разни проблеми с лаптопите на ASUS, че за да разпознае втори хард трябва да се ресетне BIOS и не знам какво си още, но каквото и да пробвах не стана. Сложих друг Seagate 160GB 7200rpm и хоп - разпозна се. Брех да му се невиди. За първи път виждам несъвместимост между лаптоп и хард диск.
            Погледни в БИОС-а тази настройка

Пробвай на IDE ако в момента ти е на AHCI.

Коментар

Пробвах - не помага. Пък и не бих загубил NCQ заради тоя хард. Засега ще кара с малкия. Като се замисля даже е по-добре с него, защото основното му предназначение ще е да имам система ако се скапе първия.

Коментар

Силвър я дай малко по-преки отзиви. Харесвам идеята за лаптопа, а и едни 1700 лева ми се намират за работна машина. Раздуй как усещаш нещото, защото няма как да го видя на първо око, а наистина имам нужда от нещо подобно за службата. Видях и по-малкия вариант - този с i3, но... не, нещо няма да смогне според мен - мисля да си опитам късмета с i7-цата.

Коментар

Какво разбираш под по-преки отзиви?
                  Усещам го тежък Процесора си е добре. Преди имах с i3 и мога да кажа, че се усеща разлика. Дисплея е гланцов, но с добри ъгли. Под китките изобщо не е грее. Харда е по-бърз от мобилен на 7200rpm. Идеален десктоп заместител, ако не те бърка размера и теглото. Доста е дебел, освен, че е голям. Стария ми HP 8710w тежеше 3.4кг, а този 4.1кг. Определено се усеща разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Какво разбираш под по-преки отзиви?
                    Усещам го тежък Процесора си е добре. Преди имах с i3 и мога да кажа, че се усеща разлика. Дисплея е гланцов, но с добри ъгли. Под китките изобщо не е грее. Харда е по-бърз от мобилен на 7200rpm. Идеален десктоп заместител, ако не те бърка размера и теглото. Доста е дебел, освен, че е голям. Стария ми HP 8710w тежеше 3.4кг, а този 4.1кг. Определено се усеща разликата.
                    Това имах предвид - благодаря

Коментар

Сега опрях до раница. Старата ми Hama Vienna M вече и личат годините - цели 7 активна експлоатация. Гледам все още се произвежда и я има налична на много места за 75лв, което за такава раница според мен си е идеално. Само, че тя е до 17.3 инча лаптоп с отделение и калъф за лаптопа. За да вкарам тоя обаче, трябва да махна калъфа. Не че е голям проблем, ама викам да поогледам за раници за 18.4 инчови лаптопи. Задължително искам отделно отделение за лаптопа и най ми хареса Everki Titan EKP120. Да, ама като гледам не се продава в България, цената и иначе е 180-200$ + 30-40$ доставка... Та май ще си карам на старата изпитана и евтина раница, освен ако някой няма някаква друга идея... замислям се за туристическа раница и едното отделение просто да го заплюя за лаптопа

ПС: Я, че те и Ташев правили раници за лаптоп - ТАШЕВ Saver 30 и 35. 35 е за 17" лаптоп за 86лв. Само трябва да видя дали ще се събере. Ще поогледам за 35-40л раници. Не трябва и да е много голяма, да не се сърдят по самолетите.
                      Последно редактирано от silverfox; 22-10-13, 23:48.

Коментар

Точно щях да ти пиша за Ташев. Освен всичко можеш просто да си приспособиш някоя 30 литрова за тази цел. Взимаш лаптопа и в магазина да мериш - най-добрия вариант, ако ти е възможно.

Коментар

За Saver 35 пише, че размерите на джоба за лаптоп са 40х30х5 см, а ASUS-a е 44х30х5, а пък и като гледам лаптопа е в общото отделение и има само една преграда. Няма да е тя.

Тъкмо гледам Dicota BacPac Companion - изглежда много интересно и ако лаптопа се събере, може и да си заслужава 350-те лева...

Име:dicota_bacpac_companion_171.jpg
Размер:23.7 КБ
ID:5529751

Име:0030174l.jpg
Размер:27.6 КБ
ID:5529752

Име:QysiQJW08EMzyUW9CBYV58-30.jpg
Размер:272.4 КБ
ID:5529753

За всеки случай старата още се държи и има време да поогледам.

Коментар

Според мен истинските раници за лаптоп са една марка, ето тази - http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...r+%2Caps%2C271

Имам сигурно половин милион КМ пропътувани с такава раница, винаги с поне един 15" лаптоп, 1-2 таблет, хардове, багаж, 2-3 кг храна вода, ФАК чантичка, кенсингтън лок, зарядни, телефони и т.н., теглото рядко е под 10-15 кг за сега е бетон!

От Америка до Европа всички хард кор пътуващи които съм виждал и познавам ползват тази марка, аз от 3 години смея да твърдя, че са мега здрави, удобни и "красиви".
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Огледах сайта на официалния вносител и единственото, което имат са до 24L раници и една Wenger Business Collection за 17" лаптоп, която изглежда много добре, но височината на цялата раница е колкото на лаптопа - 34/44/20 см.
                              Така, както си седях и взех, че се сетих и си изрових старата (която всъщност си е чисто нова) супер-дупер тактическа раница Bugout Gear. Няма нито едно отделение, но е много здрава, водоустойчива и достатъчно голяма. Ще взема накрая да купя една по-лекичка чанта за 18.4 инчов лаптоп и да я ползвам в тази раница
                              Например ей тази HAMA SPORTSLINE III за 18.4-19" лаптоп е 50лв:

Име:160706.jpg
Размер:116.9 КБ
ID:5529956

Междувременно сложих още 4GB RAM. Вече работи в двуканален режим и се вдигна производителността, както на РАМ-а, така и на процесора. Утре ще пусна малко срийшотове, че останаха на работа.

Коментар

Име:Clipboard02.jpg
Размер:27.6 КБ
ID:5529983

Име:Clipboard04.jpg
Размер:131.2 КБ
ID:5529984

Име:Clipboard06.jpg
Размер:134.0 КБ
ID:5529985

Име:Clipboard08.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5529986

Име:Clipboard10.jpg
Размер:148.7 КБ
ID:5529987

Име:Clipboard12.jpg
Размер:148.8 КБ
ID:5529988

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X