Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
    Алекс, от около седмица съм с 8.1 и всичко лети, много съм доволен. При теб какъв беше проблема?

1. Не малка част от по специализираните програми който ползвам в работата си НЕ работят - принудих се да си кача виртуална машинка с уин7 за да ги ползвам
    2. Машината стартира и се събужда по-бавно отколкото със 7-цата където рестарта на системата отнемаше около 30 секунди! (а твърдяха че трябва да е наопаки?)
    3. Аз съм с 8.1 и въпрки, че има "старт" бутон ми е МНОГО по трудно да открия програми който съм инсталирал (просто е много по-неудобно и Не е въпрос на свикване, вече съм около месец с 8.1!)

Иначе освен гореупоменатите проблеми другото си е наред

Коментар

По подразбиране всички фонове на програмите в 7 са леко сивкави. Най-голямата тъпотия в 8 за мен е, че там са чисто бели. Явно са решили, че колкото повече ти свети монитора в очите, толкова по-добре ще виждаш...
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

При мен пък сравнение със 7-цата, компютъра ми се включва, изключва и рестартира със скоростта на светлината.
        За сега програмите, които използвам са добре. Ама то аз какво и използвам... Фотошоп редовно, Дриймуивър и останалите програми за флашване на телефони, всякакви марки. За сега нямам проблеми, та да видим.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        08седем9010З60
        MAKE RALLY NOT WAR
        Confidence in Motion

Коментар

Да се върнем малко на самия лаптоп.
          Освен, че оня WD Scorpio Black не се разпозна, ами сега му взех 120GB SSD Kingston HyperX 3K. Ми пак греда. Тоя път още по-зле. Тръгва и се рестартира преди да е минал зареждането на BIOS. Писах на съпорта на Асус и получих отговор от Thi Dinh или както се подписва Thi D.
          It is very unfortunate that you are experiencing issues with adding new components in your unit.
          Please be advised that ASUS cannot be held responsible for any upgrades that you do on your unit, nor can we guarantee that all is compatible with your ASUS product.
          Демек ... м'чи ко да напрайм - ний както сме го комплектовали си бачка. Т'ва че на теб от 3 диска е тръгнал само един не е наша вина.
          Поне поиска по подробна информация за дисковете дето не са тръгнали и ще чеква сега с някакъв R&D отдел да потвърди съвместимостта. Аз пък му отговорих да вземат да си напишат един лист със съвместимите дискове, че така е тъпо сам да си ги пробвам.
          Четох, че това не е единствен такъв проблем с втори диск на лаптопите на Асус и хората обикновено го оправят с връщане до заводски настройки на BIOS или със смяна на BIOS - кой upgrade, кой downgrade. При мен връщането на заводски настройки не помогна и понеже съм с последния BIOS значи съм за downgrade. Изтеглих всички версии на BIOS и пуснах WinFlash и той си каза, че тази версия, с която съм е по-нова от тази с която се опитвам да флашна. Прочетох как става downgrade - от command prompt пиша WinFlash /nodate и готово. Само, че обърках и написах WinFlash /nodata. Изрева, че няма такъв BIOS файл nodata. Викам аха. Да ама заби Windows-a. Рестартирах и хоп - изненада - иска ми парола при стартиране на лаптопа. Преди това имах парола, но я махнах още като се чесах защо аджеба не тръгва SSD-то. Викам си как пък се върна тая парола - вкарвам паролата дето я махнах по-рано, ама ядец - реве, че била невалидна паролата. Пак я пиша - пак ядец. Без парола пак. Те в този момент целия мениджърски екип на Асус ги засърбяха задниците... ама яко.
          Гледам от сайта на Асус оторизираните сервизи в България са 2. Единия е Мост. Звъня, ама нали празници. Кой ме бие по главата да си правя подаръци по празниците

Коментар

Ако паролата е на Уиндоус, махни я с Хиренс СД.

Ако е на биоса, питай съпорта или гугъл как се ресетва биос парола на това дърво Асус, аз преди години продавах ПСта и мнението ми за Асус е по-горе...

Честита Коледа и Щастлив Нов година!
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Кой ме бие по главата да си правя подаръци по празниците
              Марката на подаръка също е предпоставка за ново развитие на темата. Моят такъв SSD изкара година и половина. Мост излязоха свестни и ми го смениха, та и аз имам нещо като подарък - SATA 3 SSD, предишниият беше SATA 2. Но и гаранцията вече с година по-малко, явно 3 години живот на един SSD е твърде оптимистично.

Коментар

Е аз исках Samsung 840 Evo, ама не се знае кога ще има. Той тоя е с 3 години гаранция и освен това е по MLC технология, та се надявам да поизкара

ПС: ... Радвай ме ти още, то Коледа...

Коментар

Не, просто новите са по нова технология, на която ги е още шубе да дадат 3 години, поне на ниските модели. И от новите има с три годишна гаранция, ама всичко с цената си.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Писах му аз на братчеда Тин Дин мейл със спецификациите на всички дискове дето ги закачих. Нямам още отговор от него, ама пък получих 2 мейла от Asus да попълвам анкета за оценка на отговорите на техническите им сътрудници. Почесах се, що пък 2 анкети, ама се сетих, че сигурно не съм получил мейла с втория отговор. Преглеждам обаче отговорите и се оказва, че то не е втори отговор братчеда Тин Дин, ами отговор на първоначалното ми запитване от бачо ви Ali D. Пускам ви го в оригинал, да се насладите на цялата му красота

[Product Information]
                    Product Type : Notebook
                    Product Model : K95VJ

[Problem Description]
                    It does not recognize the second HDD in BIOS. First I installed Western Digital
                    Scorpio Black 750GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0GB and it didn't appear in the
                    BIOS neither the Windows. After that I installed Seagate Momentus 7200.2 160GB
                    and there were no problems with it. Now I change it with Kingston Hyper X 120GB
                    SSD and it is the worst situation. The laptop does not want to boot. It stays on boot
                    logo for a while and after that restarts. The BIOS version is the latest - v.230 and the
                    primary HDD is its original 3TB.
                    Dear Vladimir,

Thank you for contacting Asus.
                    In order to understand the problem and clarify, can please tell me what is the latest update that you have done so far?
                    And have you already try the System Restore:

To perform a system restore, please follow the instructions below:

1) Tap ‘F8’ upon startup of the machine.
                    2) Select to start in Safe Mode
                    (Let windows boot, icons will appear slightly bigger on your screen)
                    3) Go to the start menu > All programs > Accessories > System Tools> System Restore.
                    4) Select the last date of when your computer was functioning normally

Please be advised that when you go for the Restore it will remove applications that were installed after the selected date.

If this fails to resolve your issue, please do not hesitate to contact Asus.

I look forward to your response.

Kind regards,

Ali.T
                    Asus UK
                    ПС: А и лаптопа вчера замина към Мост за флашване на BIOS.
                    Последно редактирано от silverfox; 28-12-13, 11:58.

Коментар

• От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Г-н Али.Т имам чувствтото, че не разбира много английски . Да не говорим за отговора, че не виждам къде е връзката с появата на хдд-тата в биоса и system restore-a на бозата

Коментар

Карах почти година с mSata 32ГБ за уиндоус (7), на Дел Востро...
                        И реших да го ъпгрейдна до 128ГБ, щото дори само уиндоуса без програмите (тях ги бях метнал на другото дискче 1ТБ), не се събираха.
                        Иначе хвърчи и при старт и при работа...
                        Сервиза ми казаха - няма проблем, смени си го сам.
                        Та вземам аз новото дискче (то при мСАТА е малко трудно да го наречеш диск платчицата) и започвам разхвърляне на лаптопа...
                        Свалям долния капак - виждам РАМ и HDD. Свалям ги и тях - отдолу - само платката прозира през силовия набор на кутията.
                        Викам си - явно отгоре ще да е достъпа.
                        Свалям клавиатура и 1000 болтчета, свалям МБ, охлаждане и т.н. (разкачайки безброй куплунзи за дисплеи, клавиатури, тъчпади, четци за отпечатъци, високоговорители)...
                        Гледам МБ отдолу - никаква следа от мСАТА... Гледах, зверих се - няма....
                        Реално гледам силовия набор на кутията, ама от горна страна..
                        Под МБ гледам остана само една платка с няколко УСБ на нея и в нея забита WiFi платчица, която много прилича по форм фактор и конектор на мСАТА...
                        Пак звъня на сервиза - дали са сменяли mSATA диск на Востро - не били сменяли, ама повечето били без mSATA и съответно не можело да им се сложи такъв SSD...
                        Или пък бил онборд?! Как ще е онборд при условие, че mSATA си е стандарт на конектора - почесоха се по главите и ми препоръчаха да потърся чичко гугъл...
                        Дори се чудех се дали не трябва да се изключи WiFi за да се върже диска....
                        Потърсих и що да видя - след демонтаж на тази мъничка платка, завряна на........ че и оттатък, се оказва че на гърба и е бучнат прословутия mSATA диск...
                        ПЪЛНО разглобяване на компютъра за да смениш такъв иначе лесно сменяем компонент...
                        Е наистина ми падна ченето
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          ПЪЛНО разглобяване на компютъра за да смениш такъв иначе лесно сменяем компонент...
                          Както всичко ново - за да смениш изгоряла крушка на автомобил след 2008г. трябва да свалиш гума, да свалиш подкалник, евентуално акумулатор + 2-3 казанчета за различни флуиди и накрая установяваш, че крушката върви барабар с фара , недай боже да се наложи нещо за смяна по двигателя .

Поздрави

Коментар

Лапропа се върна от Мост, хората оправиха BIOS-a, че даже и пробваха едно A-data SSD за втори диск, но и то не тръгна. Писах на съпорта на Асус тоя път вече с максимално елементарен въпрос:
                            Можете ли да ми предоставите списък със съвместими SSD за слота за втори хард?
                            Отговорът:
                            Thank you for contacting ASUS. Unfortunately we can not provide a list of compatible SSD harddrives. However you can treat an SSD like a normal HDD for purposes of 'Will it be recognized'. So basically SATA is SATA most of the time and will fit.
                            Демек дрън. От Мост бяха почти сигурни, че Intel SSD ще тръгне и сега не ми остава друго, освен да рискувам, пък ако не тръгне ще ги правя на чорба

Коментар

То бива некадърна работа, ама тия от Асус се оляха. Тогава успях да покарам един Samsung Momentus 500GB като втори диск и сега гледам има ъпдейт на BIOS, а за ъпдейта пише "Fixed issue : hang at logo in UEFI mode for customer's HDD."
                              Викам си, аха - оправиха най-после хардовете. Ъпдейтвам и започва да се рестартира веднага след BIOS и най-важното - не иска изобщо да влезе в BIOS. Махам втория диск и всичко нормално. Да ги таковам вече и тъпаците...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                То бива некадърна работа, ама тия от Асус се оляха. Тогава успях да покарам един Samsung Momentus 500GB като втори диск и сега гледам има ъпдейт на BIOS, а за ъпдейта пише "Fixed issue : hang at logo in UEFI mode for customer's HDD."
                                Викам си, аха - оправиха най-после хардовете. Ъпдейтвам и започва да се рестартира веднага след BIOS и най-важното - не иска изобщо да влезе в BIOS. Махам втория диск и всичко нормално. Да ги таковам вече и тъпаците...
                                В много теми съм писал ASUS Sucks, ама не вярвате. Аз преди време сменях памет. Всичко по спецификации отговаря. Слагаш тръгва ама не работи както трябва, и то 2 платки по 2ГБ(тестван с всяка поотделно). В крайна сметка се оказа, че старата памет е на 800, но той си я сваля на 667 (маи не поддържаше 800) а тези които му слагах си бяха на 667Mhz, поръчани след внимателен преглед на спецификациите на лаптопа на сайта им...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X