Обява
Свий
Няма добавени обяви.
AtMega vs. PIC24?
Свий
X
-
От: AtMega vs. PIC24?
Не те е срам!!!Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнениеАз го правя така:
[ATTACH=CONFIG]305128[/ATTACH]
Като пад-а над кварца е за механичното му закрепване, а кондензаторите са на долния слой.
Процесора е R8C25.
Подпали ми главата. Сега гледам ей това и цъкам:
http://www.renesas.com/req/product_d...E=R5F56218BDFP
Ужасно е направо! Имаш ли идея откъде се пазаруват тия, сериозно. Ако искаш на ЛС.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Я го виж ти направо на RX62N скочи.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНе те е срам!!!
Подпали ми главата. Сега гледам ей това и цъкам:
http://www.renesas.com/req/product_d...E=R5F56218BDFP
Ужасно е направо! Имаш ли идея откъде се пазаруват тия, сериозно. Ако искаш на ЛС.
Ще ти пиша Л.С., че е много дълго за обяснение и трудно за асимилиране (имам предвид документацията и подредбата в сайта им), особенно когато се стига до RX серията.
Коментар
-
Коментар
-
Защо и аз бре? Аз сега ги видях! Аз съм невинен!Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеГадняри!!!
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Пореден вариант:
Между другото, я кажете с какво си правите платките? Щото Altium-а, макар в доста отношения да ми харесва, има някои супер дразнещи неща. Например случва се ауторутинга да забие, и няма мъцване, додето не го спра през Task manager-а. Отделно дето резултатите не винаги ми харесват особено. МНОГО оправям на ръка.Последно редактирано от sparkybg; 01-03-11, 12:09.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Мне. Не забива ами много мисли и виндоуса си мисли, че е забил, просто трябва да изчакаш малко - няколко минути.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМежду другото, я кажете с какво си правите платките? Щото Altium-а, макар в доста отношения да ми харесва, има някои супер дразнещи неща. Например случва се ауторутинга да забие, и няма мъцване, додето не го спра през Task manager-а. Отделно дето резултатите не винаги ми харесват особено. МНОГО оправям на ръка.
Автоматичното опроводяване не го ползвам, защото като му видя творенията ми настръхва всичкото козина.
Просто си опроводявам ръчно, повече време отнема, но резултатите са по добри.
Коментар
-
Чакал съм го по половин час. Може и прав да си де. Ще го изчакам повече следващия път.Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнениеМне. Не забива ами много мисли и виндоуса си мисли, че е забил, просто трябва да изчакаш малко - няколко минути.
Автоматичното опроводяване не го ползвам, защото като му видя творенията ми настръхва всичкото козина.
Просто си опроводявам ръчно, повече време отнема, но резултатите са по добри.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Зпой някой QFN / MLF и ще те хване яд, че си си губил времето да поиш тоя корпус...
Коментар
-
СЕЛЕКТРА (потърси в google). Дават приятни срокове и цени, но само до 2 слоя. Ако поръчваш, поръчвай никел-злато, защото другата им технология поне мен не ме кефи - има тинол и под солдер маската, и като запояваш елементите се раздува.Първоначално публикуван от ike Преглед на мнениеБраво страхотно е станало.
Искам да попитам, в коя фирма ги направи и колко ти излезнаха платките?
Не е като да са топ качество, но е най-доброто, което съм намерил като съотношение цена/качество. Даже май като цена - най-ниското. За 6 броя платки от горните (приблизително 1.2-1.3 квадратни дециметра общо за шестте) - 35.89лв със все доставката по еконт, като в това влизат и фотошаблоните (всъщност са половината от цената), и при следваща поръчка не се таксуват. Това за срок 5 работни дни. До сега спазват сроковете стриктно. Това е за двуслойно, никел-злато, и бял печат отгоре (поне в сайта им не може да се избира бял печат двустранно, макар в калкулатора им за цена да го има като опция).
В сайта им има калкулатор за цени. Можеш сам да провериш колко ще ти струва.Последно редактирано от sparkybg; 06-03-11, 23:14.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Стигнах до захранването.
Случая: Разполагам с налично 12V напрежение от FlyBack-а, дето си е в машината, Отделно с +20 и -20V от същото, вече минали през 7815 и 7915. 15-те волта са за частта с операционните усилватели и прочие, и тях си ги взимам директно. Въпроса е че трябват 3.3V за процесора и допълнителни 3.3V за аналоговата му част (ADC, външен DAC). Идеята ми е да взема 12-те волта и от тях да си направя 2 отделни 3.3V захранвания с дребни инверторчета.
До тук съм се спрял на MC34063 или LM2675. Ползвали ли сте някои от тия? Ако не, какво ползвате? Има ли смисъл за аналоговата част да свалям до 5V, и после да го докарвам до 3.3 с LVD линеен регулатор? Изобщо, има ли смисъл да правя отделно захранване за аналоговата част в процесора+външния DAC? Мисълта ми е да не се стигне до "прекален светец и богу не е драг".
ПП: Забравих да кажа че всичката консумация на процесора+външния DAC + изолаторите за CAN и RS232 (по един за всяка) няма да надвишават общо към 150mA, а даже и това може да се окаже много. Наличното 12V захранване се използва само за два цифрови индикатора за тока и напрежението, като предварително е минало през 7805, от който консумацията не надвишава 100mA. Процесора е PIC32MX575, на който ще бъде изключена всичката периферия, с изключение на ADC-то, единия SPI, единия UART, и CAN контролера, + още няколко крака, управляващи няколко 4066 чипа, през BJT транзистори през около 10 килоома.
Накратко, имате ли някакви изявени препочитания към някой определен чип, ползван за тая цел.Последно редактирано от sparkybg; 19-03-11, 23:27.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар