Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Каосера маосера - водата не прощава
    Анатолий пратил съм ти тинола - да не се оплакваш - твойте колеги по СОТ161 нямат газов поялник -тука го запояват с запалка - съвсем сериозно...
    Х
    Мерси,а номера със запалката е измислен от старите колеги от държавния сот,ние го практикуваме всеки ден,разбира се където може,ама днес не става ,ти тъкмо ми звънна и бях на черешата ,на около 12 метра над язовирна стена ,на покрива на водната кула висях и затова много не можех да говоря.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

С това се борих,и не само
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Еми.... не си купил Hakko T12, ами китайско далечно копие на Hakko Т12. Щото оригиналът не е "10 пъти по-евтин". Но все пак ми е интересно с какъв точно Weller го сравняваш? Щото Weller имат чудесни инструменти, ама ни един от тях не е на 30 години.

Купи си JBC Т245. Моя Weller WSP80 си стои в чекмеджето. Няма какво да ми предложи - JBC-то го отнася по всички показатели.
        Моят Weller го имам от 1987/8 купен тогава по второ направление, служебен при което като напуснах по късно си го платих и взех. Така че има и по стари от 30г. Надали моят е бил от първите. Загледай се по старите култови US филми и ако някъде има поялник и не е велер ми се обади. JBC са ходели под масата тогава. За сегашно време не коментирам.
        Последно редактирано от disko04; 16-12-20, 22:02.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Колко вата е това,неразбрах китайско копие ли е

Дай снимка отзад.Кутията е стандартна някаква. Имам няколко инвертора в същата кутия от 12 волта вход наа до 21 волта

T12 e 70 “свещи” по спецификации:

https://www.hakko.com/english/tip_se...eries_t12.html

Предполагам въпреки китайците пак е 70W.

Кита, който имам е с вградено импулсно на 24V в кутията на контролера но ако изкаш утре ще ти го снимам.

А иначе за JBC не твърдя, че не са добри и никога не съм казвал нищо такова.
          Не съм пипал поялник от тази марка но щом Комет ги продава явно са качествени.
          Враг усраине

Коментар

70 вата са си и китайските. Реални. Просто понякога си спестяват качеството на покритията.

Нормална човка държи на постоянни 350 градуса и нищо и няма. Едната ми на JBC e прегявана до жълто, има си пъпчица от прегрята мед отстрани и ... нищо. Почистих я веднъж и си работи и държи тинол както винаги.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

Моят Weller го имам от 1987/8 купен тогава по второ направление, служебен при което като напуснах по късно си го платих и взех. Така че има и по стари от 30г. Надали моят е бил от първите. Загледай се по старите култови US филми и ако някъде има поялник и не е велер ми се обади. JBC са ходели под масата тогава. За сегашно време не коментирам.
              Те и други са ходели под масата, което не променя факта че към момента има достатъчно избор, и Weller вече никак не са уникални с нещо друго, освен със скъпотията си, въздигната до перверзност. И за Apple важи същото, нищо че по "старите култови" филми всеки втори компир е с ябълка върху него - това никак не променя живия живот.

JBC пък са абослютни кретени, ако искаш да купиш нещо директно от тях. HAKKO пък като търговска политика никакви ги няма и за да намериш дистрибутор в Европа и в частност България, ти трябва едва ли не някаква апокрифна информация, споделяна само от ухо на ухо.

PACE са най-добре в това отношение - човките са евтини, има ги например във Farnell. Но и те си имат техните лудости - 3 вида човки, влизащи в едни и същи (скъпи) дръжки, обаче има 5 модела дръжки (пак - човките влизат във всичките), и не са взаимозаменяеми - купуваш станция и се връзваш към модел човки. Човките реално с нищо не се различават като възможности - просто ги продават под 3 различни имена и леко са им променили термодвойките.

Та, всичките са хаймани и педерасти, ама Weller са и перверзни хаймани и педерасти. Както казах - пратили са ми, направил съм им профили в моя контролер и толкоз - или съм им ги върнал (WMRT например) или ако са ми били подарък стоят в чекмеджето (WSP80). Да, качествени са, но разликата в цената отдавна категорично не отговаря на разликата във възможностите им, която понякога дори е в ущърб на Weller.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                Хах, ако технологията за тези 30 години се изразява в наличието на продукта от темата или дори TS100 съм доволен, че съм извън съврмеността.
                Само да кажа, че това не е поялник.
                Нито някога е бил, нито е сега, нито някога ще бъде.
                Това нещо не го разбрах, ама нейсе. TS100 нито съм имал, нито съм коментирал. PACE TD100 и TD200 имам. По-добрио са и от HAKKO Т12/Т15, и от въпросния TS100. С много. И за оригинални са евтини (10-15 евра е човката) и изкарват много. Нямат аналози на дребните Weller WMRP и JBC T210 и NT105/NT115, no такъв е животът. За среден размер човки лично на мен са ми веднага след JBC Т245, като честно казано не мога да кажа кое от двете е по-добро с нещо конкретно.

А оригинална станция няма да си купя никога, от никой. Поради обясними причини. Моята управлява всичко, дето е резистивно. "Извоювал" съм си свободата да мога да избирам, без изборът ми да струва 2 торби пари. Сигурно едни 1000 човека вече я ползват, и гледам никой не мрънка.

Коментар

Sparky имаш ли нещо готово със все багаж ,но сглобено ,нямам време да се занимавам да търся корпус за контролера примерно и разни неща.
                  Това на Esper t12 ми допада без да съм го разгледал изобщо
                  ​​​​​

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                    От: Поялна станция с горещ въздух Yihua

Ааааааа не си прав Ама хич!
                    В началото на тази седмица изпратих 40 кг (за пореден път) на много известен завод за производство на електроника безоловен тинол.Очаровани са.Съвсем пресен със сертификати и прочие.Твърдя че от 2 години насам Асахи са улучили формулата и безоловния вече гони оловния по качества.
                    Но и е почти двойно по скъп.
                    Препоръчвам оловния..Който веднъж работи с Асахи обикновенно не ще и да чуе за други тиноли...И не е скъп.Даже бих казал че е по евтин от конкурентите.Е с наша помощ де...
                    Ще изпратя ви изпратя едрови цени на двамата на лични...

Много благодаря,тинола получен.Сертификата кефи,така се работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Колко вата е това Т12 ,не разбрах китайско копие на какво е точно.Дай снимка отзад захранването.
                      Ето, кутията се използва почти изцяло от импулсното.
                      Аз изведох допълнителен жак от изхода на захранването за да мога да го ползвам и на ниско напрежение.
                      Например ако се работи по кола или камион - контролера бачка и на 12V.
                      Естествено мощността на поялника намалява при ниско напрежение.
                      70W е на 24V.

Ето тук е захранен с външен източник, пак 24V DC:

Тук си е захранен от неговото захранване на 220V AC.

Мога да ти го дам да го тестваш и ако ти хареса ще ми го платиш някога.
                      Но не ми се занимава с куриери ама хич.
                      Ако имаш път към Винкеландия/Софето се обади.

70 вата са си и китайските. Реални. Просто понякога си спестяват качеството на покритията...

​Мушмули, понякога не си спестяват качеството на покритието върху човката.

Това е първият фактор който прави нагревателният уред - поялник.
                      Не е достатъчно обаче и точно TS100 е добър пример.
                      Има почти всичко: качество, функционалност, мощност.

Обаче му липсва ергономия и това го връща на рафта с играчките.
                      Поне не е в кофата за боклук.

Като видя в тубата разни квалификации от сорта “бест солдеринг айрън билд евър” рязко ми се вдига адреналина.
                      А това и за Т12 съм го виждал.

Спарки нямам претенции да имам опит с толкова марки и модели поялници.
                      По времето през което поялника ми плащаше сметките това, което си струваше да имаш бяха велер и хако.
                      Сега понеже работата ми не е пряко свързана с поялник мога да си позволя да експериментирам.
                      Ограничих се с тези, които коментирах - диви китайци като станцията от темата, TS12 на "HAKKO" и TS100.
                      И резултата е, че предпочитам да си ползвам велер-а.
                      Ама не заради някаква носталгия а защото комплексно си остава по-добрият поялник от изброените.

По-хубави не се съмнявам че има.
                      Сега и информация има.
                      Дестрибуцията на HAKKO сега може да е апокрифна но през '90 беше по-невъзможно да избираш и да купиш.

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                        ​Мушмули, понякога не си спестяват качеството на покритието върху човката.

Това е първият фактор който прави нагревателният уред - поялник.
                        Не е достатъчно обаче и точно TS100 е добър пример.
                        Има почти всичко: качество, функционалност, мощност.

Обаче му липсва ергономия и това го връща на рафта с играчките.
                        Поне не е в кофата за боклук.

Като видя в тубата разни квалификации от сорта “бест солдеринг айрън билд евър” рязко ми се вдига адреналина.
                        А това и за Т12 съм го виждал.
                        Както казах - TS100 не съм коментирал, не ми е интересен и съм го гледал само на картинки. T12 имам и една оригинална човка (струваща колкото 10 китайски). Мога да кажа само че китайската дръжка, която ползвам, е по-ергономична от актуалната оригинална на HAKKO.

PACE и JBC проблем с ергономията нямат, поне от моя гледна точка. Затова и съм коментирал тях. С което никак не казвам че Weller са с нещо лоши. Само са перверзно скъпи, без да са класа над останалите, което разликата в цената би-трябвало да предполага. И те като ергономия нямат проблем (поне тия, които съм пипал).

А относно моите 2 стотинки - за размерът си и мощността си, JBC T245 е "бест солдеринг айрън билт евър". Ама това е като задника - всеки си го носи и няма 2 еднакви.

Оригиналната човка HAKKO си я взех от тук, впрочем. Ако само покритието на човката ти е проблема - за 50лв се сдобиваш с оригинална. Трябва само да изровя кой беше точно дистрибутора, щото съм забравил. Доставиха ми я за седмица, ако помня добре.

Коментар

...
                          Оригиналната човка HAKKO си я взех от тук, впрочем. Ако само покритието на човката ти е проблема - за 50лв се сдобиваш с оригинална. Трябва само да изровя кой беше точно дистрибутора, щото съм забравил. Доставиха ми я за седмица, ако помня добре.
                          Ами по-скоро бих взел твоята за няколко дни.
                          Ако не я ползваш непрекъснато и не ти е проблем.
                          50лв за един тест не ми се плащат при положение, че нямам спешна нужда от още един качествен поялник.
                          Ако искаш мога да ти оставя TS100 да пробваш.
                          Ако все пак ти е любопитен.
                          Както казах него го държа в раницата и съвсем инцидентно го ползвам.

За ценовата политика на велер не коментирам.
                          Тя не се е променила.
                          Когато купувах двата велера не помня колко пари дадох но бяха повече от необходимото за гоуф житиай или чепел жиесай - баси бегачките за онова време.
                          НЗ дали шеше да има и купчина ръжда от тях но егое - поялниците си вършат работа точно така, както и тогава

Враг усраине

Коментар

Никакъв ти е проблема.

За TS100 - както казах не ми е интересна с нищо, иначе да съм си купил за проба.

Коментар

ОК, благодаря.
                              Ще се разберем.
                              Стига Ronnin не ни отърве от мъките преди това

Вероятно бих му поръчал накрайник някога но ако преценя, че всичко останало е ОК.
                              Не е въпрос за цената на човката ама не виждам стимул и зор да даливам пари за неясен резултат.
                              Преди време дадох 140лв за целият кит, с още една истинска човка ще стане почти 200.
                              Не че е много за поялник стига да съм сигурен, че ще стане такъв. А все още не съм, колкото и да си убедителен
                              Враг усраине

Коментар

@disko04: На 1:10 - 1:16 се вижда сега с кво работят. Тия сигурно имат кинти и за Weller, ама поради някакви си причини (надали финансови) са си взели JBC.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X