Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
    ..
    Чийто автомобил не е на негово име, задължително да си носи нотариално заверено пълномощно, ще го искат и на молдовската и на украинската граница.
    Ако автомобила е на фирма може и с пътен лист и командировъчна заповед!
    За застраховката - в различните компании е различно, знам за Булстрад и Виктория, че са безплатни зелените карти и за извън ЕС!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
      Не знам къде е безплатно за страни извън EU, но на мен ми взеха на квадратче по 40 лева за двете страни извън EU + 5 лева за самия зелен талон.

Не знам кой ти е застрахователя, но явно е мародер щом иска пари и за самото картонче. Навсякъде са ми го вадили безплатно. Понякога и без да си го поискам. Тази година забравих да си го взема, но ще я свърша тази работа другата седмица и ще пиша дали са ми искали допълнително пари за Украйна и Молдова, в Булстрад съм. Утре ще имам възможност да погледна и една зелена карта на ДЗИ какво включва.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В Софийската група на МСС ползваме радиостанции Радиостанция VX-146 (446Mhz) Доколкото знам ги има налични. Който иска да се оборудва сериозно за походи и експедиции, това е много добър, тестван с години апарат. Освен изключителната здравина (може и пирони да забивате) , възможността да са унифицирани аксесоарите и акумулаторите в групата е важна.
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Здравейте,
          Все още не мога да пиша лични съобщения, а много искам да се свържа с колегата kro.
          Писал е, че ще участва в експедицията с мотор (единствения засега) и ми се иска да се включа и аз с моя Dominator.
          Досега не съм участвал в подобни групови пътувания но имам голямо желание. Много ще съм благодарен ако ми остави телефон да се свържа с него, или ми пише на nicktodorov@gmail.com
          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Проверих зелената карта на ДЗИ. Молдова и Украйна са включени безплатно в нея.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
              Здравейте,
              Все още не мога да пиша лични съобщения, а много искам да се свържа с колегата kro.
              Писал е, че ще участва в експедицията с мотор (единствения засега) и ми се иска да се включа и аз с моя Dominator.
              Досега не съм участвал в подобни групови пътувания но имам голямо желание. Много ще съм благодарен ако ми остави телефон да се свържа с него, или ми пише на nicktodorov@gmail.com
              0887241806
              ______2
              Е = MZ

Коментар

Аз си имам пълно + бонус какско на Еспейса. Но не си бях взел зелена карта от Булстрада. Обадих им се и ми дадоха без допълнителни пари зелена карта! Действала навсякъде! Извадили сме си здравни карти за EU от здравната каса, но не знам от къде и как да си направя здр. застраховка за Украйна. Дали не на границата? И знае ли някой колко струва?

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
                  Извадили сме си здравни карти за EU от здравната каса, но не знам от къде и как да си направя здр. застраховка за Украйна. Дали не на границата? И знае ли някой колко струва?

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                  Застраховки за участниците:
                  Имам много близък роднина, който работи в застрахователен брокер. Тъй като за гореописаните страни има нужда от задължителна медицинска застраховка на лицата предлагам да направя една групова (една седмица преди пътуването (когато ще знаем кой точно ще пътува). Сега погледнахме застраходката на 4овек (за целия период) е около 5-6 лв. Каот се сключи групово има някакви отстъпки...

Допълнение: Ще проверя в понеделник как седи ситуацията за зелените карти в другите компании.

Допълнение: можеш да си я направиш въввсеки застрахователен офис /брокер около теб. Доколкото си спомням минималния лимит беше или 5 или 10 хил лв.
                  Георги Гатев

Коментар

Между другото днес гледах в общите правила на ДЗИ, че международното им каско не покрива бившите Руски републики. Надявам се да нямамеоснование да го ползваме, но е хубаво да се знае.

Разпитах за карти на България с картинки на местата, на които има големи забележителности. Има голяма надежда да ми намерят 10-20 броя .

Хубаво ще е да помислим каква точно икона да дарим на българската църква там. На техния патрон? На патрона на манастира, в който ще я осветим(имаше идея за Рилския)? Или някоя със символично значение - какво? Между другото, ако не държи друг да го свърши, да си кажа, че бих се разходил с най-голямо удоволствие до Рилския манастир, за да я осветят там .

Коментар

В събота се събирахме софийската група за експедицията.
                      Заради липса на време пиша чак сега .

Освен приятно изконсумираните бири обсъдихме доста неща.

Накратко.

След обсъждането с колегите и консултация с Горби, заради големия български празник Гергьовден, редуцираме експедицията с един ден.
                      Тръгване - 01,05, връщане- 05,05,08г.

Няма да се тръгва организирано от София.
                      Сборен пункт Варна на 01,05,08г.
                      Всички ще имаме грижата да се придвижим до Варна предишния ден.

Важно!
                      Моля всички да ми изпратят на ЛС имената на участниците вкл. и децата.
                      Идеята е с неоценимата помощ на Веско да се сдобием с официално писмо от властите за експедицията.
                      Същия списък ще се използва и за сключване на колективната медицинска застраховка, с което се нагърби колегата trimata.

Относно зелените карти.
                      В тях НЕ трябва да са отбелязани /маркирани/ Молдова и Украйна.
                      Важно е също всеки да си направи копия на всички документи вкл. застраховки.

За иконата.
                      Ако решим да подарим икона, моля дайте предложения каква да е.
                      Можем да организираме една разходка в близкия уикенд до Рилския манастир за освещаването.
                      Присъединявам се към Zaarin, и всеки е добре дошъл.

Коментар

Добавка:
                        Данните необходими за медицинската застраховка са:
                        Трите имена
                        ЕГН
                        Адрес по местоживеене
                        Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                          В събота се събирахме софийската група за експедицията.
                          Заради липса на време пиша чак сега .

Освен приятно изконсумираните бири обсъдихме доста неща.

Накратко.

След обсъждането с колегите и консултация с Горби, заради големия български празник Гергьовден, редуцираме експедицията с един ден.
                          Тръгване - 01,05, връщане- 05,05,08г.

Няма да се тръгва организирано от София.
                          Сборен пункт Варна на 01,05,08г.
                          Всички ще имаме грижата да се придвижим до Варна предишния ден.

Важно!
                          Моля всички да ми изпратят на ЛС имената на участниците вкл. и децата.
                          Идеята е с неоценимата помощ на Веско да се сдобием с официално писмо от властите за експедицията.
                          Същия списък ще се използва и за сключване на колективната медицинска застраховка, с което се нагърби колегата trimata.

Относно зелените карти.
                          В тях НЕ трябва да са отбелязани /маркирани/ Молдова и Украйна.
                          Важно е също всеки да си направи копия на всички документи вкл. застраховки.

За иконата.
                          Ако решим да подарим икона, моля дайте предложения каква да е.
                          Можем да организираме една разходка в близкия уикенд до Рилския манастир за освещаването.
                          Присъединявам се към Zaarin, и всеки е добре дошъл.
                          Относно зелената карта - трябва да изглеждат така държавите в нея, за да е всичко ОК на Молдовската и Украинската граници:
                          Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 31-03-08, 11:17.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                            Добавка:
                            Данните необходими за медицинската застраховка са:
                            Трите имена
                            ЕГН
                            Адрес по местоживеене
                            Живо ме интересува как се плаща мед застраховка, че нали ние с жената ще продължим после нашето си турне в Украйна! За 1 месец за двамата колко ще ни струва застраховката ? За да знам колко и на кого и кога да пратя парите или сами да си направим за нас застраховка?!Щом ще правят отстъпка за групово пътуване, може ли да направят отстъпката и за нас за 1 месец? Моля да ми пуснете ЛС да се доуточним! Който отговаря за това!
                            Последно редактирано от gtsvg; 31-03-08, 13:07.

Коментар

Направих и месечна здравна застраховка, така , че мен за нея не ме бройте - 50лв за двама за 31 дни... цената е според дните! Щом ще се събираме във Варна не е лошо да обсъдите на 01.05.08 в колко часа и къде ще се събираме... Уточнете и чукнете една потр. точка на картата на Събин - бензиностанция ли ще е, нещо друго ли ще е ... и я сложете тук като прикачен фал за Мапсорса! Лично аз Варна не я познавам... - заради това..
                              Последно редактирано от gtsvg; 01-04-08, 11:51.

Коментар

Не знам по кой път се предвижда да излезем от Варна, но ако е по този за Златни пясъци, като не много добре познаващ Варна, предлагам Пикадилито на излизане от града. Голяма сграда, с голяма табелка, която трудно се пропуска и без GPS, който от където и да идва няма как да не мине от там(и да не знае на къде да кара само следва табелките за Златни пясъци), ако някой е спал по на север, няма да му се налага да се връща чак до центъра, има си паркинг, който на 1ви май сутринта едва ли ще бъде претъпкан, удобно за зареждане на продоволствия, ако не се лъжа има и кафе за подранилите, както и сравнително близки места за обръщане и в двете посоки, ако бъде подминато . Другия вариант е на бензиностанцията малко след него, забравих каква беше, пак същите предимства(но може би на 1ви март ще е лудница), плюс гориво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X