Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

Желателно да е бензиностанция! Има кафе, цигари, вероятно закуски някакви и гориво! И тоалетна! Има къде да се спре... Вижте, работата ми е такава, че на 30 до 19-20 ч ще работя за да подготвя документацията за заместника ми... след това, вечерям и тръгвам за Варна - спокойно нощно каране около 350 км. Като стигна трябва да почина и наспя. На сутринта ще се съберем.. и ще тръгнем. Нямам възможност да тръгна по-рано и да спя на хотел.. Колата ми е голяма и удобна... Ще почина 4-5 часа, но през нощта трябва точно да знам къде да отида!

Коментар

Смятам да се включа към групата! Моля да ме имате в пред вид за общата организация.
      LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
        Смятам да се включа към групата! Моля да ме имате в пред вид за общата организация.
        Това май трябва да го напишеш в съседната тема
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=27783
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Сборът ще е на OMV на Автогарата. Пътят за Дуранкулак няма общо с пътя за Златни пясъци, така че Пикадили парк отпада. Като алтернатива - Макдрайв. Което от двете места ви харесва повече. И двете са на път, така че няма значение кое ще е. Ако е по-рано - OMV, че е денонощно. Макдрайв отваря към 7.00. Ако тръгнем 7.00, то в Измаил ще сме към 15.00. Ако тръгнем по-рано, към 05.00, то в Измаил ще сме към 13.00.
          Добре дошъл на Голди, радвам се че ще сме представителна джипова извадка и ще представляваме все по-красива гледка за българите оттатък Дунава, с толкоз джипове, коли и мотори с развети знамена....

Коментар

Ето точката на картата на Събин - 4.50! Би трябвало да не съм сбъркал...?
            Прикачени файлове

Коментар

това е бензиностанцията

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                Бургаската група ще се яви във Варна, само ми кажете кога и в колко часа, аз ще организирам всички "гларуси" които ще идват.
                Здравей Яворе,

Съжелявам, че тука пиша, но обърнах целия форум опитвайки се да ти напиша ЛС, но така и не успях да го намеря как.
                Аз съм от Бургас и ще идвам със сигурност. Исках да те питам да си разменим телефоните даже ако може да се видим преди пътуването за да се запознаем. Мисля, че така ще бъде най-добре понеже ще пътуваме заедно.

Коментар

Исках и да питам дали е решено къде ще се спи там?
                  Че за нас ще е добре да има топла вода, че моята половинка е леко забременяла

А, и молба към колегата Trimata: Mоже ли да ми дадеш e-майл за да ти пратя нашите данни за застраховката.

Коментар

Колега sapyt, моля обърнете се към утвърден участник от форума, участващ в експедицията, който да прецени степента Ви на подготовка, проведе инструктаж и гарантира за Вас, че няма да представлява затруднение за другите участието Ви.

Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

ОТВОРЕНО ПИСМО - МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТИ
                      Позволявам си да Ви дам съвети от медицинска гледна точка за участието Ви в тази експедиция.
                      Фактори:
                      1/ - Смяна на климат и микроклимат
                      2/ - Пролет, относително хладна за сезона с вирусни заболявания
                      3/ - Смяна на режима на хренене и почивка
                      4/ - Абсолютен стрес - на фона на полож. емоции/все едно си е стрес!/, не дай бог, може да има и отрицателни! Физическо натоварване/шофиране в дълъг преход/

1/ - Най-лесно ще бъде на "морските участници" - за мен и софиянци - смяната на надморската височина и географската ширина ще се отрази с една по-лесно настъпваща умора, която трудно ще се отчита на фона на кафета, цигари, емоции... но ще я има! Ще изпитваме по-голяма жажда!
                      2/ - Пролетта е хладна - ще видим какво ще е времето тогава, но като цяло - ВИРУСИ!!! Възможни алергични реакции от полени/треви и цветец /Да внимават хората с алергии и особенно алергичните към насекоми и пчели!/
                      3/ - Чакат ни гастрономични и алкохолни преживявания - така , че МНОГО ВНИМАТЕЛНО И С ДВЕТЕ! Смяната на начина на хранене, на самата храна, по-тежката и мазна храна, алкохол, преяждане - всичко това рязко ще промени режима на ходене до тоалетна, опастност от "прости" разстройства. Много да внимават любителите на алкохол - вината има са много хубави, тежки!!! Домашната водка е убийствена и не е за предпочитане!
                      4/ - Стресовите реакции - ще ни се радват, развеждат, занимават НЕПРЕКЪСНАТО И ТОВА ПРОСТО ЩЕ ИЗМОРЯВА, но ние трябва да се държим, да сме учтиви, любезни и отзивчиви от една страна, но от друга да слагаме , където е нужно "спирачки"!
                      Трябва да отчитаме и "проблема" на групата ни - скоростна експедиция - за късо време, не се познаваме, нагаждаме се между себе си, в условията на "чужда" среда!!!

Тези основни 4 точки могат да се доразвиват, но тук участниците са над средното инт. ниво, така , че прекрасно разбират тези проблеми!

Какво трябва всеки участник да носи със себе си от медиц. гледна точка?

Аналгетик/към който няма алергия!!!/ - ЕНЕТРА /при нужда до 3 т за 24ч - около 1лв е 1 скатула, около 3-5 пъти по-силна от Аналгина!/, Аналгин или Парацетамол

Антибиотик/към , който няма алергия!!!/ Евтин и достатъчен е Доксициклин - 2 х1 капс/ до пристигане в България, или евентуална лекарска помощ на место...

Затягащи средства/при разстройство!/ - Лопедиум/2 т веднага, после на всяко изхождане по 1 т до спиране!/

Спазмолитик/колики!/ - Бусколизин/3-4 т за 24 ч/, Но-шпа/същото/

Антиалергични ср-ва/Лорано!- 1 т за 24ч. ДА СЕ ВНИМАВА МНОГО С ШОФИРАНЕТО ПРИ УПОТРЕБА НА ТАКИВА СРЕДСТВА!/При силно алергичните към насекоми - те си знаят - кортикостероиди за инжекционна употреба!/Даже адреналин!!!
                      И НАКРАЯ - АКО ИМАТЕ МЕДИЦИНСКИ ПРОБЛЕМ, КОЙТО МОЖЕ ДА "ИЗБУХНЕ" ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, го решете предварително или ,за съжаление, не тръгвайте!
                      Последно редактирано от gtsvg; 03-04-08, 08:10.

Коментар

Първоначално публикуван от sapyt Преглед на мнение
                        Здравей Яворе,

Съжелявам, че тука пиша, но обърнах целия форум опитвайки се да ти напиша ЛС, но така и не успях да го намеря как.
                        Аз съм от Бургас и ще идвам със сигурност. Исках да те питам да си разменим телефоните даже ако може да се видим преди пътуването за да се запознаем. Мисля, че така ще бъде най-добре понеже ще пътуваме заедно.
                        Телефона ми е в подписа! Интересува ме с каква кола си, и имаш ли радиостанции?

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                          Колега sapyt, моля обърнете се към утвърден участник от форума, участващ в експедицията, който да прецени степента Ви на подготовка, проведе инструктаж и гарантира за Вас, че няма да представлява затруднение за другите участието Ви.
                          Веско е много прав!!! Май станахме много народ, а за експедиция от този род това не е добре. Трябва да решим какво ще правим. Лично на мен не ми се пътува с непознати хора и да дремя по граници заради някой "лек форд"

Коментар

Веско, Яворе,

За това сте много прави и на мен също ми е доста притеснено, че ще пътувам с непознати и то към непознато място за мен, но мисля, че трябваше по-раничко да се помисли и реши това, понеже и тук във форума, а и в предаването по Скат се каза, че всеки който е за идеята е добре дошъл. Наистина трябва да решите какво ще се прави защото има още време и най-вероятно още доста хора ще искат да дойдат понеже идеята е страхотна. За мен няма проблем, мога да пътувам самостоятелно, понеже го планирам вече повече от месец. А на Явор ще се обадя по телефона за да се уточним.

Коментар

Колеги,

Не е проблем участието, а организацията и степента на подготовка - на хора и машини за пътуване с такава сериозна задача.

Повечето дългогодишни участници са чели, спорили и научили много от опита на останалите. За новите участници не е лесно. За да бъде полезно и приятно пътуването обаче, трябва всички да си дадат сметка за реалностите.

Така, че ако по-опитните отделят 1-2 дни за срещи и запознаване с по-неопитните, техните семейства, екипаж и машините, проблема ще се реши по естествен път. Бих препоръчал да се организирате от сега в групи, да излезете извън града поне за два дни с преспиване някъде (желателно на палатка). След такъв полеви тест ръководителя на групата ще знае дали може участниците и автомобила да участват в първата експедиция до "Другата България".
                              Ако се усетят проблеми, самите участници ще разберат....

И не трябва да се разочаровате - надявам се че след 1-2 месеца най-късно ще повторим експедицията до по-далечни места и ще имаме много повече задачи да решаваме, щв знаем и повече за хората и местата, които ще посетим. Ще има втора, трета и т.н. експедиции.
                              Имаме идеи и за Албания, Косово, Сърбия - много българи има!

А дотогава - подготовка, разходки, сближаване на хора и машини
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Някой от Вас знае ли на границата с Румъния и Украйна ще трябва ли да купуваме винетки и ако да на какви условия?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X