Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
    Някой от Вас знае ли на границата с Румъния и Украйна ще трябва ли да купуваме винетки и ако да на какви условия?
    Винетка трябва за Румъния - купува се на границата между България и Румъния или на бензиностанция! За Украйна не трябва винетка!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
      Винетка трябва за Румъния - купува се на границата между България и Румъния или на бензиностанция! За Украйна не трябва винетка!
      Благодаря!
      А по отношение на застраховкте на колите! - В Булстрад ми казаха , че пълното ми каско важи навсякъде и в бившите републики на ОНД! - Направете си ксерокопия на цялата застрахователна документация и имейла и телефоните. Ако не дай бог, нещо стане, то се звъни и праща имейл! Обезателно да се пазят документите от съответния КАТ! Ако колата може да се предвижва сама до БГ - добре, ако не нещата се доуточняват със застрахователя!

Коментар

А по отношение на застраховкте на колите! - В Булстрад ми казаха , че пълното ми каско важи навсякъде и в бившите републики на ОНД!
        Е това е хубаво! Защото повечето компании искат допълнително заплащане! Само имайте впредвид, че в някой държави каското не важи при кражба, а само при злополука - трябвя да се уточни!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Вторият кашон с учебници е вече при мен! Обещават поне още 1! Нови са! за всички класове по всички предмети! Всеки момент ще донесат и прочетните книги от четалището!

Коментар

Вторият кашон с учебници е вече при мен! Обещават поне още 1! Нови са! за всички класове по всички предмети! Всеки момент ще донесат и прочетните книги от четалището!
            Браво, колега!
            Ето така се прави

Имаме още петнайсетина дни за събиране на неща за Украйна.

Срещаме трудности с набавянето на знамена.
            Ако някой има идея и желание да помогне в тази насока ще е чудесно.

В краен случай всеки да си намери поне за да развее от колата.

Очаквам и участниците да ми изпратят на ЛС трите имена /на всички пътуващи/, марка/модел автомобил и ДКН, за да може Веско да действа по официалния документ от властите.

Моля всеки, който има идеи, желание и възможности за подпомагане на експедицията да пише тук, на ЛС или са звънне.
            Наемам се да идвам на място /100-120км. около София/ или да поема куриерските такси.
            Ще пусна пълен списък на събраните неща и дарителите /ако желаят/.

Дори и да съберем нещо в повече, не е проблем,
            нещата могат да послужат и за други благотворителни цели.

0888978188
            Румен

Коментар

Мисля тази идея неделя да отида до Рилския манастир, за да осветя някаква икона, която да подарим на българската църква там. Че по-другата седмица е великден и другата си е вече направо оставяне за последния момент и ако стане издънка лошо...

Ако някой има идеи каква точно да бъде да казва.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                Мисля тази идея неделя да отида до Рилския манастир, за да осветя някаква икона, която да подарим на българската църква там. Че по-другата седмица е великден и другата си е вече направо оставяне за последния момент и ако стане издънка лошо...

Ако някой има идеи каква точно да бъде да казва.
                Какво ще кажете за патрона на манастира св.Иван Рилски Чудотворец?
                Той е патрон и закрилник на целия български народ и е почитан по целия православен свят.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                  Какво ще кажете за патрона на манастира св.Иван Рилски Чудотворец?
                  Той е патрон и закрилник на целия български народ и е почитан по целия православен свят.
                  Става! Или Св. Николай/не знам църквата им с какво име е.../, но ако е в Измаил - има рибари! Но по-добре е св. Иван Рилски!

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение

Ето я.
                    Св.Троица

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                      Ето я.
                      Св.Троица
                      Е, значи няма как да е на техния партон .

Между другото до тук Румбата изяви желание да се присъедини към разходката до там. Ако има и други желаещи да си казват.

П.П.: Правят много хубави мекици зад манастира
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Донесоха и прочетните книги от читалището, сега остава още 1 кашон учебници евентуално 2... както казах имам 2 нови знамена в опаковка..
                        повече нямам от къде да взема!..
                        И така от мен - 3 /4/ кашона учебници добре подредени в кутии от листове за ксерокс - нови, по български език и литература за различни класове, българска история, география и пеене и може още някакви, ама не съм ги вадил всичките...
                        1 кашон - по-голям идва от тия за ксерокс хартията с прочетни книги от читалището, в хубава хартия , запечатан...
                        2 знамена
                        едни деца искат да направят подаръци за бесарабчета - с пожелания и адреси за комуникация и ще ми ги дадат и тях..2-3 комплекта сигурно...
                        За повече нямам възможност!

Коментар

За тръгването към рилския манастир предлагам, който има желание да се дойде в неделя към 10:30 на Лукойла на излизане от Княжево в посока Владая. Моля който иска да идва да пише до събота 24:00 тук или по-добре на ЛС да не разводняваме темата, за да знаем да го чакаме.

Коментар

Книгите от едното издателство са готови, ще помоля Румен да ги вземе, когато му е удобно.
                            От другите чакам потвърждение за дата.

Моля, който взема материали от дарители, да уговаря при вземането точните условия на дарение:

1. Желае ли дарителя да се популяризира името/фирмата му и по какъв точно начин. Изписване, шрифт, запазена марка.
                            2. Има ли изисквания за съдържанието на дарителския акт - текстове, задължения, отговорности.
                            3. Има ли желание за връзка с приемащата страна и каква.

Това ще ни улесни много при работата ни.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                              Книгите от едното издателство са готови, ще помоля Румен да ги вземе, когато му е удобно.
                              От другите чакам потвърждение за дата.

Моля, който взема материали от дарители, да уговаря при вземането точните условия на дарение:

1. Желае ли дарителя да се популяризира името/фирмата му и по какъв точно начин. Изписване, шрифт, запазена марка.
                              2. Има ли изисквания за съдържанието на дарителския акт - текстове, задължения, отговорности.
                              3. Има ли желание за връзка с приемащата страна и каква.

Това ще ни улесни много при работата ни.
                              При мен нещата са по-прости - книгите са с придружително писмо - запечатано от читалището, учебниците от училището. А, има и друга малка изненада - децата от СОУ в Гулянци от началните класове ще ни предадат за бесарбските българчета писма с картички и адреси за кореспонденция! Това тази вечер го научих...

Коментар

При мен нещата са по-прости - книгите са с придружително писмо - запечатано от читалището, учебниците от училището. А, има и друга малка изненада - децата от СОУ в Гулянци от началните класове ще ни предадат за бесарбските българчета писма с картички и адреси за кореспонденция! Това тази вечер го научих...
                                Това е супер...!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X