Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    Добре дошъл на nedialko dimitrov и Роси.

Колеги, групата придобива вече окончателния си вид.
    Остават още десетина дни, в които трябва да се уточнят последните неща.

Едно от тях е кой колко място има в колата си?
    В смисъл като обем и кг. какво може да вземе допълнителен багаж.

Събраните неща трябва да ги разпределим по колите не само заради тежест, а най-вече заради митниците.

Нека всеки ми напише на ЛС какво може да вземе.
    Например: кашон/сак с размери ххх/ххх/ххх

gtsvg

Имам го химна на диск, ще го взема.

Изказвам най-сърдечна благодарност на колегата Spas55 за предоставените знамена.
    Респект и благодарности!
    Колата ми е голяма, но учебниците и книгите са тежички... нямам проблеми с тежестта, но не е лошо във Варна да ги разпределим заради границите!!!
    Имам 4кашончета от ксерокс хартия с учебници и книги!Плътно!!!Нови!
    Имам и 3 знамена
    Очаквам от понеделник учителките от СОУ да ми донесат писмата на децата - картички, адреси, емайли за комуникация
    Ние нали с жената после продължаваме тура цял месец! Та си имаме и наш си багаж... Но ще се оправим на бенцзиностанцията някак..

Коментар

Да, добра идея е да направим разпределението като се съберем всички. Аз имам един кашон със списания. Един кашон с книги.. Един кашон с български филми.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
        Има вариант да вземем пари от един познат с чейнч бюро - Леи и Гривни.... Има налични винаги и курсът му е нормален.... поне за мен де....
        Инак - в Румъния можеш да ползваш кредитна/дебитна карта по бензиностанциите, но покрай такива бензиностанции ще минем най-много 2.
        Украйна и особено Молдова забравете за картите. На границата при влизане в Румъния е хубаво да имате 50-60 леи, 7-8 леи беше винетката и да хапнем там където обещах румънските вкусотии - още 30-40.... На границата Румъния - Молдова - 20-на леи за някакви измислени молдовски такси. Колкото до украинската валута - има чейнч бюра в Измаил, където могат да ни сменят евро. Курсът обаче не е като на банките. Банки има също, само дето има повече бюрокрация при обмена ......

Който иска да му купя валута от тук и да му я дам при тръгване да ми прати л.с. със сумата която иска в леи и гривни.
        Предложението ми звучи страхотно, но нямам никаква идея какви количества леи и гривни ще са ми необходими . Ако може някакви прогнози горе-долу какви суми ще са необходими за двама човека бих се възползвал, пък ако не стигнат ще си нося и евро.

За багаж, в случай, че не стига багажника, винаги мога да сгъна задните седалки и да освободя огромен обем, няма и да съм претоварен и като килограми с личен багаж, така че няма проблем да взема полагащата се част от товара. Стига да не е в двуметрови съндъци разбира се .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          Предложението ми звучи страхотно, но нямам никаква идея какви количества леи и гривни ще са ми необходими . Ако може някакви прогнози горе-долу какви суми ще са необходими за двама човека бих се възползвал, пък ако не стигнат ще си нося и евро.

За багаж, в случай, че не стига багажника, винаги мога да сгъна задните седалки и да освободя огромен обем, няма и да съм претоварен и като килограми с личен багаж, така че няма проблем да взема полагащата се част от товара. Стига да не е в двуметрови съндъци разбира се .
          Точно така съм и аз валута за двама човека + допълнително евро което ще си нося. Един кашон ще взема от вкъщи с разни работи и ще имам място да помогна на някои друг. Все пак ще съм с Нивичката а тя не е мн. обемиста

Коментар

Спокойно ще идвам с Говедото, ще има място за багаж колкото искате .
            Горби казвай по колко пари да обменяме и да ти ги пращам.

Коментар

ами не знам кой какво ще си пазари.... но аз лично ще си взема за 50 евро - леи.
              12 леи е ферибота в едната посока, т.е. разходите в румънско са 8+12+12 32 леи + 20 леи на молдовците - 52 леи + 30 леи за храна на отиване (може и 30 леи да се добавят на връщане на същото заведение да хапнем) или общо към 112 леи макс са разходите в румънско и то ако уважим комшийската кухня. Това са грубо към 40 евро/човек. Гривни по пътя няма да трябват. Но ако отидем там късно и сме уморени и не ни се разправя с обмен - стотина гривни ще свършат работа - към 15 евро.

Значи при мен ще е 50 евро в леи и 50 евро в гривни, за да не ги мисля гривните първите дни.... Който иска същата конфигурация - да свирка на лични, ще му взема и ще се разплатим като се видим на тръгване.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                ами не знам кой какво ще си пазари.... но аз лично ще си взема за 50 евро - леи.
                12 леи е ферибота в едната посока, т.е. разходите в румънско са 8+12+12 32 леи + 20 леи на молдовците - 52 леи + 30 леи за храна на отиване (може и 30 леи да се добавят на връщане на същото заведение да хапнем) или общо към 112 леи макс са разходите в румънско и то ако уважим комшийската кухня. Това са грубо към 40 евро/човек. Гривни по пътя няма да трябват. Но ако отидем там късно и сме уморени и не ни се разправя с обмен - стотина гривни ще свършат работа - към 15 евро.

Значи при мен ще е 50 евро в леи и 50 евро в гривни, за да не ги мисля гривните първите дни.... Който иска същата конфигурация - да свирка на лични, ще му взема и ще се разплатим като се видим на тръгване.
                Взимай за мен по 150евро в леи и 150 евро в гривни. Мерси

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                  Взимай за мен по 150евро в леи и 150 евро в гривни. Мерси
                  ОК, уреден си. Само да проверя утре наличността в гривни в бюрото, че 150 евро в гривни си е солидна сума...

Коментар

Мисля да купя една библия и едно шише с светена вода ще налея от СВ.София Мисля че ще са добро допълнение към иконата

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                      Спокойно ще идвам с Говедото, ще има място за багаж колкото искате .
                      Горби казвай по колко пари да обменяме и да ти ги пращам.
                      Яворе, багажа ще трябва да го разпределим заради митниците.
                      Да не вземат да сметнат нещо за търговски количества.
                      При мен има 5-кашона списания, 1-кашон книги, около 70 диска, знамена,
                      а още не съм минал през едно от издателствата /човека на Веско/.
                      Ако натрупаме всичко при теб си приготви и табелка "TIR"

Коментар

Време е и аз да се включа.

Сега тръпна в очакване на rumbata, който ми намери компания за пътуването (след като аз не успях да си намеря сам ). Така де, чакам да се свържат с мен един или двама човека. При мен ще има място (доколкото може да има място в Шкодилак Фабия). Ще бъдем максимум трима човека с багаж всеки. мога да взема багаж може би с размер 60х60х(60-100) см.

До софийската група: Да се съберем да пием бира? И да поговорим малко по-конкретно кой къде как ? Да го направим преди уикенда, че все пак е Великден?
                        Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                          Време е и аз да се включа.

Сега тръпна в очакване на rumbata, който ми намери компания за пътуването (след като аз не успях да си намеря сам ). Така де, чакам да се свържат с мен един или двама човека. При мен ще има място (доколкото може да има място в Шкодилак Фабия). Ще бъдем максимум трима човека с багаж всеки. мога да взема багаж може би с размер 60х60х(60-100) см.

До софийската група: Да се съберем да пием бира? И да поговорим малко по-конкретно кой къде как ? Да го направим преди уикенда, че все пак е Великден?

За бирата съм винаги готов.
                          Ама ще дойда с кашоните да ги поразместим преди веселата част

За компанията на Георги /trimata/ чакаме хората на Георги /горби/ да се обадят,
                          ако не се обадят Явор да даде табелката "TIR" на Георги /trimata/ за да не дрънка празен по митниците.

Коментар

... ще има Георгиевци около Гергьов ден значи.....

Интересно колко е красива пролетта в Украйна.... природата им е доста по непокъната от нашата към момента
                            Намекнаха и за някакво чеверме нашите сънародници - организаторите от Измаил... Че каква пролет ще е без чеверме инак....... Стягайте се за вълнуващи 5 дена дами и господа ..... че не остана..... Последен шанс и за тези, които още се двоумят.... Още джипове със знамена ще са добре дошли за работата, която искаме да свършим......

Коментар

Ми дайте предложение кога да е бирата . Аз от сряда нататък вероятно ще съм зает до по-късно от обикновено... ама все ще успея да дойда, ако не се приберете за Сънчо .
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                                Ми дайте предложение кога да е бирата . Аз от сряда нататък вероятно ще съм зает до по-късно от обикновено... ама все ще успея да дойда, ако не се приберете за Сънчо .
                                Още ли има Сънчо
                                Верно съм одъртел, или децата ми са големи, или и двете

За бирата - когато кажете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X