Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Експедиция до другата България

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
    Аз преди да се запиша в темата за записване имам въпрос - нямам джипка, но имам голямо желание! Мога ли да дойда с Фабията (да внеса разнообразие сред морете от джипки ) ? Ако съм с нея ще имам 2-3 свободни места. Иначе мога да се возя и като чувал с картофи при някой
    Всеки е добре дошъл.

Явор ако дойде с "говедото", Фабията можем да я скрием под него на ферибота,
    а спестената такса да я превърнем в бира
    Радвам се, че желаещите се увеличават.

Коментар

мисля - доста от хората не могат да плануват толкова отдалеч, иначе очаквам да се включат много повече джипки и леки коли... Все пак е близо и не всеки ден можеш да предизвикаш възхищението и гордостта в очите на българските деца в Бесарабия... Тези неща се помнят с години... Ще е запомнящо се преживяване в началото на пролетта, и най-важното - ще свършим добра работа за българщината......

Забравих да калкулирам и всичките разходи по пътища и граници:

Общо път Варна - Измаил - села, градчета и горички - Варна - около 1000 км. всичко... Ако зареждате гориво в Украйна - ще ви излезе доста по-евтино.
      Гранични такси - 20 леи общо за двете посоки - около 7 евро
      ферибот през Дунава - 30 леи общо в двете посоки - около 10 евро
      Храна и спане - 4 нощувки по 3 евро на човек 12 евро + около 15 евро на ден за закуска обед и вечеря - или общо 72 евро за 4 дена. Ако се предпочете хотела с топлата вода ще отидат разходите до 100 евро най-много.

Значи до тук: гориво - за 1000 км + 20 евро на автомобил за гранични и пътни такси + 100 евро на човек за храна и спане за 4 дена.

Може и още към 25-30 леи на човек за крайпътното заведение в Румъния, където обикновенно спирам когато минавам по този път - има превъзходно шкембе със сметана и много вкусни румънски кебапчета "мичи" с горчица от хрян, които е кофти да се пропускат.....

Коментар

Здравейте и от мен.
        Вчера в предаването си най-посе пуснах репортажа за пътуването ни до Украйна с Горби. Ако искате, може да го видите утре, понеделник, на повторението на "Облаче ле бяло" от 16.00 часа или във вторник след 23.00 часа... (Телевизията е СКАТ, не си спомням, дали го споменах) За съжаление записът, който направиха колегите от Одеса, можа да се използва само като картина, без звук (колегите не са виновни, просто акустиката в помещението беше ужасна и всичко кънти, нищо не се чува...) Но, ако решите да гледате - има изненада за вас - някои може да си видят колите , а може и себе си, знам ли.....

Сега нещо друго - извинявам се, ако в резултат от всичко това се появи опасност от "размиване" на форума, т.е. ако се нароят такива като мен, дето нямат нищо общо с джипове, но дори в ефир една зрителка прояви интерес към експедицията и пита дали може да дойте без кола... С две думи - очаквам подобен интерес, трябва да има готовност да реагираме. Видях, че последният записал се е посочил 2 мееста резервни. Ако искате, аз ще ги водя като бройка и, ако не възразявате, ще ги "попълвам" с желаещи. Обаче все пак не ми се иска да е "сульо и пульо", както се казва... Не трябва ли да излюмислим някакво условия... Не знам, дайте някаква идея...

Коментар

Сега влязох в другата тема - с участниците, и имам следния въпрос:

Ето го списъка:
          1. Горби - 4 човека
          2. Rumbata - 4 човека
          3. Явор - 2 човека
          4. Prascho - 2 човека
          5. Георги Гатев - 1 човек с тенденция за добавяне на още 1-2

Означава ли това, например, че при Явор има 2 свободни места, при Prascho също 2 свободни а при Георги 1? Това ли са местата, които ще попълваме с "пешеходци"?

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
            Сега влязох в другата тема - с участниците, и имам следния въпрос:

Ето го списъка:
            1. Горби - 4 човека
            2. Rumbata - 4 човека
            3. Явор - 2 човека
            4. Prascho - 2 човека
            5. Георги Гатев - 1 човек с тенденция за добавяне на още 1-2

Означава ли това, например, че при Явор има 2 свободни места, при Prascho също 2 свободни а при Георги 1? Това ли са местата, които ще попълваме с "пешеходци"?
            Не, това значи, че Явор ще бъдат общо 2 човека и не иска да взима други. При който има такава възможност го отбелязва допълнително.
            Сигурен съм, че ще има хора които предпочитат да си поделят горивото с някой който не разполага с МПС

Коментар

Предлагам който има възможност да вземе човек - да си каже когато се записва - примерно - Иван - 2 човека + 1 свободно.Така ще е ясно дали въобще ще има места за "пътници". Аз специално съм скептично настроен относно превоз на случайни, непроверени и непознати хора по джиповете при такова сериозно като замисъл и сравнително дълго като дни мероприятие.... Естествено всеки ентусиаст с лек автомобил и отношение към идеята може да се представи тук и ще е добре дошъл....
              Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 02-03-08, 19:18.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                Не, това значи, че Явор ще бъдат общо 2 човека и не иска да взима други. При който има такава възможност го отбелязва допълнително.
                Сигурен съм, че ще има хора които предпочитат да си поделят горивото с някой който не разполага с МПС
                Ок, разбрах, благодаря.
                При другите как стоят нещата?

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                  Ок, разбрах, благодаря.
                  При другите как стоят нещата?
                  то за сега другите са твърде ограничен брой за да има и свободни места.... Ти си в моята джипка, значи за сега и "пешеходци" няма, да не ги мислим....

Коментар

Успя ли някой да гледа репортажа в предаването ми вчера? Ако не сте - второто повторение е днес след 23 часа. Обадете се после да кажете, дали някой си е познал колата...

Коментар

• До: Експедиция до другата България

аз пак не успях.... Ама в най-неудобното време са ти сложили предаването.....
                      Имаш ли връзка с Бесарабия, някаква предварителна прогарама? То е рано още, но все пак трябва да я публикуваме предварително

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение

Забравих да калкулирам и всичките разходи по пътища и граници:

Може и още към 25-30 леи на човек за крайпътното заведение в Румъния, където обикновенно спирам когато минавам по този път - има превъзходно шкембе със сметана и много вкусни румънски кебапчета "мичи" с горчица от хрян, които е кофти да се пропускат.....
                        Мерси, тамън си мислех да питам за първото, но ти си го написал много хубаво. Двете неща не са маловажни, като особено второто е по-важно .

Колкото до местата:
                        Аз съм си задал, че ще колата ще пътува с максимум 3-ма човека защото все пак е малка, пък исма да имаме място и за багаж. Като се замисля, то трима човека всеки с багажа му и допълнително да сложиме някой неща за хората там.... Горката кола Аз на 10-и Април ще знам кой ще идва с мен и дали ще имам място за пътници, но засега не пиши свободни при мен.

Горби> Като споделих с една моя позната за тази идея тя попита дали ще се снабдим с покани от някое официално лице/организация, за да нямаме проблеми на границата?

До "софийската група" > Да се съберем скоро да се видим на по бира, защото аз все пак не познавам хората?
                        Георги Гатев

Коментар

Предлагам, ако има желаещи "пешеходци" да пътуват с друга кола, да си пуснат заявка в темата за записването. Такива следва да се активни участници във форума, поне с ПЛ+ и утвърдени участници.
                          Подбора на групата си е от организаторите, но хора с малък опит и непознаващи колективните експедиции, необорудвани и без радиостанции са сериозен риск за такова начинание.

За Софийската група се наемам да организирам среща/събеседване в най-скоро време, за да имат хората поне идея за какво става въпрос.
                          Добре е да се организира такава среща и във Варна с хората и от Бургас.
                          Не ме разбирайте погрешно, но групата трябва да действа организирано, с ясна обща цел, за да се постигне емоционалния и практически ефект!
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                            Мерси, тамън си мислех да питам за първото, но ти си го написал много хубаво. Двете неща не са маловажни, като особено второто е по-важно .

Колкото до местата:
                            Аз съм си задал, че ще колата ще пътува с максимум 3-ма човека защото все пак е малка, пък исма да имаме място и за багаж. Като се замисля, то трима човека всеки с багажа му и допълнително да сложиме някой неща за хората там.... Горката кола Аз на 10-и Април ще знам кой ще идва с мен и дали ще имам място за пътници, но засега не пиши свободни при мен.

Горби> Като споделих с една моя позната за тази идея тя попита дали ще се снабдим с покани от някое официално лице/организация, за да нямаме проблеми на границата?

До "софийската група" > Да се съберем скоро да се видим на по бира, защото аз все пак не познавам хората?

Няма нужда от покана, границите се минават почти формално...... За всеки случай ще си разпечатаме и покана от българското дружество св. София, което се е заело с организацията по посрещане на джипките, ако случайно предизвикаме безпокойство в граничните власти предвид необичайния вид на събраните на едно място толкова всъдеходи с БГ регистрация....

Коментар

• До: Участници в "Експедиция до другата България"

Здравейте всички,

Прочетох с голям интерес темите свързани с "Експедиция до другата България". Идеята ми допадна много. Бройте ни и нас - 2-ма сме. Дано не се обърка нещо в последния момент, но засега сме с вас. Прочетох, но да питам за всеки случай нали може и с лека кола да се дойде , ако евентуално не се уредя с 4х4 до тогава

Поздрави на всички.
                              Приветствам Ви за идеята.

Коментар

• До: Участници в "Експедиция до другата България"

Първоначално публикуван от sapyt Преглед на мнение
                                Здравейте всички,

Прочетох с голям интерес темите свързани с "Експедиция до другата България". Идеята ми допадна много. Бройте ни и нас - 2-ма сме. Дано не се обърка нещо в последния момент, но засега сме с вас. Прочетох, но да питам за всеки случай нали може и с лека кола да се дойде , ако евентуално не се уредя с 4х4 до тогава

Поздрави на всички.
                                Приветствам Ви за идеята.
                                Разбира се че може да се дойде с лека кола..... Предлагам модератора да пренесе това и горното мнение в темата за обсъждане на експедицията, където колегата sapyt да се представи......
                                Последно редактирано от Веско; 14-03-08, 17:04. Причина: Преместено

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X