Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Експедиция до другата България

Сухопътния вариант също не е лош, сумарно ще излезе наполовина като пари..., но не е много сигурно...
    Не само по-евтин , а и много по-интересен.

Коментар

е той смисъла на ферибота е да съкрати от времето най-вече.... И като ни стовари в Иличовск да почнем похода от там-насам.... Но и за изцяло сухоземен вариант съм "за".... Даже мисля преди лятото да го прогоня тоя маршрут чрез ферибота, пък после да може да направим по-добра организацията...

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
        е той смисъла на ферибота е да съкрати от времето най-вече.... И като ни стовари в Иличовск да почнем похода от там-насам.... Но и за изцяло сухоземен вариант съм "за".... Даже мисля преди лятото да го прогоня тоя маршрут чрез ферибота, пък после да може да направим по-добра организацията...
        Хъм, как ще съкратим от времето?!!
        20 часа+няколко часа товарене+няколко часа разтоварване+ неопределено време чакане защото те не спазват разписанието!
        325 дол. за джип?!!! Много, ама твърде много!
        По сухо плащаш само бензина(нафтата) и 5-10 дол такса в Молдавия! Друго няма! Варна-Измаил е 7-8 часа нормално каране!

Сухопътния вариант също не е лош, сумарно ще излезе наполовина като пари..., но не е много сигурно...
        Кое му не е сигурното?!!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

е, чакай.. Измаил не е Иличовск..... Иличовск е до Одесса.... 20 часа си е супер за това разстояние..... За Измаил е ясно, че по-добре по суша - ей го къде е... При положение че няма визи за Украйна и Молдова става доста лесно осъществимо това пътуване... Само да намеря в интернет някаква връзка с българите там... Ако не - ще прескоча някой уикенд на разузнаване, и без това често ходя до Тулча, малко ще удължа маршрута....

Коментар

е, чакай.. Измаил не е Иличовск..... Иличовск е до Одесса.... 20 часа си е супер за това разстояние..... За Измаил е ясно, че по-добре по суша - ей го къде е... При положение че няма визи за Украйна и Молдова става доста лесно осъществимо това пътуване... Само да намеря в интернет някаква връзка с българите там... Ако не - ще прескоча някой уикенд на разузнаване, и без това често ходя до Тулча, малко ще удължа маршрута....
            Еее, то Измаил-Одеса не е толкова далеч! А по пътя между тях е Болград, Татарбунары и т.н. - все български!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Колега .... нещо си в грешка, че Болград е между Измаил и Одеса
              Прикачени файлове
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Интересна исея, подкрепям с две ръце, ще взема участие без значение как ще се пътува с ферибот или не. Горби говори с Любо Африката той е от Варна ще получиш много ценни съвети от него, ако трябва да се помага неще в организацията или подготовката на колите аз съм насреща

Коментар

Приемате ли и хора, които не са от EastCoast ?
                  Аз също съм навит.
                  Колкото повече джипки, толкова по-добре.

Имам човек /молдовец/, който пътува почти всеки месец с кола до Украйна и обратно. Сега е там, като се върне ще извлека актуална информация за пътя.
                  Най-трудно ще е да си определим времето за експедицията. колкото повече хора - толкова по-трудно.

Респект за идеята! Дано се получи.

Коментар

Това пътуване си е доста сериозно начинание и искам да фиксираме дата от сега за да може всеки който е решил, че има сили да участва в него да си подреди ангажиментите навреме.

Предлагайте дата.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                      Това пътуване си е доста сериозно начинание и искам да фиксираме дата от сега за да може всеки който е решил, че има сили да участва в него да си подреди ангажиментите навреме.

Предлагайте дата.
                      +10

От датата и продължителността на събитието зависят много, да не кажа всички.

Коментар

Точно за Измаил и Болград не е кой знае какво пътуването, нещо като Варна - Кюстендил ще дойде като разстояние, като го смятам.... За всеки случай тука до 3-4 седмици ще прескоча пробно с Мерседеса до Измаил да видя как е пътя, да проуча за спане и връзка с някоя организация на българите и т.н. Отделно се регистрирах в някои форуми в тези градове, надявам се и там да може да се получи контакт..... Колкото повече джипки се включат - толкова по-добре. За фиксирана дата - предлагайте вие, аз съм готов по всяко време, стига да знам една седмица предварително..... Според мен ще е най-добре пролетта, към Май - Април че е най-красиво и най-приятно за пътуване, но това е мое фотографско мнение.... Инак съм готов да се съобразя изцяло с вашата готовност за дати.....

Коментар

..всъщност не се съобразих, че колегите по-на запад им идва двойно разстоянието.... За варненци специално, понеже доста пъти съм минавал по маршрута, до Тулча е най-бързо през Дуранкулак и Констанца и стигам за около 5 часа със спиране за хранене (имам по пътя набелязано едно чудно заведение с "мичи" - румънските кебапчета и не пропускам като мина да спра). От Тулча до Браила няма и сто км., после до Галац е още 30-на км. После от Галац до Измаил като го гледам на картата пак е около стотина км. т.е. по груби сметки е около 10 часа път с минаване на границите и почивките от Варна...... Но за колегите от Запада ще дойде двойно... Освен ако не съкратят през Букурещ и да се срещнем на Галац....

Коментар

До: Уляновск_Волжска България

аз имам идея да свършим и някаква работа с тази разходка..... Та каква е идеята? Всички знаят че има много българи, т.нар. българска диаспора по тези земи - Украйна, Молдова, Приднестровието, Гагаузия, Русия. Можем да правим всяка година по един поход до един от центровете на тази диаспора. Да осъществим траен контакт с българите там и да им покажем, че ако и нищожествата в управлениетъо на държавата не си спомнят за тях, то ние - обикновенните им сънародници, не сме ги забравили..... Измаил примерно е на някакви си 350 км от Варна.... Непризнатата Гагаузка република, на практика българска република, пъна с българи - също не е далеч. Защото турците пращат постоянно емисари там и взимат младежи да учат в Турция и си защитават своите интереси а ние пет пари не даваме за тези хора... Та така.. Темата е обширна. НО Поход може да се направи - първо кратък опознавателен, да се запознаем с хората от близките градове, а после постоянно - един или два пъти годишно..... Из всички градове и села където има големи български групи.... Сигурен съм че хората там ще се радват до сълзи на вниманието ни, а и една върволица коли с български знаменца по тия места ще е повече от свършеното от българските политици от последните сто години..... И така нататък... може да се развие тази идея... Нали искаме да веем националния флаг за нещо смислено - ето тази кауза си заслужава.....
                            И книги, списания, учебници, филми, музика на български - един чувал! Колкото и да са близко, много е кът тази материя там.

Коментар

Колега .... нещо си в грешка, че Болград е между Измаил и Одеса
                              Хмм, да!
                              Имах впредвид Рени-Болград-Измаил-Одеса!!
                              Защото границата е в Рени! А има и друг вариант през Кагул!
                              Но за колегите от Запада ще дойде двойно... Освен ако не съкратят през Букурещ и да се срещнем на Галац....
                              Това е варианта!
                              По принцип като тръгна сутрин в 5-6 часа от Чипровци вечерта в 6-7 съм в Измаил!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Добре е да се тръгне заедно от една точка.
                                На мен не ми е проблем един ден по-рано да съм във Варна, даже е желателно. Да се видим преди пътя, да се провери кой какво носи и т.н. може и да се прикупят разни неща, които ще се дават на хората там /за това пък трябва да направим някакъв фонд/

Яко се запалих.
                                Мина и на първо четене пред семейния съвет- все пак три жени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X