Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Експедиция до другата България

изглед от едно българско село в Бесарабия:

въпросната спортна база, където ще е базовия лагер...

центъра на село Каменка, където е и базата - пазят си още петолъчките и паметника на Ленин....

Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 20-02-08, 21:41.

Коментар

и последно още малко снимки от Измаил...

ами това са снимките.... Извинявам се за качеството на повечето - някои са правени през прозореца на колата - други от сестра ми, трети след предозиране с българско вино от Украйна..... На всичко отгоре и нямам време да ги обработя с фотошоп или друга програма и ви ги пускам само намалени.....

За финал - чудесни хора живеят там, макар и сякаш с духа на миналия век.... Не са развалени още от динамиката на съвремения българин и наистина смятам, че са доста по-български настроени от нас. Вярвам, че всички ние които отидем да се запознаем с хората от онази страна на Дунава ще се върнем много облагородени и надрастнали глупостта на ежедневието.....
      И колкото повече и по-грозни джипове се съберем, толкова мислията ни ще е по-успешна......

забравих - на срещата имаше телевизия от областта (Одеса) и се опитах да им кажа за похода.... не знам какво съм успял да кажа, може Райна да го пусне това в предаването си (Облаче ле бяло в Скат Събота 16.00) а по-добре да не го пуска въобще.... Походът най-вероятно ще бъде заснет от поне една телевизия... не знам това добре ли е или не е, но да се популяризира оффроуда и патриотизма не вярвам да са лоши неща...... В тази връзка се сещам още веднъж да благодаря на Райна Манджукова,която е истинският виновник за постигнатата организация ....
      Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 20-02-08, 22:07.

Коментар

Браво страхотна работа!! Там сме със сигурност, и май ще бъдем с две Тойоти "Прасчо" и "Говедото" задължително с Български флагове на тях.

Коментар

Ще направя всичко възможно да дойда! За сега шансът това да се случи е около 95%, но все още не мога да потвърдя с абсолютна сигурност...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Горещо приветствам експедицията до другата България!

Ако позволите, ще включим експедицията в официалната програма на Клуб УАЗ, и по-специално на експедиционната му секция.
            Така повече хора ще могат да се включат, разчитайки на обща подкрепа.
            Това могат да направят и другите клубове.
            Само преценете дали голяма група няма да затрудни организацията, защото е трудно с координацията, скоростта е ниска и плановете на всеки са различни.
            Може да обявим само с покани, за да се лимитира броя на участници и да поставим минимален критерий за участие - подготовка на джипа, екипажа и оборудването.
            Последно редактирано от Веско; 21-02-08, 08:59.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
              Горещо приветствам експедицията до другата България!

Ако позволите, ще включим експедицията в официалната програма на Клуб УАЗ, и по-специално на експедиционната му секция.
              Така повече хора ще могат да се включат, разчитайки на обща подкрепа.
              Това могат да направят и другите клубове.
              Само преценете дали голяма група няма да затрудни организацията, защото е трудно с координацията, скоростта е ниска и плановете на всеки са различни.
              Може да обявим само с покани, за да се лимитира броя на участници и да се поставим минимален критерий за участие - подготовка на джипа, екипажа и оборудването.

Голямата група е само предимство за това мероприятие. Проблем с организацията и придвижването на групата не вярвам да има, разстоянията между градовете са къси, движението по междуградските пътища е изключително ненатоварено, да не казвам че почти го няма.....
              Мен ме притеснява по-скоро базата... Има достатъчно места за над 100 джипа, но за над 20 ще има проблем с топлата вода и трябва да ходят всеки ден на сауна... Това е единственият проблем. Храненето сутрин и вечер ще е в помещенията на спортната база - има подходящо помещение. Освен ако народа не иска да опознае вечерната кръчмарска култура на българските градове

Коментар

Е, време беше и аз да се обадя...
                Прекалено съм "декоративна" за вашия клуб, а и от коли въобще (да не говорим за джипове!) ни-щи-чко не разбирам... Затова пък разбирам от българи по света... Пък и след като горби ме набеди за "виновник" - трябва да се "оправдавам" ...

Допълвам отговора на Горби на Веско. Няма да има проблем и с базата. Кметът на това село, Каменка, ми е приятел - млад, енергичен, 35-годишен човек, с авторитет сред българите, а и самите хора - Горби мисля, че ги е усетил - са готини и гостоприемни. Така че ако напълним базата "горе" (в спорткомплекса) и "долу" (в хотела), може останалите да се настанят и по къщите... Това там е нормално и се практикува при гостуване на ансамбли и други подобни.

Обаче си мисля, че трябва да си поставим срок - примерно до 10 април - за взвемане на решение кой пътува, колко души пътуват с него и т.н. За да мога да съобщя оттатък броя на хората и колите и да могат "домакините" да се организират.
                После ще пиша за подаръцитте... Имам съображения

Коментар

Крайната дата за вземане на решение към 10-ти 15 -ти Април е ОК.. Поне приблизителен брой машини и хора да кажем - ще е улеснение за посрещачите....
                  Има и друго. Коментирахме в Измаил, че трябва да се уведомят местните власти за похода, за да не се паникьосат от колоната с българските знамена минаваща по улиците на града с грохот..
                  Та това е аргумент в посока - да знаем някаква бройка, която да съобщим.....

Коментар

Всички желаещи могат да се записват в темата Участници в "Експедиция до другата България"

Модераторите ще допълваме списъка в началото
                    А коментарите може да останат в тази тема.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

Благодаря на Веско и клуб УАЗ за подкрепата и включването на експедицията в техния календар,
                      както и на колежката вече - LadyRM, добре дошла и благодаря за усилията!

... Има достатъчно места за над 100 джипа, но за над 20 ще има проблем с топлата вода и трябва да ходят всеки ден на сауна... Това е единственият проблем. Храненето сутрин и вечер ще е в помещенията на спортната база - има подходящо помещение. Освен ако народа не иска да опознае вечерната кръчмарска култура на българските градове
                      На експедиция, като на експедиция.
                      Вземаме по един бързовар и си спомняме профилактиките на Топлофокация
                      А вечерната кръчмарска култура е лакмус за обществото. Винаги е интересно.

Коментар

Хора, имам питане - а "навлеци" ще вземате ли? В смисъл, ако някой има място в колата може ли да вземе други желаещи?
                        И като подвъпрос - мога ли да разчитам на 2 места - за мен и оператора ми? Хубаво е отсега да зная, ок?

С властите също ще уредим въпроса - има си процедура - няма да има проблем...

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                          Хора, имам питане - а "навлеци" ще вземате ли? В смисъл, ако някой има място в колата може ли да вземе други желаещи?
                          И като подвъпрос - мога ли да разчитам на 2 места - за мен и оператора ми? Хубаво е отсега да зная, ок?

С властите също ще уредим въпроса - има си процедура - няма да има проблем...
                          Е е-е, то точно Вие ако сте навлек, дай боже всекиму

Ако си направя багажника до тогава при мен може да се смести още един човек или техника.

Коментар

Аз преди да се запиша в темата за записване имам въпрос - нямам джипка, но имам голямо желание! Мога ли да дойда с Фабията (да внеса разнообразие сред морете от джипки ) ? Ако съм с нея ще имам 2-3 свободни места. Иначе мога да се возя и като чувал с картофи при някой
                            Георги Гатев

Коментар

Аз също планирам да дойда, но не си знам още ангажиментите за м. май.
                              При мен ще има със сигурност поне 1 място. Ще направя възможното да дойда. Във всички случаи ще подпомогнем материално експедицията.

По-добре е да се комбинираме поне по 3 човека, за такава експедиция е повече от желателно.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                                Аз преди да се запиша в темата за записване имам въпрос - нямам джипка, но имам голямо желание! Мога ли да дойда с Фабията (да внеса разнообразие сред морете от джипки ) ? Ако съм с нея ще имам 2-3 свободни места. Иначе мога да се возя и като чувал с картофи при някой
                                Моето мнение е, че важно е желанието, не машината! Не правим разделяне по модели и марки. Всички са добре дошли!
                                Show must go on!
                                LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X